Įkraunama...
Įkraunama...

Klasikiniai, provansiški sodeliai, kiemeliai

QUOTE(kuzdaite @ 2013 07 26, 11:55)
Kaip idomiai su klasikiniais zibintais apsviesti ivaziavima i namus ir baseinuka? blush2.gif

o kaip isivaizduoji klasikinį žibintą?

Nes mano fantazijoje kai pasako klasikinis žibintas, tai kažkodėl įsivaizduoju kažką panašaus:
http://www.vup.lt/El...-1304-1137.html
Atsakyti
Baseinėlis irgi turėtų būti klasikinis, griežtesnės formos, apkraštuotas ne lauko rieduliais, kas pas mus įprasta. Gal tiktų akmeninės plokštės, medis, trinkelės. Tada apšvietimą slėpti po tuo apkraštavimu. Arba ant kranto statyti kokią skulptūrėlę su žibintu, tik čia link kičo nusigrybauti netoli.
Atsakyti
Apzeldintoja diplomate, mano nuomone irgi toks turetu buti sviestuvelis 4u.gif Jau nupirkom, jau yra duobes jiems statyti blush2.gif Tik mes maziukus nupirkom, ir gavosi taip, kad ne tiek pati keliuka apsvies, kiek salia jo esanti rozyneli blush2.gif

Is kaimo, baseineli ketinam kloti atliekom nuo paminklu, juos vyras paskaldo, visai nieko man, o pats baseinas tai grieztai ovalus, tik vanduo jau nelabai svarus, o filtru kainos bigsmile.gif bigsmile.gif bigsmile.gif bigsmile.gif Baisu........
Atsakyti
Labas mergaites,
sakykit ar jums taip nebuna, kad auga augalas kokius 2-3 metus ir staiga nuruduoja (pvz. puskiparisis, karklas, egle). Mes juos israunam, bet gal per daug skubam ir jie veliau atsigauna...?
Kasmet vis tenka kazka israuti, jau taip uz.... doh.gif Bet va prisiminiau, kad pas kaimyne buvo krumeliai nuruduve, ji ju nerove, o dabar vel zali...
Atsakyti
Truputį ne ten klausiate....Yra taip buvę, kad augalai paruduoja, jei pavasario saulė nubučiuoja, jei nedaug -atsigauna, jei daug- gal ir galas, maniškių teik daug nenubučiavo 4u.gif
Jei tokie dalykai vyksta ne pavasarį, tai nežinau, kas yra....., nes labai daug priežasčių gali būti.....
Atsakyti
Keliu tema i virsu smile.gif
vis paskaitau, paskaitau... vis pleciau galerija, deliojau mintis... Vis laukiau 'nusvitimo', nes ta misraine, kuria susikuriau is buto isikelus i nama (kai visko norisi...) vis keiciau kita misraine doh.gif Vis atsimindavau Vidos777 zodzius "neskubek" smile.gif kaip neskubesi kai norisi grazaus kampelio ir cia, ir ten, o dar cia... Ziurek mama atveze kokia gelyte, teta krumeli, kaimyne kazka dalijo - padovanojo - viska imi ir krauni smile.gif O viskas auga, keiciasi...
Kad siekiu klasikinen pusen zinojau nuo pat pradziu, tik nezinojau kaip ta daryti... Zinojau tik kad noriu pati, pati savom rankom, su MB pagalba... ir taip iki siol... tik cia, sioj temoj mane aplanke nusvitimas kai kazkuri (jei neklystu Cobre) ikelet sios lenkaites kiema "Copy-paste" nesigaus... Reikia improvizuot, nes panasu sklypo dydis, apsvietimas labai skiriasi, tai ir augalus reikes atitinkamai parinkti. Pagrindinis sia diena mane kamuojantis klausimas - ar isgauciau 'rutuliu ir kugiu' efekta vietoj kukmedziu ir bukmedziu (kurie pas mane sauleje apdegtu pavasari) sodindama rutulines tujas (Danica, Hoseri, Globosa) ir kugines (kad ir Smaragd) - tik sias karpyciau apribodama augima g.gif Aisku dar klausimas kiek laiko as jas taip galesiu 'valdyti' g.gif
Atsakyti
QUOTE(Dzenke @ 2013 09 12, 22:11)
Vis atsimindavau Vidos777 zodzius "neskubek" smile.gif kaip neskubesi kai norisi grazaus kampelio ir cia, ir ten, o dar cia...

viskas is savo karcios patirties.... biggrin.gif
Nors kai pats nori viska savo kailiu ir rankom isbandyti, tai is kur ta patirtis ateis, jei lauksi ir nieko nedarysi.
Kas liecia pietine puse, daugeliui iskyla klausimas del viszaliu bordiuru ar formuojamu augalu.
As irgi pasirinkau tujas. Smaragd aleja karpysiu kugiu, ant terasos loveliuose auga 4-ios apvalios Danica, o terasos sone pasodinau eilute neaukstu kamieniniu Smaragd burbuliuku.
Tujas galima karpyti kokio nori aukscio ir plocio (pavyzdys-gyvatvores), tai ko ju nesuvaldyti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vida777: 13 rugsėjo 2013 - 08:08
Tai va ir neskubu lotuliukas.gif Pamenat mano patvory, dar siemet iki galo nebaigta, nors jau sis bei tas matyti, jau auga rozes, jau yra baseinukas, zibintuveliai, baseinas dar ne akmenuku, rozynas tik is dalies skalda padengtas, bet jau matosi, kas yra ir kas kur bus blush2.gif Jau ir vejos siuliukai kyso, kazin ar nebus jai amen per ziema, bet gal dar issisakos g.gif
Norejau baltu roziu, kaip kad Vida777 kazkada man paporino apie baltus augalus, bet parko roziu baltu negavau, tai bordo pasodinau, ai gerai bus, tu lepesniu baltu buvo, bet vargas, o parko kaip ersketis auga, jokiu bedu 4u.gif
Jau gal i kitos vasaros pabaiga galesiu ir pasidemonstruoti blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Dzenke @ 2013 09 13, 00:11)
Keliu tema i virsu smile.gif
vis paskaitau, paskaitau... vis pleciau galerija, deliojau mintis... Vis laukiau 'nusvitimo', nes ta misraine, kuria susikuriau is buto isikelus i nama (kai visko norisi...) vis keiciau kita misraine  doh.gif Vis atsimindavau Vidos777 zodzius "neskubek" smile.gif kaip neskubesi kai norisi grazaus kampelio ir cia, ir ten, o dar cia... Ziurek mama atveze kokia gelyte, teta krumeli, kaimyne kazka dalijo - padovanojo - viska imi ir krauni smile.gif O viskas auga, keiciasi...

Beveik mano sodininkavimo istoriją aprašėte doh.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
Aciu Vida777 4u.gif

darbavaus syvakar kieme is peties karsta.gif kiek per pastarasias savaites augalu ismeciau pinigais bijau ir vertint doh.gif

Pas save atradau viena augaleli i kuri isiziurejau atidziau smile.gif Tai vaistinis berutis (vok.Gamander). Augo jis gelyne kupsteliais: viszalis, sakeles tokios gan standzios, rudeniop zydi, kvapus - biciu prikviecia. Jo forma tokia gana taisyklinga ir pamaniau - o jei is jo neauksta bordiura formuot - pasitariau su medelynu kur pirkau (Pailges) ogi pasirodo jis tam puikiai tinka smile.gif vat vienas pvz is interneto:
user posted image

tik sako jam nereikia lesiti zydeti jei bordiura formuoji, nes toks labiau platus nei aukstas gaunasi tada

Gal jus tai ir zinojot, bet man tai atradimas mano sauletiems gelynams rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Dzenke @ 2013 09 13, 21:38)
Gal jus tai ir zinojot, bet man tai atradimas mano sauletiems gelynams  rolleyes.gif

as tai tokio nepazystu ir net nezinojau , kad jis viszalis. Gal kur ir maciau, bet i zolinius kai nelabai kreipiu demesio, tai va ir praziopsojau gera daikta smile.gif .

Paskaitinejau, kad jis auga kaip ciobrelis - pilnai sauletoj vietoj ir nederlingoje zemeje, megsta sausra. Puiku thumbup.gif !
Atsakyti
Neismastau niekaip kaip su rutulinem tujom 'suzaisti' g.gif Jei paimsiu visas Danica, tai laikui begant jos bus vienodo dydzio - o jei noriu vienoj vietoj triju skirtingu dydziu rutuliu g.gif Nesu girdejus kad kas danica's karpytu g.gif
Ir kaip pamatuot jas sodinant kad nesuaugtu i kruva doh.gif

beje, gal kas turit patirties su akumuliatorinem karpymo zirklem? Kokias turit? patenkintos? kol apkarpiau viena tuja i piramide supratau, kad man tokio irankio reikes smile.gif

Vida777, o jusu terasa sauleta? As bandziau tuja vazone laikyt - labai kepa ji... Ir... kiek metu Danica gali augti vazone? isivaizduoju laikui begant vistiek zemen kist reikes. But labai smalsu i jusu terasa dirstelt rolleyes.gif
Atsakyti