Įkraunama...
Įkraunama...

Verslo liudijimas (patentas), individuali veikla,

QUOTE(Kvaksytė @ 2013 10 23, 14:17)
Nu bet nesuprantu tada, PSD man buvo paskaiciuoja verslo liudijima issiemant. o kaip VSD? kur ji paziureti kiek reikai moketi? nu ir painiava man cia.

Niekur nepaziuresit, rekia paciai paskaiciuoti arba laukti laisko is Sodros biggrin.gif
O kas jums PSD skaiciavo? g.gif

QUOTE(Kvaksytė @ 2013 10 23, 14:17)
Esme ta, kad as dabar stoviu darbo birzoj, bet turiu verslo liudijimą iki metu galo, dvi dienos per savaite. tai nieko nebesurantu uz ka ir kiek turiu kur moketi.

Geriausiai pasikonsultuoti darbo birzoje smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Libra @ 2013 10 24, 11:28)
Niekur nepaziuresit, rekia paciai paskaiciuoti arba laukti laisko is Sodros  biggrin.gif
O kas jums PSD skaiciavo?  g.gif
Geriausiai pasikonsultuoti darbo birzoje  smile.gif

As verslo liudijima internetu issiemiau, tai kai uzpildziau prasyma jam gauti, tada man atsiunte atsakyma su paskaiciuotais mokesciais. Tai buvo verslo liudijimo mokestis ir PSD paskaiciuota. Apie VSD nieko. todėl ir klausiu, nes nebesuprantu.
Atsakyti
QUOTE(Kvaksytė @ 2013 10 24, 22:50)
As verslo liudijima internetu issiemiau, tai kai uzpildziau prasyma jam gauti, tada man atsiunte atsakyma su paskaiciuotais mokesciais. Tai buvo verslo liudijimo mokestis ir PSD paskaiciuota. Apie VSD nieko. todėl ir klausiu, nes nebesuprantu.

VL mokestis ir PSD uz verslo liudjima mokamas VMI, todel VMI ir paskaiciavo. VSD mokamas sodrai. todel nepaskaiciavo VMI.
Atsakyti
Merginos, gal kas galėsite patarti. Šiuo metu stoviu Darbo biržoje, yra galimybė gauti kirpėjų kursus, bet kad juos gautum reikia pirkti verslo liudijimą 6 mėn. Klausimas būtų toks, kiek mažiausiai dienų per mėnesį galima imti VL. Ir ar galima imti VL, bet realiai nieko nedirbti pagal tą VL, ar nebus po to blogai? Reikalas tame, kad baigus kursus aš noriu dirbt kirpėja, bet miestas labai mažas, kažin ar rasiu darbą iškart po kursų, o jų neduoda be VL. Tai kaip manot, gaudys ar negaudys? Ar reikia iš tikro dirbti? Ar šiuo atveju išvis geriau būtų Individuali veikla?Ir kokią darbo vietą deklaruoti? Draugė baigė manikiūro kursus per biržą, pasimėmė VL 4dienoms per mėnėsį ir darbo vietą rašė namų adresą. Ar tai neįmanoma pagal kirpėjos darbo specifiką? Kaip po to su pajamų deklaravimu? Neprisikabins, jei vien nuliai bus? 4u.gif Labai ačiū už komentarus smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kategoriška: 25 spalio 2013 - 07:37
Kiek domejausi, kai baigiami kursai darbo birzoje, jus arba jau susirandate darba pati, ar koky birza siulo, arba imate verslo liudijima, arba individualios veiklos pazymejima. Bet baigusi kursus įsipareigojate, kad mažiausiai 6 mėnesius turėsite verslo liudijimą. O ten ar bus pelnas ar nebus, niekam neįdomu. Svarbu ne mažiau 6 mėnesiai. Jei imsite mažesniam laikotarpiui, tarkim mėnesiui tada bus nesilaikoma sutarties sąlygų ir darbo birža paprašys iš jūsų grąžinti visus pinigėlius už kursus. plius dar 5 menesius negalesite registruotis darbo biržoje.
Visa tai man pasakė mano biržos konsultantė.
Atsakyti
QUOTE(agneciuke @ 2013 10 25, 16:37)
Kiek domejausi, kai baigiami kursai darbo birzoje, jus arba jau susirandate darba pati, ar koky birza siulo, arba imate verslo liudijima, arba individualios veiklos pazymejima. Bet baigusi kursus įsipareigojate, kad mažiausiai 6 mėnesius turėsite verslo liudijimą. O ten ar bus pelnas ar nebus, niekam neįdomu. Svarbu ne mažiau 6 mėnesiai. Jei imsite mažesniam laikotarpiui, tarkim mėnesiui tada bus nesilaikoma sutarties sąlygų ir darbo birža paprašys iš jūsų grąžinti visus pinigėlius už kursus. plius dar 5 menesius negalesite registruotis darbo biržoje.
Visa tai man pasakė mano biržos konsultantė.

Tai šitus dalykus aš žinau, kad būtinai 6 mėn. verslo liudijimas. Man įdomiau ar kas tikrins, ar realiai dirbama pagal jį?
Atsakyti
QUOTE(Kategoriška @ 2013 10 25, 18:20)
Tai šitus dalykus aš žinau, kad būtinai 6 mėn. verslo liudijimas. Man įdomiau ar kas tikrins, ar realiai dirbama pagal jį?

Jei Jus dirbsit kirpykloje ir neturesite VL ar darbo sutarties, ir jei patikrins kas is VMI ar VDI ar dar kokios istaigos, manau, aisku kas butu jeigu butu biggrin.gif . Jei jus namie sedesit ant peciaus biggrin.gif , tai aisku niekam ten neidomu ax.gif .
Siaip, kad pati DB kokius tikrinimo reidus organizuotu nesu girdejus g.gif .
Papildyta:
QUOTE(Kvaksytė @ 2013 10 24, 22:50)

Tai, Jus i Sodra pasiskambinkit ax.gif .
Siaip jei turint VL visam men. tai valstybinė socialinio draudimo bazinei pensijai reikia moketi 180 Lt. Jei tam tikromis dienomis tai yra pavyzdziu, kaip pasiskaiciuoti:

http://www.sodra.lt/...erslo_liudijima
Atsakyti
Labas 4u.gif Turiu klausimeli. Auginu vaikuti, bet jo auginimo atostogose antriems metams popieriuose isejes vyras. Tai as kaip ir niekur nedirbu nieko negaunu bet ir birzoj nestoviu. Turiu galimybe pravesti seminariuka. Gali buti, kad jis bus vienkartinis, bet jei patiks ir viskas bus ok, gal dar pora papildomu bus. Mano situacijoje kaip suprantu geriau imti IV pazyma?
Atsakyti
Gal kas gali pasidalinti patirtimi (galite į až) kiek gaunate pajamų pagal individualią veiklą ir kiek jums paskaičiavo ar moka motinystės pašalpos?
Atsakyti
QUOTE(Aristokratė @ 2013 10 26, 13:49)
Jei Jus dirbsit kirpykloje ir neturesite VL ar darbo sutarties, ir jei patikrins kas is VMI ar VDI ar dar kokios istaigos, manau, aisku kas butu jeigu butu  biggrin.gif . Jei jus namie sedesit ant peciaus  biggrin.gif , tai aisku niekam ten neidomu  ax.gif .
Siaip, kad pati DB kokius tikrinimo reidus organizuotu nesu girdejus  g.gif .

Aš planuoju mokytis pagal DB kursus, imt Verslo liudijimą ir ieškotis darbo pagal jį, bet labai gali būti, kad nerasiu. Tai įdomu ar nieks neprisikabins, jei pvz. per tuos 6 mėn. vien nuliai būtų? 4u.gif

Kitas klausimas ar lgalima turint Verslo liudijimą, dirbti kitą ( legalų ) darbą, ne pagal VL?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kategoriška: 30 spalio 2013 - 09:53
Sveikos,

Paprastas klausimukas, gal kas esate susidure, dirbu pagal darbo sutarti ir papildomai noreciau issiimti Individualios veiklos pazyma, visus reikiamus moketi mokescius puikiai suprantu, lb paprasta paskaiciuoti pasinaudojus skaiciuokle:

http://ksaveras.lt/iv_skaiciuokle/

Bet iskilo toks klausimukas, jei uzsakymu negaunu, tai reiskia negaunu ir pajamu is individualios veiklos - kaip bus su PSD - ar vistiek reikia moketi min PSD imoka - 90*12 = 1080 Lt ar nieko moketi nereikia (suprantu tiems, kas kitokias budais nemoka PSD - tai moketi reikia kas menesi ar taip, ar taip), ir dar
ar nera min PSD nustatyta 1080 Lt, net jei jo prisiskaiciuotu ir maziau - pvz gauni tik 500 lt pajamu - PSD pristkaiciuoja tik 15.75, tiek ir tereikia moket?

Na tikiuos supratot ko noriu paklaust smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Kategoriška @ 2013 10 30, 09:52)
Aš planuoju mokytis pagal DB kursus, imt Verslo liudijimą ir ieškotis darbo pagal jį, bet labai gali būti, kad nerasiu. Tai įdomu ar nieks neprisikabins, jei pvz. per tuos 6 mėn. vien nuliai būtų? 4u.gif

Nieks nesikabins.

QUOTE(Kategoriška @ 2013 10 30, 09:52)
Kitas klausimas ar lgalima turint Verslo liudijimą, dirbti kitą ( legalų ) darbą, ne pagal VL?

Kita darba aisku, kad galima dirbti biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(yolitux @ 2013 10 30, 10:58)
Bet iskilo toks klausimukas, jei uzsakymu negaunu, tai reiskia negaunu ir pajamu is individualios veiklos - kaip bus su PSD - ar vistiek reikia moketi min PSD imoka - 90*12 = 1080 Lt ar nieko moketi nereikia (suprantu tiems, kas kitokias budais nemoka PSD - tai moketi reikia kas menesi ar taip, ar taip), ir dar
ar nera min PSD nustatyta 1080 Lt, net jei jo prisiskaiciuotu ir maziau - pvz gauni tik 500 lt pajamu - PSD pristkaiciuoja tik 15.75, tiek ir tereikia moket?

Na tikiuos supratot ko noriu paklaust smile.gif

PSD mokat net jei ir nieko neuzdirbat ax.gif
Atsakyti