Įkraunama...
Įkraunama...

Klasikiniai, provansiški sodeliai, kiemeliai

QUOTE(Iš Kaimo @ 2013 04 14, 19:42)
Dar nemėgstu spygliuočių, todėl žiemą atrodysiu nekaip. Bet žiemą aš po kiemą nesivalkioju, o sėdžiu SM biggrin.gif

o kaip viszaliai lapuociai, pvz. rododendrai, mahonijos?
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2013 04 14, 20:23)
o kaip viszaliai lapuociai, pvz. rododendrai, mahonijos?

Rododendrai wub.gif pasilikau jiems namo šėšėlį šiaurinėj pusėj. O mahonijos gražu, žiemą lapelių dekorams galima pasiskinti. Lauravyšnę bandyčiau ar bugienį, bet turbūt bus tik pinigų išmetimas. Man sode puošniai atrodo kabantys raudoni vaisiai žiemos pradžioje: putinai, rojaus obuoliukai, šermukšniai.O vat augalai spalvotais lapais, ypač jei jų per daug , kažkaip erzina, gal tiesiog nemačiau gražių derinių.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Iš Kaimo: 14 balandžio 2013 - 21:26
QUOTE(Iš Kaimo @ 2013 04 14, 17:41)
Man būtini dideli medžiai, kuo didesni, tuo jaukiau biggrin.gif Gal nesakiau, bet mano sklypas kažkur 65 arai ir dar parkas nuosavas kitapus gatvės, tik toliau nuo namo. Dabar atvažiuojant nuo miesto pirmiausia krenta į akis namas, o norėtųsi, kad kristų į akis dideli medžiai ir namas po jais. Tavo įkeltame pavyzdyje vėlgi dominuoja namas su dideliais langais, o apželdinimas toks tarp kitko.Rodau variantą, kai apželdinta gausiai,netoliese dideli medžiai, na man gražu. Namo spalva, kaip mano, atraminė sienelė mano bus klinkerinė, ir rožės bus prie namo

Tokius plotus įrengti tai tikrai ne juokas, bet daug erdvės fantazijai ... aš tai toks žmogus sunkiai priimu patarimus, vistiek darau kaip noriu ir turiu viską pati daryti doh.gif tai kažkada turejus tik 5a sodo sklypelį jau pasimokiau, kad reikia labai gerai pagalvoti kaip paskui viska prižiūrėti... prisidariau visokių gėlynelių ir vienam kampe ir kitam ir slaite alpinariumas ir vidury vejos vėl gėlynas, tai kol viska apeini nėra kada nei pasidžiaugti nei pailsėti. O dabar kai plotai dideli, tai galvoju kad būtų ir gražu ir priežiūros mažai. Ir linkstu prie tokio varianto kad gėlynai bus pakraščiuose, vidurys bus tuščias tai su traktoriuku ir nušienauti lengva ir vaikai laisvai lakstys. Tvenkinių bijau paniškai nežinau kodėl, užektų ir tokio fontanėlio a la paukščių girdyklos
nors šiaip tai esu fanė tų agliškų sodų wub.gif gal kai i pensiją išeisiu ax.gif
Atsakyti
Ziogeli, kokie sodai wub.gif Man tai atvirkščiai, kai į pensiją išeisiu, reiks mažinti. Dabar tai jokios bėdos, darbininkų turiu, kartais rimto darbo nebūna, galiu pas save atsivesti. O veja vidury, gėlynai pakraščiuose- tai pats tinkamiausias sprendimas.Iškart atsiranda erdvės pojūtis.
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2013 04 15, 08:46)
O  veja vidury, gėlynai pakraščiuose- tai pats tinkamiausias sprendimas.Iškart atsiranda erdvės pojūtis.

O man stadiono blush2.gif Yra daugybe pavyzdziu tokiu plotu, tai nykuma dazniausiai.
Atsakyti
žiūrint, kiek ploto turi smile.gif kadangi turiu kaip keli stadionai, tai stengiuos skaidyt erdves - viena traktorium šienaujama, kita bandoma prisijaukinti smile.gif O kai sklypukai kelių arų, tai sunku ir susodint gėles kažkur kitur, kaip tik pagal tvorą, jei dar nori ir laisvos vietos turėt
Papildyta:
su įdomumu skaitau jūsų temą, nes kaip tik esu kūrybinėse sapalionėse smile.gif Pagal tai, kokią situaciją turiu, mano "kiemelis" kada nors bus artimiausias provansiškiems. Iki rimtų klasikinių stilistiškai nepritempsiu, nes per daug natūralios ir nesukultūrintos gamtos aplinkui, o kaimiškas irgi neišeis, nes mano aplinkoj neišlikę autentikos. Dirbtinės "autentikos" nekenčiu, o vat provansą įsivaizduoju savo aplinkoj. Tai jei įsisleist, kartais įsiterpsiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Cobre @ 2013 04 15, 09:28)
O man stadiono  blush2.gif  Yra daugybe pavyzdziu tokiu plotu, tai nykuma dazniausiai.

Vaizdas priklauso nuo to, koks tas "stadionas" dydžio. Jei tai 1-5 arai , tada viskas tvarkoje, jei dešimtys arų, tai jau nekas. Nedidelį "stadioną" prie namų auginant vaikus netgi būtina turėti. Vaikams reikia ir su kamuoliu pažaisti, ir aitvarą palaidyti ir dar dešimtis žaidimų sugalvoti. Nebent valdiškas sporto kompleksas pašonėj. Pas mus , dar vienus gyventojus, kurie turi erdvesnes pieveles, vaikai renkasi kvadratą pažaisti. Mieste gal kitaip, o kaime erdvės turi būti. Dar tarp kitko: man saugiau, kai vaikai ant akių, negu po miestelį valkiosis, dar kokių eibių prikrės. Taip, kad stadionas bus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2013 04 15, 10:54)
Vaizdas priklauso nuo to, koks tas "stadionas" dydžio. Jei tai 1-5 arai , tada viskas tvarkoje, jei dešimtys arų, tai jau nekas. Nedidelį "stadioną" prie namų auginant vaikus netgi būtina turėti. Vaikams reikia ir su kamuoliu pažaisti, ir aitvarą palaidyti ir dar dešimtis žaidimų sugalvoti.

tai va, kol vaikai mazi su tais kamuoliais ir apskritai visais zaidimais tai geriau kai ant akiu taip sakant.

na gal kiek ir stadiono vaizdelis, cia ne pats geriausias pvz, bet niekaip neprikabinu nuotrauku g.gif bet man visai nieko, spalvos kiek daugiau noretusi ... man ir pas danus labai patiko kiemai, taip minimalistiskai apzeldinti, rozynai, levandos, jukos, aukstauges smilgos, piliarozes... kazkaip sau padariau isvada is to ka maciau, kad jie per daug neinvestuoja i isore, minimali prieziura, o patys mieliau laisva laika leidzia su seima kur nors prie juros pietaudami, buriuodami , vaiksciodami, dviraciais vazinedami wub.gif
user posted image
foto ikelta is cia
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ziogelis2003: 15 balandžio 2013 - 10:50
QUOTE(ziogelis2003 @ 2013 04 15, 10:47)
user posted image
foto ikelta is cia

Aplinka grazi, panasu i miska salia, gal taip ir yra. Taciau kiemelis labai panasus i tai, ka matau beveik kiekviename lietuviskame kieme. Klasikos kazkaip tame neizvelgiu g.gif Ar cia man vienai taip neisizvelgia? g.gif
Tarkim ir TuDa rozes labai grazios, taciau klasikos ten nera juk. Aisku, ji savo kiemo ir nepripaise prie klasikiniu, taciau tarkim man is principo nesiskiria jos ikelta kiemo gabaliukas nuo to, kas cia ikelta.
Papildyta:
QUOTE(Iš Kaimo @ 2013 04 15, 09:54)
Vaizdas priklauso nuo to, koks tas "stadionas" dydžio. Jei tai 1-5 arai , tada viskas tvarkoje,

taip, kai mazas sklypas, tada taip, mano pacios toks mazulytis.

bet kai kalbama apie traktoriuka, tai manau, kad kalba ne apie 2 arus eina. Palade kalba apie didelio sklypo zonavima , taciau ziogelis to net nemini, ir tas mane baugina - koks tai bus stilius, ar pataikys i klasikini, nes cia tema ne visiems is eiles stiliams aptarineti. o dar blogiau, jei stiliaus aplamai jokio.

Palade, o planeli koki turit?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cobre: 15 balandžio 2013 - 11:28
QUOTE(Cobre @ 2013 04 15, 12:12)
Aplinka grazi, panasu i miska salia, gal taip ir yra. Taciau kiemelis labai panasus i tai, ka matau beveik kiekviename lietuviskame kieme. Klasikos kazkaip tame neizvelgiu  g.gif  Ar cia man vienai taip neisizvelgia?  g.gif

sita nuotraukyte ikeliau tik kalbedama apie ta palikta didele erdve vidury, taip sakant stadiona vaiku zaidimamas ax.gif

o jei norisi konkretaus stiliaus aplinkos, tai ko gero reikia gerokai pastudijuoti kas tai yra ir kas vienam ar kitam stiliuj budinga.
o mes istikimi provancui hi.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ziogelis2003: 15 balandžio 2013 - 12:03
QUOTE(Cobre @ 2013 04 15, 12:24)
Palade, o planeli koki turit?

ir vizija dėl stiliaus, ir planelis jau yra. dalis labai schematiškai, dalis jau daugiau išsirutuliojo, bet zonavimas jau nuspręstas - gyvenamoji zona; pasyvaus poilsio zona su prieskonių darželiais, pergole, lauko židiniu; aktyvaus poilsio zona - šioks toks aikštynas pagal galimybes vasaros laisvalaikiui, kai visi susirenka, kad nereikėtų prie stalo sėdėt; ūkinė zona (kai išeisim į pensiją vištas ir avis auginsim lotuliukas.gif ) ir mažutis miškelis (samagono aparatui paslėpt lotuliukas.gif).
Iš visos vizijos kol kas pasyvaus poilsio zona po truputį įgyvendinasi smile.gif ir miškelis auga
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paladė: 15 balandžio 2013 - 12:08
QUOTE(Paladė @ 2013 04 15, 12:07)
ir vizija dėl stiliaus, ir planelis jau yra. dalis labai schematiškai, dalis jau daugiau išsirutuliojo, bet  zonavimas jau nuspręstas - gyvenamoji zona; pasyvaus poilsio zona su prieskonių darželiais, pergole, lauko židiniu; aktyvaus poilsio zona - šioks toks aikštynas pagal galimybes vasaros laisvalaikiui, kai visi susirenka, kad nereikėtų prie stalo sėdėt; ūkinė zona (kai išeisim į pensiją vištas ir avis auginsim  lotuliukas.gif ) ir mažutis miškelis (samagono aparatui paslėpt  lotuliukas.gif).
Iš visos vizijos kol kas pasyvaus poilsio zona po truputį įgyvendinasi smile.gif ir miškelis auga

Samagono miskelis labai patiko lotuliukas.gif
Jei netingi, tai imesk kada cia plana, labai idomu juose pasmirineti mirksiukas.gif
Atsakyti