Įkraunama...
Įkraunama...

Gyventojų pajamų deklaravimas

QUOTE(Loretele @ 2013 04 30, 17:11)
Koki imokos koda nurodyt darant pavedima vmi esant gpm nepriemokai?

Visa susijusi info:

nuo gyventojo su darbo santykiais arba jų esmę atitinkančiais santykiais susijusių A klasės pajamų 1311

nuo gyventojo su darbo santykiais arba jų esmę atitinkančiais santykiais nesusijusių A klasės pajamų (išskyrus turto pardavimo pajamas) 1411

nuo gyventojo su darbo santykiais arba jų esmę atitinkančiais santykiais nesusijusių A klasės turto pardavimo pajamų 1421

nuo nenuolatinio Lietuvos gyventojo su darbo santykiais arba jų esmę atitinkančiais santykiais susijusių B klasės pajamų 1331

nuo nenuolatinio Lietuvos gyventojo su darbo santykiais arba jų esmę atitinkančiais santykiais nesusijusių B klasės pajamų 1341

nuo nenuolatinio Lietuvos gyventojo individualios veiklos per nuolatinę bazę Lietuvoje pajamų 1451

mokamas nuolatinio Lietuvos gyventojo 1441

už verslo liudijimo išdavimą 1461

mokestį išskaičiuojančio asmens savo lėšomis sumokėtas už gyventojo B klasės pajamas 1321
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo D*L*K: 30 balandžio 2013 - 16:15
QUOTE(D*L*K @ 2013 04 30, 16:12)
Visa susijusi info:

nuo gyventojo su darbo santykiais arba jų esmę atitinkančiais santykiais susijusių A klasės pajamų 1311

nuo gyventojo su darbo santykiais arba jų esmę atitinkančiais santykiais nesusijusių A klasės pajamų (išskyrus turto pardavimo pajamas) 1411

nuo gyventojo su darbo santykiais arba jų esmę atitinkančiais santykiais nesusijusių A klasės turto pardavimo pajamų 1421

nuo nenuolatinio Lietuvos gyventojo su darbo santykiais arba jų esmę atitinkančiais santykiais susijusių B klasės pajamų 1331

nuo nenuolatinio Lietuvos gyventojo su darbo santykiais arba jų esmę atitinkančiais santykiais nesusijusių B klasės pajamų 1341

nuo nenuolatinio Lietuvos gyventojo individualios veiklos per nuolatinę bazę Lietuvoje pajamų 1451

mokamas nuolatinio Lietuvos gyventojo 1441

už verslo liudijimo išdavimą 1461

mokestį išskaičiuojančio asmens savo lėšomis sumokėtas už gyventojo B klasės pajamas 1321

O kai pajamos yra is darbo uzmokescio, motinystes atostogu pasalpos, auto nuomos koki koda nurodyt tada? blush2.gif
Atsakyti
O koki imokos koda nurodyt darant GPM damoka , kai pajamos is individualios veiklos? Aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Loretele @ 2013 04 30, 17:30)
O kai pajamos yra is darbo uzmokescio, motinystes atostogu pasalpos, auto nuomos koki koda nurodyt tada? blush2.gif

QUOTE(tralialia... @ 2013 04 30, 17:36)
O koki imokos koda nurodyt darant GPM damoka , kai pajamos is individualios veiklos? Aciu 4u.gif

1441 smile.gif
Atsakyti
Dar klausimas apie deklaravimą Sodroje. Ar teisingai supratau, kad reikia deklaruoti iki gegužės 13 d.?
Atsakyti
QUOTE(agurčikas @ 2013 04 30, 20:09)
Dar klausimas apie deklaravimą Sodroje. Ar teisingai supratau, kad reikia deklaruoti iki gegužės 13 d.?

Taip, teisingai
Atsakyti
Sveikos.
Gal kuri galėtų parašyti kiek galima bus susigražinti pinigų. Situacija tokia. Dukra mokinasi. Mokėjo 2011 m. 1619 Lt, o 2012 m- 3410 Lt. Tačiau susigražinti galime tik per jos tėvą( mes išsiskyrę). Jo alga manau apie 1300 Lt. Vaikų jis daugiau neturi. Tai kažin kiek jam sugražins (nes jis tuos pinigus turi man atiduoti). Bandžiau paskaičiuoti, tai gavau pirmu atveju 100 lt, o antru -220 Lt. Ar gali tiek mažai gautis?
Atsakyti
QUOTE(Minutėlė @ 2013 05 01, 21:03)
Sveikos.
Gal kuri galėtų parašyti kiek galima bus susigražinti pinigų. Situacija tokia. Dukra mokinasi. Mokėjo 2011 m. 1619 Lt, o 2012 m- 3410 Lt. Tačiau susigražinti galime tik per jos tėvą( mes išsiskyrę). Jo alga manau apie 1300 Lt. Vaikų jis daugiau neturi. Tai kažin kiek jam sugražins (nes jis tuos pinigus turi man atiduoti). Bandžiau paskaičiuoti, tai gavau pirmu atveju 100 lt, o antru -220 Lt. Ar gali tiek mažai gautis?

tai turetu grazinti 15 proc. nuo sumoketos sumos. tai pirmu atveju 242,85 lt, uz 2012 metus - 511,5 lt. Jei jo alga i rankas 1300 lt tai galima susigrazinti maksimum 25 proc. nuo jo sumoketo GMP, o sioms sumoms pakanka.
o kaip jus skaiciavote? g.gif
Papildyta:
QUOTE(D*L*K @ 2013 05 01, 08:54)
Taip, teisingai

o kur cia buvo pakeitimas, kad iki geguzes 13 d. galima deklaruoti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaka @ 2013 05 01, 22:37)
tai turetu grazinti 15 proc. nuo sumoketos sumos. tai pirmu atveju 242,85 lt, uz 2012 metus - 511,5 lt. Jei jo alga i rankas 1300 lt tai galima susigrazinti maksimum 25 proc. nuo jo sumoketo GMP, o sioms sumoms pakanka.
o kaip jus skaiciavote?  g.gif

Aš koregavau MB deklaraciją. Teisingiau pasakius, suvedžiau tuos skaičius į deklaraciją kur rašiau ir paspaudžiau šauktuką. Ir man pasirodė kad kažkaip mažai gavosi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Minutėlė: 01 gegužės 2013 - 21:48
QUOTE(Vaka @ 2013 05 01, 21:42)
Papildyta:
o kur cia buvo pakeitimas, kad iki geguzes 13 d. galima deklaruoti?  g.gif

Cia parasyta iki kada
http://www.sodra.lt/...mo_pasikeitimai
Atsakyti
Sveikos. Peržiūrėjus preliminarią deklaraciją pamačiau, kad esu skolinga virš šimto lito, susisiekiau su vmi, man pasakė, kad sodroj apsiskaičiavo, pritaikė didesnį ndp, todėl ta skola ir atsirado. Nupasakosiu savo situaciją, gal kas išmanantis tokius dalykus turės komentarų, ar čia neįsivėlė kokia klaida. Auginu du vaikelius, į darbą grįžus nebuvau, tarp pirmo vaiko vpa ir antro nga buvo dviejų savaičių tarpas, kuriam, sodrai rekomendavus, pasiėmiau trečius metus vpa. Antras vaikelis gimė gruodžio 19 d., tai, kaip suprantu, 17 langelyje turėtų būti daugiau nei 600, bet, kiek žinau, gruodį ndp netaikoma ir jį turėjau atgauti deklaravus pajamas. Kas ir buvo pernai ir užpernai, atgaudavau po maždaug 50 Lt. Kadangi dvejus metus viskas buvo gerai, jokių skolų, tai įtariu, klaida galėjo įsivelti tik metų gale, kai man iš naujo buvo skaičiuojamos išmokos antram vaikeliui, bet ar iš kelių mėnesių galėjo tokia suma susidaryti? Jaučiu, kad kalbu painiai, bet pati nelabai gaudausi mokesčiuose, o kai gauni tokią skolą "lygioj vietoj" atsiranda noras gaudytis, nes kažkaip liūdna, kad kažkas suklydo, o tu turi mokėti. Suprantu, kad tokiu atveju aš tuos pinigus gavau anksčiau, nors, tiesą pasakius, man nepasirodė, kad išmokos buvo didesnės nei turėjo būti. Antro vaiko vpa išmoka (pasirinkau ją gauti vienu kartu) man netgi per maža pasirodė, bet žinojau, kad už gruodį atgausiu dalį deklaravus pajamas, o likau su skola... Ačiū už komentarus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(rulle @ 2013 05 01, 22:16)

tesingai, tik dabar pamaciau, kad cia klause kada Sodrai o ne VMI pateikti galima doh.gif
Papildyta:
QUOTE(Minutėlė @ 2013 05 01, 21:44)
Aš koregavau MB deklaraciją. Teisingiau pasakius, suvedžiau tuos skaičius į deklaraciją kur rašiau ir paspaudžiau šauktuką. Ir man pasirodė kad kažkaip mažai gavosi.

Tai gal jam buvo skola GMP kazkiek, tai va tas skirtumas tarp skolos ir to ka gali susigrazinti ir yra ka jums "ismete" deklaracija g.gif
reiktu susiziureti ar NPD ir PNPD gerai pritaikyti
Atsakyti