Įkraunama...
Įkraunama...

Gyventojų pajamų deklaravimas

merginos, o kaip zinoti ka irasyti i 15 laukeli? pildau uz 2008m. nei vienoj anksciau pildytoj deklaracijoj nereikedavo sio laukelio paciai pildyti, o dabar meta klaida, kad jis neuzpildytas g.gif
Atsakyti
QUOTE(saulyte84 @ 2013 04 24, 11:59)
O ka tokiu atveju daryt, reikia kazka keisti del NPD?
Kaip man tada rasyti ar 1200 ar 600? Nors irasiu 600, as juk tik skolinga 7 lt, o irasius 1200, reiks grazinti 83lt. Nebus po to problemu jei grazinsiu tik tuos 7 lt?

tikrai negali būti didesnė mokėtina suma įrašius didesnį PNPD. jūs žiūrėkite į 33 laukelį, o ne į 31.
Papildyta:
QUOTE(vijoleta20 @ 2013 04 24, 12:15)
merginos, o kaip zinoti ka irasyti i 15 laukeli? pildau uz 2008m. nei vienoj anksciau pildytoj deklaracijoj nereikedavo sio laukelio paciai pildyti, o dabar meta klaida, kad jis neuzpildytas  g.gif

kiek vaiku turėjot?
Atsakyti
QUOTE(giedre_giee @ 2013 04 24, 12:20)
tikrai negali būti didesnė mokėtina suma įrašius didesnį PNPD. jūs žiūrėkite į 33 laukelį, o ne į 31.
Papildyta:

kiek vaiku turėjot?

2008-07-19 PIRMASIS

Papildyta:

Gal galetumetet atsakyt i klausima,
Esu individualios imones savininke,2012 metais is imones jokiu pajamu negavau,neissiemiau ir atlyginimo.Tik pardaviau nama uz 8 tukstancius litu,kuri buvau pirkusi pries 2 metus,ar man reikia teikti gyventoju pajamu deklaracija ar ne.Isanksto labai dekoju .
Papildyta:
Deklaracijos 15 laukelyje turi būti įrašoma pagal Gyventojų pajamų mokesčio įstatymo nuostatas apskaičiuota nenuolatinio Lietuvos gyventojo mokėtina pajamų mokesčio nuo individualios veiklos per nuolatinę bazę Lietuvoje gautų (uždirbtų) pajamų suma (Lt), kuri apskaičiuojama taip: deklaracijos FR0531V priedo kiekvienos užpildytos eilutės V5 laukelyje nurodyta apmokestinamųjų pajamų suma padauginama iš tos eilutės V1 laukelyje nurodyto pajamų mokesčio tarifo ir taip apskaičiuotos sumos sudedamos.

bet kad tokiu priedu pas mane net nera g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vijoleta20: 24 balandžio 2013 - 11:29
Zinau, kad ne cia reikia klausti, bet gal nesupyksit ir atsakysit.

Ar gali buti kad VMI dar negrazina uz 2012 m. deklaracijas man del to, kad pas vyra yra skola uz PSD ir reikia ja susimoketi, o tik tada grazins? Nes reikia susimoketi iki 05.02, todel labai laukiam pinigeliu, kad is to ka man grazins sumoketume PSD skola...

Bandau skambintis i VMI ir pasiklausti, bet neina prisiskambinti kol kas...
Atsakyti
QUOTE(Simbulis @ 2013 04 24, 13:23)
Zinau, kad ne cia reikia klausti, bet gal nesupyksit ir atsakysit.

Ar gali buti kad VMI dar negrazina uz 2012 m. deklaracijas man del to, kad pas vyra yra skola uz PSD ir reikia ja susimoketi, o tik tada grazins? Nes reikia susimoketi iki 05.02, todel labai laukiam pinigeliu, kad is to ka man grazins sumoketume PSD skola...

Bandau skambintis i VMI ir pasiklausti, bet neina prisiskambinti kol kas...

Teoriskai VMI neturetu rupeti Jusu skola Sodrai. Juolabiau, jei deklaracija Jusu, o skola vyro. Tikrai stabdo ne tai. Kada pateiket deklaracija?kada patvirtino ir prieme? el. budu pateiket ar i VMI vaziavot?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo D*L*K: 24 balandžio 2013 - 12:26
QUOTE(vijoleta20 @ 2013 04 24, 13:31)
ar niekas nezinot?

Deklaruoti pajamas privalote, net jei pajamu negavote
Del 15 langelio..ar irasius 0 ten ir paspaudus raudona sauktuka vistiek meta klaida?
Atsakyti
uz 2011m 44 laukelyje 288 46 -288 31 0 33 0 tai vadinasi ir gaus apvalu 0? biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(D*L*K @ 2013 04 24, 13:35)
Deklaruoti pajamas privalote, net jei pajamu negavote
Del 15 langelio..ar irasius 0  ten ir paspaudus raudona sauktuka vistiek meta klaida?

PERSPĖJIMAS: 15 laukelyje pritaikytas ne visas MNPD ir MPNPD.
Atsakyti
QUOTE(D*L*K @ 2013 04 24, 13:25)
Teoriskai VMI neturetu rupeti Jusu skola Sodrai. Juolabiau, jei deklaracija Jusu, o skola vyro. Tikrai stabdo ne tai. Kada pateiket deklaracija?kada patvirtino ir prieme? el. budu pateiket ar i VMI vaziavot?

Bet tai ar uz PSD imokas ne VMI reikia moket?

Pateikiau as 03.19, 13.25 gavau i emaila pranesima, kad deklaracija priimta. Vyro deklaracija pateikem balandzio viduryje.

As ir manau kad tai neturetu stabdyti pervesti pinigus, bet vis tik tokia mintis toptelejo, sakau pasiklausiu...
Atsakyti
QUOTE(vijoleta20 @ 2013 04 24, 13:39)
uz 2011m  44 laukelyje 288    46 -288  31 0  33 0  tai vadinasi ir gaus apvalu 0?  biggrin.gif
Papildyta:
PERSPĖJIMAS: 15 laukelyje pritaikytas ne visas MNPD ir MPNPD.

Taip, uz 2011 gausit visa 0 smile.gif o del 15 langelio bijau daugiau komentuot,kad nepainiot, nes nebuvau ne karto su tuo susidurus ir tiksliai nezinau. Kazkur nesueina galai su NPD bendra suma, bet kas tiksliai, nezinau. Teks palaukt si klausima geriau ismananciuju patarimo ax.gif
Papildyta:
QUOTE(Simbulis @ 2013 04 24, 13:41)

Pateikiau as 03.19, 13.25 gavau i emaila pranesima, kad deklaracija priimta. Vyro deklaracija pateikem balandzio viduryje. 

As ir manau kad tai neturetu stabdyti pervesti pinigus, bet vis tik tokia mintis toptelejo, sakau pasiklausiu...

Ne, PSD imokos mokamos Sodrai. Na jei Jusu deklaracija priimta (kaip suprantu, butent Jusu o ne vyro ismokos laukiate ir nesulaukiate), viskas vadinasi yra tvarkoje ir turetu anksciau ar veliau pervesti. Vyro, jei jam iseina kazka susigrazinti, ismoka bus dar tikrai veliau, bet vel gi, gali ivykti ir taip,kad jo ismoka gausite anksciau nei savo. Visko buna
Atsakyti
QUOTE(D*L*K @ 2013 04 24, 13:49)
Ne, PSD imokos mokamos Sodrai. Na jei Jusu deklaracija priimta (kaip suprantu, butent Jusu o ne vyro ismokos laukiate ir nesulaukiate), viskas vadinasi yra tvarkoje ir turetu anksciau ar veliau pervesti. Vyro, jei jam iseina kazka susigrazinti, ismoka bus dar tikrai veliau, bet vel gi, gali  ivykti ir taip,kad jo ismoka gausite anksciau nei savo. Visko buna

Vadinasi deklaracijoje tik matosi jeigu yra skola sodrai uz PSD imokas? As kazkaip visada maniau kad jei yra skola ties 33 laukeliu ir kur uz psd yra reikia abi skolas moket VMI (nes siuo atveju gaunasi skola ties abiem laukeliais, ir kur GPM, ir kur PSD, bet cia vyro, ne mano), jo deklaracija irgi priimta. Tai dabar reikia laukti pranesimo tiek is SODROS, tiek is VMI, kad susimoeti? Ar reikia paciam vaziuoti ir sumoketi?

Atsakyti
QUOTE(Simbulis @ 2013 04 24, 14:09)
Vadinasi deklaracijoje tik matosi jeigu yra skola sodrai uz PSD imokas? As kazkaip visada maniau kad jei yra skola ties 33 laukeliu ir kur uz psd yra reikia abi skolas moket VMI (nes siuo atveju gaunasi skola ties abiem laukeliais, ir kur GPM, ir kur PSD, bet cia vyro, ne mano), jo deklaracija irgi priimta. Tai dabar reikia laukti pranesimo tiek is SODROS, tiek is VMI, kad susimoeti? Ar reikia paciam vaziuoti ir sumoketi?

Deklaracijoje PSD skola matoma 46 langelyje, bet moketi ja reikia Sodrai. PSD - privalomas sveikatos draudimas, o uz siuos dalykus atsako Sodra smile.gif ir moketi reikia pagal atitinkama imokos koda Sodrai smile.gif o va skola 33 laukelyje jau yra uz GPM - gyventoju pajamu mokestis, kuri mokama i VMI, pagal atitinkama imokos koda (ziureti - pirma zinute sios temos arba VMI interneto psl.). Pranesimu atskiru kolkas Jums niekas neteiks - turite laisvanoriskai susimoketi patys smile.gif jei iki nurodyto termino nesusimokate, pradeda kapseti delspinigiai ir tuomet jau gausite pranesima, bet po kurio laiko ir su gerokai isaugusia suma smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Simbulis @ 2013 04 24, 12:23)

tikrai ne delto. jus ir vyras esate du atskiri mokesciu moketojai, todel ir mokestines prievoles formuojamos kiekvienam atskirai

QUOTE(vijoleta20 @ 2013 04 24, 12:39)
1. uz 2011m  44 laukelyje 288     46 -288  31 0   33 0   tai vadinasi ir gaus apvalu 0?  biggrin.gif
Papildyta:
2. PERSPĖJIMAS: 15 laukelyje pritaikytas ne visas MNPD ir MPNPD.

1. ne tik gaus apvalu 0, bet ir tures susimoket 288 Lt iki 05.02, nes juk yra PSD skola (46 langelis). o jei veliau sumokes, tai dar plius delspinigiai

2. del perspejimo, tai uz kuriuos metus jus deklaruojat? jei 15 langely praso NPD irasyt, tai pildot sena forma (cia tik 2008 m. tinka).

QUOTE(Simbulis @ 2013 04 24, 12:41)

kam moketi priklauso nuo to, uz ka PSD skola susidare. nes dalis gyventoju PSD moka sodrai, kita dalis VMI. o uz ka pas jus skola?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gemma: 24 balandžio 2013 - 18:58