Įkraunama...
Įkraunama...

Verslo liudijimas (patentas), individuali veikla,

QUOTE(Nerami @ 2014 01 11, 16:14)
Ar reikia pateikti tuos visus zurnalus, cekius ir fakturas su IV deklaracija, ar cia tik tam, jei patikrintu?

Patiriu dideles keliones islaidas dirbdama su IV pazyma, ar jas irodzius galeciau moketi mazesnius mokescius kitais metais ir kaip tai padayrti?

pateikti nereikia, uztenka tureti.
kuras nepriskiriamas leidziamiems atskaitymams. pasieskokit leidziamu atskaitymu sarasa, ten konkreciai isvardinta ka galima itraukti i islaidas
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo esu-mama: 11 sausio 2014 - 17:27
QUOTE(esu-mama @ 2014 01 11, 18:26)
kuras nepriskiriamas leidziamiems atskaitymams. pasieskokit leidziamu atskaitymu sarasa, ten konkreciai isvardinta ka galima itraukti i islaidas

Kad galima atskaityti kurą g.gif aš esu užpildžiusi mokesčių inspekcijoje formą dėl automobilio panaudojimo darbui , kadangi automobilis mano vardu , bet tipo naudojamės ir ne tik darbui , tai ledžia atskaityti 50% sumos , kuri buvo išleista kurui 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(esu-mama @ 2014 01 11, 18:26)

Reikia parodyti, ar tureti?

Neparasyta, kad kuras nepriskiriamas leidziamiems atsiskaitymams. Tame sarase parasyta: "Nakvynės, dalyvavimo konferencijose, kelionės išlaidas ir pan., jeigu pagrindžiama, kad šios išlaidos susietos tik su individualios veiklos poreikiais". As vazineju autobusu, tad autobuso bilietai, o ne kuras.
Atsakyti
ai va tikrai gal 50% ir galima parodant kad auto turi. atsiprasau jeigu suklaidinau.

o del dokumentu, deklaracija teikiu internetu, tai dokumentus tiesiog turiu , niekas manes dar neprase ju niekada.
Atsakyti
QUOTE(Nerami @ 2014 01 11, 18:21)
Neparasyta, kad kuras nepriskiriamas leidziamiems atsiskaitymams. Tame sarase parasyta: "Nakvynės, dalyvavimo konferencijose, kelionės išlaidas ir pan., jeigu pagrindžiama, kad šios išlaidos susietos tik su individualios veiklos poreikiais". As vazineju autobusu, tad autobuso bilietai, o ne kuras.

Jusu atvejis yra, kaip komandiruote, o per VMI seminara sake, kad IV galimos komandiruotes, kaip ir imonese ax.gif .
Atsakyti
QUOTE(esu-mama @ 2014 01 11, 21:37)
ai va tikrai gal 50% ir galima parodant kad auto turi. atsiprasau jeigu suklaidinau.

o del dokumentu, deklaracija teikiu internetu, tai dokumentus tiesiog turiu , niekas manes dar neprase ju niekada.

Tai zurnalo pildymas, fakturu rasymas ir visas popierizmas tik del to, kad patikrinus negautum baudos, nors is tiesu niekas netikrina?
Atsakyti
apie degalu priskyrima galit paskaityti cia http://mic.vmi.lt/do...e_id=1000007490
Atsakyti
QUOTE(Nerami @ 2014 01 11, 23:12)
Tai zurnalo pildymas, fakturu rasymas ir visas popierizmas tik del to, kad patikrinus negautum baudos, nors is tiesu niekas netikrina?

O Jums paciai neidomu kiek uzleidziat, kiek uzdirbat, ar Jusu veikla pelninga, ar nuostolinga ir pan.? ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aristokratė: 12 sausio 2014 - 13:54
Mergaitės, o kur tuos atspausdintus pavedimus kaupt? Tiesiog eilės tvarka byloj kokioj laikyti? Aš tai jų irgi nespausdinau iki šiol, man pirmi metai.

Ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(me2tis @ 2014 01 02, 13:35)
Kaip man paaiškino Sodroje- kadangi esu dirbantis ir darbdavio apdraustas asmuo, ir bla bla bla, man VSD ir PSD  skaičiuojamas nuo perskaičiuotų apmokestinamųjų pajamų (šiaip apie tai kalbėta šioje temoje šių metų pradžioje):
Taigi, apmokestinamos pajamos pagal Sodros info tampa: (AP x 18,75 : 81,25 + AP)
Mano atveju: 6177 x 18,75 : 81,25 + 6177 = 7602 Lt
Ir juo jų:
PSD=(7602 :2)x 28.5% = 3801 x 28,5%
VSD= (7602 :2) x 9%"= 3801 x 9%

Tačiau man iki šiol neaišku, kokius skaičius pateikti VMI deklaracijoje?
Ar teisingai suprantu- aš pati turėčiau apsiskaičiuoti PSD ir VSD, įrašyti tuos skaičius į 2013 metų leidžiamus atskaitymus ir suminėje išlaidų grafoje įrašyti didesnę išlaidų sumą?
T.y., jei per metus patyriau 9607 Lt išlaidų, bet metinėje VMI deklaracijoje nurodysiu 9607+VSD+PSD, taip?

Pagaliau pagaliau pagaliau man "daėjo", ką reiškia ta paslaptinga Sodros formulė, kaip aš turiu pildyti deklaraciją ir kiek sumokėti PSD ir VSD. Mat man iki šiol vis nebuvo aišku dėl deklaracijos tikslumo. Mat jei aš ją pritaikyčiau ir deklaruočiau mokesčius, tai vėliau Sodra vėl savo būdu skaičiuodama gautų kitus skaičius nei mano...

Pasirodo, viskas paprasta kaip trys kapeikos, tik niekas nesivargina Sodroje to paaiškinti. doh.gif

Taigi, aš Sodros mokesčius skaičiuosiu taip, kaip nurodyta įstatymuose- VSD 28,5%, o PSD- 9% nuo savo apmokestinamų pajamų pusės. Gautas sumas įrašysiu į leidžiamus atskaitymus, todėl metinėje deklaracijoje mokesčiams parodysiu didesnes išlaidas ir mažesnes apmokestinamas pajamas nei buvo tos, nuo kurių skaičiavau PSD ir VSD.
Jei SODRA nuo mano deklaruojamų apmokestinamųjų pajamų skaičiuotų VSD 28,5%, gautų mažesnę sumą. Todėl ir ima tą savo stebuklingą formulę, su kuria atvirštiniu būdu apsiskaičiuoja tas didesnes apmokestinamas pajamas, kurias aš turėjau skaičiuodama namuose VSD ir PSD.

Patikrinau, viskas čiki piki- ir deklaracijos skaičiai turi normalų pagrindimą, ir Sodros mokesčiai gaunasi tokie, kokius apsiskaičiavau mokėti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(me2tis @ 2014 01 12, 17:37)
Pagaliau pagaliau pagaliau man "daėjo", ką reiškia ta paslaptinga Sodros formulė, kaip aš turiu pildyti deklaraciją ir kiek sumokėti PSD ir VSD. Mat man iki šiol vis nebuvo aišku dėl deklaracijos tikslumo. Mat jei aš ją pritaikyčiau ir deklaruočiau mokesčius, tai vėliau Sodra vėl savo būdu skaičiuodama gautų kitus skaičius nei mano...

Pasirodo, viskas paprasta kaip trys kapeikos, tik niekas nesivargina Sodroje to paaiškinti. doh.gif

Taigi, aš Sodros mokesčius skaičiuosiu taip, kaip nurodyta įstatymuose- VSD 28,5%, o PSD- 9% nuo savo apmokestinamų pajamų pusės. Gautas sumas įrašysiu į leidžiamus atskaitymus, todėl metinėje deklaracijoje mokesčiams parodysiu didesnes išlaidas ir mažesnes apmokestinamas pajamas nei buvo tos, nuo kurių skaičiavau PSD ir VSD.
Jei SODRA nuo mano deklaruojamų apmokestinamųjų pajamų skaičiuotų VSD 28,5%, gautų mažesnę sumą. Todėl ir ima tą savo stebuklingą formulę, su kuria atvirštiniu būdu apsiskaičiuoja tas didesnes apmokestinamas pajamas, kurias aš turėjau skaičiuodama namuose VSD ir PSD.

Patikrinau, viskas čiki piki- ir deklaracijos skaičiai turi normalų pagrindimą, ir Sodros mokesčiai gaunasi tokie, kokius apsiskaičiavau mokėti  biggrin.gif

jei suprastų, tai gal ir paaiškintų ...
Atsakyti
QUOTE(me2tis @ 2014 01 12, 17:37)

Patikrinau, viskas čiki piki- ir deklaracijos skaičiai turi normalų pagrindimą, ir Sodros mokesčiai gaunasi tokie, kokius apsiskaičiavau mokėti  biggrin.gif

dabar jau as nebesupratau tai vis delto as pernai gerai skaiciavau be formules ar vis tik skaiciuoti su formule? doh.gif
nes nu as gi irgi galvoju skaiciavau be tos formules, niekam niekas neuzkliuvo, tai turbut viskas gerai buvo
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo esu-mama: 12 sausio 2014 - 21:13