Įkraunama...
Įkraunama...

Gyventojų pajamų deklaravimas

QUOTE(edelveise @ 2013 04 29, 19:57)
Sveiki,

Nerandu informacijos, ar deklaracija dėl 2 proc. irgi reikia pateikti iki 1?
o jei aš dar neapsisprendžiau kam juos skirti? Ar yra kokia alternatyva?

Taip, jei nepateiksit iki geguzes 1d. tie pinigai liks valstybei. Jei neapsisprendziat kam skirti, galima skirti dviem paramos gavejams po 1%, bet jiems perveda jei suma yra didesne nei 10 lt
Atsakyti
Sveiki,man deklaracijoje MPNPD irasyta 600 Lt,niekaip nesuprantu kodel toks skaicius? Uzsiimu IV su pazyma ir turiu vaika iki 18 m. Gal kas paaiskins,aciu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(rulle @ 2013 04 30, 05:44)
Sveiki,man deklaracijoje MPNPD irasyta 600 Lt,niekaip nesuprantu  kodel toks skaicius? Uzsiimu IV su pazyma ir turiu vaika iki 18 m. Gal kas paaiskins,aciu smile.gif

viskas tvarkoj, cia metinis papildomas neapmokestinamas dydis uz vaikus - vienam is tevu priklauso 50 lt per menesi uz viena vaika, 50*12=600
Papildyta:
QUOTE(edelveise @ 2013 04 29, 18:57)
dar noriu paklausti kaip zinoti apie, - kuri pasirinkti?
"Taikomas apskaitos principas" 
1 - kaupimo
2 - pinigų

vykdet individualia veikla? tokiu atveju kokiu principu apskaitet pajamas? pagal darbu atlikima ir saskaitos/kvituko israsyma (kaupimo principas)? ar pagal pinigu gavima (pinigu principas)? jei esat PVM moketoja, tuomet tik kaupimo principas.
Atsakyti
QUOTE(edelveise @ 2013 04 29, 19:57)
Sveiki,

Nerandu informacijos, ar deklaracija dėl 2 proc. irgi reikia pateikti iki 1?
o jei aš dar neapsisprendžiau kam juos skirti? Ar yra kokia alternatyva?
Papildyta:
dar noriu paklausti kaip zinoti apie, - kuri pasirinkti?
"Taikomas apskaitos principas" 
1 - kaupimo
2 - pinigų

jeigu esate PVM mokėtoja arba turite veiklai priskyrusi ilgalaikį turtą - tada tik kaupimo principas. Jeigu ne -- tada pinigų
Atsakyti
QUOTE(Gemma @ 2013 04 30, 06:57)
viskas tvarkoj, cia metinis papildomas neapmokestinamas dydis uz vaikus - vienam is tevu priklauso 50 lt per menesi uz viena vaika, 50*12=600

Aciu Gemma,supratau 4u.gif Dar toks klausimas,as pateikiau deklaracija ir jau suprantu,kad kas tai neteisinga,per ziopluma blush2.gif iejus i EDS nepaspaudziau ,kad sutinku perziureti preliumenaria deklaracija ir nieko ten nematydavau. O,dabar tie 600 lt ten irasyti. Bet ar jie itakoja mano mokesciams? GPM matau jau permoketas,nes nebuvau pritaikiusi tu 600 lt.
Ar tie pinigai itakoja Sodros mokesciams? Nes,pateikus Sodrai deklaracija,pasake,kad ji neteisinga ir neprieme,as sumokejau daugiau,o tureciau maziau,nes jie gavo is VMI visai kitokius skaicius ir Sodra reikalauja,kad sutaptu. Suku galva,ka man daryti?
Ir dar,del tu 600 lt,o,kada taikomas tas 100 lt uz vaikus?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rulle: 30 balandžio 2013 - 07:15
QUOTE(rulle @ 2013 04 30, 07:11)
Aciu Gemma,supratau  4u.gif  Dar toks klausimas,as pateikiau deklaracija ir jau suprantu,kad kas tai neteisinga,per ziopluma blush2.gif iejus i EDS nepaspaudziau ,kad sutinku perziureti preliumenaria deklaracija ir nieko ten nematydavau. O,dabar tie 600 lt ten irasyti. Bet ar jie itakoja mano mokesciams? GPM matau jau permoketas,nes nebuvau pritaikiusi tu 600 lt.
Ar tie pinigai itakoja Sodros mokesciams? Nes,pateikus Sodrai deklaracija,pasake,kad ji neteisinga ir neprieme,as sumokejau daugiau,o tureciau maziau,nes jie gavo is VMI visai kitokius skaicius ir Sodra reikalauja,kad sutaptu. Suku galva,ka man daryti?
Ir dar,del tu 600 lt,o,kada taikomas tas 100 lt uz vaikus?

MPNPD siek tiek sumazina GPM, bet ji galima pritaikyti tik pateikus metine pajamu deklatacija, ta prasme negalima taikyti kas menesi, kaip pvz, gaunant iprasta darbo uzmokesti.

jei pateiket deklaracija, kurioje 17 langelyje irasete 0, tai galite deklaracija patikslinti.

sodros mokesciams yra kita vadinamoji mokescio baze (suma, nuo kurios skaiciuojami mokesciai - VSD ir PSD). tai MPNPD cia itakos kaip ir neturi. o sodra jums nepasake, kokius skaicius gavo is VMI? sodrai kitos formos pildosi, kiek zinau

100 lt/men vietoj 50lt galima taikyti, jei taiko tik vienas kazkuris is tevu, t.y. jei kitas nedirbo ir neturejo jokiu pajamu. arba jei kitas turejo labai mazas pajamas (pvz, dirbo puse etato), tada galima ziuret, skaiciuot, kuriam naudingiau taikyti PNPD.
Atsakyti
Tai man ir reikejo 100 lt uz vaika taikyti,bet tiek to smile.gif
Sodra man parode pazyma is VMI,maciau,kad mazesne suma,ir toje pazymoje,kaip tai keista,nera irasyta leidziamu atskaitymu g.gif Matomai,kad privelusi toje deklaracijoje. Ir dar nesuprantu,kaip VMI mato,kiek Sodrai turiu moketi? Juk,pildant deklaracija i leidziamus atskaitymus itraukiu ir PSD(sita tai mato),Sodra(nors pervedu per banka,tai gal ir mato) ir reilias islaidas(zaliava, viskas kas susieja su IV islaidomis). Tai,vat idomu,kaip jie ten susigaudo smile.gif
Atsakyti
Sveikos merginos. Gal kuri galite pasakyti jei pildau deklaracija už 2009 metus, 17 langelyje rašau 1200, jei turiu 2 nepilnamečius vaikus, kuriuos auginame kartu su vyru?
Atsakyti
QUOTE(poison @ 2013 04 30, 09:02)
Sveikos merginos. Gal kuri galite pasakyti jei pildau deklaracija už 2009 metus, 17 langelyje rašau 1200, jei turiu 2 nepilnamečius vaikus, kuriuos auginame kartu su vyru?

Jei nera 2009 metais gimusiu vaikuciu, tada 50*12=600 + 100*12=1200 viso 1800 kiekvienam, arba 3600 kazkuriam vienam
Atsakyti
QUOTE(rulle @ 2013 04 30, 08:02)
Tai man ir reikejo 100 lt uz vaika taikyti,bet tiek to smile.gif
Sodra man parode pazyma is VMI,maciau,kad mazesne suma,ir toje pazymoje,kaip tai keista,nera irasyta leidziamu atskaitymu g.gif Matomai,kad privelusi toje deklaracijoje. Ir dar nesuprantu,kaip VMI mato,kiek Sodrai turiu moketi? Juk,pildant deklaracija i leidziamus atskaitymus itraukiu ir PSD(sita tai mato),Sodra(nors pervedu per banka,tai gal ir mato) ir reilias islaidas(zaliava, viskas kas susieja su IV islaidomis). Tai,vat idomu,kaip jie ten susigaudo smile.gif

tai pazymoje atsispindi tik is juridiniu asmenu gautos pajamos, nes jie privalo deklaruoti ismokas vykdantiems individualia veikla. o nera sumu, kurias gavote is fiziniu asmenu. greiciausiai delto sodra ir mato mazesnes sumas. arba gal kazkas nedeklaravo.
Atsakyti
QUOTE(Gemma @ 2013 04 30, 10:01)
tai pazymoje atsispindi tik is juridiniu asmenu gautos pajamos, nes jie privalo deklaruoti ismokas vykdantiems individualia veikla. o nera sumu, kurias gavote is fiziniu asmenu. greiciausiai delto sodra ir mato mazesnes sumas. arba gal kazkas nedeklaravo.

Tai as VMI deklaravusi visas pajamas,ir ten labai mazas neatitikimas,tik 60 lt sodrai permoketa,bet pajamu jau gaunasi 500 lt.
Aciu Gemma,kaip yra,patvarkiau deklaracija,nors nieko ten man nepasikeite smile.gif lauksiu kada VMI perziures ax.gif gal isaiskes kas nors.

Mergaites,dar toks klausimas blush2.gif
Deklaruojant uz 2012 metus su IV i leidziamus atskaitymus itrauki PSD, kuri mokejai tais metais ir islaidas su veikla,o Sodros apskaiciuota mokesti uz 2012,kuri 2013 metais sumokejai-nereikia? Ta suma turesi 2014 irasyti? Visai susimaisiau doh.gif
Atsakyti
Koki imokos koda nurodyt darant pavedima vmi esant gpm nepriemokai?
Atsakyti