Mano klausimas yra toks. Jei dirbi pagal darbo sutartį, ir dar išsiimi individualios veiklos pažymą, kaip tada su privalomuoju sveikatos draudimu? Gi moka darbdavys, o man kaip, irgi tada reikės mokėti po 90 lt?
QUOTE(mėnulis @ 2014 02 26, 16:01)
Kam tai taikoma, tas sav, iki kiekvieno men 15 dienos?
Cia as kalb4jau apie isankstini VSD mokejima. jei nemokat isankstiniu budu jums neaktualu.
QUOTE(Saulužė @ 2014 02 26, 20:47)
Gal kas žinot, kaip darželiui parodyt savo pajamas, dirbant su verslo liudijimu? Musų pajamos nesiekia 525 vienam asmeniui per mėnesį, tai būtų 50 proc legvata darželiui. Atšviečiau trijų mėn pajamas iš kasos žurnalo ir sako, kad netinka, nes jiem reik, kad būtų su antspaudais. Tai iš kur man juos istraukt, pas mane tik žurnalas, kaip kitaip man jas parodyt, gal kas susiduret?
Mano vienas kolega i seniunija teike pajamas del pasalpos, tai jis nese pajamu - islaidu zurnala, tiko jiems. Nelabai imanoma kazka su anntspaudais gauti, jei ant saves dirbat.
QUOTE(marina30 @ 2014 02 27, 13:29)
sveiki, vyras dirbo paraeitais metais pagal verslo liudijimą pusę metų, bet nepildė pajamų išlaidų žurnalo, norėčiau dabar jį užpildyti ir deklaruoti o pajamas, norėjau paklausti ar reikės pristatyti dar kokius nors dokumentus čekius patvirtinančius išlaidas ar prekių, kuriuos pardavė, išlaidas? ar tiesiog surašau diena pajamos tiek išlaidos tiek ir paskaičiuoju kiek gavosi? ačiū
Pateikineti niekam nieko neturesite. Viska reikia vesti jeigu kartais sugalvotu mokesciai patikrinti, tokiu atveju viskas turi but tvarkingai uzpildyta, visi leidziamieji atsiskaitymai ir pajamos pagrystos saskaitom fakturom arba kasos kvitais. Ir dar tie pagrindziantys dokumentai turi buti su visais privalomais rekvizitais. Tai aisku, kad negalima belenko is galvos surasyti
QUOTE(Majoga @ 2014 03 02, 10:24)
Sveiki. Skaitinėjau bet niekur neaptikau. Iškart Atsiprašau jei toks klausimas buvo. ar išsiėmus individulią veiklą po metų galėčiau eiti vaiko auginimo atostogų ir gauti priklausančią pašalpą?
QUOTE(Majoga @ 2014 03 02, 14:21)
Paskaitinėjau bet aš vistiek nesigaudau žalia esu Dabar sakykim taip, kad aš sužinojau kad išsiimu individualią veiklą, koks mažiausias turėtų būti mano deklaruojamas uždarbis kad gaučiau už vaiko auginimą? Ir kaip apskaičiuoti? Ir kiek gautusi mokėt į mėnesį?
Nera cia viskas taip paprasta. Viskas priklauso nuo daugelio kitu niuansu, kuriu nepapasakojote apie save. Ka veikete pries tai, dirbote ar ne, buvote socialiai drausta ar ne, gal studijavote. Jei nebuvote socaliai drausta ir nesimokete paskutiniu metu tada jums per ateinancius keleta menesiu iki gimdymo atostogu reiktu sumoketi 3400Lt VSD (28,5 % nuo minimalios 12 mėnesių algos), tai gaunasi kad turėtumėte deklaruoti 24000Lt pelno (iš kur jo tiek iškastumėt), ir nuo jo dar moketi pajamu mokesti (1200-3600Lt) ir PDS (1080Lt), kad gautumėte minimalią pašalpą, kuri būtų keli šimtai Lt per mėnesį. Taip kad kazin ar verta.
QUOTE(Frontera @ 2014 03 03, 20:33)
Na as kiek skaiciavausi, pagal savo supratima, tai tikrai neverta kazka is "lempos" deklaruoti.. Nes tas "pelnas" nera didelis.
Mano dabar ir tokia situacija, tai nusprendziau deklaruoti tiek kiek turiu uzdirbus, praejusiais metais ir net neiti tu atostogu (liepa gimdymas nusimato). Nes kiek zinau norint iseiti atostogu reikia sustabdyti IV (pataisykite, jei klystu), o mano tokia veikla, kad visai jos atsisakyti metams nesinori.
Mano dabar ir tokia situacija, tai nusprendziau deklaruoti tiek kiek turiu uzdirbus, praejusiais metais ir net neiti tu atostogu (liepa gimdymas nusimato). Nes kiek zinau norint iseiti atostogu reikia sustabdyti IV (pataisykite, jei klystu), o mano tokia veikla, kad visai jos atsisakyti metams nesinori.
As ir neisiu atostogu realiu, bet issimsiu motinystes atostogas, nes tikrai nera butina nutraukti IDV. Paskaitykit mano posta pora psl atgal.
QUOTE(Teisybes_ieskotoja @ 2014 03 04, 11:53)
Mano klausimas yra toks. Jei dirbi pagal darbo sutartį, ir dar išsiimi individualios veiklos pažymą, kaip tada su privalomuoju sveikatos draudimu? Gi moka darbdavys, o man kaip, irgi tada reikės mokėti po 90 lt?
Nereikes moketi po 90Lt, reiks mokėt 9% nuo pusės pelno.
QUOTE(giedre_giee @ 2014 02 27, 10:33)
nup praeitų metų vidurio gal..
Ar mes tikrai kalbame apie ta pati? Turite omeny individualios veiklos pazyma, o ne verslo liudijima?
Sveiki,
Deklaracijas reikia užpildyti iki gegužės 1d. Užpildžius deklaraciją reikia susimokėti VSD, PSD ir GPM ar taip suprantu?
Deklaracijas reikia užpildyti iki gegužės 1d. Užpildžius deklaraciją reikia susimokėti VSD, PSD ir GPM ar taip suprantu?
QUOTE(gruodee @ 2014 03 05, 19:28)
Sveiki,iskilo klausymas,ar turedama individualios veiklos pazyma galeciau tuo pat metu keliom dienom nusipirkti verslo liudijima?
Jei kitai veiklai tai manau taip. Nes pav. kelias IV pazymas tai tikrai galima turet.
QUOTE(Linulemamule @ 2014 03 05, 16:50)
Sveiki,
na taip
Aš matyt ne visk iki galo suprantu..
Aš turiu IDV pagal pažymą. Gegužę išeinu į dekretą. Turiu tokią veiklą, kad man atsirasti gali pajamų tarkim gimdymo mėnesį ar panašiai. Tai žinau, kad gautas pajamas man lygintų su pašalpa ir jei pajamos didesnės negaučiau. Čia kaip ir viskas tvarkoj, bet.. Norint gauti pajamas iš tos veiklos.. reikia turėti prieš tai visą mėnesį IDV. Sakau, gal yra kažkoks būdas, kad vos ne išsiimi pažymą konkrečiai dienai išsirašai faktūrą tai datai ir gauni pinigus ir uždarai tą veiklą? Tai tą vieną mėnesį kaip ir negaučiau pašalpos, bet pajamos kelis kartus didesnės būtų. O kitais mėnesisi ramiai su pašalpa gyventi. Gal teko kam su tuo susidurti?
Aš turiu IDV pagal pažymą. Gegužę išeinu į dekretą. Turiu tokią veiklą, kad man atsirasti gali pajamų tarkim gimdymo mėnesį ar panašiai. Tai žinau, kad gautas pajamas man lygintų su pašalpa ir jei pajamos didesnės negaučiau. Čia kaip ir viskas tvarkoj, bet.. Norint gauti pajamas iš tos veiklos.. reikia turėti prieš tai visą mėnesį IDV. Sakau, gal yra kažkoks būdas, kad vos ne išsiimi pažymą konkrečiai dienai išsirašai faktūrą tai datai ir gauni pinigus ir uždarai tą veiklą? Tai tą vieną mėnesį kaip ir negaučiau pašalpos, bet pajamos kelis kartus didesnės būtų. O kitais mėnesisi ramiai su pašalpa gyventi. Gal teko kam su tuo susidurti?
Per kiek dienu nuo prasymo padavimo turi atsiusti IDV pazyma?
QUOTE(Libra @ 2014 03 06, 12:54)
Pernai emiau - labai greitai, atsiunte per tris dienas. Bet tada dar tos sistemos nebuvo reikejo eiti i istaiga Ar jus per mano VMI atsispauzdinsite?
QUOTE(vilku motinėlė @ 2014 03 06, 11:41)
Aš matyt ne visk iki galo suprantu..
veikla turi būti registruota tuo laikotarpiu, kol ją vykdote.
QUOTE(Libra @ 2014 03 06, 11:54)
nėra tokio termino, veiklą galima vykdyti pateikus prašymą,. Bet šiaip per kelias dienas suformuoja. Kažin ar dar siunčia, jei yra galimybė Mano VMI atsispausdinti?