Įkraunama...
Įkraunama...

Verslo liudijimas (patentas), individuali veikla,

QUOTE(esu-mama @ 2014 01 04, 21:46)
o tas kvitas ir nera pinigu. Tai prekiu pardavimo kvitas. galima rinktis arba ji arba saskaita faktura. As rasau kvita ir issiunciu zmogui kartu su preke.
zmogus juk turi gaut pirkimo dokumenta.

QUOTE(me2tis @ 2014 01 04, 21:58)
Pirkimo-pardavimo kvitą pildyti būina (pasiskaitykite buhalterinės apskaitos taisykles vykdant individualią veiklą pagal pažymą)

Supratau, ačiū. Skaičiau viską ir ne kartą. Bet kažkodėl ramiai sau galvojau, kad tuos kvitukus reiki išrašyti, kai žmogus atsiskaito grynais...ot gražaus darbelio turėsiu... doh.gif Tai tų pavedimų, kad gavai pinigus net nereikia spausdinti? užtenka rinkti tuos išrašytus kvitus?

Ir dar vienas klausimas. Kaip su siuntimo išlaidomis? Jas kvituke reikia atskirai įrašyti?
Atsakyti
QUOTE(Linulemamule @ 2014 01 05, 10:35)
Supratau, ačiū. Skaičiau viską ir ne kartą. Bet kažkodėl ramiai sau galvojau, kad tuos kvitukus reiki išrašyti, kai žmogus atsiskaito grynais...ot gražaus darbelio turėsiu... doh.gif Tai tų pavedimų, kad gavai pinigus net nereikia spausdinti? užtenka rinkti tuos išrašytus kvitus?

Ir dar vienas klausimas. Kaip su siuntimo išlaidomis? Jas kvituke reikia atskirai įrašyti?

Pavedima reikia atsispausdinti.

Jei jus siuntimo islaidas isskaiciavot i suma atskiro kvito nereikia.
Papildyta:
QUOTE(esu-mama @ 2014 01 04, 20:46)
o tas kvitas ir nera pinigu. Tai prekiu pardavimo kvitas. galima rinktis arba ji arba saskaita faktura. As rasau kvita ir issiunciu zmogui kartu su preke.

Rinktis negalima schmoll.gif
Gyventojas, besiverciantis IV, privalo naudoti tokius apskaitos dokumentus:
prekiu(paslaugu) pirkimo-pardavmo kvita, saskaita faktura, PVM s-f (tik PVM moketojams), kasos aparato kvita (jei naudoja), kitus apskaitos dokumentus (mokejimo pavedimus, pinigu priemimo kvitus ir pan.)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aristokratė: 05 sausio 2014 - 14:33
QUOTE(Aristokratė @ 2014 01 05, 14:31)
Pavedima reikia atsispausdinti.

Jei jus siuntimo islaidas isskaiciavot i suma atskiro kvito nereikia.
Papildyta:
Rinktis negalima  schmoll.gif
Gyventojas, besiverciantis IV, privalo naudoti tokius apskaitos dokumentus:
prekiu(paslaugu) pirkimo-pardavmo kvita, saskaita faktura, PVM s-f (tik PVM moketojams), kasos aparato kvita (jei naudoja), kitus apskaitos dokumentus (mokejimo pavedimus, pinigu priemimo kvitus ir pan.)

kaip negalima? tai ir pasirenkam is situ dokumentu kas turi kasos aparata spausdina aparato kvita, kas pvm moketojas- raso pvm sask faktura taigi nerasau ir saskaitos fakturos ir pvm saskaitos fakturos ir kasos kvtito ir pardavimo kvitu. as pvz rasau tik pardavimu kvita, kitas raso saskaitas fakturas, PVM moketojai raso PVM saskaitas fakturas.

o del pavedimu tai as nespausdinu po viena. gale metu atsispausdinu visa banko israsa. nezinau ar gerai, bet manau nieko blogo.
Atsakyti
QUOTE(esu-mama @ 2014 01 05, 14:59)
kaip negalima? tai ir pasirenkam is situ dokumentu kas turi kasos aparata spausdina aparato kvita, kas pvm moketojas- raso pvm sask faktura taigi nerasau ir saskaitos fakturos ir pvm saskaitos fakturos ir kasos kvtito ir pardavimo kvitu. as pvz rasau tik pardavimu kvita, kitas raso saskaitas fakturas, PVM moketojai raso PVM saskaitas fakturas.

o del pavedimu tai as nespausdinu po viena. gale metu atsispausdinu visa banko israsa. nezinau ar gerai, bet manau nieko blogo.

As apie tai ir rasiau biggrin.gif . Mokejimo pavedimas yra apskaitos dokumentas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aristokratė: 05 sausio 2014 - 15:37
QUOTE(esu-mama @ 2014 01 04, 20:46)

kvitas israsomas pinigu gavimo metu, saskaita israsoma paslaugos (prekes) pardavimo metu. Todel patogiausia butu issiunciant preke ideti saskaita faktura. jeigu apmokejimas per banka, kvitas neprikavolas, uztenka tik saskaitos.

http://mic.vmi.lt/do...e_id=1000001697 ten pasinakgrinekit ir kitus klausimus, daug info yra
Atsakyti
QUOTE(me2tis @ 2014 01 04, 20:58)
Turiu klausimuką- kur rasti oficialų valiutos kursą?
Išsiaiškinau, kad išlaidas turiu konvertuoti pagal oficialų užsakymo dienos valiutos kursą. Kai pinigai iš kortelės nuskaičiuojami, praeina kelios dienos, ir kursas kiek pakinta. Iki šiol nurašydavau tą sumą, kurią nuskaitydavo bankas. Pasirodo, taip negerai. Reikia skaičiuoti užsakymo dienos kursu. KUR JĮ RASTI? (kiekvienas bankas turi savo, galiausiai, ir tie per dieną kelis kartus pasikeičia....)
Papildyta:

O Jums kas taip sakė, kad negerai? Mane irgi liečia šis klausimas, visada nurašydavau tą sumą, kurią nuskaito bankas, nes logiškai galvojant, tai aš patyriau būtent tokią sumą išlaidų, o ne paskaičiuotą pagal kažkokius kitus valiutų kursus.
Atsakyti
QUOTE(bordo @ 2014 01 05, 19:35)
O Jums kas taip sakė, kad negerai? Mane irgi liečia šis klausimas, visada nurašydavau tą sumą, kurią nuskaito bankas, nes logiškai galvojant, tai aš patyriau būtent tokią sumą išlaidų, o ne paskaičiuotą  pagal kažkokius kitus valiutų kursus.

http://mic.vmi.lt/do...e_id=1000001669
Radau čia apie tai. Reiktų pasitikrinti kiek kursas skiriasi ir sumos. g.gif Aš taip pat nurašau tą sumą, kurią nurašo bankas.
Atsakyti
QUOTE(bordo @ 2014 01 05, 19:35)
O Jums kas taip sakė, kad negerai? Mane irgi liečia šis klausimas, visada nurašydavau tą sumą, kurią nuskaito bankas, nes logiškai galvojant, tai aš patyriau būtent tokią sumą išlaidų, o ne paskaičiuotą  pagal kažkokius kitus valiutų kursus.

Buvau konsultuotis VMI, ir man išdėstė, kad aš apskaitą turiu vykdyti kaupimo principu, t.y. į apskaitą įrašyti išlaidas tą dieną, kai padarau užsakymą, o ne kada realiai sumoku (t.y. ne tada, kai nuskaitomi pinigai nuo sąskaitos). Ir konvertuojant sumą į litus privalaunaudoti oficialų tos dienos kursą (taigi, įrašytas apskaitoje skaičius nesutaps su realiai nuskaityta sąskaitoje suma).

Aš iki tol maniau, kad skaičiai turi sutapti- t.y. banko išrašų ir įrašų apskaitos žurnale. Pasirodo, ne...

Papildyta:
QUOTE(esu-mama @ 2014 01 05, 15:59)

hmmmm... o aš išvis pavedimų nespausdinu... Juk kada reiks, tada bus galima banko išrašą atsispausdinti... Bet kokiam norimam laikotarpiui...
Gal kas išties žinot- galima taip daryti ar ne? g.gif
Papildyta:
http://www.lb.lt/exchange/default.asp
sad.gif jei reikia vadovautis šiuo kursu, visuomet bus neigiamas rezultatas...
Patikrinau 20 nuskaitymų nuo spalio iki dabar- visur gaunasi mažesnė įrašo suma nei realiai bankas nuskaitė sad.gif
Išsivedžiau vidurkį- skirtumas gaunasi 0,05, arba 5% . Bet tai žiauriai didelis minusas! Argi negalima jo kaip nors įtraukti į patirtas išlaidas???
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo me2tis: 05 sausio 2014 - 20:39
QUOTE(esu-mama @ 2014 01 02, 14:07)
supratau. o jeigu as nedirbu tai man kazkaip kitaip tada skaiciuoti?
nes as nedirbu, bet auginu du vaikus iki 18 metu. tai soc draudima turiu ir kaip ir dirbantis moku tik gale metu visus mokescius. tai man irgi skaiciuoti :

pajamos- islaidos= pelnas pries mokescius
tada ta suma dauginu pagal formule ir is gauto skaiciaus skaiciuoju PSD ir VSD?
Papildyta:
tai jusu leidziami atskait bus jusu islaidos 9607 + psd+vsd
tai vadinasi jusu pelnas nuo kurio mokesite GPM bus (pajamos- AP- VSD- PSD ) x 5%
ar taip?

Gal vis del to kas nors zinote ar jeigu zmogus nedirba bet turi soc draudima kaip vaikus auginanti mama, viskas skaiciuojas taip pat kaip kad kai zmogus dirba.

man irgi idomu kodel su ta formule dirbtinai didinamos apmokestinamos pajamos g.gif

QUOTE(Aristokratė @ 2014 01 05, 15:18)
As apie tai ir rasiau  biggrin.gif . Mokejimo pavedimas yra apskaitos dokumentas.

supratau, nesusikalbejom drinks_cheers.gif

QUOTE(me2tis @ 2014 01 05, 20:38)

hmmmm... o aš išvis pavedimų nespausdinu... Juk kada reiks, tada bus galima banko išrašą atsispausdinti... Bet kokiam norimam laikotarpiui...
Gal kas išties žinot- galima taip daryti ar ne?  g.gif
[

na idomu ir kitos nuomones , bet kodel turetu buti negalima g.gif
Atsakyti
QUOTE(me2tis @ 2014 01 05, 20:38)
Buvau konsultuotis VMI, ir man išdėstė, kad aš apskaitą turiu vykdyti kaupimo principu, t.y. į apskaitą įrašyti išlaidas tą dieną, kai padarau užsakymą, o ne kada realiai sumoku (t.y. ne tada, kai nuskaitomi pinigai nuo sąskaitos). Ir konvertuojant sumą į litus privalaunaudoti oficialų tos dienos kursą (taigi, įrašytas apskaitoje skaičius nesutaps su realiai nuskaityta sąskaitoje suma).

Aš iki tol maniau, kad skaičiai turi sutapti- t.y. banko išrašų ir įrašų apskaitos žurnale. Pasirodo, ne...
Papildyta:

Papildyta:
http://www.lb.lt/exchange/default.asp
sad.gif jei reikia vadovautis šiuo kursu, visuomet bus neigiamas rezultatas...
Patikrinau 20 nuskaitymų nuo spalio iki dabar- visur gaunasi mažesnė įrašo suma nei realiai bankas nuskaitė  sad.gif
Išsivedžiau vidurkį- skirtumas gaunasi 0,05, arba 5% . Bet tai žiauriai didelis minusas! Argi negalima jo kaip nors įtraukti į patirtas išlaidas???

Kažkokia mistika doh.gif Bet jeigu bankiniai išrašai rodo, kad nuskaitė būtent tiek, ir aš patyriau būtent tokias išlaidas, kodėl reikia perskaičiuoti...
Atrodo, kad viskas padaryta, kad tik sudėtingiau būtų..

http://mic.vmi.lt/do...e_id=1000001669
O gal čia rašoma apie tas išlaidas, kurios yra patiriamos ne per bankine sąskaitą, o, tarkim atsiskaitant grynais?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bordo: 05 sausio 2014 - 23:44
ka tik man kilo dar vienas klausimas:

tai jeigu as per metus gavau apmokestinamu pajamu pvz 1000lt tai apskaiciavus pagal formule man tos neapmokestinamos pajamos padideja ( na gaunas kazkiek pvz 1200lt)
tai kaip jas menesiais isskirti? tiesiog 1200:12=100lt/menesiui ? nes as maniau kad gale menesio paskutine menesio diena sudedu gautas pajamas minusuoju islaidas ir paskaiciuoju menesio pajamas pries mokescius. bet tai jeigu as ta 1000lt isskirsiu menesiais tai gauta suma nesutaps su deklaruojamom apmokestinamom pajamom 1200 doh.gif
Atsakyti
Sveiki,

gal zinote tiksliai nuo kada isigalioja sveiaktos draudimas atsidarius individualia veikla pagal pazyma? siaip esu drausta valstybes (auginu vaika iki metu) ir kaip suprantu psd susimoket turesiu metu gale, bet kiek pamenu anksciau tik po 3 menesiu isigaliodavo psd atsidarius ind. veikla (nesu susidurus, tik girdejau is pazistamu, kurie taip dirba, tai gal netikslu), idomu, kaip tokiu atveju, kai jau buvai rausta valstybes kaip auginanti vaika ir pradejai individualia veikla.
dekui.
Atsakyti