kaip idomiai su tais stiklais. pas mano uosvius saule plieskia i siltnami ir nieko. aplamai pirma karta susiduriu su stiklais dazytais, atidarineja tas duris ir langus, ir ramu. Na, bet as ne specas O jei pietine puse ten, tai juk tujos dali saules atims, rytine saule kaimynu namas uzstos, tai gal neprireiks ir tu stiklu sitaip darkyti.
QUOTE(Cobre @ 2014 02 13, 21:04)
kaip idomiai su tais stiklais. pas mano uosvius saule plieskia i siltnami ir nieko. aplamai pirma karta susiduriu su stiklais dazytais, atidarineja tas duris ir langus, ir ramu. Na, bet as ne specas O jei pietine puse ten, tai juk tujos dali saules atims, rytine saule kaimynu namas uzstos, tai gal neprireiks ir tu stiklu sitaip darkyti.
o cia pas mus visi tuos stiklus taip ''darko'' - gal is seniau likes iprotis. Bet tikrai, skirtumas jauciasi, kaip kad kol nebuvo uzdazyti stiklai, budavo tvankiau ten, viduj, o juos uzdazius, jau geriau kad ir atidarius abu langus bei duris. Na bet is tiesu, gal nuo tuju maziau gaus tos saules ir nereikes terliot
Vida, koks vaizdelis Mūrysiu vasarą ir aš atraminę. Tik pradžioje liesiu iš betono ir apklijuosiu dirbtiniu akmeniu, toks, kaip skaldytas. Tik nesugalvoju, kaip kampą gražiai pasukti. Gal kokį riedulį poros tonų atitempti ir kampe patupdyti, nuo jo suktųsi atraminė
QUOTE(Iš Kaimo @ 2014 02 14, 22:04)
Vida, koks vaizdelis Mūrysiu vasarą ir aš atraminę. Tik pradžioje liesiu iš betono ir apklijuosiu dirbtiniu akmeniu, toks, kaip skaldytas. Tik nesugalvoju, kaip kampą gražiai pasukti. Gal kokį riedulį poros tonų atitempti ir kampe patupdyti, nuo jo suktųsi atraminė
tu dar tik planuoji, o va musu kaimynai savo planus kone identiskai igyvendino .
Pamatus apsiklijavo naturaliu skaldytu akmeniu, tada beveik salia mano bonsai kadagio (musu sklypus skiria tik saligatvinis bordiuras) pasisodino lygiai tos pacios veisles bonsai, tik, savaime suprantama, kur kas senesni, platesni ir grazesni ... Dabar jie atrodo taip . Tada atsiveze toki nemenka akmenioka, pastate salia, bet nepatiko - per mazas . Viena diena ziuriu, atvaziuoja kranas, iskelia luita, mazu maziausiai dvitoni. Dabar ju bonsai su tuo luitu abu vienodo plocio, vienodo aukscio... Nuo gatves per akmeni bonsai nesimato, is kiemo - akmens per bonsai. Per klaida kranistas buvo ta luita statmenai aukstyn pastates, tada tikrai ispudingai atrode, bet kai pagulde, tai labai siaip sau, atrodo kaip po statybu pievoje paliktas ir pamirstas luito gabalas.
O kodel tu nori visa atramine sienele betonuoti? Mes visas sieneles murijam is tusciaviduriu blokeliu, o i juos pripilam betono. Tada, nori - aptinkuoji, nori - apklijuoji... Nereikia jokiu klojiniu, nieko.
Taigi pasirinkau pigiausią variantą. Ta atraminė sienelė beveik 100 metrų ilgio ir kokių 80 cm aukščio. Paskaičiavau iš plytų, brangokai gaunasi. Iš skaldyto akmens dar brangiau, o iš riedulių niekur nemačiau gražios. Klojinių likę dar nuo statybų, paimsiu kelis darbininkus, pamatėlį gręžtinį, ant viršus gaunu kelis elektros stulpus už dyką, tada klojinys, pripilam betono ir yra Apklijuosiu pati, turėdama laiko.
Man visas grožis laipteliai, nuo atraminės svyrančios rožės...
Papildyta:
Beje, man tie pakrikai pamėtyti akmenys negražu. Pas mus kelios sodybos turi jų prisivilkę, vos ne už namą aukštesni, dar bando juos puošti Važiuoju pro šalį ir įžeidžiu savo estetinį jausmą Bet akmuo , įmūrytas į sieną, jau groja kitaip. Važiuojant į Rygą, kažkur netoli Pasvalio yra kavinukė. Ten prie tvenkinuko tokia atraminė sienelė padaryta. Keli dideli akmenys, tarp jų maži sumūryti. Gražu. Dar mačiau pas vienus žmones tarp milžiniškų akmenų plytų sienelės padarytos. Pas juos net į takelius iš šono yra tokie iš žemės išlendantys akmenys įsibrovę.. Takeliai veda prie upelio, akmenys apsamanoję, prie vandens jų daugėja. Kai suaugs visi sodiniai, bus natūralus angliškas parkas.
Man visas grožis laipteliai, nuo atraminės svyrančios rožės...
Papildyta:
Beje, man tie pakrikai pamėtyti akmenys negražu. Pas mus kelios sodybos turi jų prisivilkę, vos ne už namą aukštesni, dar bando juos puošti Važiuoju pro šalį ir įžeidžiu savo estetinį jausmą Bet akmuo , įmūrytas į sieną, jau groja kitaip. Važiuojant į Rygą, kažkur netoli Pasvalio yra kavinukė. Ten prie tvenkinuko tokia atraminė sienelė padaryta. Keli dideli akmenys, tarp jų maži sumūryti. Gražu. Dar mačiau pas vienus žmones tarp milžiniškų akmenų plytų sienelės padarytos. Pas juos net į takelius iš šono yra tokie iš žemės išlendantys akmenys įsibrovę.. Takeliai veda prie upelio, akmenys apsamanoję, prie vandens jų daugėja. Kai suaugs visi sodiniai, bus natūralus angliškas parkas.
QUOTE(Iš Kaimo @ 2014 02 17, 10:01)
na, bet kokios dekoro detales (nepriklausomai nuo ju dydzio ir brangumo ), gali ne visada pagerinti vaizda, bet kartais ir sugadinti. Visur reikalingas skonis...
Su integruotais dideliais akmenimis i murus esu maciusi ir as neblogu variantu .
Va kur visas radau į lysves sulindusias ar ne per anksti
Man akmuo gražu ir nesvarbu ar tai didelis, ar mažas- tik juos reikia mokėti sudėti, o tai nėra lengva, kaip atrodo iš pirmo žvilgsnio. Gal todėl ir nukenčia iš kaimo estetikos poreikis, kad jie pas kaimynus sumesti bele kaip. Mano akiai akmens ir augalo draugystė labai gražu Kitas akmens privalumas, kad tai nieko nekainuojanti ir po ranka esanti medžiaga. Pažiūrėjau vakar kieme, tai mano atraminės sienelės jau pradėjo samanoti ir po kelių metų bus
Man akmuo gražu ir nesvarbu ar tai didelis, ar mažas- tik juos reikia mokėti sudėti, o tai nėra lengva, kaip atrodo iš pirmo žvilgsnio. Gal todėl ir nukenčia iš kaimo estetikos poreikis, kad jie pas kaimynus sumesti bele kaip. Mano akiai akmens ir augalo draugystė labai gražu Kitas akmens privalumas, kad tai nieko nekainuojanti ir po ranka esanti medžiaga. Pažiūrėjau vakar kieme, tai mano atraminės sienelės jau pradėjo samanoti ir po kelių metų bus
QUOTE(TuDa @ 2014 02 19, 08:50)
Va kur visas radau į lysves sulindusias ar ne per anksti
ne ne, ne per anksti, veliau gali buti per velu . O jei kokio daigelio nespesim pamatyt islendancio .
As vakar buvau atradime, siandien - paieskose .
Galvojau, is rudens sodinau paukstpieniu svogunelius, vakar ziuriu ir negaliu patiketi - tulpiu lapai lenda .
Kazkaip buvau isitikinusi, kad zemaugiu paukstpieniu lapai turi buti siauri, bet google patikino, kad gali buti ir platus. Vistik turbut busiu pasodinus placialape paukstpiene Ornithogalum balansae.
Myliu bet kokias paukstpenes , gal todel, kad jos baltos...
TuDa, kad greičiau samanotų, gali jogurtu ištepti akmenis.
QUOTE(Iš Kaimo @ 2014 02 20, 19:42)
TuDa, kad greičiau samanotų, gali jogurtu ištepti akmenis.
Jau ištepti pernai rudeniop
Papildyta:
QUOTE(vida777 @ 2014 02 19, 11:34)
Pas mus jas kažkaip kitaip vadina ar aš ką maišau?
Lenda tulpes ir pas mane, bet tai dar labai nestebina, bet kad flioksai gera 0,5 ar 1 cm islinde, tai man buvo atradimas
Akmuo grazu - sudeti sunku, va todel pas mane bus antra vasara, kaip prie baseino guli kruva visokio plauko akmenu, neina man sudeti ir viskas
Akmuo grazu - sudeti sunku, va todel pas mane bus antra vasara, kaip prie baseino guli kruva visokio plauko akmenu, neina man sudeti ir viskas