QUOTE(me2tis @ 2014 01 02, 13:35)
Kaip man paaiškino Sodroje- kadangi esu dirbantis ir darbdavio apdraustas asmuo, ir bla bla bla, man VSD ir PSD skaičiuojamas nuo perskaičiuotų apmokestinamųjų pajamų (šiaip apie tai kalbėta šioje temoje šių metų pradžioje):
Taigi, apmokestinamos pajamos pagal Sodros info tampa: (AP x 18,75 : 81,25 + AP)
Mano atveju: 6177 x 18,75 : 81,25 + 6177 = 7602 Lt
Ir juo jų:
PSD=(7602 :2)x 28.5% = 3801 x 28,5%
VSD= (7602 :2) x 9%"= 3801 x 9%
Tačiau man iki šiol neaišku, kokius skaičius pateikti VMI deklaracijoje?
Ar teisingai suprantu- aš pati turėčiau apsiskaičiuoti PSD ir VSD, įrašyti tuos skaičius į 2013 metų leidžiamus atskaitymus ir suminėje išlaidų grafoje įrašyti didesnę išlaidų sumą?
T.y., jei per metus patyriau 9607 Lt išlaidų, bet metinėje VMI deklaracijoje nurodysiu 9607+VSD+PSD, taip?
Pagaliau pagaliau pagaliau man "daėjo", ką reiškia ta paslaptinga Sodros formulė, kaip aš turiu pildyti deklaraciją ir kiek sumokėti PSD ir VSD. Mat man iki šiol vis nebuvo aišku dėl deklaracijos tikslumo. Mat jei aš ją pritaikyčiau ir deklaruočiau mokesčius, tai vėliau Sodra vėl savo būdu skaičiuodama gautų kitus skaičius nei mano...
Pasirodo, viskas paprasta kaip trys kapeikos, tik niekas nesivargina Sodroje to paaiškinti.
Taigi, aš Sodros mokesčius skaičiuosiu taip, kaip nurodyta įstatymuose- VSD 28,5%, o PSD- 9% nuo savo apmokestinamų pajamų pusės. Gautas sumas įrašysiu į leidžiamus atskaitymus, todėl metinėje deklaracijoje mokesčiams parodysiu didesnes išlaidas ir mažesnes apmokestinamas pajamas nei buvo tos, nuo kurių skaičiavau PSD ir VSD.
Jei SODRA nuo mano deklaruojamų apmokestinamųjų pajamų skaičiuotų VSD 28,5%, gautų mažesnę sumą. Todėl ir ima tą savo stebuklingą formulę, su kuria atvirštiniu būdu apsiskaičiuoja tas didesnes apmokestinamas pajamas, kurias aš turėjau skaičiuodama namuose VSD ir PSD.
Patikrinau, viskas čiki piki- ir deklaracijos skaičiai turi normalų pagrindimą, ir Sodros mokesčiai gaunasi tokie, kokius apsiskaičiavau mokėti