Įkraunama...
Įkraunama...

Verslo liudijimas (patentas), individuali veikla,

QUOTE(rulle @ 2014 03 19, 12:40)
Sveiki,gavau preliuminaria deklaracija,delfi perskaiciau sita,bet jokio papildomo lauko neradau  g.gif ar kas nors radote?

Individualią veiklą pagal pažymas vykdantys mokesčių mokėtojai deklaracijoje ras papildomą lauką. Jame įvedę savo pajamas pamėnesiui gyventojai nebeturės prievolės šių duomenų perduoti „Sodrai“, nes VMI bendrąja tvarka juos „Sodrai“ perduos.

ten ne laukas o visas naujas priedas smile.gif GPM308M
Atsakyti
QUOTE(giedre_giee @ 2014 03 19, 12:42)
ten ne laukas o visas naujas priedas  smile.gif  GPM308M

Aciu,keista,kad man jo neatsiunte smile.gif
Atsakyti
Aciu dievui, kad nebereikes tos SAV. Pernai as ja blogai uzpildziau, turejau paskui vaziuot i Sodra i kita miesta. O jei per menesi nieko negavai,taip kaip tas pajamas paskirstyti pamenesiui si karta...Jei jos labai netolygios
Atsakyti
Tai cia ta pati SAV,tik kitaip vadinasi. Uzpildziau ja,bet raso,kad visur klaidos,kad neatitinka nei veiklos,nei pajamu kodai ir sumos,kelis kartus patikrinau,viskas gerai,o meta klaida doh.gif kazkokia nesamone.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rulle: 19 kovo 2014 - 13:20
Prieda pildyti nebutina smile.gif
GPM308M prieda turi uzpildyti IV pajamu gaves gyventojas,pageidaujantis,kad VSD imoku mokejimo prievole butu nustatoma atsizvelgiant I kiekviena mokestinamo laikotarpio menesi gautas IV pajamas. Jeigu priedas neuzpildytas,VSD imoku apskaiciavimo tikslais laikoma,kad gyventojo uzdirbtos pajamos vienodos. CPM308M priedas pildomas IV vykdancio gyventojo pageidavimu.
Atsakyti
QUOTE(rulle @ 2014 03 19, 17:06)
Prieda pildyti nebutina smile.gif
GPM308M prieda turi uzpildyti  IV pajamu gaves gyventojas,pageidaujantis,kad VSD imoku mokejimo prievole butu nustatoma atsizvelgiant I kiekviena mokestinamo laikotarpio menesi gautas IV pajamas. Jeigu priedas neuzpildytas,VSD imoku apskaiciavimo tikslais laikoma,kad gyventojo uzdirbtos pajamos vienodos. CPM308M priedas pildomas IV vykdancio gyventojo pageidavimu.

Aciu, kad paraset. O jei nepildysim to priedo, ar nereikes teikti sodrai to SAV kitais keliais, kaip ir pernai g.gif
Atsakyti
QUOTE(mėnulis @ 2014 03 19, 17:07)
Aciu, kad paraset. O jei nepildysim to priedo, ar nereikes teikti sodrai to SAV kitais keliais, kaip ir pernai  g.gif

Tikiuosi,kad-ne(kiek supratau is parasymo,nes anksciau gi nereikejo),nors pas mus gi megsta popierizma.
Atsakyti
QUOTE(DaRiJuSa @ 2014 03 12, 15:45)
Sveikos.Gal kas irgi turejote galvosuki- kaip issisukti,kad iseitu maziau sumoketi ax.gif Sakykim-vyras dirba pagal IV,o as niekur nedirbu.Kazin kuris atvejis butu dekingesnis-ar tada,kai du nepilnameciai vaikai uzrasyti jam ir jis mokasi mokescius metu gale,o as pati susimoku kas menesi po 90 lt.Ar kitu atveju-kai vaikai ant manes ir as nieko nemoku,o vyras moka uz save po 90 lt.ir metu gale kitus mokescius.Ar gal yra del kitu mokesciu pliusas,kai vaikai uzrasyti vyrui? g.gif Zodziu,maliau-sumaliau...bet gal yra tai suprantanciu mamyciu.Is anksto dekoju...

Labiua jums apsimoka ant saves vaikus rasytis. Tokiu atveju vyras mokes 90x12 + (pelnas/2*0,09-90x12), o jus nieko. Nes priesingu atveju, jei vaikai bus ant vyro, tai jus mokesit 90x12, o vyras vis tiek tures sumoket pelnas/2*0,09

Papildyta:
QUOTE(vilku motinėlė @ 2014 03 06, 11:41)
Aš matyt ne visk iki galo suprantu..
Aš turiu IDV pagal pažymą. Gegužę išeinu į dekretą. Turiu tokią veiklą,  kad man atsirasti gali pajamų tarkim gimdymo mėnesį ar panašiai. Tai žinau, kad gautas pajamas  man lygintų su pašalpa ir jei pajamos didesnės negaučiau. Čia kaip ir viskas tvarkoj, bet.. Norint gauti pajamas iš tos veiklos.. reikia turėti prieš tai visą mėnesį IDV. Sakau, gal yra kažkoks būdas, kad vos ne išsiimi pažymą konkrečiai dienai išsirašai  faktūrą tai datai ir gauni pinigus ir uždarai tą veiklą?  Tai tą vieną mėnesį kaip ir  negaučiau pašalpos, bet pajamos kelis kartus didesnės būtų. O kitais mėnesisi ramiai su pašalpa  gyventi. Gal teko kam su tuo susidurti?

Tai as juk viska aprasiau, nereikia gi tos IDV uzdaryt, o tiesiog teikti SAV ir viskas. Pas mane gi analogiska situacija, kad daugumoj nieko neuzdirbu o per menesi galiu puses metu alga gaut. Del to neuzdarysiu veiklos, o teiksiu SAV.
Papildyta:
QUOTE(Teisybes_ieskotoja @ 2014 03 06, 15:58)
O čia tikrai 100% tiksli informacija? smile.gif

QUOTE(Frontera @ 2014 03 07, 12:41)
Va cia naujiena. kiek teko skaitineti tai supratau jei tik vykdai kokia veikla iskart PSD (t.y. 90lt/men) turi susimoketi pats ir jau niekas neziuri kiek ir koki oamziaus vaiku turi.

Taip tikrai taip yra. Kekvienas zmogus turi moketi PDS nuo savo pajamu, nesvarbu ka jis veikia, bet ne maziau kaip 90Lt per men, iš to ir išplaukia tas mėnesinis mokestis.

QUOTE(Frontera @ 2014 03 10, 10:21)
Sveiki, aciu kad pasidalinote informacija. radau apie tuos seminarus info. Taciau prisijungus prie Mano VMI nerandu kurioj vietoj jie yra, kad galeciau prisiregistruoti. Gal galite padeti?

Rekomenduoju nueiti, tikrai naudingi seminarai
Atsakyti
QUOTE(Vicious_L @ 2014 03 19, 21:59)
Labiua jums apsimoka ant saves vaikus rasytis. Tokiu atveju vyras mokes 90x12 + (pelnas/2*0,09-90x12), o jus nieko. Nes priesingu atveju, jei vaikai bus ant vyro, tai jus mokesit 90x12, o vyras vis tiek tures sumoket pelnas/2*0,09

Papildyta:
Tai as juk viska aprasiau, nereikia gi tos IDV uzdaryt, o tiesiog teikti SAV ir viskas. Pas mane gi analogiska situacija, kad daugumoj nieko neuzdirbu o per menesi galiu puses metu alga gaut. Del to neuzdarysiu veiklos, o teiksiu SAV.
Papildyta:
Taip tikrai taip yra. Kekvienas zmogus turi moketi PDS nuo savo pajamu, nesvarbu ka jis veikia, bet ne maziau kaip 90Lt per men, iš to ir išplaukia tas mėnesinis mokestis.
Rekomenduoju nueiti, tikrai naudingi seminarai

na kaip nemaziau, jei zmogus mazai uzdirbo is savo idv, tarkim 300 lt per metus, jis nemokes jokiu 90 lt per menesi, jei ieis i valstybes apdraustuju arba darbdavio apdraustuju grupe. jis mokes tik 9 proc nuo pajamu sveikatos draudimo. ir tikrai tai sudarys maziau, nei 90 lt per menesi.
Atsakyti
Laba diena 4u.gif Dirbu su verslo liudijimu. Kazin kiek as turiu moket psd per men, ar 90 ar kiek? Nes auginam 5 ir 7 m vaikus. Mokesciuose sake mokėt arba 90 arba mažiau, tai kaip čia yra? Gal kas žinot? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulužė @ 2014 03 20, 15:52)
Laba diena 4u.gif Dirbu su verslo liudijimu. Kazin kiek as turiu moket psd per men, ar 90 ar kiek? Nes auginam 5 ir 7 m vaikus. Mokesciuose sake mokėt arba 90 arba mažiau, tai kaip čia yra? Gal kas žinot? blush2.gif

jeigu visą mėnesį, tada 90 lt, jeigu VL galioja ne visą mėnesį, o tik kažkurias dienas, 90 lt dalinate iš mėnesio dienų skaičiaus ir dauginate iš tiek dienų, kiek galioja VL.
Atsakyti
O,man gavosi taip,as turiu IV ir moku PSD 90 lt. 2013 metais i Kaziuko muge emiau VL 3 dienom ir sumokejau visus mokescius,tai dabar atejo skola us PSD 90 lt,tai kaip cia suprasti?Gaunasi taip,kad sumokejau uz viena menesi 189 lt PSD.
Skambinau i Sodra,tai jie neadministruoja VL PSD ir klausiau del tos formos GPM308M,pasake,kad galima nepildyti smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rulle: 20 kovo 2014 - 17:03