Įkraunama...
Įkraunama...

Klasikiniai, provansiški sodeliai, kiemeliai

QUOTE(kuzdaite @ 2014 02 23, 16:22)

Pas mus kiemas skalda ispiltas, as nesiskundziu, man grazu 4u.gif

parodyk a? nes trinkom neturim ir vargu ar kada atsiras, o ploto daug doh.gif tai nesugalvoju ka daryt sad.gif

o augalus sodint irgi pradejau paraleliai su statybom... man tiesiog budavo relaxas... kai viskas uzknisdavo tai eidavau i zeme rankas sukist lotuliukas.gif tai pas mane jau ir braskiu lysves ir gelynai ir sodas uzsodinti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(akvilyte @ 2014 02 23, 17:42)
o augalus sodint irgi pradejau paraleliai su statybom... man tiesiog budavo relaxas... kai viskas uzknisdavo tai eidavau i zeme rankas sukist  lotuliukas.gif  tai pas mane jau ir braskiu lysves ir gelynai ir sodas uzsodinti  biggrin.gif

o as be plano nei zingsnio biggrin.gif dalis jo ant popieriuko (be ismatavimu, is akies toks, bet kai plotai mazi, tai tie ismatavimai nebutini), dalis, o tiksliau detales siokios tokios, galvoje. planas nesikeicia praktiskai, detales tai ismetu, tai papildau, bet esme nuo to nesikeicia. ir man augalai niekaip nesisodina, tik truputelis visai. kitaip juos ismindziotu, darydami statybinius darbus (terasa, takeliai, dar priekyje tvora teks daryti, nes kol kas tik atramine sienele nuo gatves ir senas tinklas istemptas, pergoles terasoje ir ko gero dar vienoje dalyje jomis atskirsiu viena ploteli nuo kito), uzverstu medziagomis ar zememis... pakentesiu kol kas blush2.gif

o tu be plano sodini? neisivaizduoju musu aptariamu sodeliu be plano g.gif man rodos, kad tada chaosas gautusi.
Atsakyti
As manau yra taip - yra grupe zmoniu tokiu kaip as, kuriems labai reikia kapstytis zemeje ir lakstymas su augalais yra tam tikras hobis, malonumas, kurie seja nuo sausio ir darbus baigia velyva lapkriti, tai va tokie ir tvarko ta aplinka, sodina augalus kelis metus, kol viskas nugula i savo vietas.
Ir yra kita grupe zmoniu, kuriems grazu ir patinka sutvarkyta, apzeltinta tinkamai aplinka, bet kurie nera pamise del augalu ir jiems geriau islaukti, kada viskas nuguls i savo vietas, negu tureti bet koki darzeli 4u.gif Ir kuriems pasikapstymas zemeje nera toks svarbus, kaip kitiems oras lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Cobre @ 2014 02 23, 19:34)
o tu be plano sodini? neisivaizduoju musu aptariamu sodeliu be plano  g.gif  man rodos, kad tada chaosas gautusi.

ir as be plano, nors su planu butu viskas dauuuug aiskiau. Bet labai tingiu darytis plana. Kai jau daug kas susodinta, reiketu viska, jau esama, ismatuoti, be to daug skirtingu nuolydziu, todel geriau kokius triskart persodinu, nei plana darausi blush2.gif .
Atsakyti
QUOTE(Cobre @ 2014 02 23, 19:34)
neisivaizduoju musu aptariamu sodeliu be plano  g.gif  man rodos, kad tada chaosas gautusi.

mano ir name turejo but chaosas kol neatsiduriau tam tikroj temoj tongue.gif taip ir su lauku.... pradzioj tikrai neturejau jokios vizijos... tiesiog norejosi bele ko apart aplink esanciu tusciu lauku.... ir visai to nesigailiu, BET ziuriu kuo toliau tuo labiau norai keiciasi....vizija irgi.... ale va jau vienas pliusas kad turiu augalu...

va ir siltnamio vizija jau aiski... ir jau ziuiu kad visai akiai mielos darosi grieztesnes formos... nes pries tai viskas apvalinta ir netaisyklinga... pradzioj meginsiu rozyna prie namo is kaimietisko darziuko i stavrkinga rozyneli pavest.... jeigu prisijaukinsiu ta forma, tai tada galesiu ir toliau ta kryptim eit smile.gif

kolkas nieko nepataisomo nera padaryta biggrin.gif sodas savo vietoj... darzai irgi... gelynai toks dalykas kad jie gyvi ur keiciasi nuolat...
QUOTE(kuzdaite @ 2014 02 23, 20:35)
As manau yra taip - yra grupe zmoniu tokiu kaip as, kuriems labai reikia kapstytis zemeje ir lakstymas su augalais yra tam tikras hobis, malonumas, kurie seja nuo sausio ir darbus baigia velyva lapkriti, tai va tokie ir tvarko ta aplinka, sodina augalus kelis metus, kol viskas nugula i savo vietas.

labai taikliai drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo akvilyte: 23 vasario 2014 - 21:16
QUOTE(kuzdaite @ 2014 02 23, 20:35)
Ir yra kita grupe zmoniu, kuriems grazu ir patinka sutvarkyta, apzeltinta tinkamai aplinka, bet kurie nera pamise del augalu ir jiems geriau islaukti, kada viskas nuguls i savo vietas, negu tureti bet koki darzeli 4u.gif Ir kuriems pasikapstymas zemeje nera toks svarbus, kaip kitiems oras lotuliukas.gif

Kuzdaite, tai tada as prie kazkokios tarpines grupes biggrin.gif kol negaliu sodinti ir raveti normaliai (bet randu kur vistiek biggrin.gif ), tai tarkim sutvarkiau maziuka uzleista gabaliuka uz voljero, isklojau plytelem - padariau is nenaudingo kampo vieta siuklsiu konteineriui ir mazuleli kvadraciuka zemes alyvai. pamaciau, kad po balkonu net zolyte neaugs, tai toje vietoje kloju akmenu aikstele mazute ( ten namo galas), kur statysim dviracius pradzioje, o veliau bus suoliukas nuo kurio galesiu i prieskoniu darzeli ziureti. kruvas zemiu isveziau, perveziau iskasiau, sutempiau zvyro... zodziu, as kisu rankas, tik kitaip :DDD
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cobre: 23 vasario 2014 - 22:53
Klasikinis darzas ir siltnamis biggrin.gif

user posted image
Atsakyti
Cobre, va apie galimus pogrupius nepagalvojau lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif Juokauju, nepykit, nieko asmenisko lotuliukas.gif
Akvilyte, na negaliu as cia kiemo deti, baisu dar, nors buvo dar baisiau, rudeni klojo kanalizacija buvo molynas, uzverte skaldos, dabar gerai, ta skalda ir liks ilgam, tik reikia normaliai uzbaigti, i a/z galiu imesti kuria diena mirksiukas.gif
Atsakyti
Manau, kad tu pogrupiu be galo daug rastum biggrin.gif

kuo ne formalus vaizdelis lietuviskam obelu sode biggrin.gif tongue.gif na bet nesakykit, si ta pramecius, kiek supaprastinus visai ir isipaisytu. prie didelio noro rolleyes.gif

user posted image
Papildyta:
user posted image
Papildyta:
plytu ir rieduliniu akmenu tvoreles fragmentas

user posted image
Atsakyti
4u.gifCIA PANARSYKIT mirksiukas.gif
Atsakyti
Nežinau, man skaldos takeliai asocijuojasi su dideliais pilių parkais, plačiais, kad su mašina pravažiuoti galima. Tegul tie akmenėliai bus medicininio švarumo, bet jei netoli yra veja, kaip besaugotum, keli atsidurs joje. Tada kiekvieną kartą pjaunant man reikėtų išklausyti necenzūrinę leksiką biggrin.gif Po metų tie takai būtų likviduoti.
Aš irgi, tik pamatų stadijoje pradėjau sodinti. Vizija keičiasi kasmet. Iš pradžių buvo kratinys, paskui griežtas reguliarusis sodas, dabar jau švelnėja. Ko gero , griežtas klasikinis sodas bus tik vienoje pusėje, nes ten fasadas simetriškas. Negaliu visko padaryti nors vienoje pusėje, nes dar neapklijuoti pamatai ir takelių nėra.
Tik augalų daugėja, lyg nesulaikoma lavina doh.gif Gerai, kad šalia turiu savo gamybinį centrą, tokiam parke, ten persikėliau su užmojais biggrin.gif
Atsakyti
Ką jūs manot apie baltas tvoras? Mažai tenka matyti jų Lietuvoje, ir tai dažniausiai tokiam kontekste, kad labiau primena kičą, o ne grožį. Man norėtųsi ir pergolių baltų, ir suolelių{tuos jau turiu}
user posted image
Atsakyti