Įkraunama...
Įkraunama...

Gyventojų pajamų deklaravimas

QUOTE(Gemma @ 2013 10 05, 19:28)
pagal įstatymą, jei pateikėte deklaraciją po termino, ji turi būti išnagrinėta ir pinigai grąžinti per 90 dienų.

o el.paštą patikrinot? gal yra koks laiškas, kad buvo padaryta klaidų pildant g.gif o šiaip pasiskambinti galima į 1882 (mokesčių informacijos centrą)

ISSIAISKINAU...zodziu situacija tokia , as i ta langeli uz du vaikus irasiau 3600. Pasirodo ir mano buves ex irase 1800 ( mes turim du vaikus, kurie teismo sprendimu nustatyta gyvenamoji vieta su manimi-mama ) ex ju neaugina, tik moka kas menesi alimentus.Tai jei jisai parase. Todel man sustabde. Ka man dabar daryti ? nes jei as auginu vaikus, tai as uz abu ir turiu deklaruotis. Yra kazkoks istatymas. Ar galejo ex pravest pinigus, o man ne ??? nes su juo susikalbet neimanoma.
Atsakyti
QUOTE(kristyyynyte @ 2013 11 12, 22:03)
ISSIAISKINAU...zodziu situacija tokia , as i ta langeli uz du vaikus irasiau 3600. Pasirodo ir mano buves ex irase 1800 ( mes turim du vaikus, kurie teismo sprendimu nustatyta gyvenamoji vieta su manimi-mama ) ex ju neaugina, tik moka kas menesi alimentus.Tai jei jisai parase. Todel man sustabde. Ka man dabar daryti ? nes jei as auginu vaikus, tai as uz abu ir turiu deklaruotis. Yra kazkoks istatymas. Ar galejo ex pravest pinigus, o man ne ??? nes su juo susikalbet neimanoma.

gyventojų pajamų mokesčio įstatyme įtvirtinta nuostata, kad papildomas NPD už vaikus, taikomas tam iš tėvų, kuris faktiškai augina vaikus. berods, 20 str.
siūlyčiau tiesiog nuvažiuoti į VMI, nusivežti ištuokos dokumentą, sprendimą, kuriuo vaikų gyvenamoji vieta nustatyta su jumis, ir pareikalauti, kad pritaikytų jums, kas priklauso. o ar pervedė jam, tai jums nepasakys, nes negali teikti tokios informacijos apie kitą asmenį.
Atsakyti
QUOTE(Gemma @ 2013 11 13, 09:45)
gyventojų pajamų mokesčio įstatyme įtvirtinta nuostata, kad papildomas NPD už vaikus, taikomas tam iš tėvų, kuris faktiškai augina vaikus. berods, 20 str.
siūlyčiau tiesiog nuvažiuoti į VMI, nusivežti ištuokos dokumentą, sprendimą, kuriuo  vaikų gyvenamoji vieta nustatyta su jumis, ir pareikalauti, kad pritaikytų jums, kas priklauso. o ar pervedė jam, tai jums nepasakys, nes negali teikti tokios informacijos apie kitą asmenį.

Taip, jam pervede , o man sustabde. ...issiaiskinau.... vmi liepe man atnest dokumenta ,kur teismo nustatyta gyvenamoji vieta su manimi, prikabins bylos, ir vel viska perziures...reikalausiu butinai uz abu vaikus. Gyvenamoji vieta abieju vaiku nustatyta su manimi. Mes susituoke nebuvom.
Atsakyti
Reikia pagalbos...Sesuo nedeklaravo savo pajamu uz 2012m,tad prase manes si reikala sutvarkyti...kaip supratau dar nevelu g.gif
Nezinau ka irasyti i langeli kur apie vaikus blush2.gif
Ji turi 2 dukras..viena gim.1997m ,o antra 2003m.
Aciu mergaites 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vestinuka @ 2013 11 28, 22:05)
Reikia pagalbos...Sesuo nedeklaravo savo pajamu uz 2012m,tad prase manes si reikala sutvarkyti...kaip supratau dar nevelu g.gif
Nezinau ka irasyti i langeli kur apie vaikus blush2.gif
Ji turi 2 dukras..viena gim.1997m ,o antra 2003m.
Aciu mergaites 4u.gif

Jeigu viena sau visa taikys tai 3600,jeigu per puse su vyru arba vyras kai deklaravo irase sau uz vaikus puse,tai ir ji puse 1800
Atsakyti
Padėkit prašau, paaiškinkit kaip papildant deklaraciją pridėti papildomą tam tikros formos lapą.
Atsakyti
QUOTE(Azazella @ 2013 12 24, 16:06)
Padėkit prašau, paaiškinkit kaip papildant deklaraciją pridėti papildomą tam tikros formos lapą.

Viršuje į kairę pusę yra "Byla", "Redagavimas" spauskite "Forma", toliau "Priedas" einate į "Įterpti priedą" pasirenkate reikiamą formos priedą.
Atsakyti
Iskilo klausimas, niekur nerandu atsakymo.
Ar gyventojo pajamu deklaracijoje kur nors turi atsisispindeti, kad pora menesiu negavau jokiu pajamu, nes buvau vaiko prieziuros atostogose, kai jam jau buvo virs 2metu. Ar kas nors del to keiciasi? Aciu
Atsakyti
QUOTE(ramile @ 2014 01 08, 01:07)
Iskilo klausimas, niekur nerandu atsakymo.
Ar gyventojo pajamu deklaracijoje kur nors turi atsisispindeti, kad pora menesiu negavau jokiu pajamu, nes buvau vaiko prieziuros atostogose, kai jam jau buvo virs 2metu. Ar kas nors del to keiciasi? Aciu

ne
Atsakyti
Sveiki, turiu klausimą, gal kam teko susidurti 4u.gif

Su vyru 2006 m. paėmėme būsto paskolą. Kadangi galime susigrąžinti palūkanas deklaruodami pajamas, tą nuolatos ir darėme. Kokia situacija su deklaravimu, kai nebegauni lietuviškų pajamų? Šiuo metu abu dirbame užsienyje, aš pirmus metus, vyras - antrus. Ar verta rodyti užsienyje gautas pajamas ir tokiu būdu susigrąžinti pinigėlius? Ar nebūna taip, kad paskui reikia patiems susimokėti? Gal kas galėtų pakonsultuoti?

Ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Biutiful @ 2014 01 09, 13:15)
Sveiki, turiu klausimą, gal kam teko susidurti 4u.gif

Su vyru 2006 m. paėmėme būsto paskolą. Kadangi galime susigrąžinti palūkanas deklaruodami pajamas, tą nuolatos ir darėme. Kokia situacija su deklaravimu, kai nebegauni lietuviškų pajamų? Šiuo metu abu dirbame užsienyje, aš pirmus metus, vyras - antrus. Ar verta rodyti užsienyje gautas pajamas ir tokiu būdu susigrąžinti pinigėlius? Ar nebūna taip, kad paskui reikia patiems susimokėti? Gal kas galėtų pakonsultuoti?

Ačiū 4u.gif

jums sugrąžina dalį Lietuvoje mokėtų mokesčių. Jeigu dirbote užsienyje ir LT mokesčių nemokėjote, jums nieko Lietuvos VMI ir negrąžins.
Atsakyti
QUOTE(giedre_giee @ 2014 01 09, 12:21)
jums sugrąžina dalį Lietuvoje mokėtų mokesčių. Jeigu dirbote užsienyje ir LT mokesčių nemokėjote, jums nieko Lietuvos VMI ir negrąžins.

Supratau. O tai pvz, mačiau, kad deklaracijoje galima nurodyti užsienyje gautas pajamas. Kokiu tikslu tuomet jos nurodomos? Ačiū už atsakymą.
Atsakyti