sveikos. noriu paklausti kuom skiriasi verslo liudijimas nuo individualios veiklos pagal pazyma?
dabar dirbu grozio salone su verslo liudijimu.,o gal pagal veikla butu maziau mokesciu?
QUOTE(pince @ 2013 05 29, 20:21)
Na čia jūsų individuali veikla ir niekas jums negali reguliuoti , jūs pati nusistatot darbo dienas ir valandas tik tiek , kad jeigu ant durų yra darbo laikas , o jūsų nėra , tai sulauksit pretenzijų tik iš pirkėjų
ačiū
turėjau galvoje jei perdirbu valandas, na 6 dienas po 10val nes pačiai pradžiai nesinori iš kart dar vieno žmogaus samdytis norėtūsi isibėgėt vienai tik ar patempsiu
Papildyta:
QUOTE(BRASKYTTT @ 2013 05 29, 20:37)
sveikos. noriu paklausti kuom skiriasi verslo liudijimas nuo individualios veiklos pagal pazyma?
dabar dirbu grozio salone su verslo liudijimu.,o gal pagal veikla butu maziau mokesciu?
gal padės metų senumo straipsnis, niekas nepasiketę, tik ligonių kasoms ne 72 o 90
http://www.bznstart....la-pagal-pazyma
Planuojam vaikutį ir iškilo klausimas dėl motinystės atostogų. Vykdau individualią veiklą pagal pažymą (pajamos geros). Dabar man siūlo dar ir įsidarbinti 0,25 etato arba dirbti pagal autorinę sutartį (pajamos nedidelės apie 300 į rankas). Pajamų turėčiau ir iš individualios veiklos ir iš darbo arba autorinės sutarties. Ką rinktis, kad vėliau išėjus į motinystės atostogas būtų geriau?
Sakykit, ar gerai suprantu, kad dirbant pagal verslo liudijima pajamos neribojamos ir metu gale nereikia susimoketi jokiu papildomu mokesciu nuo pajamu?
Ir...ar dirbant pagal verslo liudijima prie islaidu galima priskirti kura, interneto mokesti? ar cia tik dirbant su pazyma?
Ir...ar dirbant pagal verslo liudijima prie islaidu galima priskirti kura, interneto mokesti? ar cia tik dirbant su pazyma?
QUOTE(*Selena* @ 2013 06 03, 13:18)
yra man rodos šiemet apribojimų, kažkas apie juridinius asmenis, kažkokį tik procentą gali parduoti juridiniam asmenims, o viršijus limitą tenka susimokėti mokesčius papildomai
dėl kuro nežinau, bet turbūt,kad ne...
QUOTE(Nerami @ 2013 06 04, 20:10)
Sveikos, norejau paklausti ar gaunant motinystes pasalpa pirmus metus galima dirbti pagal verslo liudijima? Tai yra, ji nera mazinama?
galima, nebus mazinama
QUOTE(Nerami @ 2013 06 04, 19:10)
Sveikos, norejau paklausti ar gaunant motinystes pasalpa pirmus metus galima dirbti pagal verslo liudijima? Tai yra, ji nera mazinama?
QUOTE(D*L*K @ 2013 06 04, 19:59)
galima, nebus mazinama
Jūsų vietoje pasitikslinčiau sodroje. Antrais tai žinau, kad nemažinama, bet pirmais... abejoju
QUOTE(pukuotukas @ 2013 05 30, 18:50)
siandiena skambinau i Sodra tai atsake kadangi verslo liudijima turintis nera drausti sveikatos draudimu tai kaip ir neitakoja . tiesiai sviesiai paklausiau ar man nesumazes pinigai uz vaika atsake , kad tikrai ne
Atsakymas is kitos temos i ta pati klausima
QUOTE(Naktibalda @ 2013 06 04, 22:15)
Jūsų vietoje pasitikslinčiau sodroje. Antrais tai žinau, kad nemažinama, bet pirmais... abejoju
su VL galima, o su IVP - ne, cia juk Lietuva, viskas per viena vieta
Ką daryti, kai klientas nenori sąskaitos faktūros? Tiesiog išrašyti ir viskas? O laukelyje kur pervedimo paskirtis jis atsisako rašyti, kad už suteiktas paslaugas... Vykdau individualią veiklą. Jokių juodų pinigų nereikia man, tai šito nesiūlykit.
QUOTE(stafisss @ 2013 06 06, 18:09)
Ką daryti, kai klientas nenori sąskaitos faktūros? Tiesiog išrašyti ir viskas? O laukelyje kur pervedimo paskirtis jis atsisako rašyti, kad už suteiktas paslaugas... Vykdau individualią veiklą. Jokių juodų pinigų nereikia man, tai šito nesiūlykit.
tai vistiek turit rasyti du egzempiorius. jeigu neima, pasiliekat abu sau arba jo ismetat ir viskas