Paaiškinkit man kas nors, kaip visgi teisingai deklaruoti reikia pajamas, nes kuo daugiau gilinuosi, tuo labiau viskas susipainioja
Pajamos pas mane atlikėjo (95 pajamų rūšis)
Išrašiau sąskaitą 360 Lt.
Sumokėjo man 347,40 Lt
Mokesčių pažymoj matau 360
Tai kiek man rodyt deklaracijoj?
Kitiems
išrašiau sąskaitą 600
Sumokėjo 600
mokesčių pažymoj matau 631,58 Lt
ir kiek čia rodyt?
Ir kokias sumas rašyt pajamų-išlaidų apskaitos žurnale?
sveiki, prašau pagalbos
ruošiuosi pradėti dirbti kirpėja, pradžioi pajamos tikrai bus labai mažos, dabar stoviu ldb. kas geriau verslo liudijimas ar individuali veikla? aš viena auginu vaikutį, gaunu alimentus 200, pajamos bus tikrai mažos, ar imanoma gauti kažkokią pašalpą?
ačiū labai
ruošiuosi pradėti dirbti kirpėja, pradžioi pajamos tikrai bus labai mažos, dabar stoviu ldb. kas geriau verslo liudijimas ar individuali veikla? aš viena auginu vaikutį, gaunu alimentus 200, pajamos bus tikrai mažos, ar imanoma gauti kažkokią pašalpą?
ačiū labai
QUOTE(Rūtkė @ 2013 05 05, 20:07)
sveiki, prašau pagalbos
ačiū labai
ačiū labai
Labas, kadangi augini vaikuti, mano nuomone geriau individuali veikla, kadangi uz verslo liudijima tau reikes moketi is karto. O individualia veikla - tik nuo uzdirbtu pajamu. Jei neuzdirbsi nieko nemokesi. Arba gal jei islaidu daug patirsi kokiu isvis nieko nemokesi, jei jos atsvers pajamas. Geriau idv, kadangi tau nereikes moketi privalomojo sveikatos draudimo, nes augini maza vaika. Man rodos iki jam sueis 8 m. nes kaip mama esi valstybes drausta. Bet jei gauni kokias motinystes ismokas, reikia tau pasidometi ar tau ju neisskaiciuos jei turesi dar kitu pajamu. Nes anksciau buvo toks istatymas. Jei neklystu jo jau nebera, bet reikia pasidometi mokesciu inspekcijoje.
dabar gaunu tik bedarbio pašalpą, bet šį mėn ji jau bus paskutinė kaip suprantu nes gaunu nuo gruodžio, o už vaikutį gaunu po ~50lt..
galvoju gal jai bus labai mažos pajamos galima prašyti soc pašalpos..
beje vaikučiui rudenį bus 4 metukai..
QUOTE(Rūtkė @ 2013 05 05, 20:22)
dabar gaunu tik bedarbio pašalpą, bet šį mėn ji jau bus paskutinė kaip suprantu nes gaunu nuo gruodžio, o už vaikutį gaunu po ~50lt..
tada turesi palaukti kol tikrai nustos ta pasalpa moketi, ja moka puse metu. nes nutrauktu pasalpos mokejima jei paimtum individualia veikla.
QUOTE(mėnulis @ 2013 05 05, 19:18)
Labas, kadangi augini vaikuti, mano nuomone geriau individuali veikla, kadangi uz verslo liudijima tau reikes moketi is karto. O individualia veikla - tik nuo uzdirbtu pajamu. Jei neuzdirbsi nieko nemokesi. Arba gal jei islaidu daug patirsi kokiu isvis nieko nemokesi, jei jos atsvers pajamas. Geriau idv, kadangi tau nereikes moketi privalomojo sveikatos draudimo, nes augini maza vaika. Man rodos iki jam sueis 8 m. nes kaip mama esi valstybes drausta. Bet jei gauni kokias motinystes ismokas, reikia tau pasidometi ar tau ju neisskaiciuos jei turesi dar kitu pajamu. Nes anksciau buvo toks istatymas. Jei neklystu jo jau nebera, bet reikia pasidometi mokesciu inspekcijoje.
Ar tikrai nereikes PSD moketi?
Nes kazkada ketinau imti iv, tai ligoniu kasose sake, nors turiu mazamecius vaikus, nebesiskaitau valstybes draudziama, tik tiek, kad galima ji moketi ne kas menesi, o laikotarpio pabaigoje. Gal kas pasikeite?
QUOTE(Algyte @ 2013 05 06, 17:11)
Nes kazkada ketinau imti iv, tai ligoniu kasose sake, nors turiu mazamecius vaikus, nebesiskaitau valstybes draudziama, tik tiek, kad galima ji moketi ne kas menesi, o laikotarpio pabaigoje. Gal kas pasikeite?
Ka reiskia laikotarpio pabaigoje? tai ir yra nuo pajamu turbut Psd visi moka, tik vieni kas menesi, 90 lt, o kiti, kurie yra valstybes draudziami moka nuo pajamu. Tada eikit kitur ar dar karta issiaiskinti. Gali blogai isaiskinti, ar jus ne taip suprasite.
QUOTE(Algyte @ 2013 05 06, 16:11)
jei viena mažametį, tada kol jam sueis trys metai jie draudžia, arba kol stovi darbo biržoje... kitaip mokėtis teks.. ankščiau buvo iki 8m, dabar jei turi du vaikus tada iki vyresniam pilnametyste.. pati išsiėmiau, nemokama sveikatos draudimą ES, tai man taip išaiškino, kai pamačiau, kad vyro ir vaikų ilgai galioja, o maniškis tik kelis mėn, tol kol mažiui sueis 3metai...
Mergaites, nemalkit i kruva dvieju skirtingu dalyku - draustumo esant bedarbei su mazu vaiku ir PSD mokesciu turint IV. Vykdant individualia veikla PSD moketi vistiek reikia, net jei esate drausta valstybes (pvz. dirbate oficialiai, esate studentas ar pan.) - cia lygiai taip pat, kaip turint dvi darbovietes - mokescius mokate abejose, ir niekur jie nera mazinami auginant mazus vaikus (tik taikomas papildomas NPD). Vienintelis skirtumas tas, kad jei kazkokiu budu esate drausta, tai vykdant IV nereikia PSD moket kas menesi - galima sumoketi visa suma uz visus metus, deklaruojant metu pajamas. Jei pajamos per menesi nevirsys minimumo (arba ju isvis nebus), reikes moketi min PSD, kuris siuo metu yra 90lt/men. Jei pajamos virsys menesio minimalu atlyginima, tada jau skaiciuojami 9 proc nuo visu pajamu. O tai, ka aptarinejate su vaikuciais ir ligoniu kasomis, svarbu nedirbancioms mamytems ir nestovincioms darbo birzoje - tokiu atveju joms galioja draustumas ligoniu kasose. Jei vienas vaikas, tai - kol sueis 8metai, jei du - kol pirmasis bus pilnametis.
Taip pat kyla klausimas, kodel auksciau rasiusiai mamai suteike info apie tai, kad draudimas galioja,kol vaikui sueis trys metai - ligoniu kasose pateikiama info, kad iki 8 m ir apie pakeitimus nieko negirdejau
Taip pat kyla klausimas, kodel auksciau rasiusiai mamai suteike info apie tai, kad draudimas galioja,kol vaikui sueis trys metai - ligoniu kasose pateikiama info, kad iki 8 m ir apie pakeitimus nieko negirdejau
QUOTE(Algyte @ 2013 05 06, 16:11)
PSD susimoketi tikrai reikes, nesvarbu, kad turite vaiku, ar darba ar studentas ir t.t. Tik kaip jau rase, gaunate privilegija, kad nereikia moketi kas menesi, o tik metu gale nuo pajamu, jei nieko neuzdirbsite, sumokesite 0.
o jei neturetumet vaiko, tai reiktu moketi kas menesi po 90lt, netgi, jei uzdarbis butu 0.
Sveiki
noriu paklausti. Deklaracijas sodrai pateikti reikia pagal gyvenamaja vieta ar paal ta kur esi registruotas?
noriu paklausti. Deklaracijas sodrai pateikti reikia pagal gyvenamaja vieta ar paal ta kur esi registruotas?
QUOTE(Zirzė @ 2013 05 06, 21:29)
Sveiki
Sodrai pagal registracdijos vietą ir tai sodrai, kur registruotas, arba siųsti registruotu paštu.
Papildyta:
QUOTE(D*L*K @ 2013 05 06, 21:23)
Vykdant individualia veikla PSD moketi vistiek reikia, net jei esate drausta valstybes (pvz. dirbate oficialiai, esate studentas ar pan.) - cia lygiai taip pat, kaip turint dvi darbovietes - mokescius mokate abejose, ir niekur jie nera mazinami auginant mazus vaikus (tik taikomas papildomas NPD).
Kažką maišot pati...
Tie kas kas mėnesį gali nemokėti, tie turi mokėti PSD 9%, o ne min 90Lt/mėn.
Anksčiau buvo taip, kad nepriklausomai nuo nieko po min PSD privalo visi mokėti.
Prieš porą mėn buvau seminare ir aiškiai buhalterė aiškino kaip ir kokias tas PSD reikia mokėti. Tai yra mokamas skirtumas nuo sumokėtų ir mokėtinų. o mokėtini yra 9% nuo 50% pajamų(atskaičius leistinus atskaitymus).
Taip, kad , jei pajamų yra mažiau, tai man ir mažiau to PSD reikia mokėti.
O jei pajamų 0 ar jos minuse, tai ir PSD nereikia mokėti (nebent, nedirbantis ir valstybės nedraustas ir reikia kas mėnesį mokėti)...