Įkraunama...
Įkraunama...

Klasikiniai, provansiški sodeliai, kiemeliai

QUOTE(Rytine Kava 10 @ 2013 04 29, 11:45)
Vida777, labai dekui uz toki issamu atsakyma, viska perskaiciau, issisaugojau!
Paskaiciusi linkstu link hortenziju dideliu krumu. O kazi kiek metu reikia laukti jau to grozio? Noreciau ne keleta krumu, o koki visa patvori 20 metru nusodint bigsmile.gif  (cia kolkas taip mastau).

Man norisi dar butinai sermuksnio, klevo (rudeni raudonas patinka), bukmedis nieko, tos aukstos zoles ornamentines:
https://www.google.l...g...234&bih=643

as ruosiuosi pirkti is cia hortenzijos
aisku neisivaziduoju kaip gyvai atrodys, yra rizika perkant internetu, bet pabandysiu kelias.
o siaip nesu macius pirkti laaabai dideliu krumu, neverta, be to vis tiek yra rizika del prigijimo ir panasiai. aisku jei turi melejonu, gali, bet pradziai pabandyk nusipirkt, isirink kuri veisle geriausiai tau patinka, tinka pas tave ir pan.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo daffni: 29 balandžio 2013 - 11:05
Pas mus iki augalų žydėjimo dar toli verysad.gif Tai belieka tik skaityti ir grožėtis mirksiukas.gif atrodo, kad naujas straipsnis ax.gif http://www.tradition...rc=nwtrad042513
Atsakyti
QUOTE(Rytine Kava 10 @ 2013 04 29, 09:33)
O is tokiu dideliu zydinciu krumu kas dar yra? Zinau tik hortenzija ir rododendrus. Kazi kurie geriau, nelepus, auga didesni, auga greiciau, zydi ilgiau blush2.gif ?

Jei į pietų ar šiaip saulėtą pusę, labai gražu budlėjos. Aš jų prisisėju iš sėklų, sodinu po 5-6 netoliese, tai antrais metais pasidaro nerealaus grožio krūmas. Palikus per žiemą, gražiai žiedynai atrodo apšerkšniję. Kasmet apšala iki sniego dangos, bet tai tik į naudą, nukarpius kasmet krūmas sutankėja ir per vasarą atauga, žydi. Gaila, neturiu nuotraukos, pernai pas mane antrametis krūmas siekė gal 3 metrus į aukštį. Žydi nuo rugpjūčio iki kol užšals, dar kvepia. Gaila, nepataikau , kad nors vienas kitas būt rožinės spalvos, visos violetinės.
Atsakyti
QUOTE(daffni @ 2013 04 29, 12:02)
as ruosiuosi pirkti is cia hortenzijos
aisku neisivaziduoju kaip gyvai atrodys, yra rizika perkant internetu, bet pabandysiu kelias.
o siaip nesu macius pirkti laaabai dideliu krumu, neverta, be to vis tiek yra rizika del prigijimo ir panasiai. aisku jei turi melejonu, gali, bet pradziai pabandyk nusipirkt, isirink kuri veisle geriausiai tau patinka, tinka pas tave ir pan.

Kurias ir kokia spalva pirkai? Butinai pranesk kaip seksis su jom ax.gif

Dar uzklausiu jusu del tvoros rolleyes.gif . Galvojam ja deti eglute, uzleistos lentos viena ant kitos:
user posted image

(reikia nepermatomos, o vertikaliai dedant daug medienos iseina...)
GAL KOKIU MINCIU bigsmile.gif
Atsakyti
Hortenzijos,tai ala senoviniai Gulbinai,na kaimo darželiuose populiarūs augdavo? 4u.gif

jei kam įdomu
Tvorai spalva,pilka ar tamsi pilka, patogu irnesakyk.gif kalbant apie metalą, jei medinė,rinkčiausi medžio žievės(atspalvių labai daug).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Barboraaa: 29 balandžio 2013 - 14:46
QUOTE(Rytine Kava 10 @ 2013 04 29, 13:11)
Dar uzklausiu jusu del tvoros rolleyes.gif . Galvojam ja deti eglute, uzleistos lentos viena ant kitos:
http://i1114.photobu...zps4f54e6c0.jpg

dar karta pasikartosiu - kodel prie gatves nenori aukstos viszales gyvatvores?

Man si tvora labai nebloga (ypac medzio spalva), o tie blokeliai gali buti ir tinkuojami.
O siaip (grynai asmenine nuomone) mediniu ir dar vertikaliu tvoru labai nemegstu - grynas kaimas rolleyes.gif . Prie grazaus namo ir klasikinio sodo as galiu isivaizduoti tik kaltine arba muro/tinkuota tvora. Bet labai grazu ir kai yra nors kiek viszales formuojamos gyvatvores wub.gif .

Kad Is Kaimo anoje temoje apie trinkeles uzsimine, tai pas mus tokios (ir tvoros nera biggrin.gif ):

user posted image

QUOTE(Barboraaa @ 2013 04 29, 14:32)
Hortenzijos,tai ala senoviniai Gulbinai,na kaimo darželiuose populiarūs augdavo?  4u.gif

o pas mus gulbinais paprastuosius putinus vadindavo g.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vida777: 29 balandžio 2013 - 16:25
[quote=vida777,2013 04 29, 16:22]

šitie augalai visi panašūs g.gif

kokis įėjimas gražus ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Barboraaa: 29 balandžio 2013 - 17:47
QUOTE(vida777 @ 2013 04 29, 16:22)
o pas mus gulbinais paprastuosius putinus vadindavo  g.gif .

gal cia nuo regiono priklauso. drauge horetenzijas irgi gulbinais vadina. sake, kad ir jos mociute vadino taip vadino. man naujiena buvo. cia Kaune smile.gif

grazus iejimas. ka ten sonuose susodinai?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cobre: 29 balandžio 2013 - 18:00
QUOTE(Cobre @ 2013 04 29, 17:58)
gal cia nuo regiono priklauso. drauge horetenzijas irgi gulbinais vadina. sake, kad ir jos mociute vadino taip vadino. man naujiena buvo. cia Kaune smile.gif

taigi,gražūs,dideli,spalvingi žiedynai,negi Gulbinu vadinsi, doh.gif Hortenzija,vis jau biggrin.gif tai pasirodo beveik neklydau dėl rūšies.

Sugalvojau,kad vasarą keliausiu į Kretingos žiemos sodą,buvau prieš 19 metų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Barboraaa: 29 balandžio 2013 - 18:07
QUOTE(Barboraaa @ 2013 04 29, 18:04)
taigi,gražūs,dideli,spalvingi žiedynai,negi Gulbinu vadinsi,

tos baltos, paprastos cia taip vadinamos smile.gif anksciau juk net girdeti niekas apie spalvotas negirdejo
Atsakyti
Man pas Vidą777 gražiausias dalykas yra vazos ir jų postamentai. Gaila, kad Lietuvoje nėra didelio pasirinkimo ir dar nesvietiškai brangios. O man jų reikia daug vienodų. Pirmoje klasikinių sodų temoje kažkas buvo įkėlęs panašias vazas tarp gyvatvorės ant postamenų, gal turit išsisaugoję kas nors, nes ten jau neberodo g.gif O aš tik nesenai sugalvojau, kad man tokio vaizdo reikia,spausiu vyrą, kad įvažiavimą darytų iš toliau, tai bus kur sustatyti.
Vida, gyvatvorės visžalės man yra wub.gif , bet kad pasirinkimas tik iš tujų. Buksmedžiai atviroje vietoje apšąla, kukmedžių gyvatvorės grožio belaukiant, greičiau pensijos sulauksiu. Mačiau, yra užvežta prekyboje tarpinio kukmedžio, jis lyg tai greičiau auga? Gal kas turit?
Manyčiau, kad pusėtinas variantas būtų blizgantysis kaulenis, šiandien važiuodama užmečiau akį, nagi ruošiasi sprogti. O rudenį lapai ilgiausiai laikosi. Gyvatvorė tanki, žvilganti.
Atsakyti
Gal kam patiks kiemelis su hortenzijomis čia, buvau ir hortenzijų temoje įmetus smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Barboraaa @ 2013 04 29, 20:04)
taigi,gražūs,dideli,spalvingi žiedynai,negi Gulbinu vadinsi, doh.gif Hortenzija,vis jau  biggrin.gif tai pasirodo beveik neklydau dėl rūšies.

Gulbinai tai putinai, jie auga iki 3 metrų, bet pas mus apie 2 metrus aukščio. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Para: 29 balandžio 2013 - 19:17