QUOTE(ViGaMa @ 2014 01 07, 19:23)
O gal dar galite zvilktelti i fasadus, esu siek tiek virsuje ikelusi, gal ten dar rasite pastebejimu
Su fasadais vaizdas liūdnesnis. Man spalvos nepatinka, bet čia subjektyvu. Toks tamsus, purvinas namas. Jūs gi statote džiaugsmą, o ne vargą. Aišku, spalvos praktiškos, bet niūrios.
O dabar apie objektyvias namo fasado problemas. Mano namas yra labai panašiu kampu atsuktas į šiaurę, aš statau šiltą, pasyvų namą, todėl pasidalinsiu patirtimi, kas blogins namo energetinį efektyvumą,
Antro aukšto vonia turi du mažus langiukus, kurių plotis - po 78 cm. Net ir imant pačius šilčiausius profilius, stiklo paketus, tokių langų Uw reikšmė bus prasta. Sprendimas - vienas, bet didesnis langas. Taupys šilumą, pigiau kainuos įmontuoti, o gal ir langus pagaminti.
Žiūrint iš namo energijos efektyvumo, jūsų namo šiauriniame fasade per daug langų, durų. Galbūt virtuvės langą galima perkelti iš šiaurinės į rytinį fasadą. Beje, virtuvės zonavimas nėra geras. Išdėstymas turi eiti ratu: produktų sandėliavimas ( šaldytuvas), ruošimas (kriauklė), gamyba (kaitlentė). Dabar vietos supainiotos. Nieko blogo tik tam pačiam darbui atlikti turėsite daugiau vaikščioti, pavargti. Mano virtuvė irgi turį tokią blogybę, kurios nepavyko išspręsti. Perkelus langą, galbūt pavyktų su zonavimu.
Galbūt verta atsisakyti pirmo aukšto WC langiuko. Jo UW reikšmė bus tikrai labai prasta. Mano abiejų aukštų WC mazgai be langų (vonia su langu). Tas pats pasakymas tinka ir katilinės langui, jis bus energetiškai neefektyvus (nors greičiausiai būtinas).
Nepatinka ir katilinės durys. Pagrindiniame fasade net dvi durys. Gal gerai atrodys, jei katilinės duris perkelsite į vakarinę pusę.
Ant antro aukšto pietinių langų nedėkite tų grotų. Jos šešėliuos šviesą į kambarius, kaups dulkes, kainuos jas pagaminti, jų tvirtinimas gali sukurti šalčio tiltus. Bet jei gražu...
Pietines vitrinas (ir antro aukšto pietinius langus) aš bandyčiau dalinti ne į tris, o į dvi dalis. Tokie langai bus šiltesni, t.y. jų Uw bus geresnė. Kiek įžiūriu langai nėra platūs.
Dar nepatinka laiptinės langas. Toks nei į viršų, nei į apačią.
Žodžiu, mano galva reikėtų padirbėti su langų padėtimis ir dydžiais, stengiantis padidinti langų plotą pietų ir rytų pusėje, bet nedidinti vakarų pusėje, šiaurinėje pusėje pamažinti, optimizuoti durų skaičių (man 3 durų name per daug), ir fasadų spalvos (bet čia jau labai subjektyvu).