Įkraunama...
Įkraunama...

Verslo liudijimas (patentas), individuali veikla,

laba vakara, gal kas pagelbes 4u.gif

Turiu IV pagal pazyma, noriu paklausti, ar su ja priklauso motinystes ismokos? gal kas zino, is kurio laikotarpio dabar skaiciuoja motinystes ismokas.

Atsakyti
QUOTE(Zirzė @ 2014 03 20, 19:39)

Turiu IV pagal pazyma, noriu paklausti, ar su ja priklauso motinystes ismokos? gal kas zino, is kurio laikotarpio dabar skaiciuoja motinystes ismokas.

man tas irgi idomu g.gif ir kaip skaiciuoja?
Atsakyti
QUOTE(lituka @ 2014 03 20, 22:57)
man tas irgi idomu  g.gif  ir kaip skaiciuoja?

radau tokia informacija. cituoju " Gaunantys pajamas pagal individualios veiklos pažymą asmenys ir ūkininkai laikomi apdraustaisiais, jeigu jie yra sumokėję socialinio draudimo įmokas už paskutinį Valstybinio socialinio draudimo įstatyme nustatytą laikotarpį."

Iv turiu jau 2metus, esu draudziama valstybes lesomis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zirzė: 20 kovo 2014 - 22:29
Man su tais visais mokesciais irgi pastoviai nesiseka doh.gif Dabar atsidarau deklaracijos pazyma ir matau, kad priskaiciuota PSD 377.42 blink.gif
Situacija tokia, kad stovejau birzoj iki liepos men ir lankiau kursus.Po ju reikejo issimt verslo liudijima pusei metu.Dar mokesciuos pamokino, kad likciau toliau birzoj, tai nereiks moket PSD.Pasirodo nieko panasaus.Tai kol susigaudziau 08 ir 09 men PSD buvo nemoketa.Ir aisku praradau dar sveikatos apsauga.Bet 10,11 ir 12 men mokejau po 90lt.Tai is kur man ta skolos suma g.gif
Dar vienas klausimas-jei moku kas men po 90lt, tai VL ispirktas dienas dar atskirai PSD reikia moket?
Atsakyti
Cia,matomai,kaip ir pas mane gavosi. Apsurdu,apsurdas blink.gif
Pasirodo,kad IV su pazyma PSD eina Sodrai,o VL PSD eina i VMI. Issitraukiau ta savo VL,tai ten parasyta,kad jeigu esi draustas,tai moki PSD uz tas dienas pagal VL(man buvo 3 dienos),o metu gale dar prie to 90 lt. Nemoketi gali,tik jeigu esi draustas valstybes arba dirbi valdiskame darbe,va cia tai bent blink.gif
Nesuprantu,kodel susikurias sau darbo vieta zmogus apmokestinamas per visus galus,o dirbantys darbuose ne. Skambinsiu i VMI,nors,manau,kad nieko nepesiu,reiks moketi. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(mėnulis @ 2014 03 19, 21:15)
na kaip nemaziau, jei zmogus mazai uzdirbo is savo idv, tarkim 300 lt per metus, jis nemokes jokiu 90 lt per menesi, jei ieis i valstybes apdraustuju arba darbdavio apdraustuju grupe. jis mokes tik 9 proc nuo pajamu sveikatos draudimo. ir tikrai tai sudarys maziau, nei 90 lt per menesi.

Tai jei zmogus dirba pagal darbo sutarti tai nereiskia, kad nemoka mokesciu, tiesiog jis tu pinigu nepamato, mokescius ie jo algos atsaiciuoja buhaltere, o jei yra valstybes apdraustas, tai tada taip nereikia moketi to minimumo, bet tik tokiu atveju.

QUOTE(Saulužė @ 2014 03 20, 15:52)
Laba diena 4u.gif Dirbu su verslo liudijimu. Kazin kiek as turiu moket psd per men, ar 90 ar kiek? Nes auginam 5 ir 7 m vaikus. Mokesciuose sake mokėt arba 90 arba mažiau, tai kaip čia yra? Gal kas žinot? blush2.gif

Kadangi vaiku neturiu tai tisliai pasakyti negaliu, bet jus turetumete buti drausta valstybes lesomis ir nereiktu moket 90lt per men., tik gal reikia kazkokius doc pateikti, nes galima pasirinktinai arba tevui arba motinai gaut draustuma, pries tai kazkuri mama apie tai kalbejo.

QUOTE(rulle @ 2014 03 20, 17:01)
O,man gavosi taip,as turiu IV ir moku PSD 90 lt. 2013 metais i Kaziuko muge emiau VL 3 dienom ir sumokejau visus mokescius,tai dabar atejo skola us PSD 90 lt,tai kaip cia suprasti?Gaunasi taip,kad sumokejau uz viena menesi 189 lt PSD.
Skambinau i Sodra,tai jie neadministruoja VL PSD ir klausiau del tos formos GPM308M,pasake,kad galima nepildyti smile.gif

Siaip tai neturetu prasyti dvigubo g.gif , gal klaida kazkokia

QUOTE(Zirzė @ 2014 03 20, 19:39)

Taip priklauso, pagrindine salyga yra tokia, kad per paskutinius 24 men iki dekreto turite buti sumokejus VSD imkas bent nuo 12 000 Lt (tai yra turie būti deklaravus 24 000 Lt pelno), pasalpa skaičiuojama nuo paskutiniu 12 mėn pelno, neimant menesio kada iseinat i dekreta ir pries tai buvusio menesio. bet dar yra ivairiu subtilybiu, jei paskaitytumet kelis puslapius atgal rastumet atsakymus i savo klausimus.
Atsakyti
QUOTE(Vicious_L @ 2014 03 23, 23:50)
Taip priklauso, pagrindine salyga yra tokia, kad per paskutinius 24 men iki dekreto turite buti sumokejus VSD imkas bent  nuo 12 000 Lt (tai yra turie būti deklaravus 24 000 Lt pelno), pasalpa skaičiuojama nuo paskutiniu 12 mėn  pelno, neimant menesio kada iseinat i dekreta ir pries tai buvusio menesio. bet dar yra ivairiu subtilybiu, jei paskaitytumet kelis puslapius atgal rastumet atsakymus i savo klausimus.

aciu uz atsakyma 4u.gif
Atsakyti
Konsultuoju pajamu deklaravimo, IV pagal pažymą ar verslo liudijimą klausimais.
Deklaracijų pildymas VMI, Sodrai. Apskaitos tvarkymas.

Jei kas turit klausimu AŽ arba marufaz@gmail.com

Nepamirskit kad viska galima tvarkyt/koreguot uz 5 metus atgal... smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Marukas: 30 kovo 2014 - 13:47
sveikos, merginos.
jei noriu gauti motinystes ismokas dirbant indv. veikla pagal pazyma turiu deklaruoti maziausiai 24000 gryno pelno, ar apmokestinamo pelno doh.gif
Atsakyti
Sveiki,

Norint susimokėti mokesčius Sodrai, reikia kažkaip deklaruoti jai IV pajamas, išlaidas, pagal ką pasiskaičiavau VSD ir PSD ar tiesiog savarankiškai susimokėti ir viskas?

Dar klausimas, žiūrėjau įmokų kodus, tai kiek suprantu PSD ir VSD mokamos bendrai viena suma su tuo pačiu įmokos kodu?

Ačiū.
Atsakyti
QUOTE(liniux @ 2014 04 01, 21:30)
sveikos, merginos.
jei noriu gauti motinystes ismokas dirbant indv. veikla pagal pazyma turiu deklaruoti maziausiai 24000 gryno pelno, ar apmokestinamo pelno doh.gif

24 000Lt = (pajamos - islaidos). Sodros bus apmokestinama 12 000Lt is tos sumos (50%). Zodziu sodros mokesciai turi buti sumoketi nuo 12 menesiu minimumo (12 000Lt). Bet zinok gal nebutina tikrai uzdirbti visa ta suma, gal galima sodrai savarankiskai daugiau sumoket ir viskas, man sito dalyko taip ir nepavyko issiaiskint, ar tai butu teiseta. Man jos telefonu sake, kad galiu ir daugiau moket nei realiai uzdirbu, bet man kazkaip baisu.
Atsakyti
QUOTE(Vicious_L @ 2014 04 07, 07:29)
24 000Lt = (pajamos - islaidos). Sodros bus apmokestinama 12 000Lt is tos sumos (50%). Zodziu sodros mokesciai turi buti sumoketi nuo 12 menesiu minimumo (12 000Lt). Bet zinok gal nebutina tikrai uzdirbti visa ta suma, gal galima sodrai savarankiskai daugiau sumoket ir viskas, man sito dalyko taip ir nepavyko issiaiskint, ar tai butu teiseta. Man jos telefonu sake, kad galiu ir daugiau moket nei realiai uzdirbu, bet man kazkaip baisu.

Ar teisingai as suprantu: kad reikia i metus uzdirbti maziausiai 12 000 lt? Ir pradirbti ne maziau 24 men. iki isejimo i dekreta?

Ir dar klausimelis:
1. As ka tik pradejau uzsiimineti idividualia veikla, esu apdrausta valstybes lesomis, tai kokius mokescius man reikes moketi?
2. GPM 15 ar 5% ? Nuo ko cia priklauso?

Atsakyti