Įkraunama...
Įkraunama...

Klasikiniai, provansiški sodeliai, kiemeliai

QUOTE(kuzdaite @ 2014 03 09, 23:58)
O tai is ko cia tie raudoni laiptai? wub.gif  Is plytu? Norejau tokio reikalo baseinui, bet taip ir nesuradau nieko, tik plytas blush2.gif  doh.gif Sako, kad plytos nelaiko, ypac tos raudonos pilnavidures, nuo salcio ir dregmes labai skilineja, gal cia kokios plytu imitacijos trinkeles? doh.gif  blush2.gif  ax.gif A?

taigi klinkerio plytos... grindinius jomis grindzia, masinos per jas vazineja ir nieko...tik kokybiskas klinkeris brangus, bet kiek ten jo reiks baseiniukui. prastos klinkerines plytos igeria dregme ir susikilineja nuo salcio.
Atsakyti
Cobre, nuotraukėlė juozažolės. Vienas stiebelis likęs nenukirptas iš rudens, matosi, kad žalias. Tik labai trumpai rudenį nurėžiau, kažkaip per žiemą atžėlė g.gif Jei per vasarą kelis kartus kirpsiu, kitų metų rezultatas gal pakenčiamas gausis.
user posted image

Ledum, ačiū. Ieškosiu to tinklo.

Klinkerio plytos gražu, bet tai jau prabanga. Kažkur buvau užmačiusi trinkeles a la sendintas klinkeris, turėtų laiptams tos tikti.

Tos karpytų liepų alėjos gražu, bet kad taip lėtai auga g.gif Kaži, jei iš trakinio klevo tokią suformavus? Kamienai gal nebus idealiai tiesūs, bet jei nuo žemiau genėti? Ledum, tark žodį smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2014 03 10, 10:11)
Klinkerio plytos gražu, bet tai jau prabanga. Kažkur buvau užmačiusi trinkeles a la sendintas klinkeris, turėtų laiptams tos tikti.

Tos karpytų liepų alėjos gražu, bet kad taip lėtai auga g.gif  Kaži, jei iš trakinio klevo tokią suformavus? Kamienai gal nebus idealiai tiesūs, bet jei nuo žemiau genėti? Ledum, tark žodį smile.gif

Liepos greitai auga, tik yra kur pasiknist. mirksiukas.gif

Pas mane sudėta tokiom plytelėm klinkerinėm. Kur po stogu gerai, kur ne,tai daužosi, skyla. doh.gif rolleyes.gif verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ledum: 10 kovo 2014 - 09:52
sunku patikėt, kad klinkerio plytos skyla blink.gif Atrodo, šimtmetį turėtų atlaikyt. O kaip tada tokie grindiniai
http://www.betonomoz...?iid=1360068001
juk miestų aikštės grindžiamos.
kol kas dar nepriėjom prie gerbūvio, bet mintis audžiam visokias, vis renkamės ir mąstom, planuojam ir mintis dėliojam g.gif
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2014 03 10, 10:57)
sunku patikėt, kad klinkerio plytos skyla  blink.gif Atrodo, šimtmetį turėtų atlaikyt. O kaip tada tokie grindiniai
http://www.betonomoz...?iid=1360068001
juk miestų aikštės grindžiamos.
kol kas dar nepriėjom prie gerbūvio, bet mintis audžiam visokias, vis renkamės  ir mąstom, planuojam ir mintis dėliojam  g.gif

Palade,pas mane ne plytos,o betoniniai laiptai apklijuoti klinkerinėm plytelėm.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ledum: 10 kovo 2014 - 10:45
Aciu del medziu vida777 ir Ledum. As neparasiau pirmai, bet taip graziai apkarpyti tikrai nesugebesiu as ju, tai ieskau tiesiog su tinkama laja, kuri ta virsutine 'gyvatvore' sudarytu. O kaip jums sita slyva: http://juragiumedely...azine-pissardii ? ja geneti reiktu, bet gal butu paprasciau? Dar plius ir zydetu. O ir pagal kaina gal man tinkamesnis variantas butu, juk ne dvieju-triju man tu medeliu reiks. Ir jos man atrodo tokios tarsi lengvesnes, mano mazam sklypuke gal kazko tokio reikia. Nes pagal lengvuma tai ir robinijos gerai, bet jos brangiai man gautusi verysad.gif Einu dar toliau del liepu googlinti, nes pigiai irgi nerandu g.gif Kol kas ties tais trim mastau: slyva pissardii, liepa, robinija.

Papildyta:
QUOTE(Iš Kaimo @ 2014 03 10, 09:11)
Cobre, nuotraukėlė juozažolės.

g.gif kol kas atrodo nekaip biggrin.gif nepyk tik mirksiukas.gif sudetinga man isivaizduoti, kaip cia turi atrodyti galutiniame variante ir kaip atrodys jau suformuotas apvadas ziema g.gif Jei tik nesunku, tai gal galesi ir veliau nuotrauku ideti, tikrai idomu, kaip tau seksis formuoti ir kaip apvadas atrodys, kai labiau atzels.

4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Cobre @ 2014 03 10, 11:59)
O kaip jums sita slyva: http://juragiumedely...azine-pissardii ? ja geneti reiktu, bet gal butu paprasciau?

pas mus sitos slyvos vos ne kiekviename kieme auga, ir as ja turiu.
Grazu, lapai labai ilgai issilaiko, bet kaip alejos ar bent keliu vienetu is eiles pas tave nesiulyciau. Vienas medelis kaip akcentas gerai, bet jei daugiau, jau reikia atitinkamo atstumo ir erdves, kitaip pries akis turesi juoda lapu juosta. Sitos slyvos graziausiai atrodo tik apsviestos saules.

Jei jau panorai zydinciu, tai tau mano anksciau apkalbetos slyvos Prunus fruticosa Globosa netinka?

As vistik apsisprendziau robiniju naudai. Butent del to, kad ju lapai rudeni ne pagelsta, bet islieka zali (pilkai zali). Uzmerksiu akis pries tai, kad pavasari velai suzaliuoja verysad.gif .
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2014 03 10, 12:34)
pas mus sitos slyvos vos ne kiekviename kieme auga, ir as ja turiu.
Grazu, lapai labai ilgai issilaiko, bet kaip alejos ar bent keliu vienetu is eiles pas tave nesiulyciau. Vienas medelis kaip akcentas gerai, bet jei daugiau, jau reikia atitinkamo atstumo ir erdves, kitaip pries akis turesi juoda lapu juosta. Sitos slyvos graziausiai atrodo tik apsviestos saules.

Jei jau panorai zydinciu, tai tau mano anksciau apkalbetos slyvos Prunus fruticosa Globosa netinka?

As vistik apsisprendziau robiniju naudai. Butent del to, kad ju lapai rudeni ne pagelsta, bet islieka zali (pilkai zali). Uzmerksiu akis pries tai, kad pavasari velai suzaliuoja  verysad.gif .

Robinijos man brangiai gaunasi verysad.gif

Pamenu tas rutulines slyvas. Ne, jos man kazkodel sluota primena.

Medziai vos ne visa laika butu saules apsviesti. jie butu tarsi rytineje puseje, bet saule praktiskai visa laika butu , nes niekas neuzstoja jos. tai gal ir visai nieko tada atrodytu? g.gif tavo slyva auksta? Greitai jos auga? Sudetinga islaikyti tvarkinga laja?
Atsakyti
QUOTE(Cobre @ 2014 03 10, 14:01)
tavo slyva auksta? Greitai jos auga? Sudetinga islaikyti tvarkinga laja?

Kaip supratau, tau reikia jau suformuotu kamienu, tai koks skirtumas ar greitai auga? Kokio aukscio nusipirksi, toki ir turesi, o kamieno, sakei, storo nenori. Jaunu medeliu laja yra truputi kiausiniska, tai praktiskai tereikia tik virsu koreguoti.
Mano slyva buvo krumine, pati suformavau kamiena, auksciau ji truputi dar perpyniau. Dabar gal iki virsunes bus kokie 2m.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vida777: 10 kovo 2014 - 19:06
Cobre, o klevukai tau netinka? Čia nebrangiai visko yra.
http://www.medeliai....s-globosum.html
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2014 03 10, 19:03)
Kaip supratau, tau reikia jau suformuotu kamienu, tai koks skirtumas ar greitai auga? Kokio aukscio nusipirksi, toki ir turesi, o kamieno, sakei, storo nenori. Jaunu medeliu laja yra truputi kiausiniska, tai praktiskai tereikia tik virsu koreguoti.
Mano slyva buvo krumine, pati suformavau kamiena, auksciau ji truputi dar perpyniau. Dabar gal iki virsunes bus kokie 2m.

As nepagalvojau apie ta suformuota kamiena ax.gif aciu, pagal viska kaip ir tiktu man g.gif dar turiu laiko, galiu mastyti, svarstyti, abejoti ir aiskinti mirksiukas.gif smile.gif

QUOTE(Iš Kaimo @ 2014 03 10, 19:33)
Cobre, o klevukai tau netinka? Čia nebrangiai visko yra.
http://www.medeliai....s-globosum.html

aciu 4u.gif klevai man... negrazus blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Cobre @ 2014 03 10, 20:01)
As nepagalvojau apie ta suformuota kamiena  ax.gif  aciu, pagal viska kaip ir tiktu man  g.gif  dar turiu laiko, galiu mastyti, svarstyti, abejoti ir aiskinti  mirksiukas.gif  smile.gif
aciu 4u.gif  klevai man... negrazus  blush2.gif

papasakok truputi daugiau apie tu medziu lokacija:
- kiek vnt. planuoji sodinti?
- kokiais atstumais?
- sklypo pakrasty?
- i sona nuo namo ar tiesiai priesais?

Ar sitoms slyvoms tinka tavo klimatine zona?
Jei atvirai, mano gili intuicija kol kas nesutinka su tavo pasirinkimu. Negalvok apie pinigus, tiesiog pasvajok, ka tu toje vietoje visu labiausiai noretum matyti. O dar geriau, pagalvok, jei tai butu kieno kito kiemas, kuo tu labiausiai butum suzaveta wub.gif .
Atsakyti