Įkraunama...
Įkraunama...

Verslo liudijimas (patentas), individuali veikla,

QUOTE(agneciuke @ 2013 10 21, 16:43)
tai vat man ir įdomu, kuriam laikui apsimokėtų jį imti, nes biržoje pasakė, kad baigus kursus turiu išbūti 6 mėnesius su VL. O kaži jei neišbūčiau? kas tada, taip įšeina, kad negalėsiu tuos 5 mėnesius net užsiregistruoti į biržą.
Kažkokia nesąmonė.

cia su tais kursais zinokit taip yra.Reikia po ju imt VL 6men.Sutarti pasirasai.Jei nevykdai sutarties reikia ten kazkaip visus pinigus grazint doh.gif
O mane sudurnino mokesciuos.Sako issiimkit VL, likit birzoj darbo ieskanciu statusu ir nereikes sveikatos draudimo moket.Pasiziuriu as trecias men jau nedrausta doh.gif Nuejau i ligoniu kasas, tai nelabai ka paaiskino.Sako eikit i sodra.O tai ne mokesciam sveikatos draudima reikia moket? Ir kokia nesamone, dabar 3men i is eiles turiu moket kad SD isigaliotu doh.gif
Atsakyti
Jau gal 3 metai, kai PSD mokamas Sodrai smile.gif .
Atsakyti
QUOTE(aureka @ 2013 10 21, 19:26)
cia su tais kursais zinokit taip yra.Reikia po ju imt VL 6men.Sutarti pasirasai.Jei nevykdai sutarties reikia ten kazkaip visus pinigus grazint  doh.gif

O kiek dienu per menesi galima imti?

QUOTE(aureka @ 2013 10 21, 19:26)
O mane sudurnino mokesciuos.Sako issiimkit VL, likit birzoj darbo ieskanciu statusu ir nereikes sveikatos draudimo moket.Pasiziuriu as trecias men jau nedrausta  doh.gif  Nuejau i ligoniu kasas, tai nelabai ka paaiskino.Sako eikit i sodra.O tai ne mokesciam sveikatos draudima reikia moket? Ir kokia nesamone, dabar 3men i is eiles turiu moket kad SD isigaliotu  doh.gif

O kodel nereikia sveikatos draudimo moketi? Mano manymu reikia. Sveikatos draudimo mokesti reikia apskaiciuoti uz pasirinktas darbo dienas. Pav. jeigu per menesi imsit 10 dienu - turesite moketi preliminariai 45 lt. Likusia dali turi sumoketi darbo birza.
sveikatos mokesti turite moketi i Mokesciu inspekcijos saskaita
pensijos - i Sodros saskaita
Atsakyti
Aš su tokiu kvailu klausimu. Verslo liudijimą išsiemiau internetu. Ar nereikia paskui jo nuvažiuoti į VMi pasiimti, t.y. pačio popieriaus? Tinka tas kur atsispausdini kur būna įdėtas VMI sistemoj? Nereikai kad būtų antspaudai kažkokie?
Atsakyti
QUOTE(Kvaksytė @ 2013 10 22, 13:38)
Aš su tokiu kvailu klausimu. Verslo liudijimą išsiemiau internetu. Ar nereikia paskui jo nuvažiuoti į VMi pasiimti, t.y. pačio popieriaus? Tinka tas kur atsispausdini kur būna įdėtas VMI sistemoj? Nereikai kad būtų antspaudai kažkokie?

Antspaudu nereikia. Tinka atspausdintas. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Libra: 22 spalio 2013 - 13:50
QUOTE(Libra @ 2013 10 22, 09:10)
O kiek dienu per menesi galima imti?
O kodel nereikia sveikatos draudimo moketi? Mano manymu reikia. Sveikatos draudimo mokesti reikia apskaiciuoti uz pasirinktas darbo dienas. Pav. jeigu per menesi imsit 10 dienu - turesite moketi preliminariai 45 lt. Likusia dali turi sumoketi darbo birza.
sveikatos mokesti turite moketi i Mokesciu inspekcijos saskaita
pensijos - i Sodros saskaita

Tiksliai neprisimenu ar tai 3 ar 4 dienas maziausiai g.gif
As nesakau, kad visai nereikia moket PSD.Uz paimtas dienas as susimokejau.Bet sako kad dar ir 90lt papildomai reikia moket.
Tai va ar sodrai ar mokesciams is tikro?
Atsakyti
QUOTE(aureka @ 2013 10 22, 14:49)
Tiksliai neprisimenu ar tai 3 ar 4 dienas maziausiai  g.gif
As nesakau, kad visai nereikia moket PSD.Uz paimtas dienas as susimokejau.Bet sako kad dar ir 90lt papildomai reikia moket.
Tai va ar sodrai ar mokesciams is tikro?

Va cia http://www.vmi.lt/cm.....p_col_count=1 yra labai gera atmintine. smile.gif
Atsakyti
Pasitaisau. Kas turi VL, atmintines 32 psl. "Privalomojo sveikatos draudimo įmokos sumokamos į VMI biudžeto pajamų surenkamąją sąskaitą".

http://www.vmi.lt/lt/?itemId=10132736
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aristokratė: 22 spalio 2013 - 21:27
Bet aš kiek suprantu, tai jei stovi biržoj ir turi VL tai valstybinio socialinio draudimo įmokų gali nemokėti, nes kaip atmintinėj rašoma:
6.7. Kokiais atvejais verslo liudijimus turintys asmenys gali nemokėti valstybinio socialinio draudimo įmokų?
• privalomai draudžiami valstybiniu socialiniu draudimu pagal Lietuvos Respublikos įstatymus;

nes man kiek aiškino DB draudžia, todėl jo mokėti nereikia tol kol stovi biržoj.
Atsakyti
LDB psl. raso, jog:

"Subsidija individualiai veiklai pagal verslo liudijimą gali būti skiriama verslo liudijimo įsigijimo išlaidoms (pajamų mokesčiui) ir valstybinio socialinio draudimo įmokų, privalomų asmenims, kurie verčiasi individualia veikla pagal verslo liudijimą, išlaidoms iš dalies padengti".

"Vykdantis individualią veiklą pagal verslo liudijimą asmuo, pageidaujantis gauti subsidiją, darbo biržai turi pateikti:
-dokumentus , patvirtinančius sumokėtas valstybinio socialinio draudimo įmokas, privalomas asmenims, besiverčiantiems individualia veikla pagal verslo liudijimą."

Vadinasi PSD moketi reikia ir veliau LDB is dalies padengs.

Zmogus, kuris verciasi VL yra dirbantis asmuo, vykdantis ukine veikla, o ne bedarbis, tiesiog jis dalyvauja Savarankiško užimtumo programoje.

http://www.ldb.lt/IN...mo_remimas.aspx
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aristokratė: 23 spalio 2013 - 08:32
QUOTE(Kvaksytė @ 2013 10 22, 22:53)

nes man kiek aiškino DB draudžia, todėl jo mokėti nereikia tol kol stovi biržoj.

Gerai butu biggrin.gif
Ir PSD ir VSD sumoketi reikia, ir niekam neidomu ar tu turesi pelna ar ne unsure.gif mes pora dienu pavelavom sumoketi VSD, tai tuoj atsiunte rasta su priminimu biggrin.gif
Atsakyti
Nu bet nesuprantu tada, PSD man buvo paskaiciuoja verslo liudijima issiemant. o kaip VSD? kur ji paziureti kiek reikai moketi? nu ir painiava man cia. Esme ta, kad as dabar stoviu darbo birzoj, bet turiu verslo liudijimą iki metu galo, dvi dienos per savaite. tai nieko nebesurantu uz ka ir kiek turiu kur moketi.
Atsakyti