Įkraunama...
Įkraunama...

Verslo liudijimas (patentas), individuali veikla,

QUOTE(Išmanioji @ 2014 02 13, 13:45)
Nuraminote  4u.gif jau 3 metai, kai dirbu. Reiks tada pasidomėti ir pradėti mokėti VSD nuo šio mėnesio. O paskui, kai kitais metais deklaruosiu, tai tik skirtumą sumokėti ir viskas?

Jei jus dirbate seniai, tai jums nereikia moketi VSD is anksto, nes pasalpa ir siaip gausite.
Atsakyti
Norejau paklausti ar dirbant su verslo liudijimu ir gaunant pasalpa ji mazeja? Kas zino?
Atsakyti
QUOTE(Jasminn @ 2014 02 13, 19:36)
Labas, merginos, jungiuosi, priimkit į būrį  4u.gif
Realiai dirbu nuo spalio mėn.  smile.gif

Aš niekur neregistruoju sąskaitų faktūrų, tiesiog įrašau į pajamų išlaidų žurnalą. Susimėčiau dabar ar būtina jas registruoti į sąskaitų registrų žurnalą? Maniau tai įmonėms  unsure.gif

Klausimas?

Kaip jūs įrašote banko išrašo išlaidas (komisiniai už pavedimus) į pajamų išlaidų žurnalą? Atsispausdinau per e-bankininkystę, bet jokių numerių, jokių datų  blink.gif

Tai čia apie tą patį žurnalą kalbama, tik pavadintas kitaip smile.gif viskas gerai ten ir veskite sąskaitas. Aš išlaidų nerašau, paprasčiau atskaičiuoti 30 % arba 0 ir viskas.

Nerami, ačiū 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Išmanioji: 14 vasario 2014 - 09:37
Sveiki, norejau paklausti, ar skaiciuojant tarkim motinystes ismokom staza sumuojasi individualios veiklos stazas ir stazas pagal darbo sutarti? ar reikia 12 menesiu tureti kazkurio vieno?aciu
Atsakyti
Jungsiuosi ir as prie Jusu visa info tiek susipytnusi kad prasau pataisymu

Issiimant verslo liudijima:
1. Verslo liudijimas kainuos 1800 metams, kadangi imsiu tarkim 10 dienu menesiui, tai 1800/365*10d ir gaunu 50Lt suapvalinusi uz verslo liudijima.
2. Sodros imoka 180Lt men / 31(kovo men) * 10 gaunu 58Lt Sodrai sumoket
3. PSD 90Lt/men. auginu vaika nepilnai 5metu, tai moku uz diena kurias dirbsiu 30Lt

Ar viska gerai cia suskaiciavau?

Kaip su kompensacija stovint darbo birzoje, ka jie man turetu kompensuoti visus 3 punktus ar tik kazkuriuos ir kokia kompensasija 50proc? Ar yra limitas dienu iki kokio jie kompensuoja ir kiek laiko kompensuoja?

Busiu dekinga pagelbejusiai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Išmanioji @ 2014 02 14, 09:37)
Tai čia apie tą patį žurnalą kalbama, tik pavadintas kitaip  smile.gif viskas gerai ten ir veskite sąskaitas. Aš išlaidų nerašau, paprasčiau atskaičiuoti 30 % arba 0 ir viskas.
Nerami, ačiū  4u.gif

Tada viskas tvarkoje smile.gif

Man realiai ir geriau gaunasi skaičiuot faktines išlaidas, kadangi pradėjus veiklą reikėjo nemažai ką susipirkti.
Atsakyti
QUOTE(Išmanioji @ 2014 02 13, 12:45)
Nuraminote  4u.gif jau 3 metai, kai dirbu. Reiks tada pasidomėti ir pradėti mokėti VSD nuo šio mėnesio. O paskui, kai kitais metais deklaruosiu, tai tik skirtumą sumokėti ir viskas?

Viskas priklauso nuo to, ka jus ketinate daryti isejus i vaiko auginimo atistogas. Ar nutrauksite veikla ar ne.
Galimi scenarijai:
1 atvejis. Išėjus į dekretą nutraukiate IDV, bet nemokesite isankstiniu imoku. Gausite pasalpa paskaiciuota pagal jusu keliu praeitu 2013 metu menesiu pajamas (minimalia greiciausiai), o sekanciais metais (2015) perskaiciuos kaip priklauso ir pagal 2014 pajamas ir damokes jei priklauso.
2 atvejis. Išėjus į dekretą nutraukiate IDV ir būnate mokėjusi VSD isankstiniu budu. Jums paskaiciuoja pasalpa kaip priklauso pagal paskutiniu 12 menesiu pajamas.
3 atvejis (BLOGAS SPRENDIMAS). Ketinate išėjus į dekretą nenutraukti veiklos, nemokate išankstinių įmokų. Tokiu atveju išėjus į dekreta gautumėte kažkokią tai pašalpą kaip ir pirmu atveju. Bet 2015 deklaravus pajamas, Jūsų 2014 metų pajamas išskirstytų po lygiai per visus 12 menesiu, taigi perskaiciuotu sumazinta pasalpa ir greiciausiai grazinti ja tektu doh.gif .
4 atvejis (Mano atvejis). Ketinate išėjus į dekretą nenutraukti veiklos, mokate išankstines įmokas . Tokiu atveju išėjus į dekretą jums paskaičiuos kaip priklauso pašalpą pagal vidurkį. Kai negalėsite dirbti gausite visą pašalpą, kai dirbsite ir gausite pinigus, tada sodra mokes pasalpos ir pajamu skirtuma.

As taip pat nemokejau nieko uz sausi,nes nieko ir negavau. Klausiau sodroj kaip cia daryt, kad sakau pajamos ne kas menesi o islaidos tai kas menesi, tai as permokesiu. Tai ji man taip pasake, kad sodra musu dokumentu netikrina ir jai visai neidomu, kada tos pajamos tiskliai gautos, galima moket kiek nori ir kiek iseina, gale metu tik turi susieit galai daugmaz, permoku negrazina, jei nedamoketa tai reiks damoket kazkiek. Nu man cia keistai nuskambejo, kad galiu moket kiek noriu, bet gal tikrai proto ribose galima pavarijuot tarp menesiu. Kitas dalykas, PSD nebutina moket isankstiniu budu, galima po 90Lt ir tiek.

QUOTE(Jasminn @ 2014 02 13, 19:36)
Kaip jūs įrašote banko išrašo išlaidas (komisiniai už pavedimus) į pajamų išlaidų žurnalą? Atsispausdinau per e-bankininkystę, bet jokių numerių, jokių datų  blink.gif

Kai buvau mokesciu seminare, sakegalima tiesiog atsispausdint israsus ir tai net nebutina.

QUOTE(Nerami @ 2014 02 13, 22:01)
Norejau paklausti ar dirbant su verslo liudijimu ir gaunant pasalpa ji mazeja? Kas zino?

Kiek zinau kazkks naujas istatymas buvo priimtas kad mazeja, nes anksciau tai nemazedavo. Bet tiksliai negaliu pasakyti.

QUOTE(sunreal @ 2014 02 16, 21:07)
Sveiki, norejau paklausti, ar skaiciuojant tarkim motinystes ismokom staza sumuojasi individualios veiklos stazas ir stazas pagal darbo sutarti? ar reikia 12 menesiu tureti kazkurio vieno?aciu

Jei vienu metu ir dirbat ir IDV uzsiimat tai aisku kad skaiciuojamas kaip vienas atazas, o jei is pradziu dirbot, o dabar uzsiimat IDV tai aisku kad sumuojamas.

Beje butu smagu jei ir kitos nesciosios pasidalintu savo ziniom apie IDV ir motinystes pasalpa.

Klausimas is mano puses. Yra du apskaitos principai IDV: pinigu ir kaupimo. As pradejau IDV vykdut pernai liepa. Uzregistravus veikla, automobili iregistravau gal uz savaites. Tai man labai aktualu, ar tikrai tokiu atveju galejau taikyt kaupimo principa pernai metais. Ar cia skaitos kad is kart naudojau ilgalaiki turta ar ne iskart. Labai aktualu, nes kiauras minusas praeiti metai, tai idomu galiu minusa perkelt i siuos metus ar ne.

Ai tiesa kam aktualu, neuztenka tik moket isankstines VSD imokas, reikia dar iki kito menesio 15 dienos pateikti SAV4 forma "Pranešimas apie savarankiškai dirbančius asmenis" Dar niekad neteikiau, šis mėn. bus pirmas tai nežinau kaip seksis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vicious_L: 25 vasario 2014 - 20:24
Ar galima internetu gauti IDV pazyma? Ar butina vaziuoti i VMI?
Atsakyti
QUOTE(Vicious_L @ 2014 02 25, 20:16)
Klausimas is mano puses. Yra du apskaitos principai IDV: pinigu ir kaupimo. As pradejau IDV vykdut pernai liepa. Uzregistravus veikla, automobili iregistravau gal uz savaites. Tai man labai aktualu, ar tikrai tokiu atveju galejau taikyt kaupimo principa pernai metais. Ar cia skaitos kad is kart naudojau ilgalaiki turta ar ne iskart. Labai aktualu, nes kiauras minusas praeiti metai, tai idomu galiu minusa perkelt i siuos metus ar ne.

Ai tiesa kam aktualu, neuztenka tik moket isankstines VSD imokas, reikia dar iki kito menesio 15 dienos pateikti SAV4 forma "Pranešimas apie savarankiškai dirbančius asmenis" Dar niekad neteikiau, šis mėn. bus pirmas tai nežinau kaip seksis.

taip, jeigu priskiriate veiklai ilgalaikį turtą, tą patį mokestinį laikotarpį jau taikomas kaupimo principas.
Papildyta:
QUOTE(Libra @ 2014 02 26, 08:58)
Ar galima internetu gauti IDV pazyma? Ar butina vaziuoti i VMI?

Nebūtina, galima užsiregistruoti IDV per MANO VMI sistemą.
Atsakyti
QUOTE(giedre_giee @ 2014 02 26, 09:32)

Aciu, jau issiaiskinau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(giedre_giee @ 2014 02 26, 10:32)
taip, jeigu priskiriate veiklai ilgalaikį turtą, tą patį mokestinį laikotarpį jau taikomas kaupimo principas.
Papildyta:

Bet pazyma vistiek reikia inspekcijoj atsiimti, ar jau galima ja atsispauzdinti?
Papildyta:
QUOTE(Vicious_L @ 2014 02 25, 21:16)

Kam tai taikoma, tas sav, iki kiekvieno men 15 dienos?
Atsakyti
Gal kas žinot, kaip darželiui parodyt savo pajamas, dirbant su verslo liudijimu? Musų pajamos nesiekia 525 vienam asmeniui per mėnesį, tai būtų 50 proc legvata darželiui. Atšviečiau trijų mėn pajamas iš kasos žurnalo ir sako, kad netinka, nes jiem reik, kad būtų su antspaudais. Tai iš kur man juos istraukt, pas mane tik žurnalas, kaip kitaip man jas parodyt, gal kas susiduret? 4u.gif
Atsakyti