Įkraunama...
Įkraunama...

Klasikiniai, provansiški sodeliai, kiemeliai

QUOTE(Idda @ 2013 05 31, 12:27)
kuo toliau tuo labaiu linkstu prie rožių, besižvalgydama radau tokiųų grožių  wub.gif
http://www.rozes.lt/...grigiskese.html

liūto galvos tai  schmoll.gif  bet rutuliai tai gal, bet tuos laiptus žiauriai reikia tvarkyti, galima kojas išsissukti belipant, jie tokie nedabaigti, cementas ar kas dar ten baigia nuo lietaus visas išbyrėti, turbūt bus plytelėmis ar dar kokia kita danga užkloti  ax.gif

ačiū TuDa, jetus kodėl aš anksčiau nesumasčiau kad laikinai kol viską pasidarysiu žole galiu mulčiuoti, daržą tai mulčiuoju, o gėlynus bent jau laikinai, kad taip neželtų  thumbup.gif

mane irgi apsedo roziu liga, o dar kai kalvariju turgus salia ir ten lyg tycia pilna roziu siemet... greiciau ta alga smile.gif nu kaip man grazu tokie "sabakstyniniai" gelynai, jei neklystu, tai cia anglisko tipo gelynai?
Atsakyti
Jei išdrįsi rinktis rožes, pradžiai imk nelepias floribundines. Joms mažai priežiūros, paprastas apkarpymas, nuolat žydi. Kad ir paprasčiausias Leonardo da Vinci ar raudonąjį da Vinci. Labai atspari, neserganti , neišgulanti yra Heimatmelodie, jos jau vien lapai kiemą gali papuošti smile.gif Rinkdamasi atkreip dėmesį į krūmo statumą, atsparumą ligoms ir šalčiui, dar į tai, kiek dienų laikosi vienas žiedas. Dėl baltų rožių, tai sutinku, po lietaus net pačios gražiausios pusės grožio netenka.
Atsakyti
kalbant apie rozes..pasisodinau smile.gif
user posted image
tokiu be galo skaniai kvepianciu madam
user posted image
ir mazyciu perliukiu:)
user posted image

Atsakyti
QUOTE(daffni @ 2013 06 09, 21:55)
kalbant apie rozes..pasisodinau  smile.gif

prisiminiau savo ruzavu roziu istorija doh.gif .
Nusipirkau tokius didelius grazius rozines "The Fairy" krumelius, galvodama vien tik apie savo, o ne apie kaimynu kiema... Susistaciau palei terasa, tai galvojau, kad tos rozes su kaimynu oranziniu namu negyvai susipjaus biggrin.gif . Net negera buvo ziureti.
Nieko nesakiau, bet kad pasitikrinti ar neisprotejau, pasikvieciau drauge savo roziu pasirodyti. Ta vos tik pamacius, sako: "zinai, kol tu roziu nebuvo, dar tas kaimynu namas taip baisiai i akis nekrito lotuliukas.gif ". Rozes pardaviau.

Grazu, daffni, ir akmenukai labai wub.gif . Bet vat sita spalva, tai mane purto kaip elektra hihihi.gif .
O ka klosi rozems po kojom... ?

Ar pamato spalva gavosi sviesesne nei namo sienos, ar taip tik atrodo?
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2013 06 10, 08:57)

Grazu, daffni, ir akmenukai labai wub.gif . Bet vat sita *spalva, tai mane purto kaip elektra hihihi.gif .

thumbup.gif biggrin.gif Man gėlės gali būt belekaip riūžavos,vis tiek gražu. bigsmile.gif Aišku,prie oranžinio namo tai ne. lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(daffni @ 2013 06 09, 22:55)
kalbant apie rozes..pasisodinau  smile.gif

Dafni, labai gražu. wub.gif
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2013 06 10, 08:57)

Grazu, daffni, ir akmenukai labai wub.gif . Bet vat sita spalva, tai mane purto kaip elektra  hihihi.gif .

Ar pamato spalva gavosi sviesesne nei namo sienos, ar taip tik atrodo?

Nu jo, foto cia gavosi kai sufotosopinta bloguoju budu lotuliukas.gif
is tikro jos ne tokios ryskios, cia va sitos knorr, spalva svelnesne ruzava.

Del klojimo po rozem esu apmastymuose, priimu visus patarimus 4u.gif
rozyne patare neutraliom durpem pabarstyt. vyras aisku labiausiai noretu kokio mulcio, kad jam ir akmenukai neapsitaskytu nuo lietaus.

del pamato net nezinau, man matai jau nebekrenta i akis, man sakyciau labai tinkama spalva. va cia is toliau foto
user posted image

Kampe esu pasodinus raganiu, bet kazkaip nervina jos mane doh.gif , na po kol kas tokie zali vijokliukai su pagaliukais, nei vaizdo, nei ka. visgi sakiau suteiksiu galimybe iki kitu metu birzelio, jei kitais metais isgyvens ir normaliai perziemos, tai gal ir paliksiu:) jei ne, - sodinsiu rozes ju vietoj.
Atsakyti
QUOTE(daffni @ 2013 06 10, 09:09)
Kampe esu pasodinus raganiu, bet kazkaip nervina jos mane  doh.gif , na po kol kas tokie zali vijokliukai su pagaliukais, nei vaizdo, nei ka. visgi sakiau suteiksiu galimybe iki kitu metu birzelio, jei kitais metais isgyvens ir normaliai perziemos, tai gal ir paliksiu:) jei ne, - sodinsiu rozes ju vietoj.

nuo lietaus apsitaskys ne tik akmenukai, bet ir pamatas. Pilk zieves mulcia nestambu. Bent jau pas mus yra zieves mulcias rozems toks labai vienodas, nestambus.
Zinai, kad rozes geriausia laistyti yra rytais ir tiesiai ant sknu?

Raganems "kojas" reikia butinai apsodinti (nuo tiesiogines saules pridengti saknis). Todel raganes dazniausiai soduose islenda is kazkur, nebuna atviros.
Sodink koki lapuoti augala (geriau butu viszalis) po jomis, truputi pridengs terasos apacia, uzkris ant vejos, suminkstins ta lysves vaizda ir nebebus ji tokia vienisa.

user posted image...................user posted image
...............................................................................................................user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vida777: 10 birželio 2013 - 09:59
QUOTE(vida777 @ 2013 06 10, 10:56)
nuo lietaus apsitaskys ne tik akmenukai, bet ir pamatas. Pilk zieves mulcia nestambu. Bent jau pas mus yra zieves mulcias rozems toks labai vienodas, nestambus.
Zinai, kad rozes geriausia laistyti yra rytais ir tiesiai ant sknu?

Raganems "kojas" reikia butinai apsodinti (nuo tiesiogines saules pridengti saknis). Todel raganes dazniausiai soduose islenda is kazkur, nebuna atviros.
Sodink koki lapuoti augala (geriau butu viszalis) po jomis, truputi pridengs terasos apacia, uzkris ant vejos, suminkstins ta lysves vaizda ir nebebus ji tokia vienisa.

[

ruda mulca turbut geriausiai tiktu, ania?
del raganiu as ju norejau, bet biski kantrybes kartais pritrukstu, ir kol is jus bus vaizdo praeis ne vieni metai...
kad po apacia reik kazka sodint, tai taip, tik neapsisprendziu kas geriausiai tiktu. kas cia butu viszalis lapuotis? g.gif
Atsakyti
QUOTE(daffni @ 2013 06 10, 10:01)
*ruda mulca turbut geriausiai tiktu, ania?
*kad po apacia reik kazka sodint, tai taip, tik neapsisprendziu kas geriausiai tiktu. kas cia butu viszalis lapuotis? g.gif

*mulcia naturalu, tamsu (kad tos juodos juostos nebesimatytu). Tik mulcias gali ir i akmenukus isokti, jei vejas gerai papus. Jei jau labai su akmenukais maisysis, galesi pagal ta juosta roziu lysveje kokiu kiliminiu augaliuku pasodinti (pvz ciobreli).
*apie viszalius LT man sunku ka nors pasakyti, gal koks ozeksnis po sniegu ziema atlaikytu, bet jis letai auga. Dar gal sviesioji arba sluoteline hortenzija tiktu, lanksva g.gif ...

Atsakyti
Pasigrožėjau Jūsų kiemais kiemeliais wub.gif

Gal padėsit nuspręst - prireikė man žemos bordiūrinės augalų eilutės, ne aukštesnės nei kokie 60 cm. Lyg ir radau man tinkančius variantus:

1. Berberis thunbergii / Tunbergo raugerškis "Atropurpurea Nana"
2. Spiraea japonica / Lanksva japoninė 'Japanisse Dwarf'
3. Berberis thunbergii / Tunbergo raugerškis "Kobold"

Gal kas nors turintis supratimo man patartų, kurį augalėlį rinktis. O gal yra dar kažkokių variantų? Pagelbėkit bigsmile.gif .
Atsakyti
labas leonelle.
turbūt per vėlu ką šnekėti, bet raugerškiai su dygliais. Jei šalia tako ir nenori, kad kibtų į "padalkas" smile.gif, tai gal rinkis lanksvas smile.gif
Atsakyti
Kaip idomiai su klasikiniais zibintais apsviesti ivaziavima i namus ir baseinuka? blush2.gif
Atsakyti