Įkraunama...
Įkraunama...

Individualių namų projektai - 12

Visu pirma, architektas turi gauti is uzsakovo projektavimo uzduoti. Jei buvo pasakyta, kad norima antrame aukste tureti tris kambarius, sandeliuka ir vonia, tai nera ko ant jo varyti, kad blogai projektuoja, juk jis ne sarlatanas ir minciu slaptu neklauso, tam ir turi zinoti, ko uzsakovas pageidauja ir kas jam patinka. O cia gaunasi, kad pykstama, kad alia pinigai mokami, o patys projektuojam smile.gif

Aisku, nesakau, kad sis variantas yra idealus, turiu sokiu tokiu pastebejimu, bet gal tai buvo ir uzsakovo kai kurie pageidavimai?

Be to, sunku iki galo viska aptarti, nes nesimato, nei kaip pastatas sklype "istatytas", nei kokia pastato orientacija pasaulio saliu atzvilgiu, nei kokios architektūros pastatai aplink esama sklypa ir t.t.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sylvijak: 18 balandžio 2013 - 14:08
Laba diena, įkeliu dar vieną 1 aukšto variantą ax.gif dabar visai kitaip perdarė....

Labai lauksiu komentarų 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Di72 @ 2013 04 22, 09:54)
Laba diena, įkeliu dar vieną 1 aukšto variantą  ax.gif dabar visai kitaip perdarė....

Labai lauksiu komentarų  4u.gif

Kadangi visi tik žiūri ir niekas nieko nerašo, tai pareikšiu aš savo nekompetetingą nuomonę smile.gif Kažkuo man stiliukas primena ne namą, o butą - čia kalbant apie abu variantus.
O šiame tas kolidorius dviejų metrų nu tikrai nei šis nei tas. Man norisi iš karto įėjus į namą matyti erdvės. O jei jau daug patalpėlių tai jas jau nukišti toliau su visu kolidoriuku.
Miegamajame ant kiekvienos sienos kažkas yra (arba durys arba langas), o pats miegamasis mažiukas. Mes bute 12 m2 turim miegamjį, pastačius dvigulę lovą, vos praeit lieka vietos palei sieną, o čia arba į vonią arba į rūbinę reiks pėdinti aplink visą lovą - nepatogu.
Architektas galėtų bent baldus primesti.
Visi projeketuojasi tą darbo/svečių kambarį. Ar visi dirbate namuose? Ar pas visus svčiai nakvoja dažniau nei 1 k į metus? Nesuprantu kam jis reikalingas. Bet aišku, čia jau atskiras diskusijų klausimas.
Kur nusirenginėsite įėję į namą? Tambūre? Kur tada spinta tame tambūre stovės? Pastačius spintą iš tambūro liks siauras kolidoriukas... Su sandėliu prie virtuvės tas pats, lyg ir nemažas, bet pasidėti kažką eis tik palei vieną sieną.

Sunku net paaiškitnti, bet man nepatinka Jūsų architekto stiliukas g.gif Ar neturite galimybės keisti architektą?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jorie: 28 balandžio 2013 - 20:02
na, apie darbo/svečių kambarį keletas idėjų smile.gif
svečių atvažiuoja ir lieka nakvoti bent kelis kartus per metus. ir vyresni seneliai, ir jaunesni su mažais vaikais, ir pan. noriu, kad jiems būtų patogu ir ramu ilsėtis. svetainė netinka (vėlyvos vakaronės, vaikų TV anksti rytais, ir pan.) žodžiu, mus lankančių komfortas yra svarbus. aš kitaip neįsivaizduoju, ir atskiras kambarys yra privalomas biggrin.gif
antra, mūsų kompiuteriai stovės tame kambarėlyje, niekur kitur jų irgi neįsivaizduoju.
be to, užsiiminėju įvairiais rankdarbiais, siuvimu, tam reikia ramios vietos, nei savo miegamajame, nei svetainėje to negaliu daryti. o šitas kambarėlis tam idealus. duris uždarai, ir visi įpusėti darbai gali sau laukti. nereikia kaskart visko susirinkinėti ir po to vėl išsidėlioti.

gal kiek aiškiau, kam kai kuriems žmonėms darbo/svečių kambario tikrai reikia? smile.gif

o kalbant apie šitą išplanavimą, koridorius labai nepatinka, ir nematau vietos miegamojo lovai g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ilta: 28 balandžio 2013 - 20:39
QUOTE(ilta @ 2013 04 28, 21:38)
na, apie darbo/svečių kambarį keletas idėjų  smile.gif
svečių atvažiuoja ir lieka nakvoti bent kelis kartus per metus. ir vyresni seneliai, ir jaunesni su mažais vaikais, ir pan. noriu, kad jiems būtų patogu ir ramu ilsėtis. svetainė netinka (vėlyvos vakaronės, vaikų TV anksti rytais, ir pan.) žodžiu, mus lankančių komfortas yra svarbus. aš kitaip neįsivaizduoju, ir atskiras kambarys yra privalomas  biggrin.gif
antra, mūsų kompiuteriai stovės tame kambarėlyje, niekur kitur jų irgi neįsivaizduoju.
be to, užsiiminėju įvairiais rankdarbiais, siuvimu, tam reikia ramios vietos, nei savo miegamajame, nei svetainėje to negaliu daryti. o šitas kambarėlis tam idealus. duris uždarai, ir visi įpusėti darbai gali sau laukti. nereikia kaskart visko susirinkinėti ir po to vėl išsidėlioti.

gal kiek aiškiau, kam kai kuriems žmonėms darbo/svečių kambario tikrai reikia? smile.gif
o kalbant apie šitą išplanavimą, koridorius labai nepatinka, ir nematau vietos miegamojo lovai  g.gif

Siuvimas ir rankdarbiai įtikina atskiro kambario poreikį 4u.gif Nešiojamas kompas pas mane nutrenktas svetainėje, nematau poreikio jam atskirą kambarį statyti biggrin.gif O svečiai tai namo važiuoja visada nakvoti, o tolimesnių nelabai turim - tai čia labai individualu 4u.gif

Projektuoja praktiškai visi tą kambarį, bet reiktų realiai apsvarstyti kiekvienam individualiai jo poreikį 4u.gif
Atsakyti
Labutis dar kartelį smile.gif

Žiūriu ši temutė visai numirė sad.gif bet dėl visa ko įkelsiu dar vieną projektuką. Gal kas pakomentuotų ax.gif Man holas per didelis atrodo ir tas mažasis miegamasis su rūbine turėjo būti nedidelis darbo kambarys sad.gif tik kaip sumažinti protas neišneša....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Di72: 12 gegužės 2013 - 16:24
apie darbo kambari daznai diskusijos issirutulioja doh.gif o priezastys jo vis kitokios atskirose seimose buna: tiesiogine to zodzio prasme darbo kmb., sveciu apgyvendinimui, knygu ir kt medziagos sandeliavimui ir pan. ar jo reikia ar ne- kiekvienam savo. as laikausi nuomones, kad miegamuosiuose tv ir PC ar NB negali buti, todel darbo kmb mums buvo butinas. be darbo vietu jame dar laikomas yra mano knygu archyvas. del ramybes as visiskai sutinku, jei dirbate ar turite kazkokia veikla- darbo kambarys pats tas. o apie nb naudojima svetaineje, lovoje ar virtuveje ant stalo- gerai jei tik delfi paskaitote ar pasta pasitikrinate. jei reiketu rimtai dar kelias valandas po darbo padirbeti, darbo kambario kaip isganymo reiketu- del normalaus aukscio stalo ir patogios kedes, kitaip sakant del tiesios nugaros ir nuovargio kakle nebuvimo.

Di72, pas mane neatsidare. negaliu pakomentuoti smile.gif
Atsakyti
[quote=BonyEx,2013 05 16, 13:21]
apie darbo kambari daznai diskusijos issirutulioja doh.gif o priezastys jo vis kitokios atskirose seimose buna: tiesiogine to zodzio prasme darbo kmb., sveciu apgyvendinimui, knygu ir kt medziagos sandeliavimui ir pan. ar jo reikia ar ne- kiekvienam savo. as laikausi nuomones, kad miegamuosiuose tv ir PC ar NB negali buti, todel darbo kmb mums buvo butinas. be darbo vietu jame dar laikomas yra mano knygu archyvas. del ramybes as visiskai sutinku, jei dirbate ar turite kazkokia veikla- darbo kambarys pats tas. o apie nb naudojima svetaineje, lovoje ar virtuveje ant stalo- gerai jei tik delfi paskaitote ar pasta pasitikrinate. jei reiketu rimtai dar kelias valandas po darbo padirbeti, darbo kambario kaip isganymo reiketu- del normalaus aukscio stalo ir patogios kedes, kitaip sakant del tiesios nugaros ir nuovargio kakle nebuvimo.

Pritariu, ypač kai darbas tikrai reikalauja susikaupimo, o be to gali būti toks variantas, kad ateityje gali būti ir dar vienas vaikelis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(BonyEx @ 2013 05 16, 12:21)

Di72, pas mane neatsidare. negaliu pakomentuoti smile.gif

Labai gaila unsure.gif kaži kodėl neeatsidarė? aš pabandžiau atidaryt - atsidaro...
Atsakyti
QUOTE(Di72 @ 2013 05 16, 15:22)
Labai gaila  unsure.gif  kaži kodėl neeatsidarė? aš pabandžiau atidaryt  - atsidaro...

pas mane apsaugu labai daug. kartais jos net labai padeda, o kartais.... jei netingi, ikelk I foruma wink.gif
Atsakyti
Tai kad ji PDF formatu, o aš skanerio neturiu sad.gif
Atsakyti
dar kartelį 4u.gif

user posted image
Atsakyti