Įkraunama...
Įkraunama...

Klasikiniai, provansiški sodeliai, kiemeliai

QUOTE(petrovna @ 2013 05 15, 07:46)
uzsikepiau levandu takeli pasidaryt,bet jau matau,kol as ji turesiu ir ar isvis turesiu...nusipirkau kokia 20vnt,bet dar mazyciu max 6cm aukscio,ismetysiu po ta takeli,bet taip kudai atrodys,kazin ka su jom galima miksuoti,kokiu augaliuku, galvojau tiest plevele,bet tai atpuola,mazyciai augaleliai,noresis daugintis,tai kasiu i zeme ir tiek...tai va...tokia is manes gelininke darzininke pradedancioji blink.gif

as levandas sejau is rudens, per ziema seklos zemeje pabuvo, kita pavasari sudygo. Daigeliu buvo arti simto (is 2-ju pokeliu). Tais paciais metais 10 cm praaugo. Pernai palikau zydincias nenukarpius, seklos issibarste, siemet pridygo milijonas, atsibodo raveti doh.gif .
Atsakyti
QUOTE(mamaSandra @ 2013 05 14, 21:30)
Aš dabar kaip tik toki "atitverima", bortelį ar kaip kitaip pavadinsi - nuo terasos nugrioviau, kadangi:
1. laikėsi drėgmė ir nušokinėjo plytelės (gal pas jus bus kitokia danga);
2. nepatogu buvo plauti, kaip kokia dedele nepatogi vonia  doh.gif

žodžiu mūsų atveju tie bortai nepasiteisino  schmoll.gif

O dregme laikesi tame bortelyje? ale vazone? tas bortas is plytu murytas, paskui plytelemis klotas? as planuoju i tuos bortus dar deti aliuminius ar kokius vazonus, kaip lovius, kad neitu dregme i apacia.

Tai tiesiog plauni ir viskas tas grindis, ar tu turi mintyje sonus tu borteliu?

ps. as tik zinau kad levandos ne taip lengvai pas mus auga kaip noretusi unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Rabambule @ 2013 05 14, 13:26)
ka su terasa daryti, imetu foto kad aiskiau butu. Problema ta, kad jeigu ieini i terasa, tai po desine kur ji baigiasi gal 160 aukstis, krastine kuri yra tiesiai - na kokia 120, o tiesiai pries duris kokia 60 cm.

musu terasa gaunasi kaip ir pas Jus kaip balkonas, nes cia tokio stiliaus namai kai rusys tai beveik kaip pirmas aukstas ir ta terasa - balkonas tik dabar bus pristatytas. Kaimynai priekyje uz 200 m issideste tokiu puslankiu, tai is ju puses mes kaip ant delno, patys buvom nustebe, nes mums jie taip neatrodo, net neisivaizduoju kokio aukscio bortai mus pasleptu, todel atsisakiau sitos minties. Bus kaltiniai tureklai. Privatumo kazkaip sieksiu augaliukais, gal vijokliais, vynuogem...
Atsakyti
ziurekit,mergaites profesionales,kieme trinkeleles,salia ju iskasiau vejos gabala,ta prasme takeli geliu noriu padaryti,nuo trinkeliu tai ok,zole neaus,o nuo vejos kaip geriau atskirti,plasbortus tokius radau,bet mane virs 12 metru ilgio,ziauriai brangiai gaunas, gal imanoma kazkaip ta juosta is Senuku zalia/ruda ikisti ir tiek....ir dar...uzsikepiau levandu takeli pasidaryt,bet jau matau,kol as ji turesiu ir ar isvis turesiu...nusipirkau kokia 20vnt,bet dar mazyciu max 6cm aukscio,ismetysiu po ta takeli,bet taip kudai atrodys,kazin ka su jom galima miksuoti,kokiu augaliuku, galvojau tiest plevele,bet tai atpuola,mazyciai augaleliai,noresis daugintis,tai kasiu i zeme ir tiek...tai va...tokia is manes gelininke darzininke pradedancioji blink.gif

Man ta senukų juosta tai tik pinigų mėtymas vėjais. Jei įkasi per giliai, kad jos bjaurumo nesimatytų, tai vejos žolės perlipa per ją, o jei per aukštai, matosi sintetika. Ne geriausia, bet pigiausia pagal virvutę su kastuvu atkirsti velėną, žoliapjovės vienas ratas eis per žemę, tvarkingai nusipjaus ir viskas. Kai bus pinigų, susidėsi bortelius , gal net iš klinkerio, man jie gražiausiai atrodo.
I tarpus tarp levandų pasodink anyžinio lofanto, jis tiks pagal spalvą, ilgai žydės, pigus, gal po litą du už daigelį. O levandos užaugusios išsiplės, tada lofantus mest lauk ir bus vientisa juosta.
Atsakyti
ziurekit,mergaites profesionales,kieme trinkeleles,salia ju iskasiau vejos gabala,ta prasme takeli geliu noriu padaryti,nuo trinkeliu tai ok,zole neaus,o nuo vejos kaip geriau atskirti,plasbortus tokius radau,bet mane virs 12 metru ilgio,ziauriai brangiai gaunas, gal imanoma kazkaip ta juosta is Senuku zalia/ruda ikisti ir tiek....

man ta banguota juosta žiauriai nepatinka doh.gif
aš tai kažką tokio pirksiu
user posted image
tikiuosi pasiteisins, man tai Žiauriai daug reikės, žinau kad ne pigūs, bet per kelis kartus susipirksiu gal viską doh.gif
Atsakyti
QUOTE(ziogelis2003 @ 2013 05 15, 08:57)
musu  terasa gaunasi kaip ir pas Jus kaip balkonas, nes cia tokio stiliaus namai kai rusys tai beveik kaip pirmas aukstas  ir ta terasa - balkonas tik dabar bus pristatytas.  Kaimynai priekyje uz 200 m issideste tokiu puslankiu, tai is ju puses mes kaip ant delno, patys buvom nustebe, nes mums jie taip neatrodo, net neisivaizduoju kokio aukscio bortai mus pasleptu,  todel atsisakiau sitos minties.  Bus kaltiniai tureklai. Privatumo kazkaip sieksiu augaliukais, gal vijokliais, vynuogem...

butent pas mus ir taip yra, tik kaimynu nera, bet vistiek bus kazkada, o terasa 3 m iki musu tvoros, arti. Galvojau del augalu, bet jeigu ir sodinti, tai kol jie praaugs cokoli, kol pasieks tureklus doh.gif man svarbiausia privatumas valgant, sedint, tai mastau 60 cm aukstis borto, tada dar augalas aukstesnis, mastau apie kazka rimto - ne petunijas g.gif tai dar kazkiek prisides, tai atsisedus nieko nesimatys..
Atsakyti
QUOTE(Rabambule @ 2013 05 15, 09:15)
butent pas mus ir taip yra, tik kaimynu nera, bet vistiek bus kazkada, o terasa 3 m iki musu tvoros, arti. Galvojau del augalu, bet jeigu ir sodinti, tai kol jie praaugs cokoli, kol pasieks tureklus doh.gif  man svarbiausia privatumas valgant, sedint, tai mastau 60 cm aukstis borto, tada dar augalas aukstesnis, mastau apie kazka rimto - ne petunijas g.gif tai dar kazkiek prisides, tai atsisedus nieko nesimatys..

musu terasa irgi tokio aukscio, kad atitverimo reikia. O ir privatumo reikia. Ilgai sukau galva, bet muro tvoros nenorejau, ji riboja erdves jausma, be to gerokai sumazina plota. Galvojau Smaragd'us i vazonus sodinti ir ant terasos isrikiuoti, bet per daug vargo - ieskoti vazonu, tada nuolat laistyti... biggrin.gif
Galiausiai savo Smaragd'us pasodinau i zeme per 2m nuo terasos, mazdaug kas 1,20m , prie pat terasos kilimines baltas rozes, o ant terasos desim juoda kaip ir balkonu metalo tvorele.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vida777: 15 gegužės 2013 - 09:40
QUOTE(Idda @ 2013 05 15, 09:14)
man ta banguota juosta žiauriai nepatinka  doh.gif
aš tai kažką tokio pirksiu
user posted image
tikiuosi pasiteisins, man tai Žiauriai daug reikės, žinau kad ne pigūs, bet per kelis kartus susipirksiu gal viską  doh.gif

grea ta juosta... doh.gif ale ut brungumas,liepiau paziureti siandien vyrui,gal seniuos prekiauja...o jei deti ja ne tarp trinkeliu,nes ten jau atbetonuota, o tarp vejos ir gelyno,pasiteisina tikrai?ar turit jau kas pasidare?analogu kazko pigiau nera kaip suprantu?
Papildyta:
QUOTE(Iš Kaimo @ 2013 05 15, 09:06)
Man ta senukų juosta tai tik pinigų mėtymas vėjais. Jei įkasi per giliai, kad jos bjaurumo nesimatytų, tai vejos žolės perlipa per ją, o jei per aukštai, matosi sintetika. Ne geriausia, bet pigiausia pagal virvutę su kastuvu atkirsti velėną, žoliapjovės vienas ratas eis per žemę, tvarkingai nusipjaus ir viskas. Kai bus pinigų, susidėsi bortelius , gal net iš klinkerio, man jie gražiausiai atrodo.
I tarpus tarp levandų pasodink anyžinio lofanto, jis tiks pagal spalvą, ilgai žydės, pigus, gal po litą du už daigelį. O levandos užaugusios išsiplės, tada lofantus mest lauk ir bus vientisa juosta.

aciu uz patarimus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2013 05 15, 09:18)
as levandas sejau is rudens, per ziema seklos zemeje pabuvo, kita pavasari sudygo. Daigeliu buvo arti simto (is 2-ju pokeliu). Tais paciais metais 10 cm praaugo. Pernai palikau zydincias nenukarpius, seklos issibarste, siemet pridygo milijonas, atsibodo raveti  doh.gif .

O geras !!! tada spėju pas mane taip pat laaabai daug levandų pridygo , tiesa, nuo pernai pasodintų sėklytes rudenį tiesiai į žemę šalia subėriau. Bijojau išravėt nes nebuvau įsitikinusi kas tai smile.gif Žinau, kad nelabai į temą bet kokio dydžio ūgliukus galima persodinti į kitą vietą?
Atsakyti
QUOTE(žvaigždžiukė @ 2013 05 15, 10:20)
Žinau, kad nelabai į temą bet kokio dydžio ūgliukus galima persodinti į kitą vietą?

nelaukti kol nustelbs viena kita ir persodinti.
Atsakyti
mergaites,o gal kas turit sita iranki,vejos atpjoveja http://www.stokker.l...roduct/1475349/ ar vertas demesio?
Atsakyti
Sveikos smile.gif

Nusipirkom lempas prie iejimo kolonu:
(dar ant ivaziavimo kolonu paemiau ir i terasa dapirksim ant 3 kolonu)

user posted image

Sakykit, o kieme galima kazkur graziai padeti didelius akmenis?
Turim keleta ir nezinau ar palikt tvarkant sklypa ar grusti kur uz ribos g.gif
Atsakyti