Įkraunama...
Įkraunama...

Individualių namų projektai - 12

QUOTE(Di72 @ 2013 05 29, 00:02)
Darbo kambarys yra 109 ir iš jo visai nebūtina patekti į vonią 106 u-teks ir tualeto 111. Svetainė kartu su virtuve ir holu sudaro 59 kvadratinius metrus. Argi tai mažai? Pas mus didelių samburių kaip ir nenusimato  ax.gif  Pagalbinių patalpų mums reikia nes pas mus auga keletas šunų, be to norisi, kad nereikįtų krauti daiktų dviem aukštais. Visos šitos patalpos mums reikalingos... Garažas reikalingas 2 automobiliams. O kaip kitaip išdėstyti patalpas.... Mes norėjom, kad būtų atsižvelgta ir į pasaulio puses.
Papildyta:
Namas tikrai nemažas, bet ant 42 arų sklypo manau jis neatrodys per didelis  4u.gif

nesiteisink 4u.gif mes kiekvienas turim savus ir norus ir poreikius. vieni statosi namelius ant vistos kojeles, kvadratinius, pasyvius, kiti destosi patalpas, kad patogu gyventi butu. vieni skalbiasi ir dziovinasi vonioj, maciau ir garaze blink.gif , kiti darosi atskira skalbykla, vieni turi darbo kambari, kitiems tai sildomas plotas ir sedi virtuveje su kompu, vienu vaikai gyvena 9kv, kiti padaro juos didesnius. viskas priklauso nuo jusu paciu galimybiu wink.gif jei turite is ko, jei turesite is ko ji veliau priziureti- pirmyn 4u.gif

o del sildomo ploto... pagalbiniu patalpu gali is vis neapsildyti arba apsildyti minimaliai, taip, kad jei neturite, geriau ir nepykite, kad kazkas gali tureti smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Di72 @ 2013 05 28, 13:47)
Gal dabar geriau bus  ax.gif

del pacio projekto.. buvom daug ka parase, bet pasikeite tik miegamieji. reikia suprasti daugiau ne vienas patarimas netiko? miegamasi ir darbo kambarys pataisytas tobulai. sandeliuko prie garazo nei langas perkeltas, nei durys praplatintos- as ta daryciau butinai. dar pamastymui- mes po ilgu klausinejimu ir svarstymu atsisakeme garazo ir labai dziaugiames. turim stogine po bendru stogu, masinu neapsninga, langai neapsala, daugiau nieko netruksta. sandeliuka prijungem vietoj garazo kaip pas jus prie katilines sienos- is kiemo i ji, is jo i karidoriu is kurio i katilinine ir skalbykla. skalbykloje nepasidarei duru i kiema ar katiline- is jos tikrai noresi eiti su skalbiniais i kiema, nepasidaryk labirintu. beje katiline ir skalbykla mes padareme bendra ir nesigailiu. sildomes ne malkomes, todel katiline gavosi labai kompaktiska ir grazi, nebutina jos slepti. drabuzineje as lango neturiu, nesigailiu, o pas kaimyne jis nuolatos uzdengtas, tai kam jis tada? dar gerai pagalvok ar tau reikalingas kambariuke prie virtuves langas, kokio jo prasme, o sienos pasidejimui tau nebeliks. jau rasiau, pasikartosiu- man neypatingi langai svetaineje- bandykit pasidelioti baldus, kaip sedesite, bent jau tas i terasa, tai man maziukas atrodo.

sekmes 4u.gif
Atsakyti
Sveiki
Atiduodu į jūsų kritiką savo išbraižytą gyv namo projektuką. Laukių jūsų nuomonės.
Atsakyti
Nzn, ar gerai (efektyvu, patogu) KK katiline atskiram pastate. ?

QUOTE(runchikas @ 2013 05 30, 11:07)
Sveiki
Atiduodu į jūsų kritiką savo išbraižytą gyv namo projektuką. Laukių jūsų nuomonės.

Atsakyti
QUOTE(BonyEx @ 2013 05 29, 09:04)
nesiteisink  4u.gif  mes kiekvienas turim savus ir norus ir poreikius. vieni statosi namelius ant vistos kojeles, kvadratinius, pasyvius, kiti destosi  patalpas, kad patogu gyventi butu. vieni skalbiasi ir dziovinasi vonioj, maciau ir garaze  blink.gif , kiti darosi atskira skalbykla, vieni turi darbo kambari, kitiems tai sildomas plotas ir sedi virtuveje su kompu, vienu vaikai gyvena 9kv, kiti padaro juos didesnius. viskas priklauso nuo jusu paciu galimybiu wink.gif jei turite is ko, jei turesite is ko ji veliau priziureti- pirmyn  4u.gif

o del sildomo ploto... pagalbiniu patalpu gali is vis neapsildyti arba apsildyti minimaliai, taip, kad jei neturite, geriau ir nepykite, kad kazkas gali tureti smile.gif
Papildyta:
del pacio projekto.. buvom daug ka parase, bet pasikeite tik miegamieji. reikia suprasti daugiau ne vienas patarimas netiko? miegamasi ir darbo kambarys pataisytas tobulai. sandeliuko prie garazo nei langas perkeltas, nei durys praplatintos- as ta daryciau butinai. dar pamastymui- mes po ilgu klausinejimu ir svarstymu atsisakeme garazo ir labai dziaugiames. turim stogine po bendru stogu, masinu neapsninga, langai neapsala, daugiau nieko netruksta. sandeliuka prijungem vietoj garazo kaip pas jus prie katilines sienos- is kiemo i ji, is jo i karidoriu is kurio i katilinine ir skalbykla. skalbykloje nepasidarei duru i kiema ar katiline- is jos tikrai noresi eiti su skalbiniais i kiema, nepasidaryk labirintu. beje katiline ir skalbykla mes padareme bendra ir nesigailiu. sildomes ne malkomes, todel katiline gavosi labai kompaktiska ir grazi, nebutina jos slepti. drabuzineje as lango neturiu, nesigailiu, o pas kaimyne jis nuolatos uzdengtas, tai kam jis tada? dar gerai pagalvok ar tau reikalingas kambariuke prie virtuves langas, kokio jo prasme, o sienos pasidejimui tau nebeliks. jau rasiau, pasikartosiu- man neypatingi langai svetaineje- bandykit pasidelioti baldus, kaip sedesite, bent jau tas i terasa, tai man maziukas atrodo.

sekmes  4u.gif

Laaaabai labai ačiū už pastebėjimus 4u.gif Peržiūrėję projektą iš karto padarėm vėl keletą pataisymų... Langas patalpoje prie garažo sumažės ir pakils aukščiau, neliks langų drabužinėje ir virtuvės sandėliuke. Dėl durų iš skalbyklos dar vis verda diskusija su vyru lotuliukas.gif jam neatrodo problema išeiti per kitas duris cool.gif Mes kurensime kietu kuru smile.gif Tiesa pagalbinėse patalpose prie garažo siena sumažės iki minimumo ax.gif
Dar yra pamąstymai daryti garažą vienam automobiliui ir stoginę.... Tada šiek tiek keisis pagalbinių patalpų išdėstymas...
O kas dėl šildomų patalpų... mano vyrui pagalbinės patalpos reikalingos ne tik daiktams sukrauti, bet ir meistrauti mirksiukas.gif tai dirbti nešildomose patalpose žiemą doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Di72 @ 2013 05 31, 10:51)
Laaaabai labai ačiū už pastebėjimus  4u.gif  Peržiūrėję projektą iš karto padarėm vėl keletą pataisymų... Langas patalpoje prie garažo sumažės ir pakils aukščiau, neliks langų drabužinėje ir virtuvės sandėliuke. Dėl durų iš skalbyklos dar vis verda diskusija su vyru  lotuliukas.gif  jam neatrodo problema išeiti per kitas duris  cool.gif Mes kurensime kietu kuru  smile.gif Tiesa pagalbinėse patalpose prie garažo siena sumažės iki minimumo  ax.gif
Dar yra pamąstymai daryti garažą vienam automobiliui ir stoginę.... Tada šiek tiek keisis pagalbinių patalpų išdėstymas...
O kas dėl šildomų patalpų... mano vyrui pagalbinės patalpos reikalingos ne tik daiktams sukrauti, bet ir meistrauti  mirksiukas.gif tai dirbti nešildomose patalpose žiemą  doh.gif

jam gal ir neatrodo problema paejeti, bet tu pamastyk apie kelias situacijas. pvz eini su skalbiniais per gyvenamas patalpas, tuo taku nukrenta laseliai vandens, kita diena jie juodi ir tenka begti perplauti grindis. uzknisa doh.gif kitas dalykas. pas mus katilineje-skalbykloje yra irengta dar ir igilinta vonele, kurioje as prisileidziu laistytuva vandens lauko augalams, griztu is kiemo su purvinais crocs'ais ir kisu tiesiai po vandeniu, persodineju geles ir pan. zodziu nereikia klampoti purvinais batais ar kojomis po namus, vaikscioti labirintais, o i kiema daznai tenka "kazko" iseiti. galu gale ka prarandi? xLt uz duris? o gal... jei jau taip nesinori duru daug, gal tada panaikinti duris is gyvenamo namo ir jas istatyti is katilines i skalbykla?
Atsakyti
QUOTE(runchikas @ 2013 05 30, 13:07)
Sveiki

Mano nuomone :

1. Katilinė atskirame pastate yra visiškai neracionalus sprendimas. Plius visą vamzdyną reikės atsivesti iš vieno pastato į kitą. Nu jo blink.gif

2. Koriorius bus labai tamsus, nes lenktas ir niekur nėra naturalios šviesos.

3. Bendra erdvė manp galva per maža. Namas tikrai didelis, o bendroje erdvėje ir svetainė ir valgomasis ir virtuvė sugrūsta. Man asmeniškai toks atvirumas nepatinka ir dėl to, kad jeigu kas nors gamina virtuvėj, tai tu ramiai svetainėje nepažiūrėsi TV, nes bus barškėjimas puodų ir t.t. Beje iš patirties sakau, kad tai tikrai nepraktiška.
Atsakyti
QUOTE(mfsouth @ 2013 05 31, 12:31)
Man asmeniškai toks atvirumas nepatinka ir dėl to, kad jeigu kas nors gamina virtuvėj, tai tu ramiai svetainėje nepažiūrėsi TV, nes bus barškėjimas puodų ir t.t. Beje iš patirties sakau, kad tai tikrai nepraktiška.

drinks_cheers.gif as kam galiu, tam ir sakau. indaplove ijungsi- tv garsinsi, sveciams esant net ir kazkaip kvailai atrodo. kruvos indu, puodu, pripjaustytu agurku, desru "ruriuku" ir pan (zinot kas dedasi ant darbastalio kai ruosiat baliu sveciams), koks cia grozis? as ne uz atskira virtuve, bet dalinai atskirta- siena, sienele, stumdomom durim, stiklu. bele kuo, bet kad nebutu ji kaip ant delno.
Atsakyti
Sveiki, kolegos,

įkeliu savo namuką pastaboms smile.gif

http://s1366.photobu...eff8aa.jpg.html
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vesta*: 31 gegužės 2013 - 21:01
QUOTE(Vesta* @ 2013 05 31, 22:00)
Sveiki, kolegos,

įkeliu savo namuką pastaboms smile.gif

http://s1366.photobu...eff8aa.jpg.html

man kliuva tamburo nebuvimas (sienos) visi vejai ir salciai eis tiesiai i nama. spinta toli nuo iejimo, gali taip nutikti, kad vaikai jei tokiu mazu turi klampos per visa, kad pasikabintu. taip pat langas drabuzineje. nedaryciau NAME kur daug vietos ir pats projektuojies ji skalbyklos pagrindiniame ir aplamai jokiame WC. TV ir zidinys vienoje vietoje nera labai geras sprendimas.
siaip labai nieko. man patinka.

dar ka pamirsau doh.gif svetaineje dideli langai, gal dar pasiseke ir su vaizdeliu uz ju, o sedesite nugaromis blink.gif nebent per juos nieko gero nematyt g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo BonyEx: 01 birželio 2013 - 08:08
QUOTE(BonyEx @ 2013 06 01, 08:05)
man kliuva tamburo nebuvimas (sienos) visi vejai ir salciai eis tiesiai i nama. spinta toli nuo iejimo, gali taip nutikti, kad vaikai jei tokiu mazu turi klampos per visa, kad pasikabintu. taip pat langas drabuzineje. nedaryciau NAME kur daug vietos ir pats projektuojies ji skalbyklos pagrindiniame ir aplamai jokiame WC. TV ir zidinys vienoje vietoje nera labai geras sprendimas.
siaip labai nieko. man patinka.

dar ka pamirsau  doh.gif  svetaineje dideli langai, gal dar pasiseke ir su vaizdeliu uz ju, o sedesite nugaromis  blink.gif   nebent per juos nieko gero nematyt  g.gif

Dėkui labai už pastabas 4u.gif
Tambūro aš nenoriu, nors arch labai siūlo, o man tai tik papildomos durys ir maža erdvė. Šiaip pagalvojus, kad tų šalčiausių (kai žemiau -20) dienų per metus būna 10-20 d., tai dėl tiek pakentėsim.
Bet spintos tai juodai trūksta tambure, tik nežinau kaip ir kur ją įgrūsti. Šiaip pagal cm spinta telpa tambūre, tik tuomet pati patalpa labai susiaurėja.
O dėl lango drabužinėje? Kodėl nedraytumėt? Natūralus apšvietimas nėra blogai g.gif
Dėl TV šalia židinio irgi dar mąstysim, man kai šalia židinio TV padėtas, tai tiesiog negražu cool.gif bet kai TV pakabintas virš žemo ir ilgo židinio, tuomet visai neblogai žiūrisi.

Gražaus vaizdelio už lango pas mus nebus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vesta*: 01 birželio 2013 - 13:00
QUOTE(Vesta* @ 2013 06 01, 13:59)
Dėkui labai už pastabas 4u.gif
Tambūro aš nenoriu, nors arch labai siūlo, o man tai tik papildomos durys ir maža erdvė. Šiaip pagalvojus, kad tų šalčiausių (kai žemiau -20) dienų per metus būna 10-20 d., tai dėl tiek pakentėsim.
Bet spintos tai juodai trūksta tambure, tik nežinau kaip ir kur ją įgrūsti. Šiaip pagal cm spinta telpa tambūre, tik tuomet pati patalpa labai susiaurėja.
O dėl lango drabužinėje? Kodėl nedraytumėt? Natūralus apšvietimas nėra blogai g.gif
Dėl TV šalia židinio irgi dar mąstysim, man kai šalia židinio TV padėtas, tai tiesiog negražu cool.gif bet kai TV pakabintas virš žemo ir ilgo židinio, tuomet visai neblogai žiūrisi.

Gražaus vaizdelio už lango pas mus nebus.

minuso nereikia, uztenka vejo. pas mus terasoje pietu-vakaru puseje daznai sukurys kazkoks laksto, net ir dabar. kaimynai prie iejimo duru specialiai dejosi stikla po kiek laiko, kad veja sumazintu, o durys irgi pietu puseje.
lango drabuzineje as nenorejau ir nepasigendu, o pas kaimynus jis nuolatos uzdengtas, o ta siena praranda vieta lentynoms/ kabykloms ir pan.
zidinys ir tv vienas kitam maiso. jei ir vienas rusena ir kitas rodo vienu metu. protingi architektai taip neprojektuoja.
Atsakyti
QUOTE(BonyEx @ 2013 05 31, 11:25)
jam gal ir neatrodo problema paejeti, bet tu pamastyk apie kelias situacijas. pvz eini su skalbiniais per gyvenamas patalpas, tuo taku nukrenta laseliai vandens, kita diena jie juodi ir tenka begti perplauti grindis. uzknisa  doh.gif  kitas dalykas. pas mus katilineje-skalbykloje yra irengta dar ir igilinta vonele, kurioje as prisileidziu laistytuva vandens lauko augalams, griztu is kiemo su purvinais crocs'ais ir kisu tiesiai po vandeniu, persodineju geles ir pan. zodziu nereikia klampoti purvinais batais ar kojomis po namus, vaikscioti labirintais, o i kiema daznai tenka "kazko" iseiti. galu gale ka prarandi? xLt uz duris? o gal... jei jau taip nesinori duru daug, gal tada panaikinti duris is gyvenamo namo ir jas istatyti is katilines i skalbykla?

Va čia mintis.... reiks pritaikyti 4u.gif
Atsakyti