Apačioj ruduojantis astrofitumas,tai normalu. O dėmės ant pačio augalo gali būti ir nudegimas Šiaip vaizdelis nelabai koks....
Būtinai reiktų profilaktiškai visus nupurkšti nent nuo erkių tai tikrai. Pernai gavau echinocereusą su skydamariais,net gerokai pagraužtu stiebeliu. O užsisakinėjau tokį
Maniškiai jau tupi vazonuose,va,kokia miela šeimynėlė
Nupurškiau, apačia irgi ruduojanti. Bet tikėkimės kad čia tokia atmaina, pasižiūrėjau, pasiskaitinėjau
http://www.cactusped...tigma_nudum.htm
http://www.cactusped...tigma_nudum.htm
QUOTE(@asta @ 2013 05 08, 16:17)
Maniškiai jau tupi vazonuose,va,kokia miela šeimynėlė
Puikiai atrodo. Gal šiek tiek mammillarijos pradėjo patikti? Lauksim naujojo Echinocereuso žiedų, turi būti nuostabūs
As kadangi tundra kaktuose, ziuriu pas visas akmenukai vazoneliuose. O zemiu po jais yra ? Cia juk papuosimas ar ne?
Kaktusiukai visu
Kaktusiukai visu
QUOTE(Prickly @ 2013 05 08, 19:20)
Puikiai atrodo. Gal šiek tiek mammillarijos pradėjo patikti? Lauksim naujojo Echinocereuso žiedų, turi būti nuostabūs
Aha,kaip ir pradėjau jas mylėti,kažin kieno įtaka Pas mane echinocereusai kažko nenori žydėt,bet aš vis toliau juos kaupiu ir vis neprarandu vilties pagaliau jų sulaukti
QUOTE(SuperBaba @ 2013 05 08, 21:16)
As kadangi tundra kaktuose, ziuriu pas visas akmenukai vazoneliuose. O zemiu po jais yra ? Cia juk papuosimas ar ne?
Dažnai akmenukai dedami tam,kad prilaiktų augalą,kad šlapia žemė su augalu nesiliestų,ne paskutinėj vietoj ir grožis Aš akmenukais apdedu prieš parodą,o šiaip į maistingesnį substratą įmaišau zeolito,smulkaus žvyro ir naujai atrasto molinio kraiko,skirto katėms
Kažkada kažkas manęs klausė kaip atrodo visas motininis augalas,po to kai parodžiau žiedus. Pagaliau nufotografavau.
Euphorbia flanaganii
žydėjo taip Užsiaugino vaiką.Gal kas norit?
O kaip smagu, kad nuotraukyciu ikelet As pati velai parsiradau namo, tai jau siandien nefotkinau, bet ryt pasitaisysiu. Gal dar gymno ziedai ant saulutes prasiskleis. Gavau su visu ziedu vainiku, net aiktelejau isvyniojus.
eliss, tikekimes tavo astro bus viskas gerai
Papildyta:
@asta, man tavo substratas labai "skaniai" atrodo. Koki tu kraika perki? kazkada jau snekejom apie kraikus. O zeolito kur buna pirkti? As tai imaisau tokiu baltu granuliuku, perlitas ar kaip ten jis. Tik mane nervina, kad jis kyla pavirsiun, kai lieji ir aplimpa pats kaktusas.
eliss, tikekimes tavo astro bus viskas gerai
Papildyta:
@asta, man tavo substratas labai "skaniai" atrodo. Koki tu kraika perki? kazkada jau snekejom apie kraikus. O zeolito kur buna pirkti? As tai imaisau tokiu baltu granuliuku, perlitas ar kaip ten jis. Tik mane nervina, kad jis kyla pavirsiun, kai lieji ir aplimpa pats kaktusas.
Gražūs naujieji gyventojai
Astrophytumai tai ir mano turi savybę ruduoti nuo apačios.
o tos keistos dėmės gali būti ir nudegimai
Kadangi aš naujų augintinių dabar neužsisakinėjau, giriuosi žiedais
Papildyta:
Papildyta:
super! ziedeliu gausumas,migmig.
Dabar pries miega neuzmigsiu ar Rebutia theresae orandzine?Pas mane lyg lenda pumpureliai.
Gaila,kad neturim saules,siandien dar su striukem lauke vos keleta val saulute pasirodo pro debesis,ir lietus,lietus.....
Dabar pries miega neuzmigsiu ar Rebutia theresae orandzine?Pas mane lyg lenda pumpureliai.
Gaila,kad neturim saules,siandien dar su striukem lauke vos keleta val saulute pasirodo pro debesis,ir lietus,lietus.....
Migmig žiedai nuostabūs ir gausumėlis
dar noriu Jus viešai pagirti ,kad jau taip kruokščiai-saugiai augaliukus supakuojat siųsdama,kad net ir tolimiausias keliones atlaikytų,ačiū labai,augaliukai sveikutėliai pasiekė mane
dabar laukiu iš Tinos gėrių
dar noriu Jus viešai pagirti ,kad jau taip kruokščiai-saugiai augaliukus supakuojat siųsdama,kad net ir tolimiausias keliones atlaikytų,ačiū labai,augaliukai sveikutėliai pasiekė mane
QUOTE(zebrina @ 2013 05 09, 06:54)
Siandien jau turetumet gauti. Bent jau Panevezys tai maciau jau pas laiskininka
QUOTE(Tina* @ 2013 05 08, 23:32)
Pernai ar tai užpernai organizvomės tą siuntimą,ar tik ne Fretka vadovavo "paradui" nors užmušk neatsimenu va tokį Zeolitą perku Senukuose,maišiukai gal po 10kg būna.
Perlitas ir man nepatiko
QUOTE(Migmig @ 2013 05 09, 01:16)
Kažkada diskutavom,ieškojom info apietuos rudavimus ir vieningai nutarėm,kad tai astrofitumų brandumo požymis.Su metais jie medėja,tuo pačiu rudindami apačias.
Norėčiau apsilankyti tavo žiemos sode ir žiedus gyvai pamatyti
QUOTE(*EljaRo* @ 2013 05 09, 01:32)
O pas mus vasara Dabar termometras +22 rodo,tik vėjas užkilo. Jaučiu neilgam čia ta šiluma,ateis atvėsimas ir mums,tuoj pradės obelys žydėti,o su žydėjimu visada šalnos būna
Reiks ieskot kraiko ir zeolito as megstu paeksperimentuot augintoju patarimu prisiklausius