Įkraunama...
Įkraunama...

Klasikiniai, provansiški sodeliai, kiemeliai

QUOTE(Cobre @ 2013 04 30, 09:23)

Tu bent jau koki stiliukau sau susimastyk, planeli, nors kazkoki pasidaryk, nes kitu atveju kaip ir nera nuo ko pradeti patarineti smile.gif Tarkim man levandos grazu, taciau neisivaizduoju as ju savo kiemelyje, visai ne i tema butu.

Nedraugauju as su jokiais planais rolleyes.gif
zinau, kad noriu jog man po langais butu grazu.
kazkokiu imantriu geliu nenoriu, nes cia visgi kaimas. aisku noretusi, kad visa vasara butu grazus vaizdas, tai ir nezinau ka geriausia pasirinkti. Be to sau nusistacius, kad spalvu noriu tik tokiu: balta, melyna (violetine, visi galimi atspalviai) ir zalia.
Gal visgi imetu foto: noriu sodint po langais, tada ant kampo, kur terasa ten nesodinsiu, vazonus desiu visokius. ir kitam desiniam terasos kampe irgi.
user posted image

va sitam kampe galvoju balta ir melyna raganes sodint.
user posted image

O cia va vaizdelis ko mazdaug noreciau. aisku mane paprotino, kad tos melynos tai ne levandos blush2.gif , o katzoles ir salavijas.
user posted image

Tai mano klausimai jums:
ar mano norimas vaizdelis tiktu prie tokio namo? t.y. levandos (salavijas arba katzole) su zaliais augaliukais? jei tiktu, tai gal kas turi patirties kas graziau ir ilgiau zydi: levandsos, ar tos katzoles ir salavijas?

p.s. dar buvo mintis po langais zemauges rozes baltas susodint. g.gif
Busiu dekinga uz pastebejimus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(TuDa @ 2013 04 30, 11:30)
Lyg ir vinvytis g.gif tik jis smarkiai genimas, todėl ir pavirto medžiu mirksiukas.gif

Man jis cia aplamai toks senas, pavarges.

O kada sodinti geriausia juos ax.gif ?
Uzsikepiau sodinti butinai siemet bigsmile.gif .
Arba dar kirba mintis del pelevirkstis auberto (auga greit g.gif )
http://www.seklos.lt...irkstis-auberto
Atsakyti
Pasisakau už katžoles, šalavijus ir rasakilas 4u.gif Katžolės vos nutirpus sniegui jau gyvybę rodo ir jau greit žydėti pradės, šalavijai tik šiek tiek vėliau, bet taip pat gana greit žaluma atsiranda. Kai tuo tarpu levandos dar ilgai mąstys ir vaizdas tikrai nedžiugins akių. Subjektyvi nuomonė biggrin.gif 4u.gif

Tiesa, dar yra labai fainais augaliukas šalia rožių - anyžinis lofantas, spalva mėlynai violetinė, gana aukštas, tvirtas krūmiukas. Internetinės foto tikro grožio neparodo. Be to, galima naudoti arbatoms wub.gif
Atsakyti
QUOTE(daffni @ 2013 04 30, 11:32)
kazkokiu imantriu geliu nenoriu, nes cia visgi kaimas. aisku noretusi, kad visa vasara butu grazus vaizdas, tai ir nezinau ka geriausia pasirinkti. Be to sau nusistacius, kad spalvu noriu tik tokiu: balta, melyna (violetine, visi galimi atspalviai) ir zalia.
Gal visgi imetu foto: noriu sodint po langais, tada ant kampo, kur terasa ten nesodinsiu, vazonus desiu visokius. ir kitam desiniam terasos kampe irgi.

va sitam kampe galvoju balta ir melyna raganes sodint.

Tai mano klausimai jums:
ar mano norimas vaizdelis tiktu prie tokio namo? t.y. levandos (salavijas arba katzole) su zaliais augaliukais? jei tiktu, tai gal kas turi patirties kas graziau ir ilgiau zydi: levandsos, ar tos katzoles ir salavijas?

p.s. dar buvo mintis po langais zemauges rozes baltas susodint.  g.gif
Busiu dekinga uz pastebejimus 4u.gif

Ir rozes, ir salavijai, ir katzoles cia tiks, jei tik tiks joms dirvozemis. Salavijai ir katzoles musu klimate tikrai geresni (ilgaamziskumo ir patikimumo aspektu) augalai nei levandos. Jei pas jus molynas, tada siems augalams teks zeme lengvint. Beje, grazus namas. Turis, formos grynumas ir pan. Tikiuosi erdve irgi proporcinga.smile.gif
P.S. Tik prie tokio turio namo as rozes sodinciau ne zemauges, o krumines. Prie tu langiniu turetu atrodyti zudanciai graziai:)
Atsakyti
QUOTE(daffni @ 2013 04 30, 10:32)

Man atrodo, kad si tema, tai visu pirma planai biggrin.gif Kazkaip be plano, ant popieriau, ar galvoje, nebus nei klasikinio sodo (provansisko, anglisko, formalau ar pan). Tame ir yra ju grozis, kad tai nera tiesiog patinkanciu augaliuku susodinimas aplink nama mirksiukas.gif Tai visu pirma idomu, kokia kryptim suksi, o pagal tai ir augaliukai renkami. Mergaites, nepamirskim, kokia cia tema, tada bus paprasciau bendrauti, patarti.
Atsakyti
QUOTE(georgiana @ 2013 04 30, 10:05)
Merginos turiu klausima, na gal patarsite kas su vaizdais 4u.gif turiu namo du kampus vienas turintis daug sviesos ten pasodinome Japonine Magnolija, o kitas kampas pusiau toks pavesio daugiau, ka patartumete pasodinti, salimais draugjoje auga dekoratyvinis azuoliukas bei siek tiek toleliau riesutas, vat ikelsiu ziemine kampo nuotrauka, beje jau maumedzio nera cool.gif  cool.gif

Ne i tema, bet maumedzio tai gaila... Siaip nuotrauka neinformatyvi, nes tik namo kampas ir maumedis tesimato.
Atsakyti
daffni, nuostabus namas. mane domina langai, tiksliau ju reminimas. Tai labai isbrangino langus? kadangi neturiu zalio supratimo kaip jie dedasi, gal gali paaiskinti. Kartu su langu? turbut ne.
Atsakyti
QUOTE(daffni @ 2013 04 30, 10:32)
kazkokiu imantriu geliu nenoriu, nes cia visgi kaimas.  Be to sau nusistacius, kad spalvu noriu tik tokiu: balta, melyna (violetine, visi galimi atspalviai) ir zalia.

Pradžiai noriu pasakyti, kad gamtoje yra daug daugiau spalvų ax.gif visgi kiek yra planuojama skirti laiko sodo priežiūrai, kad tokia nuostata dėl spalvų. Kodėl apie tai rašau, ogi todėl, kad daugelis visiškai nereiklių ir nepretenzingų augaliukų žydi kitomis spalvomis. Kokia kaimo dvasia be viendienių, bijūnų, piliarožių ir kitų puikių augalų savo nuostabiais žiedais? Na nesiūlau aš viską "sukaiminti", bet prie tokio tipo namo man norėtųsi tokios dvasios. Juk į klasikinį kiemą galima pažiūrėti ir su romantikos polėkiu. Prie raganių būtina sodinti rožes. Čia vėl kalbama apie baltas, bet jos taip nemėgsta lietaus, iš karto žiedai tarsi susipurvina doh.gif ai išsiplėčiau čia ax.gif o norėjau pasakyti, kad aš savo darželius pradėjau kurti nuo namo, ir tada vis tolyn ir tolyn link laukų lotuliukas.gif Kažkaip man taip lengviau, o iš karto viską užsigrobti neišeina dėl laiko stokos. Geriau pradžiai keli tvarkingi gėlynai, o kai jie pauga galima ir toliau eiti.
Atsakyti
QUOTE(smth1 @ 2013 04 30, 10:50)
Tik prie tokio turio namo as rozes sodinciau ne zemauges, o krumines. Prie tu langiniu turetu atrodyti zudanciai graziai:)

drinks_cheers.gif butinai kazko aukstesnio reikia wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Rytine Kava 10 @ 2013 04 30, 10:36)
Man jis cia aplamai toks senas, pavarges.

Tai ar labai reikia tau tokius "grobuonius" sodinti prie namo? Pasakyk vyrui ir ko gero gausi pylos g.gif yra didelė tikimybė, kad sugadinsi fasadą. O jei labai nori tai pasižiūrėk į ląstūnę arba vijoklinę hortenziją (tiktų šiaurinei pusei) mirksiukas.gif vis smulkesni augalai.
Atsakyti
QUOTE(Rytine Kava 10 @ 2013 04 29, 10:45)
Noreciau ne keleta krumu, o koki visa patvori 20 metru nusodint bigsmile.gif  (cia kolkas taip mastau).

nereikia pamirsti, kad siltesnese klimatinese zonose auganciu augalu vaizdai ir foto atrodo daug ispudingesni, nes ten tu augalu vegetacija kur kas ilgesne - pabuvo pora menesiu be lapu ir vel zaliuoja ir zydi, o LT bus kitaip. Tokiai (20m) hortenziju gyvatvorei reikes fono - viszalio arba kokios sviesios tvoros. Ju krumeliai be lapu nera nei tankus, nei idealios formos. Be to rudeni jas reikes pamulciuoti, pavasari pageneti, vasara laistyti blush2.gif .

QUOTE(TuDa @ 2013 04 30, 07:08)
Gražus augalas (tiek savo lapais, tiek ir uogomis- gal kiek žiedai man mažiau dekoratyvūs) ...

o man tie balti ziedu skeciai ypatingai grazus wub.gif .
Saltalankiu irgi vengciau maisyti su kitais krumeliais (del prieziuros), jei jau labai norisi, geriau vienus kur nors atskirai.

QUOTE(Iš Kaimo @ 2013 04 30, 07:57)
Beje, gal yra kokių minčių, kaip pasidaryti skalbinių džiovylą link klasikos. Vida 777 siūlė elektrinėj džiovinti, bet aš jos nė nežadu pirkti.

nera minciu schmoll.gif ir nebus biggrin.gif ! Kvepes tau tie skalbiniai ir veju, ir lietumi, ir sniegu, ir radiatoriais... Pakvepes diena dvi, o paskui ir vel skalbiankej atsidurs. Su el. dziovykle jokio vargo, tik vienas malonumas - skalbi, dziovini, skalbi, dziovini, cia pat susilankstai arba issilygini. Ir niekas ant akiu nesiplaiksto, ant radiatoriu nekaba doh.gif .

p.s. seivamedziu uogienes recepto paieskosiu. As gi pati, suprantama, kad neverdu hihihi.gif (as nieko neverdu ir nieko nekepu blush2.gif ).

QUOTE(Rytine Kava 10 @ 2013 04 30, 10:36)

tik man rodos ne visos penkialapio vynvycio veisles pacios i sienas kabinasi g.gif .
Sodinti galima bet kada.
Auberto pelevirkstis man yra vienas is prasciausiai atrodanciu vijokliu, visada apie ji sakau - netvarkinga susivelusi kupeta blush2.gif .

O Cobre jau mane zino mintinai - niekada niekam nieku gyvu neleisciau namo sienos gadinti vijokliais. Tam reikalui galima nedideliu atstumu palei siena irengti groteles arba istempti vielos lynus.
Atsakyti
QUOTE(TuDa @ 2013 04 30, 12:13)
Tai ar labai reikia tau tokius "grobuonius" sodinti prie namo? Pasakyk vyrui ir ko gero gausi pylos g.gif yra didelė tikimybė, kad sugadinsi fasadą. O jei labai nori tai pasižiūrėk į ląstūnę arba vijoklinę hortenziją (tiktų šiaurinei pusei) mirksiukas.gif vis smulkesni augalai.

Kodel grobuonius biggrin.gif ?
Matai, namo priekio as neliesiu, kur klinkeris, bet musu namo sonai yra fibrocementines baltos lentos, va ant ju ir noriu priaugint tu vijokliu is visu pusiu bigsmile.gif .
As tau nebent ta googla imesciau, apziuretum apie ka as ax.gif .
Papildyta:
QUOTE(vida777 @ 2013 04 30, 12:37)
Su el. dziovykle jokio vargo, tik vienas malonumas - skalbi, dziovini, skalbi, dziovini, cia pat susilankstai arba issilygini. Ir niekas ant akiu nesiplaiksto, ant radiatoriu nekaba  doh.gif .

tik man rodos ne visos penkialapio vynvycio veisles pacios i sienas kabinasi  g.gif .
Sodinti galima bet kada.
Auberto pelevirkstis man yra vienas is prasciausiai atrodanciu vijokliu, visada apie ji sakau - netvarkinga susivelusi kupeta  blush2.gif .

O Cobre jau mane zino mintinai - niekada niekam nieku gyvu neleisciau namo sienos gadinti vijokliais. Tam reikalui galima nedideliu atstumu palei siena irengti groteles arba istempti vielos lynus.

Dziovykle tai man kazkas tokio bigsmile.gif thumbup.gif , tik as iskart viska ant pakabu ir lyginu labai retai.

Reiktu ta auberta pelevirksti man gyvai pamatyt g.gif

Ir tau imesiu i az parodyt musu sienas, noriu tas baltas apaugint penkialapiu, o ne pati prieki ax.gif .
Atsakyti