Įkraunama...
Įkraunama...

Klasikiniai, provansiški sodeliai, kiemeliai

QUOTE(Cobre @ 2013 04 29, 17:58)
grazus iejimas. ka ten sonuose susodinai?

sonuose buksmedziai.

QUOTE(Iš Kaimo @ 2013 04 29, 18:52)
Vida, gyvatvorės visžalės man yra wub.gif , bet kad pasirinkimas tik iš tujų.

tujos irgi labai gerai, kurios mazai seklu mezga, dar kukmedziai gerai, jei nemaziukus pirksi, kai isikabina visai neblogai auga.
Tada skroblai arba bukai, vis kad ir su rudais, bet su lapais per ziema biggrin.gif .
Dar is maumedziu gyvatvores daro:
http://forum.garten-...Hecke14_640.jpg
http://www.pflanzmic...-kaempferi1.jpg
http://www.pflanzmic...x-decidua-6.jpg

http://www.sodogeles...ciu-gyvatvores/
Atsakyti
Nu mes kaime tai paprastuju egluciu prisodinom. Aisku kol bus normalus bent jau konturas kazkoks, dar bent 5 metai praeis doh.gif
Todel nors ir nebus didelio grozio, anei noro, bet manau siemet visgi tversim tvora, ir greiciausiai is horizontaliu, kaip minejot kaimietiskai atrodanciu lentu. Bet..pas mane ten tikras kaimas, aplink karves ganosi, tai mano atveju kaip tik kitokios atodyti keistokai rolleyes.gif
O tvoros norim, nes vaiksto daug sunu, katinu, kazkaip nenoriu rasti kieme suduku blush2.gif . Be to keliukas eina, man ramiau kai butu tvora, vartai uzdaryti ir nesijaudint kad vaikas kur nuklys. O ir pernyksciai incidentai su besislaistancia kaimynu karve padare savo doh.gif , nors jinai ir parduota, bet vis tiek lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Barboraaa @ 2013 04 29, 15:32)
Hortenzijos,tai ala senoviniai Gulbinai,na kaimo darželiuose populiarūs augdavo?  4u.gif

jei kam įdomu
Tvorai spalva,pilka ar tamsi pilka, patogu irnesakyk.gif kalbant apie metalą, jei medinė,rinkčiausi medžio žievės(atspalvių labai daug).

Gulbinai tai putinai. Siuo metu kai tik ieskau kur ju pirkti, noriu kokiu 5, noriu tokia kalvele apsodint. Putinais, jazminu, sermuksniu, saltalankiu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(daffni @ 2013 04 29, 21:25)
Putinais, jazminu, sermuksniu, saltalankiu ax.gif

... ir seivamedziu wub.gif (o uogienes skanumas, griuk negyvas).

Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2013 04 29, 21:43)
... ir seivamedziu  wub.gif  (o uogienes skanumas, griuk negyvas).

Tai ir receptuką tos uogienės prašom, ar čia , ar į gėrybių temą ax.gif
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2013 04 29, 21:43)
... ir seivamedziu  wub.gif  (o uogienes skanumas, griuk negyvas).

Gražus augalas (tiek savo lapais, tiek ir uogomis- gal kiek žiedai man mažiau dekoratyvūs) ir auga greitai. Galima ir medį formuoti, bet va , kad labai jau jaunus ūgliukus amarai mėgsta doh.gif . O apie uogienes virimą reiks pagalvoti g.gif
Papildyta:
QUOTE(daffni @ 2013 04 29, 21:25)
Gulbinai tai putinai. Siuo metu kai tik ieskau kur ju pirkti, noriu kokiu 5, noriu tokia kalvele apsodint. Putinais, jazminu, sermuksniu, saltalankiu ax.gif

Tą putinų pavadinimą vakar pirmą kartą išgirdau lotuliukas.gif ko gero čia bus nuo dzūkijos kilęs tas pavadinimas g.gif
O su šaltalankiais tai atsargiai- jei ten reiks žolytę pjauti, tai džiaugsmo jie nekels schmoll.gif visgi dygus augalas.
Papildyta:
QUOTE(Iš Kaimo @ 2013 04 30, 06:53)
Tai ir receptuką tos uogienės prašom, ar čia , ar į gėrybių temą ax.gif

.....kibiras uogų ir cukraus pagal skonį lotuliukas.gif (tikrai juokauju)
Ten vakar klausinėjai apie betoninius vazonus, tai berods pernai kalba ėjo apie BETODAILA.
Atsakyti
Sveikos, gal kad patartu kokio augumo rinktis hortenzija, norint apsodinti viena sona sklypo? Is pradziu maniau rinktis kurios auga iki 2 metro, bet paskiau pagalvojau kad nukvakau biggrin.gif nebent galima geneti kaip nori blush2.gif

Ir ar butu grazu, jei sodinti ne vienos spalvos, o tarkim balta , rausva,balta raudona, vel balta ... g.gif gal kas buves sveciose salyse ir mestels patarimu kaip geriau jas sodinti 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Džigė: 30 balandžio 2013 - 07:19
" wub.gif TVORA"- tik, kad pas mus visiems reikia nuo 1.80 ax.gif

http://georgianadesi...n-newport-beach
Atsakyti
TuDa, žiūrinėjau Betodailos vazas, nu brangokai, ypač kai kelių reikia.Ir labai įtariu, kad čia lenkų asortimentas. Reiks pas lenkus pasidairyti, tie visokio gėrio-kičo į valias turi, gal kartais ir nieko vazonų surasiu.
Beje, gal yra kokių minčių, kaip pasidaryti skalbinių džiovylą link klasikos. Vida 777 siūlė elektrinėj džiovinti, bet aš jos nė nežadu pirkti. Man vėju kvepiantys skalbiniai su niekuo nesulyginami. Kol kas džiovinu tokioj pavėsinėj buvusioj klasikinėj, bet ji pavėsine pabuvo vos kelis kartus, nes kiniška buvo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(TuDa @ 2013 04 30, 08:32)
" wub.gif  TVORA"- tik, kad pas mus visiems reikia nuo 1.80 ax.gif

Tai kad dar 1.80 reikia projekto pasirodo g.gif . Be projekto galim 1.50.
(vienkiemy tas speju negalioja biggrin.gif )
Gal ir uzteks to 1.50.
Amerikoj kai gyvenom name, ten irgi tos tvoros simbolines tokios arba isvis nera, man nepatiko, nes norisi privatumo daugiau.
Atsakyti
QUOTE(TuDa @ 2013 04 30, 08:08)
G

Tą putinų pavadinimą vakar pirmą kartą išgirdau lotuliukas.gif ko gero čia bus nuo dzūkijos kilęs tas pavadinimas g.gif
O su šaltalankiais tai atsargiai- jei ten reiks žolytę pjauti, tai džiaugsmo jie nekels schmoll.gif visgi dygus augalas.
[b]Papildyta:[/

Panasu, kad nuo dzukijos mirksiukas.gif
O ten tokia kalvele, kur noriu apsodint ir nepjaut zoles toje vietoje, ten nesam net seje, auga visokios piktzoles, bet jinai labai matoma. Nu gal nufotkinsiu. Ir siaip reik man jusu patarimo del sodinimo aplink namus. Ikelsiu foto, patarsit gal. Kaip ir galvojau sodint levandas, bet kai suzinojau ir kitu pavadinimu blush2.gif pradejau abejot ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2013 04 30, 07:57)
TuDa, žiūrinėjau Betodailos vazas, nu brangokai, ypač kai kelių reikia.Ir labai įtariu, kad čia lenkų asortimentas. Reiks pas lenkus pasidairyti, tie visokio gėrio-kičo į valias turi, gal kartais ir nieko vazonų surasiu.
Beje, gal yra kokių minčių, kaip pasidaryti skalbinių džiovylą link klasikos. Vida 777 siūlė elektrinėj džiovinti, bet aš jos nė nežadu pirkti. Man vėju kvepiantys skalbiniai su niekuo nesulyginami. Kol kas džiovinu tokioj pavėsinėj buvusioj klasikinėj, bet ji pavėsine pabuvo vos kelis kartus, nes kiniška buvo biggrin.gif

Na buvau aš pas juos nuvažiavusi, tai patys lipdo jie tuos gaminukus. Bet, kad neskoningi tai faktas doh.gif
Dėl skalbinių džiaustymo kieme niekuo padėt negaliu, nes jau daaaug metų naudojuosi elektrine džiovykle, patikėk puikus ir naudingas daiktas mirksiukas.gif

O čia vėl jos didenybė HORTENZIJA, ir jos vežimas lotuliukas.gif

http://gardenhomeand...-as-a-daisy.jpg
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo TuDa: 30 balandžio 2013 - 08:10
Labas rytas smile.gif Sujudimas kiemeliu temoj, smagu smile.gif
Na pas mane kaime nuo senoves auga toks didelis krumas, gulbinu vadinamas, tai tikrai kazkokia hotenzijos rusis. aisku tik ziedai tokie mazesni, kiek zalsvi nei kad siuolaikines. beje, itin daug hortenziju maciau ziezmariu geliu sandely - prekyvietej, na ten jie vazonuose, kokiu iki 50 cm aukscio. ale va kainos nepaklausiau.
dar pasigirsiu kad isigijau keturis roziu krumus, tarp kuriu yra ir new dawn smile.gif
o del greitai augancio vijoklio dar toks super greitas ir veslus ir bet kur augantis yra penkialapis vynvytis smile.gif
Atsakyti