Įkraunama...
Įkraunama...

Klasikiniai, provansiški sodeliai, kiemeliai

QUOTE(kuzdaite @ 2013 09 26, 12:23)
O tai kas ten per apdaila, kas ten
tokie - betono gaminys, kazkokie tasyti akmenys ar....? Man jie visai nieko butu baseino apdailai wub.gif Zinokit, laksciau, laksciau puse vasaros su paminkliniu akmenu atliekom aplink savo vandens telkinuka ir dar liko kitiems metams, kazkaip akis dar sunkiai pagauna, kaip ten juos graziai vienas su kitu suglausti.
Kas pamato ta mano geri, vis spaudzia, kad apzeldinti reikia, o man ir plikas grazus, kazkaip jei jau link klasikinio, tai nelabai ten ir reikia ajeru, smilgu ir pan? Ar jau as nusisneku?

zinoma, kad klasikinis baseinelis, jei ne varlems veistis skirtas, turi tureti aiskias formas ir linijas.

Pas mus sklype yra nemazai naturalaus smiltainio akmenu panaudota, bet kadangi sis apskritimas atspindi tiksliai namo centra, todel ir forma turejo buti tiksli.
Cia yra betoniniai skaldyti blokeliai, o betona, kaip zinia, as labai myliu, ka parodo ir visos kitos dekoro detales. Be to, nuo terasos ir visi kiti takai iskloti betoninemis trinkelemis, todel betono gaminys buvo neatsitiktinai pasirinktas. Ant virsaus turbut teks gaminti plokste is naturalaus akmens, nes siu betoniu blokeliu dengiamoji plokste neatitinka musu apskritimo diametro.
Atsakyti
Leidau sau daugiau foto pas Jus pasiziureti, dabar man turbut aisku, kas ten tam apskritime bus, gera mintis wub.gif wub.gif wub.gif Ir siaip pas Jus ten tiek graziu sodeliu foto prideta wub.gif Kai kurias tokias pat nuotraukas ir as turiu isaugujus drinks_cheers.gif
O tai ten tos pacios trinkes betonines netiks?Jas gi galima irgi papjaustyti ir sudeti g.gif
Pas mus tai betoniniai gaminiai baisiai brangus, ar fontanelis koks, ar berniukas sisiojantis nerealiom kainom, kai pagalvoji, tai yra tik betonas doh.gif
Atsakyti
QUOTE(kuzdaite @ 2013 09 26, 14:31)
Pas mus tai betoniniai gaminiai baisiai brangus...

todel, kad lietuviai per daug isradingi - patys ne tik trinkeles pasigamina, bet ir bet ka pasidarytu... Reikia gi verslininkams kazkaip ant zvaigzdeto gyvenimo uzsidirbti biggrin.gif .
Atsakyti
Tyluma cia g.gif Tad gal greiciau isgirsit mano pagalbos klyksma help.gif

Pertvarkom nama - darom priestata (nebeisitenkam biggrin.gif ). Reikia perplanuot automobiliu stovejimo zona. Sklypas siek tiek su nuolydziu (pridesiu nuotraukas - gal pavyks pamatyt). Reikia skubiau apsispresti del nuolydzio nukasimo - iki kurios vietos daryt parkinga. Po to seka mintis kaip toliau 'suzaisti' su linijom taikantis prie poros didesniu augalu...
Esme plane (nelabai proporcingai jis man cia gavos...):
user posted image

Juodai pazymeti namas ir garazas su stogine (storiau juodai dabartines iejimo durys), raudonai planuojamas priestatas (vietoj garazo ir stogines, plius jungiamoji (prieskambario) dalis, iejimas raudonas. Pilka linija (mazdaug) apvedziau trinkeliu plota dabartini, zalia gelynu/augalynu linija, melsva planuojama (?) parkingo. Dedu klaustuka nes issiskiria mano nuomone su MB... As kazkaip buciau linkus ziuret i pastatu linijas, jis noretu nuo tvoros det istrizai link namo...
Foto 1
user posted image

turetu but aisku ka kuri linija zymi. Baltom rodyklem pazymejau judejimo nuo gatves krypti, kad neklaidintu baltas keturkampis prie iejimo - cia isivaizduoju suoleli (vaikams rieduciams persiauti ir pan). Zalia linija turetu talpinti zemauge viszale gyvatvore (siaurine puse, tai tiktu ir bukmedziai). Tokia gyvatvore gal uzlaipinciau ir ant parkingo pakrascio
kazkas tokio isspresti aukscio skirtuma einant i kiema tiesiai is parkingo
user posted image
Tokia gyvatvore palei priestato siena
user posted image

Cia kad butu lengviau isivaizduoti:
user posted image

Putinas su kalnine pusele jau is ten issikrauste, kiti gelynai/augalynai pertvarkymo stadijoj ax.gif

Padekit prasau su parkingo "linijom" doh.gif help.gif
Atsakyti
[quote=Dzenke,2013 10 16, 02:18]
Tokia gyvatvore palei priestato siena
user posted image

Cia kad butu lengviau isivaizduoti:
user posted image

O tu tikrai nori tokiu kampuotu parkingo liniju?

as deciau gal kazkaip apvaliai, ovaliai, kaip tas takelis nuotraukoje su gyvatvore.

Gal nuozulniai kazkaip? O ne taip kampuotai, kaip nupaisei?

user posted image

O gali ir pabanguoti... grazias bangas...

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo šeima iš 5: 16 spalio 2013 - 11:40
Va, radau, kazkas tokio

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Dzenke @ 2013 10 16, 00:18)

Padekit prasau su parkingo "linijom"  doh.gif  help.gif

neturiu net ka patarti, nes man atrodo geros tos tavo linijos. bet as nemegstu visokiu istrizu, banguotu, tai siuo klausimu neesu objektyvi. man atrodo, kad su tiesiom linijom tiesiog yra paprasciau veliau tau sklypa susitvarkyti. tai taip ir motyvuok savo vyrui. as namie nebuvau, tai man meistrai vietoj laiptelio nuolydi padare. o jei buciau leidusi, tai dar daugiau "patogumu" butu man prigamine, tame tarpe ir viena siek tiek istriza takeli. jau ir taip dali turejo ardyti ir perdaryti. as jiems sakau, kad jus isklosit akmenis ir iseisit, i man po to juk ir naudotis reiks ir apzeldinti ir vazonus statyti, suoleli, jus matot tik tai, kas dabar yra, o as zinau, kas tures buti, kai viskas bus baigta, todel darykit taip, kaip prasau. na dare, bet paskutiniu momentu eme ir vistiek pagal save truputi pakeite doh.gif va jau kelinta diena nervuojuosi. bet yra kaip yra. tiesiog tokie yra nuotolinio bendravimo ypatumai. teks suktis kazkaip.
Atsakyti
Šeima iš 5, aš šiaip irgi labiau prijaučianti lenktoms linijoms nei griežtiems kampams. Bet man čia jos kažkaip tiesiog nesižiūri g.gif
Atsakyti
QUOTE(Dzenke @ 2013 10 17, 00:04)
Šeima iš 5, aš šiaip irgi labiau prijaučianti lenktoms linijoms nei griežtiems kampams. Bet man čia jos kažkaip tiesiog nesižiūri  g.gif

Labai smarkiai as cia neisigilnau, bet is to, ka parasei, kyla klausimas: jei tau nesiziuri banguotos linijos, kodel gelynas banguotas ir kodel takelis su banga, o ne grieztu apibrezimu? Kitaip tariant kodel gelynui bangos tinka, o kitiems sprendimams ne?

Ir antras dalykas- paziurek i plana is virsaus, kur matytusi visa visuma. Ir tada spresk kokiu liniju reik ir kas suteiks sklypui vieningumo.
Atsakyti
Nukase mum ta slaiteli ekskavatorium - tai visai ziurisi ta lenkta linija - kazkaip geriau "pasimate" - matyt vaizduotes stygius pas mane doh.gif Rudeni vistiek nemurys, iki pavasario dar bus galima aiskiau susideliot mintis konkreciau

Aciu pasisakiusioms 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Dzenke @ 2013 10 17, 01:04)
Šeima iš 5, aš šiaip irgi labiau prijaučianti lenktoms linijoms nei griežtiems kampams. Bet man čia jos kažkaip tiesiog nesižiūri  g.gif

Tu kur nors is virsaus koki pusvalandi pasigrozek savo sklypo visuma, pro koki balkoneli, ar langa... smile.gif
Pamastyk, ir pati ta linija pamatysi, as isuliau, nes pamaciu kazka tokio, arba link tokio banguotumo, nes pamaciau pas tave lenktu, banguotu liniju augalu apsodinime, truputi bangos takelyje, todel ir pasiuliau.

s tai visa banguota biggrin.gif , ir takelis aplink nama, ir ivaziavimas, ir takelis I darza, miska... Man grazu wub.gif
Tik tokiu atveju zinau, kad niekada neitilpsiu I labia klasikinio kiemo vaizda, bet man tokio griezto vaizdo ir nereikia, tik epizodu, detaliu.

Dzenke, jei noresi daugiau mano foto, parasyk I az atsiusiu I el pasta... cia nedrystu, dar daug bardako aplink.
Atsakyti
QUOTE(šeima iš 5 @ 2013 10 22, 13:32)
... cia nedrystu, dar daug bardako aplink.

4u.gif prašau ir man parodyti savo kiemo kampelius bigsmile.gif
Atsakyti