Įkraunama...
Įkraunama...

Kaktusai

Dėkui už pagyras kaktusams thumbup.gif
Aišku jei turėčiau tik 50kaktusų, vargu ar vienu metu būtų 10žiedų, nes tikrai ne visi žydi, ne visiems viskas patinka ir apskritai dar ne visi turbūt tinkamo amžiaus, o kai jų labai daug, tai galima atrinkti žydinčius ir tada jau atrodo nemažai cool.gif

QUOTE(Tina* @ 2013 05 13, 10:35)
Migmig, kaip tu jauties? kada tiksliai turesi? smile.gif as tai jau puskuoju, sunku darosi viskas, net pas savo kaktusus i antra auksta uzlipt  doh.gif

Dėkui jaučiuosi visai neblogai, bet va pasėdėti ir pasigrožėti kaktusais nėra kada. Visas mano laisvas laikas dabar atrodo taip: Laksto išprotėjus nėščia moteriškė po daržą paskui vaiką ir vis, neskink salotų, nelipk į šiltnamį, nemėtyk akmenų, nenusisuk sparndo lotuliukas.gif ir nebučiuok Euphorijų obesų (kažkodėl mano vaikui labai patinka apvalūs žali sukulentai, kaktusiukai, tiesa ir vis bando litopsus išrauti, nes į akmenukus panašūs biggrin.gif ) Taigi ramybės trūksta, nelabai ir matau tuos žiedus, nes vieni užsiskleidžia iki to laiko kol atrandu laisvą minutę pasėdėti, o kiti dar nebūna išsiskleidę, tai bent nuotraukose savais pasigrožiu naktimis biggrin.gif

Mano antrasis turėtų atkeliauti liepos pačioj pabaigoj, gal net rugpjūtį. rolleyes.gif

O šiaip ir manieji nežydėtų,jeigu saulė nešviestų, va pastaruoju metu beveik kiekvieną dieną lepina saulė kaitra, tai ir kaktusai sparčiai skleidžia žiedus. Jei tik apsiniaukusi diena, retas kuris išsiskleidžia visu grožiu rolleyes.gif
Atsakyti
Kokie gražūs žiedai pas visas smile.gif Mano italiūkštis keistas kažkoks, tos geltonos dėmės, atšokinėjusios, gal tikrai saulėj nudegė g.gif
---
Tina, o kur pirkai dėžutes kaktusams?
QUOTE(*EljaRo* @ 2013 05 13, 11:51)

Mano dauguma kaktuseliu pumpurus dziovina unsure.gif saule pasilde savaite,o dabar lyja savaite.

kuriam čia gale taip lyja? Vis paskaitau, tai vienur, tai kitur, pas mus gal tik antrąkart paryčiais nulyja biški smile.gif

Aš džiaugiuosi savo lapeniais, bus pirmas toks gausus žydėjimas, jei žydėtų vienu metu, būtų fantastiška smile.gif
Atsakyti
Visų labai puikūs itališki ilgai laukti augintiniai. thumbup.gif

Migmig kaktusėlių žydėjimas-trūksta žodžių...Pagarba ir susižavėjimas wub.gif

Pas mane žydinčių nedaug ir tie patys neišvaizdžiausi ax.gif

user posted imageuser posted imageuser posted imageuser posted image

Daug sukrautų pumpurų, ypač parodijų, notocactusų, echinopsių, bet ar visi pražys? Echinopsiams labai nepatinka orų kaita-palaiko sukrautus pumpurus, sudžiovina ir numeta. Taip E. Subdenudata jau du numetė, dabar krauna tris, bet saulė vėl prapuolė, tai nieko gero nesitikiu. schmoll.gif O šis notocactusas(?) kaip pradėjo krauti pumpuriukus ,taip ir sustingo. Turėjo pražysti pirmą kartą-teks matyt laukti kitų metų.

user posted image

Šiauliuose lijo dažniausiai naktimis. Kaip pradėjo nuo ketvirtadienio, tai pastoviai, šiandien ypač smarkiai. Palynojo ir dienomis. Bet , kadangi tvarkiau prie daugiabučio gėlyną, sodinau kanas, jurginus, tai lietus labai pravertė. Gaila, kad kaktusėliams saulutės trūksta. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Migmig @ 2013 05 13, 14:46)
Mano antrasis turėtų atkeliauti liepos pačioj pabaigoj, gal net rugpjūtį. rolleyes.gif
O šiaip ir manieji nežydėtų,jeigu saulė nešviestų, va pastaruoju metu beveik kiekvieną dieną lepina saulė kaitra, tai ir kaktusai sparčiai skleidžia žiedus. Jei tik apsiniaukusi diena, retas kuris išsiskleidžia visu grožiu rolleyes.gif

Oi kaip iki skausmo pazistama doh.gif biggrin.gif musu vaikai panasaus amziaus ir panasus tarpas tarp abieju gimimo smile.gif Maniskei dabar uzejo skint viska kas zydi geltonai, tai pradeda nuo pieniu, pabaigia gelynais doh.gif

QUOTE(eliss @ 2013 05 13, 16:04)
Tina, o kur pirkai dėžutes kaktusams?

Siais keramikiniais loviais kazkada prekiavo Maxima, tai ir tysiau namo po viena kol ju buvo. Dabar jei rasciau kazka panasaus - tikrai dasipirkciau. Nes patogumas nerealus, tvarkingai telpa plastikiniai vazoneliai, patogu laistyt, pernest jei reikia.
Atsakyti
Evora kokie gražūs spygliukai thumbup.gif
Migmig wub.gif wub.gif wub.gif
Atsakyti
Uzsimaniau dar keliu kaktusu is italo doh.gif per augalu labirintus labai jau letai veiksmas vyksta. Sakau gal dar kurioms kaunietems kaktusu badas? biggrin.gif vienai siustis tas siuntimas nezmoniskai brangus.
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2013 05 14, 10:54)
Uzsimaniau dar keliu kaktusu is italo  doh.gif per augalu labirintus labai jau letai veiksmas vyksta. Sakau gal dar kurioms kaunietems kaktusu badas?  biggrin.gif vienai siustis tas siuntimas nezmoniskai brangus.

Tuoj grįš organizatorė ir viskas bus tvarkoj. Kelių ir aš dar užsimaniau doh.gif blush2.gif

Ką dar įdomaus pamatei? Man mammillarijos pradėjo širdį spaust unsure.gif bigsmile.gif cool.gif (kai kas juoktis pradės biggrin.gif )
Atsakyti
As tai galvoju kam mums kaunietems is Vilniaus siustis g.gif galim greit vietoj prasisukt (siandien vakare arba ryt nuperku), kol dar yra ko norim rolleyes.gif daugiau sansu, kad kas pirmesnis - tas gaus trokstamus augalus. O noriu as taip pat ubelmanijos ir rebutia heliosa. Kai pamaciau kokie augalai ideti, tai ir man prisireike cool.gif
Papildyta:
Zodziu palieku atvira klausima iki vakaro, galiojanti kaunietems smile.gif su kitais miestais tegul uzsiima augalu labirintai.
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2013 05 14, 11:21)
As tai galvoju kam mums kaunietems is Vilniaus siustis  g.gif

g.gif Kad organizuoja kaunietė,tiksliau Raudondvaryje gyvena smile.gif

Pagaliau ir aš turiu kelis žiedelius smile.gif

user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo @asta: 14 gegužės 2013 - 11:11
QUOTE(Tina* @ 2013 05 14, 09:54)
Uzsimaniau dar keliu kaktusu is italo  doh.gif per augalu labirintus labai jau letai veiksmas vyksta. Sakau gal dar kurioms kaunietems kaktusu badas?  biggrin.gif vienai siustis tas siuntimas nezmoniskai brangus.

Nu va buciau ytraukusi tave prie saves.
vakar paziuriu,ogi rebutijos nukainuotos ir ta kur norejau atsirado doh.gif viena diena prasilenkiau.
Atsakyti
Galvojau, kad ji vilniete.

Na zodziu tada jei kas nori greiciau - galim vistiek kooperuotis, jei ne - tada per ja.
Atsakyti
Noriu ir aš dar kokių trijų doh.gif biggrin.gif

Tai jei susirinks čia mūsų daugiau, tai užsakinėjam ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tessa_i.p.: 14 gegužės 2013 - 14:55