Įkraunama...
Įkraunama...

Klasikiniai, provansiški sodeliai, kiemeliai

Skandinavijoje populiaru ispilti skalda kiemai. tokie smulkus, tamsus akmeneliai. su zoles pjovimu bedos nera, o jei dar padarytas bordiuras, tai ir visai neblogai. bet i namus nesasi kazkiek. tas man nepatinka. taciau jei kazkoks tos variantas, tai man ir grazu, ir tinkama atrodo.

user posted image

tam tikri sodo/darzo stiliai man asocijuojasi su skaldele, tik reikia prisitaikyti, kur ji maziausiai rupesciu pridarytu.

svarbu grazi butu ta tvora, o jau balta ar juoda, tai koks skirtumas biggrin.gif Nes dazyta tvora nebus apzeldinta pilnai, prie jos turi buti priejimas, kad dazyti butu imanoma. vadinasi vienur daugiau, kitur maziau, bet ji matysis. tai turetu buti grazi, kad ne tik savo funkcijas atliktu, bet ir puostu aplinka nors kazkiek. parodytame paveiksliuke ji labai grazi.
Atsakyti
Balta tvora tai wub.gif , bet pas mane ji tamsiai ruda. Akis bado doh.gif Nusileidau MB norams, dabar bandau susitaikyti. Pernai rudenį pasodinau tujas, nors kiek jas užmaskuosiu g.gif

va baltos tvoros, bet kiek suprantu, tai jos ne dažais, bet baltu pinoteksu nudažytos.

Tvoros ir pergolės
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Para: 24 vasario 2014 - 12:30
Is kaimo foto labai fainas patvorys, bet vat vis nesuprantu - ar imanoma taip va, kad nuejai, nusipirkai augalu, susodinai ir jau grazu???Man niekaip nesigauna, va vienam gelyneliui vasara bus treji, vis dar ji tobulinu, siemet jau gal ir pasieksiu to, ko noriu blush2.gif

Pagalvojau apie balta tvora pas save - vasara as ja puikiai isivaizduoju, bet rudeni, besniege ziema - vargiai. Gal todel, kad gatveles pas mus is zvyro blush2.gif Dabar yra laikini rudi varteliai, o baisus, kas vaziuoja, tas paderina aptaskyti doh.gif doh.gif Kol musu vizijoje tvora - tujos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kuzdaite: 24 vasario 2014 - 12:46
Sveikos mirksiukas.gif Jei prisimenat mane ir mano siltnami, tai nutarem su vyru jog darysim siauruoju galu i gyvatvore, kaip Cobre pasiule. Braskes arciau tu triju krumu, ne taip jos per juos ir matysis. Nuo poilsio zonos, ties siltnamiu noriu pergoles ir ant jos gal raganes. Nors rozes graziau bet prieziuros daugiau reikia rolleyes.gif
Dar patarimo noreciau,kaip bandyt suvienodinti abejas ivaziavimo puses, ir ar bandyti g.gif vienoj pusej buksmedziai 3, kitoj spygliuociai. Ir visi jau suauge. Tai nei i viena sona dasodint buksmedziuku, nei i kita spygliuociu g.gif ir taip jau ankstoka ten darosi g.gif
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2014 02 24, 09:28)
Nežinau, man skaldos takeliai asocijuojasi su dideliais pilių parkais, plačiais, kad su mašina pravažiuoti galima. Tegul tie akmenėliai bus medicininio švarumo, bet jei netoli yra veja, kaip besaugotum, keli atsidurs joje.

4u.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Rutele_S @ 2014 02 24, 15:00)
Sveikos  mirksiukas.gif  Jei prisimenat mane ir mano siltnami, tai nutarem su vyru jog darysim siauruoju galu i gyvatvore, kaip Cobre pasiule. Braskes arciau tu triju krumu, ne taip jos per juos ir matysis. Nuo poilsio zonos, ties siltnamiu noriu pergoles ir ant jos gal raganes. Nors rozes graziau bet prieziuros daugiau reikia rolleyes.gif 
Dar patarimo noreciau,kaip bandyt suvienodinti abejas ivaziavimo puses, ir ar bandyti g.gif  vienoj pusej buksmedziai 3, kitoj spygliuociai. Ir visi jau suauge. Tai nei i viena sona dasodint buksmedziuku, nei i kita spygliuociu g.gif  ir taip jau ankstoka ten darosi g.gif

ne tai ir nevienodink, ten juk ne paradinis ivaziavimas, zonos skirtingos abejose keliuko pusese.
bet sodinti kazka dar turesi tuje puseje, kur tau kazkada merginos patarinejo ir planeli cia buvai sioki toki imetusi. Labai jau tie krumeliai ten vienisi atrodo ir nepuosia aplinkos. Bent jau man taip atrodo.
Atsakyti
Kuzdaite, taigi ir tujos bus aptaškytos. Priedo dar ir kankinsis, per dulkes saulės negaudamos. Šiaip tvorai nuplauti yra toks geras plovimo aparatas Karcher, po spaudimu gali nuplauti netik tvorą, bet ir dažus smile.gif
Tos pinoteksuotos baltai pergolės man kažkaip neišbaigtos atrodo. Lyg būtume nugruntavę, bet pamiršę nudažyti g.gif
TuDa, negundyk su ta skalda. biggrin.gif Vis tiek nepraktiška. Bet gera idėja, jei tą skaldą į betono masę įspausti. Ar ne pirmoje nuotraukoje taip padaryta. Ar klystu, g.gif
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2014 02 24, 17:28)
Kuzdaite, taigi ir tujos bus aptaškytos. Priedo dar ir kankinsis, per dulkes saulės negaudamos. Šiaip tvorai nuplauti yra toks geras plovimo aparatas Karcher, po spaudimu gali nuplauti netik tvorą, bet ir dažus smile.gif
Tos pinoteksuotos baltai pergolės man kažkaip neišbaigtos atrodo. Lyg būtume nugruntavę, bet pamiršę nudažyti g.gif
TuDa, negundyk su ta skalda.  biggrin.gif Vis tiek nepraktiška. Bet gera idėja, jei tą skaldą į betono masę įspausti. Ar ne pirmoje nuotraukoje taip padaryta. Ar klystu,  g.gif

Neuzfiksavau, kodel cia mes tave su ta skalda terorizuojam? biggrin.gif Takeliu daug bus?
Atsakyti
Mes kiema skalda ispyle, sakiau, man labai faina, bet vaizdelis tikrai ne foruminis, nes dar niekas toje vietoje nebaigta.....Gal rudeniop ir parodysiu savo skaldyna.

Del tvoru mazgojimo - zinau ta daikta, bet pas mus aru 18, tai tiek tvoros tikrai neplausiu, o tujos jau auga, kazkaip ant ju to purvo nelieka, o vat vartai baisus. Kitas dalykas - namas kampinis, tasko is dvieju pusiu doh.gif doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kuzdaite: 24 vasario 2014 - 19:30
Skalda takams pasiteisina ten, kur nereikia ziema sniego kasti. nes tie akmenukai susmaiso su sniegu, kazkiek supeliu uzsikabina ir meti ta sniega salin- arba ant vejos arba i gelyna. pavasari gadina zoliapajove ir iki vasaros vidurio rankioji is gelynu. O vat darze, jei tureciau sukeltas lisves- skaldos takeliu labai noreciau...
Atsakyti
QUOTE(Vobla @ 2014 02 24, 21:05)
Skalda takams pasiteisina ten, kur nereikia ziema sniego kasti. nes tie akmenukai susmaiso su sniegu, kazkiek supeliu uzsikabina ir meti ta sniega salin- arba ant vejos arba i gelyna. pavasari gadina  zoliapajove ir iki vasaros vidurio rankioji is gelynu. O vat darze, jei tureciau sukeltas lisves- skaldos takeliu  labai noreciau...

Jei būtų "Like" paspausčiau drinks_cheers.gif
Keletas augalų derinių. Gal kam pravers: My Webpage
Atsakyti
QUOTE(Vobla @ 2014 02 24, 20:05)
Skalda takams pasiteisina ten, kur nereikia ziema sniego kasti. nes tie akmenukai susmaiso su sniegu, kazkiek supeliu uzsikabina ir meti ta sniega salin- arba ant vejos arba i gelyna. pavasari gadina  zoliapajove ir iki vasaros vidurio rankioji is gelynu. O vat darze, jei tureciau sukeltas lisves- skaldos takeliu  labai noreciau...

na, manau, kad del kasimo tai cia aisku, kaip diena drinks_cheers.gif
pavasari tai papildomas ir nelengvas darbas - su grebliuku eini per ta pievute, akmenukai nelengvi, kai juos grebstyti reikia, siuksliu pilna juose, tai panaudoti norint reikia kazkaip isvalyti arba mesti lauk. as irgi jums jau ankstesniame savo poste pritariau - nera tie takeliai blogis, tik reikia protingai apmastyti kur ir kaip juos daryti.

as tik per daug nesidomejau ir realybeje susiduriau su tokia palaida skaldele, kuri nesitrombuoja. Bet yra ir skaldele, kuri tarsi vos ne vienalyte pasidaro, smulki ji labai. as ja nuo tarybiniu laiku pamenu, tikrai su tokia ne vienur esu susidurusi. o va dabar, kai ir idomu butu jau, tai niekur ir nematau smile.gif reiks prie progos Raudondvario pilies takelius apziureti, jau senokai buvau, bet tikrai ne grindinys ten buvo

user posted image

user posted image
Atsakyti