Su artejanciu pavasariu !
daugiau - eiti i Objekty (landsaft) :
http://www.google.de...&...x=119&ty=82
QUOTE(vida777 @ 2014 01 03, 14:13)
Su artejanciu pavasariu !
tikrai arteja
labai grazu. noreciau liepu, bet reiktu, kad kas genejimo meno ismokintu man nebutina taip apgeneti, kad geometrine forma butu, bet noretusi nedideles apvalios lajos.
akmeniniai takeliai ir aikstele jau yra, dabar kai kur jau bus imanoma kazka pradeti igyvendinti. bet ir tai tik mazuma, nes dar daug statybiniu reikalu kieme bus.
QUOTE(Cobre @ 2014 01 03, 14:31)
tikrai arteja
labai grazu. noreciau liepu, bet reiktu, kad kas genejimo meno ismokintu man nebutina taip apgeneti, kad geometrine forma butu, bet noretusi nedideles apvalios lajos.
liepa ne vaismedis, jokio mokslo nereikia - zinoti kada geneti, imti zirkles i rankas ir kirpti . Dauguma augalu genejimo atzvilgiu nera tokie lepus kaip mums atrodo - kuo daugiau geni, tuo labaiu zelia.
O robiniju nebenori?
As irgi svarstau apie pora medeliu. Pagrindinis kriterijus - kad lapai nebutu stambus, kad rudeni grebti nereiketu , tai kazkaip daznai vis apie Prunus cerasifera "Globosa" pagalvoju .
QUOTE(vida777 @ 2014 01 03, 19:14)
liepa ne vaismedis, jokio mokslo nereikia - zinoti kada geneti, imti zirkles i rankas ir kirpti . Dauguma augalu genejimo atzvilgiu nera tokie lepus kaip mums atrodo - kuo daugiau geni, tuo labaiu zelia.
O robiniju nebenori?
As irgi svarstau apie pora medeliu. Pagrindinis kriterijus - kad lapai nebutu stambus, kad rudeni grebti nereiketu , tai kazkaip daznai vis apie Prunus cerasifera "Globosa" pagalvoju .
O robiniju nebenori?
buvau ties robinijom jau lyg ir apsistojusi, tik galvoju, gal ji lepesne? gal su liepa maziau bedu tureciau?
prunus - slyva? paziurejau googleje, tai labai jau tokia... nemediska laja pas ja cia as prie savo poreikiu taikau tau gal kaip tik kazko tokio ir reikia.
Vida777, gal prekybcentry kokiam buvot? As siandien buvau, jau seklos iskeltos, tai man net per sirdi perejo, taip pavasariskai nuteike
QUOTE(Cobre @ 2014 01 03, 21:09)
prunus - slyva? paziurejau googleje, tai labai jau tokia... nemediska laja pas ja cia as prie savo poreikiu taikau tau gal kaip tik kazko tokio ir reikia.
as tos slyvos is viso nezinojau, kol tu sito lenkes sodo neuzrodei . Man patiko, kad ji zydi ir kompaktiskai/letai auga (6a zona).
QUOTE(kuzdaite @ 2014 01 03, 22:00)
Vida777, gal prekybcentry kokiam buvot? As siandien buvau, jau seklos iskeltos, tai man net per sirdi perejo, taip pavasariskai nuteike
ne prekybcentry, o savo sode - vakar visa diena roviau, sodinau... siandien krokus i zeme sukisau, per savaitgali gal pabaigsiu svogunines sodinti .
QUOTE(vida777 @ 2014 01 04, 00:15)
as tos slyvos is viso nezinojau, kol tu sito lenkes sodo neuzrodei . Man patiko, kad ji zydi ir kompaktiskai/letai auga (6a zona).
ne prekybcentry, o savo sode - vakar visa diena roviau, sodinau... siandien krokus i zeme sukisau, per savaitgali gal pabaigsiu svogunines sodinti .
buvau isitikinusi, kad ten kazkokia vysnios rusis. bet man su lotyniskais pavadinimais sudetinga, galiu prisivertejauti iki absurdo
as tulpiu i viena kampa prisodinau. musu vilkinis ta kampa pamego. kariauju, bet sunkiai sekasi. reiktu uzdaryti i voljera, gal kada taip ir darysiu, bet kol kas nugali meile suniui, gal, kad dar nera taip jau galutinai vienur ar kitur uzsodinta, tai ir leidziu suniui bastytis. neisisvaizduoju, kaip kiti suderina laisvai auginamus sunis ir aplinka. panasu, kad mums nepavyks. kai nebeturesim sito suns, tai kito nebeimsim, bent jau kol nebus pabaigti aplinkos darbai, tai nesvarstysim net tokio varianto.
Vida, kad ir Lt dar galima svogunines sodinti, roze maciau tokius teisingus pumpurus turi Anadien galvojau paraveti, yra netvarkytu vieteliu, bet kazkaip susigedau, ziema gi
Cobre, mano vilksune tai zalos daugiau pavasari/rudeni pridaro, vasara, kai viskas suauge, nedrista trypti, man dar gerai, kad ji kojyciu nekiloja ant spygliuociu
Rudeni buvau labai darbsti, pasisodinau naslaiciu, kad pavasari nereiketu, tai viena diena radau tik linksmasias pedutes, tokio teisingo dydzio
Cobre, mano vilksune tai zalos daugiau pavasari/rudeni pridaro, vasara, kai viskas suauge, nedrista trypti, man dar gerai, kad ji kojyciu nekiloja ant spygliuociu
Rudeni buvau labai darbsti, pasisodinau naslaiciu, kad pavasari nereiketu, tai viena diena radau tik linksmasias pedutes, tokio teisingo dydzio
QUOTE(kuzdaite @ 2014 01 05, 23:18)
Vida, kad ir Lt dar galima svogunines sodinti, roze maciau tokius teisingus pumpurus turi Anadien galvojau paraveti, yra netvarkytu vieteliu, bet kazkaip susigedau, ziema gi
As jau vyra informavau, kad sutvarkysim veja ir suo apsigyvens voljere. ne ant grandines juk, o as suniui savo teritorijos uzleisti nesiruosiu
Man verkiant reikia atraminę sienelę mūryti. Buvau sugalvojus klinkeriu, taigi klasikų klasika- ale brangiai gausis Tai dabar linkstu prie akmenų, tik keliose vietose nusileidimui laiptai gal iš grindinio trinkelių Ar ne kičas atrodys, jei iš klinkerio spalvos trinkelių visa sienelė, kaip manot? Man toks sprendimas kažkaip ne namų aplinkai skirtas atrodo. Gal čia man ligos įsikalbėjimas? Pravažiuoju pro vieną įstaigą, tai ten šlaitas trinkelėm pamūrytas ir man jau nelabai žiūrisi.
pas mus atramine nuo gatves yra. is akmenu
QUOTE(Iš Kaimo @ 2014 01 06, 20:44)
Ar ne kičas atrodys, jei iš klinkerio spalvos trinkelių visa sienelė, kaip manot? Man toks sprendimas kažkaip ne namų aplinkai skirtas atrodo. Gal čia man ligos įsikalbėjimas? Pravažiuoju pro vieną įstaigą, tai ten šlaitas trinkelėm pamūrytas ir man jau nelabai žiūrisi.
O kaip atrodo ta klinkerio imitacija? Gal pavyko ką gražaus rasti? Nes kiek esu mūsuose mačiusi, tai nekažką...