Sveiki,
Gal atsiras, kuri atsakys i mano klausima smile.gif
situacija tokia: kai tureciau iseiti i dekreta turesiu tik 7 menesiu staza, tad negaliu gauti motinystes ismoku. Galbut butu iseitis issimti individualios veiklos pazymejima ir 5 menesius po to kai laikinai iseisiu is pagr. darbo pamoketi VSD mokescius, kad suejus 12 menesiu stazui galeciau gauti ismokas uz vaiko prieziuros atostogas? Ar cia taip neimanoma? Pajamu ko gero negauciau jokiu, tiesiog registruociau kazkokia veikla...
Aciu uz atsakyma.
QUOTE(bordo @ 2014 01 06, 00:38)
http://mic.vmi.lt/do...e_id=1000001669
O gal čia rašoma apie tas išlaidas, kurios yra patiriamos ne per bankine sąskaitą, o, tarkim atsiskaitant grynais?
O gal čia rašoma apie tas išlaidas, kurios yra patiriamos ne per bankine sąskaitą, o, tarkim atsiskaitant grynais?
ir aš norėčiau tuo tikėti, tačiau parašyta, kad pagal Lietuvos banko nustatytą lito ir užsienio valiutos santykį
O juk visuomet komerciniai bankai valiutą parduoda brangiau nei LB kursas, taigi, ir pavedimai realiai brangesni gaunasi
Būtų gerai, kad kas nors pakomentuotų- jei reikia nurodyti išlaidas pagal LB nustatytą kursą, kaip IV apskaitoje įvertinti patiriamas išlaidas dėl didesnio valiutos pardavimo įkainio komerciniame banke?
Kiek suprantu islaidos uz konvertavima eina i leidziamus atskaitymus,rasoma atskira eilute,atskaitymai uz konvertavima.
Man tai visiska nesamone visam pasaulyje valiutu kursai kinta,o pas mus litas priristas prie euro ir doleris taip pat iskeltas,gauni visada maziau(per Pay pal mano iplaukos),o fiksuoti turi,kad daugiau,visa kita-islaidos. Ka padarysi,yra,kaip yra
Man tai visiska nesamone visam pasaulyje valiutu kursai kinta,o pas mus litas priristas prie euro ir doleris taip pat iskeltas,gauni visada maziau(per Pay pal mano iplaukos),o fiksuoti turi,kad daugiau,visa kita-islaidos. Ka padarysi,yra,kaip yra
o idomu kaip yra su motinystes ismokom ir ligos pasalpom, kai dirbama pagal autorines sutartis arba pagal verslo liudijima ar individualia veikla?
QUOTE(sunreal @ 2014 01 06, 17:04)
Sveiki,
situacija tokia: kai tureciau iseiti i dekreta turesiu tik 7 menesiu staza, tad negaliu gauti motinystes ismoku. Galbut butu iseitis issimti individualios veiklos pazymejima ir 5 menesius po to kai laikinai iseisiu is pagr. darbo pamoketi VSD mokescius, kad suejus 12 menesiu stazui galeciau gauti ismokas uz vaiko prieziuros atostogas? Ar cia taip neimanoma? Pajamu ko gero negauciau jokiu, tiesiog registruociau kazkokia veikla...
Aciu uz atsakyma.
Aciu uz atsakyma.
pajamu netureti negalima, nes tuomet jums nesikapus stazas. kad gautumet 1 menesi stazo, reikia deklaruoti, kad uzdirbote minimum 2000lt per menesi. nuo ju susimoketi visus mokescius ir t.t. zodziu siais sau paimt popiereli netiks.
QUOTE(lod @ 2014 01 07, 14:56)
Labas,auginu 2vaikus nepilnamecius viena.Dirbu pagal IV.Pajamos per menesi 1200lt.kaip nuo tos sumos sumoketi mokescius?ar eina darbo stazas jei dirbi pagal IVpazyma?aciu
apie mokesciu sumokejimo tvarka tai auksciau kalbejom. deklaruosit praejusiu metu pajamas ir nuo pelno sumokesit mokescius.
stazas eina, pagal tai kiek pelno turi, jeigu per metus lieka pelno 12.000lt tai ir stazo gaunasi metai, jeigu metu pelnas 6000lt tai stazo gauni 6 menesius.
jeigu klystu prasom patikslinti, nes as bent tai taip issiaiskinau
QUOTE(esu-mama @ 2014 01 07, 15:11)
apie mokesciu sumokejimo tvarka tai auksciau kalbejom. deklaruosit praejusiu metu pajamas ir nuo pelno sumokesit mokescius.
stazas eina, pagal tai kiek pelno turi, jeigu per metus lieka pelno 12.000lt tai ir stazo gaunasi metai, jeigu metu pelnas 6000lt tai stazo gauni 6 menesius.
Kazkas panasaus
"Dirbant su individualią veikla pagal pažymą stažas priklauso nuo įmokėtų įmokų dydžio. T.y. jei per metus gaunate ne mažiau nei 12 mėnesių minimalių mėnesinių algų dydžio pajamas, tuomet į stažą įskaitomi visi metai. Gavus mažiau pajamų stažas proporcingai mažėja".
Bet man toks dalykas nepatinka , kai stazas siejamas su pajamomis .
QUOTE(rulle @ 2014 01 06, 21:26)
Kiek suprantu islaidos uz konvertavima eina i leidziamus atskaitymus,rasoma atskira eilute,atskaitymai uz konvertavima.
o kaip Jūs darote? Įrašote vieną eilutę su ta suma, kurią gaunate apskaičiavusi pagal LB oficialų valiutos kursą, o paskui darote įrašą išlaidose, ir įrašote gautą skirtumą tarp apskaičiuotos ir realiai figūruojančios banko išraše?
As islaidoms pasirinkusi 30%,tai irasau suma pagal LT banka,skliausteliuose realiai gauta.