Įkraunama...
Įkraunama...

Kaktusai

Apačioj ruduojantis astrofitumas,tai normalu. O dėmės ant pačio augalo gali būti ir nudegimas unsure.gif Šiaip vaizdelis nelabai koks....

Būtinai reiktų profilaktiškai visus nupurkšti nent nuo erkių tai tikrai. Pernai gavau echinocereusą su skydamariais,net gerokai pagraužtu stiebeliu. O užsisakinėjau tokį

Maniškiai jau tupi vazonuose,va,kokia miela šeimynėlė wub.gif

user posted image
Atsakyti
Nupurškiau, apačia irgi ruduojanti. Bet tikėkimės kad čia tokia atmaina, pasižiūrėjau, pasiskaitinėjau g.gif
http://www.cactusped...tigma_nudum.htm
Atsakyti
QUOTE(@asta @ 2013 05 08, 16:17)
Maniškiai jau tupi vazonuose,va,kokia miela šeimynėlė  wub.gif

Puikiai atrodo. Gal šiek tiek mammillarijos pradėjo patikti? smile.gif Lauksim naujojo Echinocereuso žiedų, turi būti nuostabūs biggrin.gif
Atsakyti
As kadangi tundra kaktuose, ziuriu pas visas akmenukai vazoneliuose. O zemiu po jais yra ? Cia juk papuosimas ar ne? blush2.gif

Kaktusiukai visu wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Prickly @ 2013 05 08, 19:20)
Puikiai atrodo. Gal šiek tiek mammillarijos pradėjo patikti? smile.gif Lauksim naujojo Echinocereuso žiedų, turi būti nuostabūs biggrin.gif

Aha,kaip ir pradėjau jas mylėti,kažin kieno įtaka g.gif biggrin.gif drinks_cheers.gif Pas mane echinocereusai kažko nenori žydėt,bet aš vis toliau juos kaupiu ir vis neprarandu vilties pagaliau jų sulaukti ax.gif

QUOTE(SuperBaba @ 2013 05 08, 21:16)
As kadangi tundra kaktuose, ziuriu pas visas akmenukai vazoneliuose. O zemiu po jais yra ? Cia juk papuosimas ar ne? blush2.gif

Dažnai akmenukai dedami tam,kad prilaiktų augalą,kad šlapia žemė su augalu nesiliestų,ne paskutinėj vietoj ir grožis smile.gif Aš akmenukais apdedu prieš parodą,o šiaip į maistingesnį substratą įmaišau zeolito,smulkaus žvyro ir naujai atrasto molinio kraiko,skirto katėms biggrin.gif

Kažkada kažkas manęs klausė kaip atrodo visas motininis augalas,po to kai parodžiau žiedus. Pagaliau nufotografavau.
Euphorbia flanaganii

user posted image
žydėjo taip Užsiaugino vaiką.Gal kas norit?

Atsakyti
O kaip smagu, kad nuotraukyciu ikelet thumbup.gif As pati velai parsiradau namo, tai jau siandien nefotkinau, bet ryt pasitaisysiu. Gal dar gymno ziedai ant saulutes prasiskleis. Gavau su visu ziedu vainiku, net aiktelejau isvyniojus.

eliss, tikekimes tavo astro bus viskas gerai unsure.gif
Papildyta:
@asta, man tavo substratas labai "skaniai" atrodo. Koki tu kraika perki? kazkada jau snekejom apie kraikus. O zeolito kur buna pirkti? As tai imaisau tokiu baltu granuliuku, perlitas ar kaip ten jis. Tik mane nervina, kad jis kyla pavirsiun, kai lieji ir aplimpa pats kaktusas.
Atsakyti
Gražūs naujieji gyventojai thumbup.gif

Astrophytumai tai ir mano turi savybę ruduoti nuo apačios.
o tos keistos dėmės gali būti ir nudegimai g.gif

Kadangi aš naujų augintinių dabar neužsisakinėjau, giriuosi žiedais cool.gif
user posted image
user posted image
user posted image

user posted image
user posted image

user posted image
user posted image
user posted image

user posted image
user posted image

Papildyta:
user posted image
user posted image
user posted image

user posted image
user posted image
user posted image
Atsakyti
mega_shok.gif mega_shok.gif super! ziedeliu gausumas,migmig.
Dabar pries miega neuzmigsiu biggrin.gif ar Rebutia theresae orandzine?Pas mane lyg lenda pumpureliai.
Gaila,kad neturim saules,siandien dar su striukem lauke verysad.gif vos keleta val saulute pasirodo pro debesis,ir lietus,lietus.....
Atsakyti
Migmig žiedai nuostabūs wub.gif ir gausumėlis thumbup.gif

dar noriu Jus viešai pagirti ,kad jau taip kruokščiai-saugiai augaliukus supakuojat siųsdama,kad net ir tolimiausias keliones atlaikytų,ačiū labai,augaliukai sveikutėliai pasiekė mane 4u.gif

dabar laukiu iš Tinos gėrių biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(zebrina @ 2013 05 09, 06:54)
dabar laukiu iš Tinos gėrių biggrin.gif

Siandien jau turetumet gauti. Bent jau Panevezys tai maciau jau pas laiskininka smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2013 05 08, 23:32)
@asta, man tavo substratas labai "skaniai" atrodo. Koki tu kraika perki? kazkada jau snekejom apie kraikus. O zeolito kur buna pirkti? As tai imaisau tokiu baltu granuliuku, perlitas ar kaip ten jis. Tik mane nervina, kad jis kyla pavirsiun, kai lieji ir aplimpa pats kaktusas.

Pernai ar tai užpernai organizvomės tą siuntimą,ar tik ne Fretka vadovavo "paradui" nors užmušk neatsimenu g.gif doh.gif va tokį Zeolitą perku Senukuose,maišiukai gal po 10kg būna.
Perlitas ir man nepatiko schmoll.gif

QUOTE(Migmig @ 2013 05 09, 01:16)
Astrophytumai tai ir mano turi savybę ruduoti nuo apačios.
o tos keistos dėmės gali būti ir nudegimai g.gif

Kadangi aš naujų augintinių dabar neužsisakinėjau, giriuosi žiedais cool.gif

Kažkada diskutavom,ieškojom info apietuos rudavimus ir vieningai nutarėm,kad tai astrofitumų brandumo požymis.Su metais jie medėja,tuo pačiu rudindami apačias.

Norėčiau apsilankyti tavo žiemos sode ir žiedus gyvai pamatyti wub.gif

QUOTE(*EljaRo* @ 2013 05 09, 01:32)

Gaila,kad neturim saules,siandien dar su striukem lauke verysad.gif  vos keleta val saulute pasirodo pro debesis,ir lietus,lietus.....

O pas mus vasara cool.gif Dabar termometras +22 rodo,tik vėjas užkilo. Jaučiu neilgam čia ta šiluma,ateis atvėsimas ir mums,tuoj pradės obelys žydėti,o su žydėjimu visada šalnos būna doh.gif
Atsakyti
Reiks ieskot kraiko ir zeolito smile.gif as megstu paeksperimentuot augintoju patarimu prisiklausius smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tina*: 09 gegužės 2013 - 09:37