Įkraunama...
Įkraunama...

Klasikiniai, provansiški sodeliai, kiemeliai

QUOTE(mamaSandra @ 2013 05 10, 20:37)
aš apie tai irgi galvojau  g.gif
is pradziu svajonese buvo lieto ketaus tvorele, gal zalvaris dar.
Kreipiausi cia
http://www.vpslaipta...lasikiniai.html
dar i kelias imones, tai tvorele ~30m2 terasai gavosi ~9tukst lt...
zinot, gal uz tokia kaina verciau dar kart atostogu nuvaziuosiu, kazkaip keicias biski vertybes, nebenoriu namui vergaut, o su metalu nepajuokausi - prieziuros visven reikia.

nepigus malonumas, g.gif
kieme,paprastą metalinę pagamino,dažyta milteliniais dažais,neaukšta,visai man patinka smile.gif
Atsakyti
Pasižvalgymui 4u.gif http://www.deringhal...image_type_id=3

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif

user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo TuDa: 12 gegužės 2013 - 21:14
as truputi griztant atgal... buvo cia kazkada kalbeta apie vinvycius... tai buvau cia pries kelias dienas pas viena moteriske... tai jos namas apleistas triskiauciais vinvyciais.... jie tokiom kaip pedutem- siurbtukais prisikabine prie sienos bigsmile.gif ir dabar atrodo graziai ir tvarkingai.. niekas nekabo visa siena graziai prilipus... zodziu neardo nei muru nei tinku, kaip tie paptasti.. tikrai paemem ir atkabinom tas pedutes stipriau patraukus... ir sake per vejus didelius netabaluoja....
atsiprasau, jei man vienai tai buvo naujiena blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo akvilyte: 12 gegužės 2013 - 23:08
QUOTE(TuDa @ 2013 05 12, 21:08)

biggrin.gif gal ir gražu,jei tų vištų tiek netupėtų
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Barboraaa: 13 gegužės 2013 - 07:05
QUOTE(akvilyte @ 2013 05 12, 23:00)
as truputi griztant atgal... buvo cia kazkada kalbeta apie vinvycius... tai buvau cia pries kelias dienas pas viena moteriske... tai jos namas apleistas triskiauciais vinvyciais.... jie  tokiom kaip pedutem- siurbtukais prisikabine prie sienos  bigsmile.gif  ir dabar atrodo graziai ir tvarkingai.. niekas nekabo visa siena graziai prilipus... zodziu neardo nei muru nei tinku, kaip tie paptasti.. tikrai paemem ir atkabinom tas pedutes stipriau patraukus... ir sake per vejus didelius netabaluoja....
atsiprasau, jei man vienai tai buvo naujiena  blush2.gif

as negaliu teigti, pas mus jie abu vienodai gerai auga, bet kai kas sako, kad LT triskiauciai yra ne tokie atsparus salciams kaip penkialapiai.
Ant sienos man graziau triskiauciai, o ant tinklines tvoros rinkausi penkialapius. Be to, nuolat genimo sumedejusio vynvycio stambios sakos pakankamai dekoratyviai atrodo ir be lapu wub.gif (ko nepasakysi apie pelevirksti smile.gif ).

Parthenocissus tricuspidata 'Veitchii':
http://www.google.de... ...680&bih=880

Parthenocissus quinquefolia "Engelmannii" (savaime besikabinanti veisle):
http://www.google.de...dNIXDswaZ9IGoDA

Palyginimui. Kaireje puseje auga triskiautis, desineje - penkialapis vynvytis:

user posted image

Atsakyti
QUOTE(Barboraaa @ 2013 05 13, 07:04)
biggrin.gif gal ir  gražu,jei tų vištų tiek netupėtų

Darbą prašom vertinti, o ne grožį biggrin.gif Kiek pūslių sutrinta turėtų būti, kol prikarpo tiek vištų g.gif ir visokio kito gėrio 4u.gif
Atsakyti
Sveikos,
daržą užbaigiau, kibsiu į namų aplinką doh.gif užvežė skaldos tai noriu apie namą kokį 40-50 cm apipilti skalda. Tik dabar galvoju reikia pirkti geotekstilę kloti po skalda, bet gal yra koks pigesnis variantas? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Idda @ 2013 05 13, 11:41)
Tik dabar galvoju reikia pirkti geotekstilę kloti po skalda, bet gal yra koks pigesnis variantas?  blush2.gif

gilus sluoksnis zvyro, tada skalda. Prie namo reikalingas geras drenazas.
O kas bus uz skaldos ir kuo atskirsite ta riba?
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2013 05 14, 07:47)
gilus sluoksnis zvyro, tada skalda. Prie namo reikalingas geras drenazas.
O kas bus uz skaldos ir kuo atskirsite ta riba?

už skaldos žolytė, atskirsiu plastikiniu bortu ax.gif
Atsakyti
Merginos ateinu pagalbos, reikia galvoti ka su terasa daryti, imetu foto kad aiskiau butu. Problema ta, kad jeigu ieini i terasa, tai po desine kur ji baigiasi gal 160 aukstis, krastine kuri yra tiesiai - na kokia 120, o tiesiai pries duris kokia 60 cm. (Isgrioveme viena kambari, apacioje cokolinis rusys) Terasa kaip balkonas pas mus, visiskai nesaugi. Apacioje pilsis zemes ir panasiai bet vistiek ji bus auksta. Po desine - vien medziai, ziurint tiesiai gal busimi kazkada namai, dabar medeliai, pieva. Reikia tureklu, taciau permatomi tureklai neduos jokio privatumo, kas mum labai svarbu. Todel sumasciau kad gal daryti ta pacia minti kokia pas mus namo priekiniame fasade bus, kolonos su daug geliu ir spygiuociais virsuje. Deti kokia 60 cm kolona aplink, sodinti augalus viduje, ir dar kai kur (viename kampe) salia zemesne kolona, ant kurios sedeti galima. Faktura arba akmuo, arba medzio imitacijos tinkas. O pries duris daryciau toki pati nusileidima kaip ir priekiniame fasade - sone geles. Kaip manot?? Bijau kad nebutu kaip balkonas, taciau norisi kad busimi kaimynai 50 m spinduliu nematytu, ka mes ten darom, nes visgi ne ant zemes esam, tvora negelbes. ..nes reikia murininkam jau sakyti ar muryti tas kolonas, kokio aukscio ir plocio. Stogas bus stacionarus.
http://www.houzz.com...o-san-francisco
Atsakyti
QUOTE(Rabambule @ 2013 05 14, 13:26)
Merginos ateinu pagalbos, reikia galvoti ka su terasa daryti, imetu foto kad aiskiau butu.

Aš dabar kaip tik toki "atitverima", bortelį ar kaip kitaip pavadinsi - nuo terasos nugrioviau, kadangi:
1. laikėsi drėgmė ir nušokinėjo plytelės (gal pas jus bus kitokia danga);
2. nepatogu buvo plauti, kaip kokia dedele nepatogi vonia doh.gif

žodžiu mūsų atveju tie bortai nepasiteisino schmoll.gif
Atsakyti
ziurekit,mergaites profesionales,kieme trinkeleles,salia ju iskasiau vejos gabala,ta prasme takeli geliu noriu padaryti,nuo trinkeliu tai ok,zole neaus,o nuo vejos kaip geriau atskirti,plasbortus tokius radau,bet mane virs 12 metru ilgio,ziauriai brangiai gaunas, gal imanoma kazkaip ta juosta is Senuku zalia/ruda ikisti ir tiek....ir dar...uzsikepiau levandu takeli pasidaryt,bet jau matau,kol as ji turesiu ir ar isvis turesiu...nusipirkau kokia 20vnt,bet dar mazyciu max 6cm aukscio,ismetysiu po ta takeli,bet taip kudai atrodys,kazin ka su jom galima miksuoti,kokiu augaliuku, galvojau tiest plevele,bet tai atpuola,mazyciai augaleliai,noresis daugintis,tai kasiu i zeme ir tiek...tai va...tokia is manes gelininke darzininke pradedancioji blink.gif
Atsakyti