Įkraunama...
Įkraunama...

Verslo liudijimas (patentas), individuali veikla,

QUOTE(Aristokratė @ 2013 12 19, 18:38)
Jus turit omenyje forma GPM308?

Pavasari si forma bus pateikiama tik VMI, Sodrai nebereikes  ax.gif
http://vz.lt/article...teikti-nereikes
Tai, del sito issiaiskinau. Jus pajamas-islaidas ir PVM skaiciuojate atskirai. PVM nera pajamu-islaidu objektas, nes kitu atveju Jus gausite dviguba apmokestinima. Todel Jus GPM, VSD, PSD mokescius mokesite nuo sios sumos 5500 -3470 Lt = 2030 Lt  ax.gif

aciu labai. nezinojau.
jie taip daznai viska keicia, kad nebeimanoma suspeti susekti doh.gif
Papildyta:
QUOTE(me2tis @ 2014 01 01, 13:47)
Su Naujaisiais Metais!
4u.gif aciu Jums labai!
Turiu dar vieną klausimą profesionalams bei tiems, kurie moka susitvarkyti IV apskaitą  rolleyes.gif

Esu dirbantis ir apdraustas asmuo, todėl vykdant veiklą pagal individualią pažymą kas mėnesį nemoku VSD ir PSD įmokų. Jas sumoku už metus iškart.
Pernai neįskaičiavau prie leidžiamų atskaitymų VSD ir PSD įmokų- maniau, kad kai sumokėsiu ir žinosiu tikslias sumas, tuomet įtrauksiu jas į apskaitos žurnalą 2013 metų pradžioje. Pasirodo, taip negalima- tas sumas reikėjo įrašyti tų metų apskaitoje, už kurias įmokos mokamos sad.gif

Dabar vėl "priėjau" prie metų galo ir susimėčiau, kaip teisingai turėčiau tai atlikti?
Konkrečiau- už 2013 metus fiksuoju 15784 Lt pajamų ir 9607 Lt išlaidų = 6177 Lt apmokestinamųjų pajamų
Ar teisingai suprantu? Turėčiau daryti 2013-12-31 dienai išlaidose įrašus pačios apskaičiuotoms VSD ir PSD sumoms?
Tiksliau, nuo šios sumos  (6177 * 18,75/ 81,25 +6177) /2 = 3801 Lt gausiu VSD = 1083 Lt, PSD= 342 Lt

Ir svarbiausia- mokesčiams deklaracijoje turėsiu nurodyti ne 9607 Lt išlaidas, o 9607+1083+342 Lt= 11032 Lt, taip?

na jus cia pagal ta sudetinga formule. ka reiskia tas skaicius 3801 lt. ka jus cia gaunat? as tai kazkaip kitaip skaiciavau visada ar neteisinga butu? kas gali pakonsultuot, nes sito formules skaiciavimo nelabai suprantu. taigi turim pelna 6177Lt.
VSD bus (6177 :2 ) x 28,5%= 880,22
PSD bus (6177:2) x 9% = 277.96
GPM bus (6177-880,22-277.96) x 5% = 250.94
Atsakyti
QUOTE(esu-mama @ 2014 01 02, 11:39)
aciu labai. nezinojau.
jie taip daznai viska keicia, kad nebeimanoma suspeti susekti doh.gif
Papildyta:
na jus cia pagal ta sudetinga formule. ka reiskia tas skaicius 3801 lt. ka jus cia gaunat?  as tai kazkaip kitaip skaiciavau visada ar neteisinga butu? kas gali pakonsultuot, nes sito formules skaiciavimo nelabai suprantu. taigi turim pelna 6177Lt.
VSD bus (6177 :2 ) x 28,5%= 880,22
PSD bus (6177:2) x 9% = 277.96
GPM bus (6177-880,22-277.96) x 5% = 250.94

Kaip man paaiškino Sodroje- kadangi esu dirbantis ir darbdavio apdraustas asmuo, ir bla bla bla, man VSD ir PSD skaičiuojamas nuo perskaičiuotų apmokestinamųjų pajamų (šiaip apie tai kalbėta šioje temoje šių metų pradžioje):
Taigi, apmokestinamos pajamos pagal Sodros info tampa: (AP x 18,75 : 81,25 + AP)
Mano atveju: 6177 x 18,75 : 81,25 + 6177 = 7602 Lt
Ir juo jų:
PSD=(7602 :2)x 28.5% = 3801 x 28,5%
VSD= (7602 :2) x 9%"= 3801 x 9%

Tačiau man iki šiol neaišku, kokius skaičius pateikti VMI deklaracijoje?
Ar teisingai suprantu- aš pati turėčiau apsiskaičiuoti PSD ir VSD, įrašyti tuos skaičius į 2013 metų leidžiamus atskaitymus ir suminėje išlaidų grafoje įrašyti didesnę išlaidų sumą?
T.y., jei per metus patyriau 9607 Lt išlaidų, bet metinėje VMI deklaracijoje nurodysiu 9607+VSD+PSD, taip?
Atsakyti
QUOTE(me2tis @ 2014 01 02, 12:35)
Kaip man paaiškino Sodroje- kadangi esu dirbantis ir darbdavio apdraustas asmuo, ir bla bla bla, man VSD ir PSD  skaičiuojamas nuo perskaičiuotų apmokestinamųjų pajamų (šiaip apie tai kalbėta šioje temoje šių metų pradžioje):
Taigi, apmokestinamos pajamos pagal Sodros info tampa: (AP x 18,75 : 81,25 + AP)
Ir juo jų:

Ar teisingai suprantu- aš pati turėčiau apsiskaičiuoti PSD ir VSD, įrašyti tuos skaičius į 2013 metų leidžiamus atskaitymus ir suminėje išlaidų grafoje įrašyti didesnę išlaidų sumą?
T.y., jei per metus patyriau 9607 Lt išlaidų, bet metinėje VMI deklaracijoje nurodysiu 9607+VSD+PSD, taip?

taip
Atsakyti
supratau. o jeigu as nedirbu tai man kazkaip kitaip tada skaiciuoti?
nes as nedirbu, bet auginu du vaikus iki 18 metu. tai soc draudima turiu ir kaip ir dirbantis moku tik gale metu visus mokescius. tai man irgi skaiciuoti :

pajamos- islaidos= pelnas pries mokescius
tada ta suma dauginu pagal formule ir is gauto skaiciaus skaiciuoju PSD ir VSD?

Papildyta:
QUOTE(me2tis @ 2014 01 02, 12:35)
Kaip man paaiškino Sodroje- kadangi esu dirbantis ir darbdavio apdraustas asmuo, ir bla bla bla, man VSD ir PSD  skaičiuojamas nuo perskaičiuotų apmokestinamųjų pajamų (šiaip apie tai kalbėta šioje temoje šių metų pradžioje):
Ir juo jų:

tai jusu leidziami atskait bus jusu islaidos 9607 + psd+vsd
tai vadinasi jusu pelnas nuo kurio mokesite GPM bus (pajamos- AP- VSD- PSD ) x 5%
ar taip?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo esu-mama: 02 sausio 2014 - 14:15
QUOTE(esu-mama @ 2014 01 02, 15:07)
nes as nedirbu, bet auginu du vaikus iki 18 metu. tai soc draudima turiu ir kaip ir dirbantis moku tik gale metu visus mokescius. tai man irgi skaiciuoti :

Papildyta:
tai jusu leidziami atskait bus jusu islaidos 9607 + psd+vsd
tai vadinasi jusu pelnas nuo kurio mokesite GPM bus (pajamos- AP- VSD- PSD ) x 5%
ar taip?

Taip, aš tokius skaičius teiksiu metinėje deklaracijoje. Ir tokie skaičiai nukeliaus į Sodrą.
Tikiuosi, kad tai bus teisinga ax.gif
Atsakyti
QUOTE(me2tis @ 2014 01 03, 12:15)
Taip, aš tokius skaičius teiksiu metinėje deklaracijoje. Ir tokie skaičiai nukeliaus į Sodrą.
Tikiuosi, kad tai bus teisinga  ax.gif

na tai viskas aisku, uztat as viena karta kai pateikiau be tos gudrios formules man atsiunte rasta kad esu skolinga keliasdesimt litu. o kai meginau aiskintis sudiktavo ta formule. bet nesugebejo isaiskint kaip ir ka su ja skaiciuot. o cia super mamos greit viska i vietas sudelioja thumbup.gif

tai jeigu dar kas galit patart del mano situacijos ar man viska taip pat skaiciuot, jeigu as siemet kitur niekur nedirbu, bet esu drausta kaip vaikus auginanti mama? buciau dekinga. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(esu-mama @ 2014 01 02, 15:07)

cia gal geriau pakomentuotų profesionalai 4u.gif
Aš ir sau taikiau įprastą PSD ir VSD skaičiavimo formulę, tačiau kai kreipiausi į Sodrą pasitikslinimui, man ją perskaičiavo.
Atvirai pasakius, niekur neradau Sodros informaciniuose puslapiuose to paaiškinimo, kodėl taip man skaičiavo. Man tik suminėjo paskubomis, jog kadangi esu dirbantis asmuo, man skaičiuos taip.
Ir apie tą patį radau mergaites bekalbančias šioje temoje šių metų balandžio mėnesį.

Gal išties suprantantys paaiškintų, kokiu pagrindu didinamos apmokestinamos pajamos, nuo kurių skaičiuojamas VSD ir PSD dirbantiems (apdraustiems) asmenims?
Ir kaip skaičiuoti, jei asmuo niekur kitur nedirbantis išskyrus veiklą su IV pažyma?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo me2tis: 03 sausio 2014 - 12:24
man kai sodra sudiktavo ta formule, as paklausiau is kur jie ja istrauke ir kur man ja rasti? tai sake uzsirasyt ir turet. irgi niekur daugiau neradau. sakau tai gal internete kur rasciau? tai sako mes ja turim ir viskas. tai niekaip tos tvarkos nesuprantu doh.gif
Atsakyti
Sveikos,

Vykdau individualią veiklą su pažyma. Pirmi metai, kaip mokėsiu mokesčius. Jūsų dėka sudėjau visus taškus ant i smile.gif Pagaliau išsiaiškinau, kiek reikės susimokėti smile.gif Šiaip buvai pasiskaičiavusi viską paprastai be tos formulės.

Dabar klausimas dėl to žurnalo pildymo. Kadangi prekybą vykdau internetu, mano visos pjamos ganamos internetu pervedant pinigus. Tai aš tik atspausdinu pavedimo išrašą ir jį įrašau į knygą. Ar vis tik reikia išsirašyti kvitą? juk jokie gryni pinigai nefigūruoja.

Ačiū už atsakymą.
Atsakyti
QUOTE(Linulemamule @ 2014 01 04, 19:27)
Sveikos,

Vykdau individualią veiklą su pažyma. Pirmi metai, kaip mokėsiu mokesčius. Jūsų dėka sudėjau visus taškus ant i smile.gif Pagaliau išsiaiškinau, kiek reikės susimokėti smile.gif Šiaip buvai pasiskaičiavusi viską paprastai be tos formulės.

Dabar klausimas dėl to žurnalo pildymo. Kadangi prekybą vykdau internetu, mano visos pjamos ganamos internetu pervedant pinigus. Tai aš tik atspausdinu pavedimo išrašą ir jį įrašau į knygą. Ar vis tik reikia išsirašyti kvitą? juk jokie gryni pinigai nefigūruoja.

Ačiū už atsakymą.

o tas kvitas ir nera pinigu. Tai prekiu pardavimo kvitas. galima rinktis arba ji arba saskaita faktura. As rasau kvita ir issiunciu zmogui kartu su preke.
zmogus juk turi gaut pirkimo dokumenta.
Atsakyti
Turiu klausimuką- kur rasti oficialų valiutos kursą?
Išsiaiškinau, kad išlaidas turiu konvertuoti pagal oficialų užsakymo dienos valiutos kursą. Kai pinigai iš kortelės nuskaičiuojami, praeina kelios dienos, ir kursas kiek pakinta. Iki šiol nurašydavau tą sumą, kurią nuskaitydavo bankas. Pasirodo, taip negerai. Reikia skaičiuoti užsakymo dienos kursu. KUR JĮ RASTI? (kiekvienas bankas turi savo, galiausiai, ir tie per dieną kelis kartus pasikeičia....)
Papildyta:
QUOTE(Linulemamule @ 2014 01 04, 20:27)

Ačiū už atsakymą.

Pirkimo-pardavimo kvitą pildyti būina (pasiskaitykite buhalterinės apskaitos taisykles vykdant individualią veiklą pagal pažymą)
Atsakyti
Kiek zinau,valiutu kursai naudojami pagal Lietuvos banka smile.gif
http://www.lb.lt/
Atsakyti