Įkraunama...
Įkraunama...

Klasikiniai, provansiški sodeliai, kiemeliai

QUOTE(Dzenke @ 2013 09 18, 10:58)
Vida777, o jusu terasa sauleta? As bandziau tuja vazone laikyt - labai kepa ji... Ir... kiek metu Danica gali augti vazone? isivaizduoju laikui begant vistiek zemen kist reikes. But labai smalsu i jusu terasa dirstelt  rolleyes.gif

Musu terasa grynai pietu puseje visu beveik 10-ies metru ilgiu, nedengta (iskyrus kiek dengia balkonas), o vasara min 1 men. be perstojo buna 30-40 laipsniu karscio.
As per daug galvos nesukau, susodinau Danica's, kad butu ziema vasara zalia ir prieziuros minimaliai (butent del sios priezasties labai nemegstu vienmeciu geliu). Karta metuose jas apkarpau, kad labai nesiplestu, nes mano loveliai nedideli. Su laiku matysiu, jei gerai ziemos be apsiltinimo, galima bus apkarpyti ir saknis, kad pristabdyti augima, o jeigu ka, persodinsiu i atvira grunta. Pas mane jos dar tik antra ziema bus, tiesa, vienai - jau trecia, nes viena buvau anksciau pabandymui pasodinus.

Zirkles turiu Gardena comfort cut su teleskopine rankena, kuria naudoju vejos pakrasciams pjauti, kad lankstytis nereiketu. Palyginti su niekuo negaliu, nes nieko kito neturejau.
Atsakyti
Gardenos trasu barstytuvu as nusivylus kol kas, per metus vieno reikia doh.gif reikes kada paciupintet zirkles. Dar apie Bosch girdjau neblogu atsiliepimu

Kas del iemojimo vazonuose - mano Smargd'as ir dvi Danicos atlaike po dvi ziemas rolleyes.gif vazonai tikrai patys paprasciausi - vieni molio, kitas isvis plastmasinis ax.gif

Uzsirasiau i apzeldinimo kursus thumbup.gif galesiu kurt planus per ziema biggrin.gif
Atsakyti
Vida777, kas del vienmeciu - man praeitu metu atradimas yra Scaevola (musuose taria 'skeivola'). kaimynystej moteryte geles augina, pirkdavau pelargonijas pas ja, pasiule - pabandziau ir isimylejau wub.gif Zydi gausiai ir ilgai, nereikia perzydejusiu ziedu skabyt (siaip jau ju ir nesimato), reik nepamirst tik palaistyt. Ir tai jei pra dienu vandens negauna ir pavysta - palieta tuoj atsigauna. Sia vasara tik pas mane jos iskepe kol savaite buvom prie juros. Terasa pas mane pietu pusej, lobelijom, bakopom, net petunijom ten sunku, gyvuoja tik pelargonijos ir Skeivolos. vat: Scaevola
Atsakyti
QUOTE(Dzenke @ 2013 09 25, 07:29)
Vida777, kas del vienmeciu - man praeitu metu atradimas yra Scaevola (musuose taria 'skeivola'). kaimynystej moteryte geles augina, pirkdavau pelargonijas pas ja, pasiule - pabandziau ir isimylejau  wub.gif Zydi gausiai ir ilgai, nereikia perzydejusiu ziedu skabyt (siaip jau ju ir nesimato), reik nepamirst tik palaistyt. Ir tai jei pra dienu vandens negauna ir pavysta - palieta tuoj atsigauna. Sia vasara tik pas mane jos iskepe kol savaite buvom prie juros. Terasa pas mane pietu pusej, lobelijom, bakopom, net petunijom ten sunku, gyvuoja tik pelargonijos ir Skeivolos.  vat: Scaevola

Man ant terasos kitamet reikes dvi vazas apsodinti. Galvojau palei krastus margalapiu gebeniu pasodinti, kad ziema nebutu visai tuscia, o viduryje su vazoneliu isodinti bordine pelargonija, tada vietoj jos, iskelus vazoneli, padaryciau kokia ziemine kompozicija is egles saku.
Girdejau per tv, kad pelargoniju nereikia per daug laistyti ir tresti, neleisti saknims plestis. Kuo mazesnis saknynas, tuo gausiau zydi, maziau isaugina zaliosios mases.
Bet melsva spalva man labiau prie sirdies, nei raudona smile.gif .
Atsakyti
vida, tavo vazos irgi tokios?
Atsakyti
QUOTE(Cobre @ 2013 09 25, 11:18)
vida, tavo vazos irgi tokios?

tokios, tik gerokai labiau paraitytos, todel nenoriu perdaug nieko ant ju svyrancio visai uzleisti.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vida777: 25 rugsėjo 2013 - 12:09
Siuo metu musu sodo situacija tokia doh.gif :
http://i199.photobuc...zpsac63bfb6.jpg
Atsakyti

sakyciau, kad tavo situacija tokia daug zadanti biggrin.gif
Atsakyti
Vida777, kas tas apvalus daiktas pas Jus sode, busimas baseinelis ??????
Grazus vazonikai wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kuzdaite: 25 rugsėjo 2013 - 14:01
Jo, darbai vyksta thumbup.gif bet tikrai gerai sako Cobre - situacija daug zadanti - tiksliau ir nepasakysi biggrin.gif tie kadagiai du gale kaip remelis kaimyniniam kiemui thumbup.gif
Vazonikas su skeivola thumbup.gif kazi kur pas mus tokiu ieskot g.gif kadais Cia pirkau bendrijai bute kai gyvenom, bet su keltuvu iskele - svoris nezmoniskas. Namie kaip juos nusirident norimon vieton reiketu neisivaizduoju g.gif
Beje, skeivola labai nesvyra, tai yra nesisakoja i ilgi - keras tik tankeja.
Atsakyti
QUOTE(kuzdaite @ 2013 09 25, 14:00)
Vida777, kas tas apvalus daiktas pas Jus sode, busimas baseinelis ??????

ne, jokio vandens sklype, isskyrus kraneli biggrin.gif , ir taip jau visur aplink vanduo sniokscia, atrodo, tarsi prie juros butume.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vida777: 26 rugsėjo 2013 - 07:32
O tai kas ten per apdaila, kas ten
tokie - betono gaminys, kazkokie tasyti akmenys ar....? Man jie visai nieko butu baseino apdailai wub.gif Zinokit, laksciau, laksciau puse vasaros su paminkliniu akmenu atliekom aplink savo vandens telkinuka ir dar liko kitiems metams, kazkaip akis dar sunkiai pagauna, kaip ten juos graziai vienas su kitu suglausti.
Kas pamato ta mano geri, vis spaudzia, kad apzeldinti reikia, o man ir plikas grazus, kazkaip jei jau link klasikinio, tai nelabai ten ir reikia ajeru, smilgu ir pan? Ar jau as nusisneku?
Atsakyti