QUOTE(Idda @ 2013 05 31, 09:32)
Rožės man labai
bet aš taip jų bijau, bet gal reiktų surizikuoti, jaučiu nerealiai atrodytų baltos tokios pilnavidurės
Pradėjau aplinką tvarkyti nuo paradinės pusės, visą žiemą galvojau, jau atrodė kad sugalvojau kaip noriu kad viskas atrodytų, o kai pradėjau daryti tai pasimečiau kaip slyva tašėje
pas mane 30 a tai nespėju iš vieno sklypo krašto lakstyti į kitą, visur viskas želia kad oiiiiii
Nėra ko bijoti tų rožių, pasirinkus tinkamos veislės rožes ir gerai paruošus joms dirvą, bėdų neturėtų būti. Yra daugybė straipsnių ir forumų apie jų priežiūrą ir auginimą. Taip, kad pirmyn
tik apie baltai žydinčias rožes aš turiu neigiamą nuomonę, tas grožis jų pasibaigia su pirmu lietumi.
Pasiūliau antrą takelio pusę įrengti nesimetriškai, būten todėl, tą paminėjo ir Vida777, kad neužspausti, o tuo pačiu ir atverti perspektyvą į kitas kiemo vietas.
Kad kiemas keltų kuo mažiau rūpesčių viską mulčiuok, dabar kol viskas tokioje stadijoje, naudok nupjautą žolę, taip paruoši ir pagerinsi dirvos struktūrą kitiems augalams, o tuo pačiu ir piktžoles nežels taip smarkiai. Dėk visur , ir po tujomis, ir po buksmedžiais. Tik negalima žolės berti po rododendrais. Ir pamatysi, kaip pradės bujoti augalai, o ir pačiai bus lengviau.
Dar apie laiptus- manau, kad pati supranti, kad tiems vazonams ten ne vieta. Reiktų solidesnių, o ir juose norėtųsi matyti žydinčius augalus. Galėtų būti hortenzijos. Dar norėtųsi ant pirmų kolonų, kokių skulptūrų (na, kad ir liutų galvos, bet, manau, už tai būsiu stipriai sukritikuota
) ar rutuliai. Taip įrėmintum laiptus ir pakeltum tas kolonas. Na, kad ir prie durų hortenzijos, o apačioje ant kolonų rutuliai, labai klasikinis vaizdas
ar ne?