Įkraunama...
Įkraunama...

Klasikiniai, provansiški sodeliai, kiemeliai

QUOTE(TuDa @ 2014 02 20, 20:02)
Pas mus jas kažkaip kitaip vadina g.gif ar aš ką maišau?

Gal ir yra koks kitas liaudiskas pavadinimas, as zinau tik kaip paukstpiene.
Cia ju yra visokiu, tos oranzines tik lauke naturaliai neziemoja.
QUOTE(kuzdaite @ 2014 02 20, 21:02)
Akmuo grazu - sudeti sunku, va todel pas mane bus antra vasara, kaip prie baseino guli kruva visokio plauko akmenu, neina man sudeti ir viskas blush2.gif

gal todel, kad visokio plauko tongue.gif ...

Pasodinau levandu tarp baltu roziu palei terasa. Nezinau ar bus man grazu, bet neturiu as ju kur kisti, tai kisu visur, nes ismesti kaip visada gaila, o pakiemiais eiti ir siulyti nepatogu blush2.gif . Pas mus tiek daug aplinkui zmones namus statosi, aplinka tvarko, kai pagalvoji, gi uz kiekviena menkiausia krumeli reikia po kelis eurus atiduoti, o paskui, kai suauga - rauti ir lauk mesti doh.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vida777: 21 vasario 2014 - 09:57
QUOTE(vida777 @ 2014 02 21, 09:56)
Pasodinau levandu tarp baltu roziu palei terasa.

Vida, Vida, oi, kaip tavo postai mane vilioja eiti į kiemą ir kapstytis, bet pas mus dar žemė įšalusi ir vietomis sniego lopai baltuoja doh.gif
Atsakyti
QUOTE(TuDa @ 2014 02 21, 10:47)
Vida, Vida, oi, kaip tavo postai mane vilioja eiti į kiemą ir kapstytis, bet pas mus dar žemė įšalusi ir vietomis sniego lopai baltuoja doh.gif

drinks_cheers.gif o pas mus tooooooks teslynas kad kosmaras.... bijau net pagalvot kokie grandioziniai darbai pavasari ir vasara laukia wacko.gif dabar tik per langa pasiziuriu i lendancias tulpes, krokus ir snieguoles ir viskas....
Atsakyti

as specialiai, motyvacijai pakelti thumbup.gif , kad jus jau moraliskai ruostumetes... Pas mus visada anksciau, todel as, kaip tas vyturys, pavasari budinu biggrin.gif .
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2014 02 21, 10:56)
gal todel, kad visokio plauko  tongue.gif ...
.

Specialiai visokiu prisitempeme, kad rasti geriausia varianta, bet kad man jie negula graziai, arba penkis jau kokius sudedu, o sesto tinkamo prie jo ir nebera doh.gif Na bet ziuresiu, vasara pries akis, galesiu maudytis su jais lotuliukas.gif
Levandos grazu wub.gif Kaip be ju, as rudeni levandu vaikus prie bordo roziu sukisau, nederes - israusiu blush2.gif
TuDa, kaip keista, as maniau, jau visoje Lt sniego nera lotuliukas.gif lotuliukas.gif Pas mus jo beveik nebuvo schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(akvilyte @ 2014 02 21, 10:55)
drinks_cheers.gif  o pas mus tooooooks teslynas kad kosmaras....

Ir pas mus doh.gif
Atsakyti
Pas mus jau pradėjo sausėti . Jei per naktį lietus nepadarys didelių balų, eisiu ryt grėbstytis. Kai dėjo vėjas su šalčiu ant plikos žemės, tai iš strioko atsivežiau ruloną šiaudų ir apklojau viską , ko tik pagailėjau. Reikia nurinkti dabar.
Rūtų gyvatvorę nukarpysiu, medelius pagenėsiu.
Atsakyti

vaje, kur tu esi, a? biggrin.gif nera nei isalo, nei kazko panasaus i tai

QUOTE(kuzdaite @ 2014 02 21, 13:00)
Specialiai visokiu prisitempeme, kad rasti geriausia varianta, bet kad man jie negula graziai, arba penkis jau kokius sudedu, o sesto tinkamo prie jo ir nebera doh.gif Na bet ziuresiu, vasara pries akis, galesiu maudytis su jais lotuliukas.gif d

na ir ka tu zadi daryt su neskaldytais, a? tarkim pas mane yra neskaldytu i takelius ikista, bet be skaldytu tai niekaip jie negultu. vien is rieduliniu nieko nesigautu. o ka ir is ko tu bandysi regzti?
as tik viename kamputyje, kuri takelis sudare su namu ir terasa kampeli, pasodinau tulpiu. jau pradejo ankstyvesnes kaltis. apdengiau su eglisakiais nuo suns vojazu. kaip jus taip greit prie augalu prieinat, man net pavydu. pas mane toks mazas sklypukas ir dar tiek daug paruosiamuju darbu, kad iki augalu dar be galo toli. labai pamazu jie pas mane atsiranda.
takelius ir terasa baigiau. dabar liko medienos darbai - pergoles. jas darysiu terasoje ir atskirsiu voljera jomis. bet kadangi laukas daromas paraleliai su namu ir visais kitais darbais aplink namus, tai stengiames paskirstyti darbus. judam letokai. pabaigsiu medzio darbus, tada bus tvora. tvoros nedaug, bet sakyciau, kad ji tarsi tokia paradine turetu buti. zodziu uztruks viskas.... kazkaip apie pensija pamastau jau :DDDD
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cobre: 22 vasario 2014 - 01:44
Cobre, iš ko darėt takelius? Iš skaldytų akmenų ar trinkelių? Gal kad niekur nemačiau ko nors gražaus, bet takeliai iš įvairių formų akmenų man klasikiniuose soduose nelabai g.gif Galvoju, gal daryti iš šaligatvio plytelių, radau spalvotų, panašių į klinkerį. Reikia tik granito trinkelių šonams , tokių plonų. Buvo jų Bauhofe, ir labai nerangiai, trinkelė 10x10 kainavo apie 0,8 lt. Dabar Bauhofas užsidarė, tai nė neišmanau, kur jų gauti. Jei kas matėt panašias, parašykit
Atsakyti
Sveikos 4u.gif , neesu jūsų grupės narė, bet radus noriu pasidalinti gal pravers smile.gif
Neesu, nei klasikos žinovė (žinios siekia tik vidurinės mokyklos laikus- vadinasi nieko), nei turiu sukurtus namus klasikos ar provanso stiliumi (pas mane lietuviška beskonybė lotuliukas.gif ), bet jūsų temelę paskaitau, ne tik dėl jūsų pasvarstymų, bet ir puikių nuorodų įkeliat, akim paganyti. 4u.gif
TuDa, patiko tavo namai mirksiukas.gif thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Para: 22 vasario 2014 - 10:33
QUOTE(Cobre @ 2014 02 22, 01:41)
vaje, kur tu esi, a? biggrin.gif nera nei isalo, nei kazko panasaus i tai

Tai bent vienam Lietuvos kampely tvarka yra su metų laikais biggrin.gif Bet pradėjo lyti, tuoj bus kaip ir visur- pavasaris žiemą mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Para @ 2014 02 22, 10:13)

4u.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2014 02 22, 09:33)
Cobre, iš ko darėt takelius? Iš skaldytų akmenų ar trinkelių? Gal kad niekur nemačiau ko nors gražaus, bet takeliai iš įvairių formų akmenų man klasikiniuose soduose nelabai g.gif

skaldytu akmenu. is tokiu ir terasa padaryta. atrodo normaliai, mano supratimu. bet tai vien takeliai nieko nelemia, dabar gali ka nori daryti, ar moderna, ar klasika. as nemanau, kad klasikinis sodas Lietuvoje turi visiskai atkartoti klasikini soda Italijoje. Jei augalais to neimanoma padaryti, tai ir medziagomis nebutina stengtis. Kiekviena salis turi savitumus sodu kurime, tai ir as kazkaip tikiuosi prasisukti. Svarbiausia, kad bendras vaizdas butu geras.
o, kad tau nepatinka, tai cia nieko nuostabaus, nebutinai juk viskas turi patikti iki nukritimo, tu turi kita vizija ir tiek.

Atsakyti