QUOTE(Išmanioji @ 2014 02 13, 12:45)
Nuraminote
jau 3 metai, kai dirbu. Reiks tada pasidomėti ir pradėti mokėti VSD nuo šio mėnesio. O paskui, kai kitais metais deklaruosiu, tai tik skirtumą sumokėti ir viskas?
Viskas priklauso nuo to, ka jus ketinate daryti isejus i vaiko auginimo atistogas. Ar nutrauksite veikla ar ne.
Galimi scenarijai:
1 atvejis. Išėjus į dekretą nutraukiate IDV, bet nemokesite isankstiniu imoku. Gausite pasalpa paskaiciuota pagal jusu keliu praeitu 2013 metu menesiu pajamas (minimalia greiciausiai), o sekanciais metais (2015) perskaiciuos kaip priklauso ir pagal 2014 pajamas ir damokes jei priklauso.
2 atvejis. Išėjus į dekretą nutraukiate IDV ir būnate mokėjusi VSD isankstiniu budu. Jums paskaiciuoja pasalpa kaip priklauso pagal paskutiniu 12 menesiu pajamas.
3 atvejis (BLOGAS SPRENDIMAS). Ketinate išėjus į dekretą nenutraukti veiklos, nemokate išankstinių įmokų. Tokiu atveju išėjus į dekreta gautumėte kažkokią tai pašalpą kaip ir pirmu atveju. Bet 2015 deklaravus pajamas, Jūsų 2014 metų pajamas išskirstytų po lygiai per visus 12 menesiu, taigi perskaiciuotu sumazinta pasalpa ir greiciausiai grazinti ja tektu
.
4 atvejis (Mano atvejis). Ketinate išėjus į dekretą nenutraukti veiklos, mokate išankstines įmokas . Tokiu atveju išėjus į dekretą jums paskaičiuos kaip priklauso pašalpą pagal vidurkį. Kai negalėsite dirbti gausite visą pašalpą, kai dirbsite ir gausite pinigus, tada sodra mokes pasalpos ir pajamu skirtuma.
As taip pat nemokejau nieko uz sausi,nes nieko ir negavau. Klausiau sodroj kaip cia daryt, kad sakau pajamos ne kas menesi o islaidos tai kas menesi, tai as permokesiu. Tai ji man taip pasake, kad sodra musu dokumentu netikrina ir jai visai neidomu, kada tos pajamos tiskliai gautos, galima moket kiek nori ir kiek iseina, gale metu tik turi susieit galai daugmaz, permoku negrazina, jei nedamoketa tai reiks damoket kazkiek. Nu man cia keistai nuskambejo, kad galiu moket kiek noriu, bet gal tikrai proto ribose galima pavarijuot tarp menesiu. Kitas dalykas,
PSD nebutina moket isankstiniu budu, galima po 90Lt ir tiek.
QUOTE(Jasminn @ 2014 02 13, 19:36)
Kaip jūs įrašote banko išrašo išlaidas (komisiniai už pavedimus) į pajamų išlaidų žurnalą? Atsispausdinau per e-bankininkystę, bet jokių numerių, jokių datų
Kai buvau mokesciu seminare, sakegalima tiesiog atsispausdint israsus ir tai net nebutina.
QUOTE(Nerami @ 2014 02 13, 22:01)
Norejau paklausti ar dirbant su verslo liudijimu ir gaunant pasalpa ji mazeja? Kas zino?
Kiek zinau kazkks naujas istatymas buvo priimtas kad mazeja, nes anksciau tai nemazedavo. Bet tiksliai negaliu pasakyti.
QUOTE(sunreal @ 2014 02 16, 21:07)
Sveiki, norejau paklausti, ar skaiciuojant tarkim motinystes ismokom staza sumuojasi individualios veiklos stazas ir stazas pagal darbo sutarti? ar reikia 12 menesiu tureti kazkurio vieno?aciu
Jei vienu metu ir dirbat ir IDV uzsiimat tai aisku kad skaiciuojamas kaip vienas atazas, o jei is pradziu dirbot, o dabar uzsiimat IDV tai aisku kad sumuojamas.
Beje butu smagu jei ir kitos nesciosios pasidalintu savo ziniom apie IDV ir motinystes pasalpa.
Klausimas is mano puses. Yra du apskaitos principai IDV: pinigu ir kaupimo. As pradejau IDV vykdut pernai liepa. Uzregistravus veikla, automobili iregistravau gal uz savaites. Tai man labai aktualu, ar tikrai tokiu atveju galejau taikyt kaupimo principa pernai metais. Ar cia skaitos kad is kart naudojau ilgalaiki turta ar ne iskart. Labai aktualu, nes kiauras minusas praeiti metai, tai idomu galiu minusa perkelt i siuos metus ar ne.
Ai tiesa kam aktualu, neuztenka tik moket isankstines VSD imokas, reikia dar iki kito menesio 15 dienos pateikti SAV4 forma "Pranešimas apie savarankiškai dirbančius asmenis" Dar niekad neteikiau, šis mėn. bus pirmas tai nežinau kaip seksis.