Įkraunama...
Įkraunama...

Gyventojų pajamų deklaravimas

QUOTE(vijoleta20 @ 2013 04 24, 12:35)
2008-07-19 PIRMASIS

Papildyta:

Gal galetumetet atsakyt i klausima,
Esu individualios imones savininke,2012 metais is imones jokiu pajamu negavau,neissiemiau ir atlyginimo.Tik pardaviau nama uz 8 tukstancius litu,kuri buvau pirkusi pries 2 metus,ar man reikia teikti gyventoju pajamu deklaracija ar ne.Isanksto labai dekoju .
Papildyta:
Deklaracijos 15 laukelyje turi būti įrašoma pagal Gyventojų pajamų mokesčio įstatymo nuostatas apskaičiuota nenuolatinio Lietuvos gyventojo mokėtina pajamų mokesčio nuo individualios veiklos per nuolatinę bazę Lietuvoje gautų (uždirbtų) pajamų suma (Lt), kuri apskaičiuojama taip: deklaracijos FR0531V priedo kiekvienos užpildytos eilutės V5 laukelyje nurodyta apmokestinamųjų pajamų suma padauginama iš tos eilutės V1 laukelyje nurodyto pajamų mokesčio tarifo ir taip apskaičiuotos sumos sudedamos.
bet kad tokiu priedu pas mane net nera  g.gif

reikia deklaruoti jei pardavėte neišlaikius 3 metų, ir ten nebuvo deklaruota gyvenamoji vieta daugiau kaip 2 metus.
už 2008 metus pildoma GPM305 deklaracija, o čia įrašėte iš taisyklių FR0531, kurią pildo neenuolatiniai gyvenotai, vykdantys veiklą.
2008 metais NPD mėnesiui buvo 320 už vaikus papildomai 16 lt vadinasi į 15 laukelį įrašote 320*12+16*5 = 3920

QUOTE(Simbulis @ 2013 04 24, 13:23)
Zinau, kad ne cia reikia klausti, bet gal nesupyksit ir atsakysit.

Ar gali buti kad VMI dar negrazina uz 2012 m. deklaracijas man del to, kad pas vyra yra skola uz PSD ir reikia ja susimoketi, o tik tada grazins? Nes reikia susimoketi iki 05.02, todel labai laukiam pinigeliu, kad is to ka man grazins sumoketume PSD skola...

Bandau skambintis i VMI ir pasiklausti, bet neina prisiskambinti kol kas...

tikrai jokios įtakos jūsų grąžinimui vyro nepriemoka neturi
Atsakyti
QUOTE(Gemma @ 2013 04 24, 19:58)
kam moketi priklauso nuo to, uz ka PSD skola susidare. nes dalis gyventoju PSD moka sodrai, kita dalis VMI. o uz ka pas jus skola?

Skola uz psd, kadangi vyras dirba su verslo liudijimu. Jis buvo kreipesis i ligoniu kasas, kad ji apdraustu kol vaikui sueis 8m., bet pasirodo kad kaip veliau paaiskino VMI, kad ji apdraude tik savaitgalio ir sventiniu laikotarpiu, o uz darbo dienas jam paciam reikejo moketis, ko mes nezinojom. Taip ir susikaupe ta skola.
Atsakyti
Dar iskilo neaiskumu, dabar del vyro - pas ji patikrinau kokia bukle yra EDS sistemoje, tad tiek 31 ir 33 langelyje yra 0,00, taciau 46 langelyje yra -432, ka tai reiskia? Cia uz 2011 m, nes uz 2012m nera suformuotos preliminarios deklaracijos, kai p suprantu todel kad jis faktiskai nedirbo 2012 m ir nestovejo birzoj.
Atsakyti
QUOTE(saulyte84 @ 2013 04 25, 11:23)
Dar iskilo neaiskumu, dabar del vyro - pas ji patikrinau kokia bukle yra EDS sistemoje, tad tiek 31 ir 33 langelyje yra 0,00, taciau 46 langelyje yra -432, ka tai reiskia? Cia uz 2011 m, nes uz 2012m nera suformuotos preliminarios deklaracijos, kai p suprantu todel kad jis faktiskai nedirbo 2012 m ir nestovejo birzoj.

Taip,uz 2011 metus pas ji skola uz privaloma sveikatos draudima.
Atsakyti
QUOTE(Simbulis @ 2013 04 25, 11:06)
Skola uz psd, kadangi vyras dirba su verslo liudijimu. Jis buvo kreipesis i ligoniu kasas, kad ji apdraustu kol vaikui sueis 8m., bet pasirodo kad kaip veliau paaiskino VMI, kad ji apdraude tik savaitgalio ir sventiniu laikotarpiu, o uz darbo dienas jam paciam reikejo moketis, ko mes nezinojom. Taip ir susikaupe ta skola.

ne taip supratote, valstybė sveikatos dradimu draudžia visą mėnesį. tačiau turint verslo liudjimą, reikia mokėti PSD. asmenim, kurie drausti valstybės lėšomis arba dirbantys, yra lengvata, kad PSD reikia mokėti tik už tas dienas, kuriomis galioja VL. Jeigu VL galioja visą mėnesį, PSD mokamas už visą mėnesį (dabr 90 lt). Jeigu VL galioja tik darbo dienomis, moka tik už tas dienas, jei VL galioja tik savaitgaliais, moka tik už savaitgalius. Mėnesio įmoka apskaičiuojama taip: mėnesio PSD dalinama iš mėnesio dienų skaičiaus ir dauginama iš tiek dienų, kiek tą mėnesį galiojo VL.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2013 04 25, 11:24)
Taip,uz 2011 metus pas ji skola uz privaloma sveikatos draudima.

O kaip ta skola panaikinti, ar kazkokie delspinigei skaiciojasi jau ar kaip? Na niekas nieko nepranese, net nezinojom.
Kur cia ka reikia sumoketi?
Papildyta:
Siap jis nemoka privalomojo sveikatos draudimo, kazkaip mums paaiskino, jog reikia priregistruoti vaika prie tevo ir nereikes moketi nieko. Ta ir padarem ligoniu kasose. Tai is kur ta skola atsirado, nesuprantu? Sake jog nebus nieko jei vaika priregistruosim?!
Atsakyti
QUOTE(saulyte84 @ 2013 04 25, 11:45)
O kaip ta skola panaikinti, ar kazkokie delspinigei skaiciojasi jau ar kaip? Na niekas nieko nepranese, net nezinojom.
Kur cia ka reikia sumoketi?
Papildyta:
Siap jis nemoka privalomojo sveikatos draudimo, kazkaip mums paaiskino, jog reikia priregistruoti vaika prie tevo ir nereikes moketi nieko. Ta ir padarem ligoniu kasose. Tai is kur ta skola atsirado, nesuprantu? Sake jog nebus nieko jei vaika priregistruosim?!

Manau geriau nuvaziuoti i VMI ir jums pasakys tykslia suma kiek reikia moketi su delspinigiais.
Tai jis buvo lygoniu kasuose?
Tai tada paskambinkit tenai ir pasiteiraukit,gal neperdave duomenu,todel ir skola.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 25 balandžio 2013 - 10:47
QUOTE(JOLANCIUK @ 2013 04 25, 11:46)
Manau geriau nuvaziuoti i VMI ir jums pasakys tykslia suma kiek reikia moketi su delspinigiais.
Tai jis buvo lygoniu kasuose?
Tai tada paskambinkit tenai ir pasiteiraukit,gal neperdave duomenu,todel ir skola.

Tai dabar nuo tu 2011 m iki dabar kybo skola ir dar delspinigius skaicioja ir niekas mums apie tai nepranese, jog reikia sumoketi skola, kad nesiskaiciuotu delspinigiai?
Kazkokia nesamone, tik Lt tokios gali buti doh.gif

Buvom kartu ligoniu kasose pereitais metais. Jis kaip ir nedirba nuo 2011.06 men, tad kaip suprantu jis turejo nuo to laiko moketi sveikatos draudima? Nebuvo Lt, buvo isvykes kai sugrizo 2012m ir reikejo deklaruoti pajamas, tada ir suzinojom jog reikia priregistruoti vaika prie tevo, kad turetu sveikatos draudima, taip ir padarem. Ir sake jog nebus jokiu skolu VMI.
Tai gal uz ta laikotarpi kai buvo uzsieni ir paskaiciavo ta skola? Jis pats uzsienio pilietis.
Atsakyti
QUOTE(saulyte84 @ 2013 04 25, 10:55)
Tai dabar nuo tu 2011 m iki dabar kybo skola ir dar delspinigius skaicioja ir niekas mums apie tai nepranese, jog reikia sumoketi skola, kad nesiskaiciuotu delspinigiai?
Kazkokia nesamone, tik Lt tokios gali buti  doh.gif

Na, pas mane analogiška situacija. Turiu skolą VMI už 2009 metus, pamačiau tik šiemet. -576. Per tuos 4 metus, niekas man nieko nepranešė, niekas neieškojo, delspinigių prikapsėjimo nerandu.

Už 2008 laukiu grąžinimo permokos ir už 2012m. Irgi suabejojau, ar man perves, jeigu už 2009 m. neatsiskaičiusi. Bet aš vos prieš savaitę susitvarkiau deklaracijas, tai net nežinau kada laukti tų pinigėlių ir ar išvis laukti. Tiesa, grąžinama suma už abejus metus man yra trečdaliu mažesnė, nei turėčiau sumokėti už 2009 m.
Atsakyti
QUOTE(saulyte84 @ 2013 04 25, 11:55)

Buvom kartu ligoniu kasose pereitais metais. Jis kaip ir nedirba nuo 2011.06 men, tad kaip suprantu jis turejo nuo to laiko moketi sveikatos draudima? Nebuvo Lt, buvo isvykes kai sugrizo 2012m ir reikejo deklaruoti pajamas, tada ir suzinojom jog reikia priregistruoti  vaika prie tevo, kad turetu sveikatos draudima, taip ir padarem. Ir sake jog nebus jokiu skolu VMI.
Tai gal uz ta laikotarpi kai buvo uzsieni ir paskaiciavo ta skola? Jis pats uzsienio pilietis.

Jei teisingai suprantu, tai Jus teti priregistravot ligoniu kasose tik 2012 metu pirmoj pusej? Tuomet nuo 2011.06, kuomet jis nebedirba ir skaiciuojasi PSD ir taip iki tol, kol padaret pakeitimus ligoniu kasose. Todel ir susidare skola..
Papildyta:
QUOTE(Kotryna_ @ 2013 04 25, 12:03)
Na, pas mane analogiška situacija. Turiu skolą VMI už 2009 metus, pamačiau tik šiemet. -576. Per tuos 4 metus, niekas man nieko nepranešė, niekas neieškojo, delspinigių prikapsėjimo nerandu.

Už 2008 laukiu grąžinimo permokos ir už 2012m. Irgi suabejojau, ar man perves, jeigu už 2009 m. neatsiskaičiusi. Bet aš vos prieš savaitę susitvarkiau deklaracijas, tai net nežinau kada laukti tų pinigėlių ir ar išvis laukti. Tiesa, grąžinama suma už abejus metus man yra trečdaliu mažesnė, nei turėčiau sumokėti už 2009 m.

greiciausiai nieko ir negausite, tik sumazes toji skola bendra tokia suma, kokia turetumete gauti
Atsakyti
QUOTE(saulyte84 @ 2013 04 25, 11:55)

Buvom kartu ligoniu kasose pereitais metais. Jis kaip ir nedirba nuo 2011.06 men, tad kaip suprantu jis turejo nuo to laiko moketi sveikatos draudima? Nebuvo Lt, buvo isvykes kai sugrizo 2012m ir reikejo deklaruoti pajamas, tada ir suzinojom jog reikia priregistruoti  vaika prie tevo, kad turetu sveikatos draudima, taip ir padarem. Ir sake jog nebus jokiu skolu VMI.

kaip užpildyta deklaracija? 35A laukelis? nepriemoką skaičiuoja pagal deklaracijąm, tai žiūrėkit kaip pateikėt, jeigu ką , tikslinkit 35A laukelį, rašykit 0. kol nepatikslinsit deklaracijos skola nedings
Atsakyti
Gal kuri padėsite ir man? rolleyes.gif Draugas paprašė užpildyt jam deklaraciją ir kilo man daug neaiškumų. blush2.gif Jei žmogus nuomavosi patalpas ir ten dirbo pagal verslo liudijimą visus metus, tai kuriuos langelius turiu pildyti? Tik tuos kur uždirbtos pajamos? Ar reikia įrašyti PSD sumokėtą sumą, ar nuomos išlaidas? NPD kaip suprantu ir joks nesirašo ir jokios pajamos nesigrąžina? Ačiū!
Atsakyti