As gi sakiau, kad akmenys visokio plauko, o tai reikia, kad yra paprastu rieduliu, yra suskaldytu akmenu, yra likuciu nuo paminklu gamybos, yra naturaliai aplinkoje tokiu ploksciu rasta, guli kruva, o sudeti neina........
Para,
QUOTE(kuzdaite @ 2014 02 22, 20:24)
As gi sakiau, kad akmenys visokio plauko, o tai reikia, kad yra paprastu rieduliu, yra suskaldytu akmenu, yra likuciu nuo paminklu gamybos, yra naturaliai aplinkoje tokiu ploksciu rasta, guli kruva, o sudeti neina........
Para,
Para,
na nesitiki man, kad imanoma is tokio kratinio ka tinkamo padaryti.
QUOTE(Iš Kaimo @ 2014 02 22, 09:33)
Iš skaldytų akmenų ar trinkelių? Gal kad niekur nemačiau ko nors gražaus, bet takeliai iš įvairių formų akmenų man klasikiniuose soduose nelabai Galvoju, gal daryti iš šaligatvio plytelių, radau spalvotų, panašių į klinkerį. Reikia tik granito trinkelių šonams , tokių plonų.
Suprantu, kad pas tave ten kilometrai bus tų takelių nes jau vien atraminė sienelė kokio ilgio Dažna medžiaga klasikinio sodo takeliams yra smulkūs, palaidi akmenukai Ir kraštus padarius iš granito trinkelių o viduriuką iš sijotų akmenukų būtų pakankamai pigus ir gražus variantas. Čia pavyzdį terasos foto, kad suprastum apie kokią dangą eina kalba
Gan smagiai atrodo tokia danga po kojomis Idomukaip realybej
QUOTE(Cobre @ 2014 02 22, 01:41)
...pas mane toks mazas sklypukas ir dar tiek daug paruosiamuju darbu, kad iki augalu dar be galo toli. labai pamazu jie pas mane atsiranda.
todel, kad tu viska eiles tvarka darai, kaip ir priklauso .
Tu pabandyk irodyti pamisusiam gelininkui/sodininkui megejui, kad augalus reikia sodinti tik visiskai pabaigus statybos darbus - pas mus gi viskas atvirksciai. Pirma sodinam, tada statom, tada raunam ir vel sodinam...
Tiesa pasakius, as net truputi dziaugiuosi, kad sodinti pradejau beveik kartu su pirmaja namo plyta. Tuomet galvojau, kad pas mane sklype augs ir tilps viso pasaulio augalai. Sirdis dauzesi is dziaugsmo, pamacius vis kitoki augaleli. Taip metai po metu (aplinkos tvarkymas gerokai uzsitese) as persirgau ta manijine gelininkyste ir dabar jau labai atsainiai renkuosi - ne tik kas patinka, bet ir tinka/reikia.
QUOTE(TuDa @ 2014 02 23, 08:16)
neduok Dieve, man cia baisiausia statybu stadija - zvyras prie pat duru .
Didelio sodo/parko keliukams - kodel gi ne.
Aš jau įsivaizduoju tokios nemažos akmenukų "aikštelės" vaizdą po kokių dviejų metelių kai prikris lapų lapeliukų, visokiausių šaparų, galiausiai nuo tokių akmenukų žiauriai nešasi purvas į namus (jie vis tiek nuolat dyla ir tą skaldelę į rankas paėmus rankos lieka purvinos).
Ne kartą užsienio kelionėse teko matyt/gyvent prie tokio grožio (kad gražu tai tkrai gražu) ir reikėdavo pamatyt vaiko vaizdą, kai pažaisdavo su tokiais akmenukais (skaldele). Aišku jie neskirti žaisti ir į rankas imti, bet tas purvas vis tiek kažkaip stebuklinagi į namus parkeliauja.
Aišku gal aš čia per giliai "kapstau", bet kai prisimenu "purvingąjį" periodą statybų metu, kol nebuvo takelių ir terasos, tai purtyte nupurto
Ne kartą užsienio kelionėse teko matyt/gyvent prie tokio grožio (kad gražu tai tkrai gražu) ir reikėdavo pamatyt vaiko vaizdą, kai pažaisdavo su tokiais akmenukais (skaldele). Aišku jie neskirti žaisti ir į rankas imti, bet tas purvas vis tiek kažkaip stebuklinagi į namus parkeliauja.
Aišku gal aš čia per giliai "kapstau", bet kai prisimenu "purvingąjį" periodą statybų metu, kol nebuvo takelių ir terasos, tai purtyte nupurto
QUOTE(vida777 @ 2014 02 23, 10:21)
neduok Dieve, man cia baisiausia statybu stadija - zvyras prie pat duru .
manau, kad akmenukai čia atskalbti ir smėlio nebelikę. Aš taip pat nerizikuočiau taip arti vidaus patalpų naudoti akmenukus, ir nesvarbu ar tai būtų smulkūs, ar stambesnės frakcijos. Bet apžvalginiams takeliams- drąsiai. Tik va bėda, su kablais tai jau nepavaikščiosi
Kad ir plauta būna skaldelė, bet trindamiesi vienas į kitą vis tiek amenukai dyla ir atsiranda dulkės. O apvalūs plauti kieti akmenukai labai brangūs - auksinės gautųsi terasa ir takeliai
QUOTE(mumrikas @ 2014 02 23, 12:22)
Kad ir plauta būna skaldelė, bet trindamiesi vienas į kitą vis tiek amenukai dyla ir atsiranda dulkės. O apvalūs plauti kieti akmenukai labai brangūs - auksinės gautųsi terasa ir takeliai
manau, kad tam tikrais atvejais skaldele vistik visai nebloga iseitis. jei plotai dideli tarkim. arba man patiktu darze, jei lysves pakeltos ir iremintos.
dar vienas sodas. labai jau daug visko, bet detaliu ar minciu pasigaudymui tinkamas.
http://thedesignersm...onnecticut.html
QUOTE(Cobre @ 2014 02 22, 21:58)
na nesitiki man, kad imanoma is tokio kratinio ka tinkamo padaryti.
Ne, tai visu triju rusiu nedesiu, bet kad man nei vieni nelimpa normaliai, tie paminkliniai nieko, bet sunku labai sudeti. Is vis gal reikia tu tolkiu ploksciu smelio spalvos prideti ir viskas Arba koki murininka pasamdyti, kad kazkaip pabetonuotu tuos akmenis, nes kitaip bus antra vasara su bala kieme ir kruvom akmenu
Pas mus kiemas skalda ispiltas, as nesiskundziu, man grazu