QUOTE(arkava @ 2013 05 30, 13:47)
Nzn, ar gerai (efektyvu, patogu) KK katiline atskiram pastate. ?
Ekonominės naudos gal ir nėra, visgi statysim du pastatus, ir dėl ilgo vamzdyno bus šiokie tokie šilumos nuostoliai. Tačiau patogumo atžvilgiu tai yra nepamainoma. Ypač kai tai bus KK katilas. Nėra jokių šiukšlių, dūmų ir kitų nepageidaujamų dalykų gyvenamajame name.
Papildyta:
QUOTE(mfsouth @ 2013 05 31, 12:31)
Mano nuomone :
1. Katilinė atskirame pastate yra visiškai neracionalus sprendimas. Plius visą vamzdyną reikės atsivesti iš vieno pastato į kitą. Nu jo
2. Koriorius bus labai tamsus, nes lenktas ir niekur nėra naturalios šviesos.
3. Bendra erdvė manp galva per maža. Namas tikrai didelis, o bendroje erdvėje ir svetainė ir valgomasis ir virtuvė sugrūsta. Man asmeniškai toks atvirumas nepatinka ir dėl to, kad jeigu kas nors gamina virtuvėj, tai tu ramiai svetainėje nepažiūrėsi TV, nes bus barškėjimas puodų ir t.t. Beje iš patirties sakau, kad tai tikrai nepraktiška.
1. Katilinė atskirame pastate yra visiškai neracionalus sprendimas. Plius visą vamzdyną reikės atsivesti iš vieno pastato į kitą. Nu jo
2. Koriorius bus labai tamsus, nes lenktas ir niekur nėra naturalios šviesos.
3. Bendra erdvė manp galva per maža. Namas tikrai didelis, o bendroje erdvėje ir svetainė ir valgomasis ir virtuvė sugrūsta. Man asmeniškai toks atvirumas nepatinka ir dėl to, kad jeigu kas nors gamina virtuvėj, tai tu ramiai svetainėje nepažiūrėsi TV, nes bus barškėjimas puodų ir t.t. Beje iš patirties sakau, kad tai tikrai nepraktiška.
1. Jau rašiau. Plius mačiau keletą namų taip pastatytų. Žmonės tik džiaugiasi.
2. Ar ymanoma apie 200 kvm vieno aukšto namą suprojektuoti be koridorių? Manau sunku. Plius man svarbu kad kambariai būtų šviesūs o ne koridorius. Beje, koridorius pankamai platus į svetainę, taigi tamsiau bus nebent už kampo.
3. Jo svetainė gal ir mažoka, bet namo specifika ir forma leidžia svetainę su viertuve daryti beveik bet kokio dydžio. Taigi šiuo klausimu dar padirbėsime. Dėl bendros svetainės erdvės su virtuve - taigi nebūtina mūrinės sienos daryti. Galima ir medinį atitvarą apstatytą gėlėmis. Galima ir kitokią gražesnę konstruciją. Galima akliną, galima pusiau.