Įkraunama...
Įkraunama...

Verslo liudijimas (patentas), individuali veikla,

bet ča esmė yra ta, kad sodrai reik skaičiuot, nuo pajamų - išlaidos (neįskaitant sodros mokesčių, o mokesčių inspekcijai jau skaičiuojant atmest ir sodrai priskaičiuotus mokesčius ir viskas turi gautis ir be tų formulių.
Jie tiesiog patys susipainiojo savo sąvokose, kas yra apmokestinamos pajamos
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2013 05 20, 21:00)
bet ?a esm? yra ta, kad sodrai reik skai?iuot, nuo pajamø - i?laidos (ne?skaitant sodros mokes?iø, o mokes?iø inspekcijai jau skai?iuojant atmest ir sodrai priskai?iuotus mokes?ius ir viskas turi gautis ir be tø formuliø.
Jie tiesiog patys susipainiojo savo s?vokose, kas yra apmokestinamos pajamos

taip, keistuole, tame suo ir pakastas, kad vmi mes minusuojame sodrai sumoketus mokescius, o mokant sodrai ju kaip ir jau negalima atimti, del to reik pagal ta formule pasidauginti ir dadeti gabaliuka. bet niekur tai normaliai nepaaiskinta, kaip ir kas. kaip visada jautiesi visisku dunduku.
Atsakyti
As skaiciavau pagal ta,kas visur nurodoma,kaip skaiciuoti,o Sodroje savi paskaiciavimai,kurie dar slepiami ir neviesinami,atsiprasant blink.gif
Man buvo tas pats,kai paskmabinau i Sodra,pasake visai kitus skaicius,nei i VMI deklaravau,bet veliau isiaiskinau kame reikalas - Sodra man buvo maziau PSD paskaiciavusi(nuo puses pajamu),o as sumokejau nuo minimumo,del to jie visus balamutina,pagal juos turiu kiek tai pajamu nerodyti,ko net nesiruosiu daryti. I VMI laiska rasiau ir gavau atsakyma,kuri i Sodra nesiu,jei kas jiems neaisku blink.gif ,kur parasyta,kad i leidziamus atskaitymus traukiama visa nuo minimumo sumoketa PSD suma,jei tu daugiau niekus nedraustas. Zodziu gaunasi,kad jei mazai uzdirbi,permoki PSD,o maziau negali,nes nuo minimumo turi moketi biggrin.gif
Atsakyti
labas,

visiskai nesigaudau situose reikaluose.

jeigu darau rankdarbius ir noriu juos pardavineti savo internetineje parduotuveje, ka man reikia tureti? na, kaip dirbti, kad legalu butu ir kiek tokiu atveju turiu moketi valstybei?
dekui smile.gif
Atsakyti
pasiemiau penktadienį individualią veiklą, vos atsisėdau ant kėdės iškart aiškiai pasakė kad visa info yra internete arba vyksta kursai juozapavičiaus gatvėj bet vasara nelabai doh.gif žmonių visai nebuvo, nesuprantu ką jos ten dirba kad negali suteikti info, davė kažkokį lapą užpildyt namie kažkokį kodą irašyti turiu kur net neisivaizduoju apie ką šneka eina.. doh.gif kaip dabar man viską pildyti gal kas pasakysit? į tą knygą rašyti viską pajamas ir išlaidas su čekiais būtinai? ar būtina išrašyti žmogui čekį? ar būtina man juos visus rinkti??
Atsakyti
QUOTE(Rūtkė @ 2013 05 26, 19:22)
pasiemiau penktadienį individualią veiklą, vos atsisėdau ant kėdės iškart aiškiai pasakė kad visa info yra internete arba vyksta kursai juozapavičiaus gatvėj bet vasara nelabai  doh.gif žmonių visai nebuvo, nesuprantu ką jos ten dirba kad negali suteikti info, davė kažkokį lapą užpildyt namie kažkokį kodą irašyti turiu kur net neisivaizduoju apie ką šneka eina..  doh.gif kaip dabar man viską pildyti gal kas pasakysit? į tą knygą rašyti viską pajamas ir išlaidas su čekiais būtinai? ar būtina išrašyti žmogui čekį? ar būtina man juos visus rinkti??

jūs ėmėt individualią veiklą pagal pažymą? aš ja labai domiuosi, bet kadangi irgi gavau tokį atsakymą, tai pradžiai sakiau labiau pasiskaitysiu, kad daug maž suprasčiau apie ką kalba eina, dar kaip tik mūsų mieste buvo vmi seminaras apie buhalterinės veiklos tvarkymą, tai ten man patarė susirasti vmi puslapyje, leidiniuose " individualios veiklos pagal pažymą ypatumai" ir atspausdinti, nes tipo ten daugiausia info ir bus, tą ir padariau ax.gif dar tik neperskaičiau viso blush2.gif palauksiu darbo biržoj bus seminaras kaip susikurti darbo vietą sau pačiam, tai sakė bus ir sodros darbuotojai ir dar kas, tipo galėsiu klaust, kas bus neaišku, o tada jau matysiu ką daryt biggrin.gif tai dabar skaitau kas man neaišku ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Rūtkė @ 2013 05 26, 20:22)
pasiemiau penktadienį individualią veiklą, vos atsisėdau ant kėdės iškart aiškiai pasakė kad visa info yra internete arba vyksta kursai juozapavičiaus gatvėj bet vasara nelabai  doh.gif žmonių visai nebuvo, nesuprantu ką jos ten dirba kad negali suteikti info, davė kažkokį lapą užpildyt namie kažkokį kodą irašyti turiu kur net neisivaizduoju apie ką šneka eina..  doh.gif kaip dabar man viską pildyti gal kas pasakysit? į tą knygą rašyti viską pajamas ir išlaidas su čekiais būtinai? ar būtina išrašyti žmogui čekį? ar būtina man juos visus rinkti??

leidinys http://www.vmi.lt/cm.....p_col_count=1

apacioje daug klausimu - atsakymu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo giedre_giee: 27 gegužės 2013 - 05:45
Pasiėmiau darbovietėj trečius motinystės atostogų metus. Gal kas žinot, ar galiu savo vardu tuo pačiu vykdyti IV pagal pažymą (kitos rūšies veikla nei darbovietėj)?
Atsakyti
salua nežinau ar pagal pažymą ar kaip, tiesiog atėjau ir pasakiau kad noriu pasiimti individualią veiklą tam tikrai veiklai ir tiek..

idomu dar kadangi aš turiu vaiką iki 8 metų žinau kad nereiks mokėti sodrai draudimo? bet ar aš turiu jiems pranešti kažką ar patys viską žino?
Atsakyti
QUOTE(Rūtkė @ 2013 05 27, 19:59)
idomu dar kadangi aš turiu vaiką iki 8 metų žinau kad nereiks mokėti sodrai draudimo? bet ar aš turiu jiems pranešti kažką ar patys viską žino?

reikes reikes rolleyes.gif nors ir esate drausta kaip mama - nuo pajamu sumos vis tiek kazkiek paskaiciuoja smile.gif As lygiai taip pat turiu vaika 3.5 metu. O reikejo susimoketi visus 13lt su centais smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Rūtkė @ 2013 05 27, 18:59)
salua nežinau ar pagal pažymą ar kaip, tiesiog atėjau ir pasakiau kad noriu pasiimti individualią veiklą tam tikrai veiklai ir tiek..

na jei būtumėt ėmusi veiklą pagal verslo liudijimą tai būtų paprašę iškart susimokėt biggrin.gif jei nemokėjot tai veikla pagal pažymą biggrin.gif tikriausiai kažką internetu bandysit, nes pagal liudijimą negalima, tik pagal pažymą ax.gif
nelabai žinau dar dėl sodros, o dėl ligonių kasų man paaiškino taip: kadangi turiu vaiką iki 8 metų man nebūtina mokėti ligonių kasoms kas mėnesį, tą galėsiu padaryti prieš gegužę deklaruojant pajamas ir sumokant 9% nuo pusės pelno berods g.gif sakau, bet ne mažiau kaip nustatyti tie 90lt? sako ne, juos sumoka valstybė už tave, o tau reiks sumokėti viršų, jei jis bus nuo pelno ax.gif

Gal gali atsakyti tos kurios dirba su individualia veikla pagal pažyma. Ar limituojamas darbo laikas? ar galiu dirbti daugiau nei paprastame darbe? darbas ne namudinis, o krautuvėlė g.gif todėl ant durų darbo laikas užrašytas g.gif
Atsakyti
QUOTE(salua @ 2013 05 29, 20:34)
Gal gali atsakyti tos kurios dirba su individualia veikla pagal pažyma. Ar limituojamas darbo laikas? ar galiu dirbti daugiau nei paprastame darbe? darbas ne namudinis, o krautuvėlė g.gif  todėl ant durų darbo laikas užrašytas g.gif

Na čia jūsų individuali veikla ir niekas jums negali reguliuoti , jūs pati nusistatot darbo dienas ir valandas mirksiukas.gif tik tiek , kad jeigu ant durų yra darbo laikas , o jūsų nėra , tai sulauksit pretenzijų tik iš pirkėjų biggrin.gif
Atsakyti