Įkraunama...
Įkraunama...

Individualių namų projektai - 12

QUOTE(Ebacev @ 2014 01 04, 22:11)
Labas,
gal pakomentuokite šį ekonomiško namo projektą :

http://www.namoproje...-prie-buko.html

Dėkui,

Man katiline vaikiska sitam projekte... ir kad tarp miegamuju kambariu.. smile.gif na nebent dujinis ar taip koks mazas katilas bus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2014 01 05, 21:54)
Kodel 2a  nedarytinas ploksciaz stogas ? g.gif

dekui uz pasiulymus, pirmasis variantas labai patiko, svartysime seimos taryboje,
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2014 01 05, 20:04)
Jis tikrai ne ekonomiškas, nes realiai yra antras aukštas tik jis nesuprojektuotas. Antro aukšto sienas pakėlus kokius 50 cm išeitų gyvenamas antras aukštas, nors ir dabar jis gali būti gyvenamas. Realiai namas 103 kv. metrų, bet dėl pastogės išeis apie 130 - 150 kv. m.

Štai labai panašus namas, bet mano galva geriau išplanuotas.

Jei aš daryčiau vieno aukšto namą, tai jo stogas būtų plokščias. Kažkas panašaus.

dekui už pasiūlymus, labai patiko pirmasis variantas, svartysime šeimos taryboje, labai rimtai, dekui
Atsakyti
QUOTE(robertuxas @ 2014 01 06, 22:50)
Viskas liuks smile.gif Bet vistiek rasiu prie ko prisikabinti biggrin.gif
Man pirmam aukste truksta "uosvienes" arba kitaip tariant darbo kambariuko smile.gif gal poreikio jam nera... bet as toki nusimatyciau... smile.gif kaip kartais gyvenimas parodo - kartais atsitinka taip kad sunku arba visai nebeimanoma pasiekti antro auksto wink.gif daryciau ji vietoj sandeliuko smile.gif duris po laiptais irengiant smile.gif

Be to kiek keistokai durys i lauka ir is katilines ir is sandeliuko wink.gif daryciau vien tik is sandeliuko.. nebent su kazkokia intencija cia jus... kad malkas nuo gatves puses susinest smile.gif atminkit kad i katiline dedasi priesgaistrines durys wink.gif jos kiek brangiau kainuoja smile.gif virtuves, virtuvinio sandeliuko, valgomojo, svetaines isplanavimas - labai geras wink.gif

Antras aukstas - miegamasis (5) lovai mazokai vietos smile.gif jei 7 patalpa bus drabuzine - manau miegamajam uztenka pilnai komodos. kojnems ir triusikams biggrin.gif o drabuzius - drabuzinej laikyt, na bent jau pagrindinius kas i komoda netilps  wink.gif ypac kai tos vietos miegamajam nedaug smile.gif

Sekmes

Aciu uz komentarus, del katilines duru apsvarstysime smile.gif
O gal dar galite zvilktelti i fasadus, esu siek tiek virsuje ikelusi, gal ten dar rasite pastebejimu smile.gif

Atsakyti
QUOTE(ViGaMa @ 2014 01 07, 19:23)
O gal dar galite zvilktelti i fasadus, esu siek tiek virsuje ikelusi, gal ten dar rasite pastebejimu smile.gif

Su fasadais vaizdas liūdnesnis. Man spalvos nepatinka, bet čia subjektyvu. Toks tamsus, purvinas namas. Jūs gi statote džiaugsmą, o ne vargą. Aišku, spalvos praktiškos, bet niūrios.

O dabar apie objektyvias namo fasado problemas. Mano namas yra labai panašiu kampu atsuktas į šiaurę, aš statau šiltą, pasyvų namą, todėl pasidalinsiu patirtimi, kas blogins namo energetinį efektyvumą,

Antro aukšto vonia turi du mažus langiukus, kurių plotis - po 78 cm. Net ir imant pačius šilčiausius profilius, stiklo paketus, tokių langų Uw reikšmė bus prasta. Sprendimas - vienas, bet didesnis langas. Taupys šilumą, pigiau kainuos įmontuoti, o gal ir langus pagaminti.

Žiūrint iš namo energijos efektyvumo, jūsų namo šiauriniame fasade per daug langų, durų. Galbūt virtuvės langą galima perkelti iš šiaurinės į rytinį fasadą. Beje, virtuvės zonavimas nėra geras. Išdėstymas turi eiti ratu: produktų sandėliavimas ( šaldytuvas), ruošimas (kriauklė), gamyba (kaitlentė). Dabar vietos supainiotos. Nieko blogo tik tam pačiam darbui atlikti turėsite daugiau vaikščioti, pavargti. Mano virtuvė irgi turį tokią blogybę, kurios nepavyko išspręsti. Perkelus langą, galbūt pavyktų su zonavimu.

Galbūt verta atsisakyti pirmo aukšto WC langiuko. Jo UW reikšmė bus tikrai labai prasta. Mano abiejų aukštų WC mazgai be langų (vonia su langu). Tas pats pasakymas tinka ir katilinės langui, jis bus energetiškai neefektyvus (nors greičiausiai būtinas).

Nepatinka ir katilinės durys. Pagrindiniame fasade net dvi durys. Gal gerai atrodys, jei katilinės duris perkelsite į vakarinę pusę.

Ant antro aukšto pietinių langų nedėkite tų grotų. Jos šešėliuos šviesą į kambarius, kaups dulkes, kainuos jas pagaminti, jų tvirtinimas gali sukurti šalčio tiltus. Bet jei gražu...

Pietines vitrinas (ir antro aukšto pietinius langus) aš bandyčiau dalinti ne į tris, o į dvi dalis. Tokie langai bus šiltesni, t.y. jų Uw bus geresnė. Kiek įžiūriu langai nėra platūs.

Dar nepatinka laiptinės langas. Toks nei į viršų, nei į apačią.

Žodžiu, mano galva reikėtų padirbėti su langų padėtimis ir dydžiais, stengiantis padidinti langų plotą pietų ir rytų pusėje, bet nedidinti vakarų pusėje, šiaurinėje pusėje pamažinti, optimizuoti durų skaičių (man 3 durų name per daug), ir fasadų spalvos (bet čia jau labai subjektyvu).
Atsakyti
Aciu uz komentarus, labai geri pastebejimai smile.gif

Fasado spalvos nera priristos. Norime tamsiai rudo stogo, pagrindines sienos sviesios, issikisimai klijuoti klinkeriu.
Jei Jus sakote kad perkelti virtuves langa i rytu puse, apacioje WC ir katilineje nedaryti lango bei katilines duris perkelti i vakaru puse, tai priekinis namo fasadas bus tuscias g.gif nebus jokio vaizdo. Tik vienos laukines durys g.gif

Ar gerai supratau del antro auksto vonios ir WC langu, kad jei bus du langai tai sandarumas silumai mazesnis? Tie langai nera jau tokie siauri, matavomes su metru tai 78cm gan tikrai dideli langai gaunasi, ypac kaip voniai. Architektas pradzioje buvo padares du langus po 1m tai mes sumazinome nes atrode jau per dideli ax.gif

Virtuveje pastebejimas teisingas, labai aciu, pakoreguosime smile.gif

Pietinio fasado vitrinos taip pat pakoreaguosime i dvi dalis, o antrame aukste planuojame kad langas atsidarys, del to ir prancuziska balkona norime daryti, jei atsiras salcio tiltai gal reiketu kazka keisti g.gif reiks pasvarstyti ir pasitarti su architektu.

Laiptines langas man irgi kazko nepatinka 4u.gif pradzioje architektas padare trumpesni ir daug auksciau, poto pasakiau kad padarytu ilga langa, kad sviesa patektu pirmame ir antrame aukste, tai nubraize taip smile.gif O kokius langus patartumete daryti laiprineje? g.gif Kokio plocio turetu buti? Ar 78cm bus per siauras? gal pietineje puseje kaip tik daryti kuo platesnius langus kad butu daugiau silumos?
Atsakyti
QUOTE(ViGaMa @ 2014 01 07, 22:01)
1. Jei Jus sakote kad perkelti virtuves langa i rytu puse, apacioje WC ir katilineje nedaryti lango bei katilines duris perkelti i vakaru puse, tai priekinis namo fasadas bus tuscias  g.gif  nebus jokio vaizdo. Tik vienos laukines durys  g.gif

2. Ar gerai supratau del antro auksto vonios ir WC langu, kad jei bus du langai tai sandarumas silumai mazesnis? Tie langai nera jau tokie siauri, matavomes su metru tai 78cm gan tikrai dideli langai gaunasi, ypac kaip voniai.

3. O kokius langus patartumete daryti laiprineje?  g.gif Kokio plocio turetu buti? Ar 78cm bus per siauras? gal pietineje puseje kaip tik daryti kuo platesnius langus kad butu daugiau silumos?

1. Aš siūlau pažiūrėti ar toks namas gražiai atrodys, tačiau jau jums spręsti. Mano pastabos tik tokios, kad šiaurinėje pusėje per daug langų. Mažinkite, bet protingai, kad namas būtų ne tik šiltas, bet ir jums asmeniškai gražus.

2. Aš siūlau vietoje dviejų langų, kurių plotis po 78 cm, geriau padaryti vieną, kurio plotis būtų 1,20 ar 1,40. Čia jau architektas turėtų padėti ir jūs patys nuspręsti, bet vienas didesnis langas geriau, nei du maži. Čia tik dėl namo šiltumo, o ne dėl grožio.

3. Taip, kuo platesni, tuo geriau vertinant lango šiltumą. Bet negalima viską suvesti į lango/namo šiltumą. Dar reikia žiūrėti, kad būtų gražu.

Mano pastabos buvo tik dėl šiltumo. Dėl grožio derinkite su architektu. Gal mano pastabos, pabandžius jas įgyvendinti, pasirodys visiškai blogos.
Atsakyti
QUOTE(ViGaMa @ 2014 01 07, 22:01)
Aciu uz komentarus,

Vitriną galima daryti ir iš vieno 6 mm stiklų paketo. Būtų dar keliais procentais šiltesnis ir šviesesnis. Kam reikia to perskyrimo per vidurį?
Padidinkit langus į pietus, tikrai nesigailėsite. Angos gali atrodyti didelės, bet kai įsideda remas, dar plyšiai prie rėmo, o stiklas ženkliai sumažėja.
Iš akies matosi, kad pietinius langus galima didinti.

Per pietinius nedarinėjamus langus, kurie nėra šešėlyje, net ir žiemą šilumos prarandama panašiai tiek kiek gaunama iš saulės. Tam reikia pasirinkti tinkamus stiklo paketus su specialiu selektyvų.

Sunkiausia bus su stogo apšiltinimu. Paklauskit Cibulio kaip vargsta su savo erkeriniu langu stoge.
Pas jus net du paaukštėjimai (erkeriai) stoge. Ten bus daug sunkaus darbo norint kokybiškai apšiltinti. Ženkliai pigesnis būtų paprastas dvišlaitis stogas.
Atsakyti
QUOTE(BangaS @ 2014 01 07, 23:33)
Paklauskit Cibulio kaip vargsta su savo erkeriniu langu stoge.
Pas jus net du paaukštėjimai (erkeriai) stoge.

Menas reikalauja aukų. O jei rimtai, tai aš visai nevargstu. Tiesiog buvo taip. Paviešinau kelias namo stogo nuotraukas. Kai kurie forumo dalyviai sako, kad nepadarysi sandaraus, šilto stogo su įprasta vata.

Aš buvau nusprendęs stogą šiltinti vata, jie siūlo šiltinti ekovata su PIR. Yra pasiūlymų ir purškiamomis PUR putomis. Be to, SM forume suformuota nuomonė, kad geros tik kietos, o ne minkštos šiltinimo medžiagos. Pvz., putplasti gerai, o vata blogai. Kai kas net putplastį tarp medžio deda. Čia jau jų pasirinkimas

Žodžiu, mane tik subalamūtino, sujaukė mintis. Bet aš mėgstu išklausyti daugybę skirtingų nuomonių. Susidaryti kažkokį vaizdą, įspūdį. Tada tą reikalą pamirštu 1-2 mėnesiams. Tai, kas po 1-2 mėnesio atrodo, kaip geriausią, tą ir renkuosi.

Tai kad man sujaukė mintis, gerai. Dabar reikia leisti nusėsti sudrumstoms mintis ir pasimatys skaidrus vanduo - atsakymas.

O dar atsiųs medžiagų ir darbų kainas ir viskas susidėlios į savo vietas. Viskas labai paprasta.

Be to, manau, kad namas turi būti ne tik šiltas, bet ir gražus. Tai suderinti sunku, bet manau, kad įmanoma.
Atsakyti
O kokia apdaila bus ant to ekerio isores? Ty ten kur buvo fotke is vidaus mates kiaurai. As kaiptik siuo momentu savo garaziuka priestata baigiu siltint, liko tik "kakta" auksciausia stogo dalis kuria apkalem siandien osb ir rytoi klijuos polistirola jai nelis. Meginsiu kokia foto padaryt kas gaunas.

As turbut vienas is tu forumieciu kuris mano jog su plevem tau nepavyks...

QUOTE(cibulis @ 2014 01 08, 18:52)
Menas reikalauja aukų. O jei rimtai, tai aš visai nevargstu. Tiesiog buvo taip. Paviešinau kelias namo stogo nuotraukas. Kai kurie forumo dalyviai sako, kad nepadarysi sandaraus, šilto stogo su įprasta vata.

Aš buvau nusprendęs stogą šiltinti vata, jie siūlo šiltinti ekovata su PIR. Yra pasiūlymų ir purškiamomis PUR putomis. Be to, SM forume suformuota nuomonė, kad geros tik kietos, o ne minkštos šiltinimo medžiagos. Pvz., putplasti gerai, o vata blogai. Kai kas net putplastį tarp medžio deda. Čia jau jų pasirinkimas

Žodžiu, mane tik subalamūtino, sujaukė mintis. Bet aš mėgstu išklausyti daugybę skirtingų nuomonių. Susidaryti kažkokį vaizdą, įspūdį. Tada tą reikalą pamirštu 1-2 mėnesiams. Tai, kas po 1-2 mėnesio atrodo, kaip geriausią, tą ir renkuosi.

Tai kad man sujaukė mintis, gerai. Dabar reikia leisti nusėsti sudrumstoms mintis ir pasimatys skaidrus vanduo - atsakymas.

O dar atsiųs medžiagų ir darbų kainas ir viskas susidėlios į savo vietas. Viskas labai paprasta.

Be to, manau, kad namas turi būti ne tik šiltas, bet ir gražus. Tai suderinti sunku, bet manau, kad įmanoma.

Atsakyti
QUOTE(*** @ 2014 01 08, 19:16)
1. O kokia apdaila bus ant to ekerio isores? Ty ten kur buvo fotke is vidaus mates kiaurai.

2. As turbut vienas is tu forumieciu kuris mano jog su plevem tau nepavyks...

1. Kuri konkrečiai vieta? Aplink langus iš priekio ar šono? Ar dar kažkur? Tiesa, pasakęs dar negalvojau.

2. O kas nepavyks su plevelėm? Sandarumas? Drėgmė skverbsis į vatą, abu variantai? Ar dar kažkas?
Atsakyti
panasus variantas, tik 7m senumo statyba, termo tyrimas darytas pries 2m.
viskas normaliai apsisiltino 25 cm sluoksniu (aisku ypatingu sandarumu nesiekeme). Taciau visur sausa ir silta. Viva Isover smile.gif
user posted image
Atsakyti
http://www.part.lt/p...d1cd70a8642.jpg

tas trikampis tik is isores, kokia bus apdaila?

QUOTE(cibulis @ 2014 01 08, 19:36)
1. Kuri konkrečiai vieta? Aplink langus iš priekio ar šono? Ar dar kažkur? Tiesa, pasakęs dar negalvojau.

2. O kas nepavyks su plevelėm? Sandarumas? Drėgmė skverbsis į vatą, abu variantai? Ar dar kažkas?

Pas Cibuli toi vietoi net difuzines ner, tai ir klausiu kas ir kaip

QUOTE(arkava @ 2014 01 08, 19:50)
panasus variantas, tik 7m senumo statyba, termo tyrimas darytas pries 2m.
viskas normaliai apsisiltino 25 cm sluoksniu (aisku ypatingu sandarumu nesiekeme). Taciau visur sausa ir silta. Viva Isover  smile.gif
user posted image

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ble: 08 sausio 2014 - 19:53