priekyje namo. paskaiciavau, kad man reiktu ko gero 6 medeliu, kad sudarytu 15 metru linija.
ten eina gatve, tada sklypo atramine akmenu sienele, nes sklypas auksciau, nei gatve. tada planuoju metaline tvorele, o uz jos, sklype, medelius. ant tvoreles kai kur noriu ar tai erskeciu, ar gal geriau hortenzija viljokline. na, cia dar pamastysiu, nes jei ta slyva tarkim sodinti, tai tada noretusi kazko gaivesnio apacioje.
na as ir bandziau isivaizduoti ir man visai normaliai tos slyvos atrodo. ka labiausiai noreciau matyti, tai net nezinau - surasiau juk medelius, kurie man rodos tinkamiausi, tai tarp ju ir rinksiuosi.
QUOTE(Cobre @ 2014 03 11, 18:32)
priekyje namo. paskaiciavau, kad man reiktu ko gero 6 medeliu, kad sudarytu 15 metru linija.
ten eina gatve, tada sklypo atramine akmenu sienele, nes sklypas auksciau, nei gatve. tada planuoju metaline tvorele, o uz jos, sklype, medelius. ant tvoreles kai kur noriu ar tai erskeciu, ar gal geriau hortenzija viljokline. na, cia dar pamastysiu, nes jei ta slyva tarkim sodinti, tai tada noretusi kazko gaivesnio apacioje.
na as ir bandziau isivaizduoti ir man visai normaliai tos slyvos atrodo. ka labiausiai noreciau matyti, tai net nezinau - surasiau juk medelius, kurie man rodos tinkamiausi, tai tarp ju ir rinksiuosi.
zinau, kad tu mastai logiskai, todel ir norejau pasitikslinti situacija. Pasirodo, tikrai buvau susidariusi kitokia tavo sklypo vizija.
Gautusi, kad tos slyvos augtu erdveje i gatve ?
Be to, man labai grazu, kai stambesni augalai atkartoja namo spalva. Lygiai taip pat, kaip ir tvora - namo spalvos (zinoma, jei grazi tvora ).
Tik nezinau, kaip tos slyvos ziemotu pas jus, nes pas mus buna, kad apsala.
Paskaiciau, kad yra Prunus cerasifera "Pissardii Nigra" (pas mane Nigra) ir Prunus cerasifera "Pissardii Atropurpurea". Nigra ziedai raudonai roziniai, lapai nepasvieseja, islieka iki pat rudens tamsiai bordiniai, Atropurpurea - ziedai baltai roziniai, isbalantys iki baltumo, lapai pasvieseja.
......
O kodel nori palei tvorele augalu? Reikia kazka uzstoti, ar tik tam, kad augalu norisi?
Kodel butent medziu norisi? nes sklypas mazas ir viskas labai arti gatves - tiek zmones, tiek dulkes (nors ir asfaltas). Mes prie zmoniu priprate, aklinai atsitverti nenoriu, bet bent jau tariamo atsiribojimo nuo gatves norisi. O ir man smagu tokie uzdari kiemeliai. Bet del sklypo mazumo ir del to, kad anoje gatves puseje esantis vaizdas mums patinka, yra kur truputeli akis paganyti, tai visiskai aklinai uzdaryti kiemo nenorim.
Na ir taip, man norisi medziu
QUOTE(Cobre @ 2014 03 11, 22:54)
Kodel butent medziu norisi? nes sklypas mazas ir viskas labai arti gatves - tiek zmones, tiek dulkes (nors ir asfaltas). Mes prie zmoniu priprate, aklinai atsitverti nenoriu, bet bent jau tariamo atsiribojimo nuo gatves norisi. O ir man smagu tokie uzdari kiemeliai. Bet del sklypo mazumo ir del to, kad anoje gatves puseje esantis vaizdas mums patinka, yra kur truputeli akis paganyti, tai visiskai aklinai uzdaryti kiemo nenorim.
klausiau palei tvorele - erskeciu, vijokliu... del ko nori?
QUOTE(vida777 @ 2014 03 12, 19:34)
klausiau palei tvorele - erskeciu, vijokliu... del ko nori?
bus minksciau, romantiskiau siek tiek. pagaliau man taip graziau
Sveikos. Galvoju kaip geriau, graziau padarius sklype. Situacija tokia - sklypo gale upe, bet yra skardis iki vandens. Ir del to, kad ne nuozulnu, kur busimo namo vieta, paciam sklype, praktiskai nesimato vandens. O noretusi per langus matyti is svetaines Ar kokie nors variantai galimi, ar teks pasitenkinti, kad nesimatys? Nes nei ten koki kalniuka sustumdyt, nei ka...O dar lyginsis sklypas jauciu dar kiek zemiau gausis. Nes turbut nukasti kazkiek zemes kur jau ties tuo skardziu, kad upes vaizdo kiek atsivertu, ir daug darbo ir kazin ar galima Ir dar lievai atrodys O ir del kaimynu, nes pas juos taip paciai is kaires irgi nelabai matosi vanduo. Ar palikt kaip yra, issilygint sklypa, iki to skardzio, kiek ten eina ir nesukt galvos. Kad kiek aiskiau butu dedu foto.
Vyras nori tarp medziu ant to skardzio krasto bent pavesine pasidaryt, tokia kaip aikstele issikisusia ant skardzio. Jau mazdaug zinau kaip ji turetu atrodyti. Bet tada kitas kl, reikia dar ir priejima prie vandens pasidaryt. Galvojam laiptukus. Bet tai ar tie laiptai turetu vest i pavesine ta, ar tik salia kazkaip? O dar reikia kazkaip estetiskai nuo vaiko aptverti, kad neisiristu i vandeni. Namas palauks iki kito siltojo sezono (nespeja paruost projekto) bet va sita reikala norim pasidaryt simet. Ir nesinori suklysti Uzveskit ant kelio...
ta pavesine-panoramine aikstele butu mazdaug ten kur raudonu bliuzonu zmogus
Nu o skardis gal tik foto atrodo kad nemazas bet nulipt prie vandens siaip sau be laiptuku tikrai nefaina. O dar mazas vaikas
Vyras nori tarp medziu ant to skardzio krasto bent pavesine pasidaryt, tokia kaip aikstele issikisusia ant skardzio. Jau mazdaug zinau kaip ji turetu atrodyti. Bet tada kitas kl, reikia dar ir priejima prie vandens pasidaryt. Galvojam laiptukus. Bet tai ar tie laiptai turetu vest i pavesine ta, ar tik salia kazkaip? O dar reikia kazkaip estetiskai nuo vaiko aptverti, kad neisiristu i vandeni. Namas palauks iki kito siltojo sezono (nespeja paruost projekto) bet va sita reikala norim pasidaryt simet. Ir nesinori suklysti Uzveskit ant kelio...
ta pavesine-panoramine aikstele butu mazdaug ten kur raudonu bliuzonu zmogus
Nu o skardis gal tik foto atrodo kad nemazas bet nulipt prie vandens siaip sau be laiptuku tikrai nefaina. O dar mazas vaikas
Jums spręsti, kur bus namas. Aš tai būtinai išsiterasuočiau į tą puikų upės vaizdą...
http://imagesus.home...6de1f434f4.1.12
http://imagesus.home...567254fec0.1.10
http://imagesus.home...6de1f434f4.1.12
http://imagesus.home...567254fec0.1.10
Namas bus toje kazkur vietoje kur pirmoj foto vaizdas. Butu galima arciau statyt, gerai butu Zinoma namas su terasa bus bet is jos tiek ir tesimatys, kaip 1oje foto. O dar 1 terasa/pavesine/aikstele darysim dar ant paties skardzio krasto. Bet tai jau bus laukinis variantas. O man ir ziema, grazu siltai uz lango sedint, ziuret i toki vaizda...
Zodziu, jau kitur paprotino jog sumasciau nesamone, kad iskelt kazkiek ta vieta kur namas bus, ar skardzio nukasti. Pievas susnekejau
Zodziu, jau kitur paprotino jog sumasciau nesamone, kad iskelt kazkiek ta vieta kur namas bus, ar skardzio nukasti. Pievas susnekejau
QUOTE(Rutele_S @ 2014 03 29, 18:41)
Namas bus toje kazkur vietoje kur pirmoj foto vaizdas. Butu galima arciau statyt, gerai butu Zinoma namas su terasa bus bet is jos tiek ir tesimatys, kaip 1oje foto. O dar 1 terasa/pavesine/aikstele darysim dar ant paties skardzio krasto. Bet tai jau bus laukinis variantas. O man ir ziema, grazu siltai uz lango sedint, ziuret i toki vaizda...
kažkur mačiau tokį pat vaizdą, tai vien dėl to svetainė ir virtuvė padarytos antrame aukšte, o visi miegamieji pirmame, vaizdas per langą tikrai puikus, žiauriai patiko man toks sprendimas , nes visas upė iš viršaus labai gražiai atrodo, dar galima kokį balkoną sugalvoti iš šono, kur galima būtų kaip terasą padaryti
kustuce, namas bus 1 auksto, jau nuspresta. Ir teks apseit be ''vaizdo'' is svetaines. Teks pasitenkinti to vaizdo kiek bus is kiemo ir tos terasos ant skardzio tik reik ismastyt kaip su laiptukais, ir aptverimu nuo vaiko ar is terasos kad nulipimas butu ar sone ar ir taip ir taip
QUOTE(Rutele_S @ 2014 03 29, 18:57)
kustuce, namas bus 1 auksto, jau nuspresta. Ir teks apseit be ''vaizdo'' is svetaines. Teks pasitenkinti to vaizdo kiek bus is kiemo ir tos terasos ant skardzio tik reik ismastyt kaip su laiptukais, ir aptverimu nuo vaiko ar is terasos kad nulipimas butu ar sone ar ir taip ir taip
o čia jau man paranoja prasideda
gal čia ne didžiausia problema pastebėjau, vaikai auga greičiau nei mes spėjame įgyvendinti svajones... Jei vaikų bus ne vienas, gal padėtį spręs laikini varteliai ar pan.?
O kodėl namas vieno aukšto? Patys taip norėjote? Vienaukščiai ir kitokie, su gamtos peizažu nekonkuruojantys, man labai patinka, tik šiaip klausiu. Maniau, bus bent miegamieji su vaizdeliu
O kodėl namas vieno aukšto? Patys taip norėjote? Vienaukščiai ir kitokie, su gamtos peizažu nekonkuruojantys, man labai patinka, tik šiaip klausiu. Maniau, bus bent miegamieji su vaizdeliu