Įkraunama...
Įkraunama...

Verslo liudijimas (patentas), individuali veikla,

QUOTE(giedre_giee @ 2013 10 17, 10:29)
Perparduoti negalima internetu. Tačiau jeigu prekaiujate savo gamybos daiktais- galima visais būdais, taip pat ir internetu prekiauti:-)

Nieko nebesuprantu biggrin.gif Tai jei prekiauju svo gamintais dirbiniais internetu, tai galiu su verslo liudijimu dirbti?
Atsakyti
Sveiki,

Norėjau paklausti del verslo liudijimo ir individualios veiklos pazymejimo. Žodžiu planuoju lankyti kursus darbo biržoje. Po jų, man sakė turiu arba iš karto darbintis įmonėje arba imti VL arba ind.v.pazymą. Kiek man sakė konsultantė, tą VL arba pažymą, turėčiau išlaikyti mažiausiai 6 mėnesius. Todėl galvoju, ką geriau apsimoka imti, ar verslo liudijimą ar indivudualios veiklos pažymėjimą? Kaip ten su tais mokesčiais tada? Gal kas galite patarti, kas po kursų ėmėt taip?
Atsakyti
QUOTE(agneciuke @ 2013 10 18, 21:37)
Sveiki,

Norėjau paklausti del verslo liudijimo ir individualios veiklos pazymejimo. Žodžiu planuoju lankyti kursus darbo biržoje. Po jų, man sakė turiu arba iš karto darbintis įmonėje arba imti VL arba ind.v.pazymą. Kiek man sakė konsultantė, tą VL arba pažymą, turėčiau išlaikyti mažiausiai 6 mėnesius. Todėl galvoju, ką geriau apsimoka imti, ar verslo liudijimą ar indivudualios veiklos pažymėjimą? Kaip ten su tais mokesčiais tada? Gal kas galite patarti, kas po kursų ėmėt taip?

O kokia veikla? ne visoms veikloms galima imti verslo liudijimą. ir dar, darbo birža kompensuoja kažkiek mokesčio už VL, tai gal labiau apsimoka jį imti, jei tik veikla leidžia.
Atsakyti
Tai butu siuvimo kursai. tai kiek žiūrėjau pagal tas veiklos rūšis būtų drabužių taisymas, siuvimas.
Atsakyti
Nelabai suprantu ar Individualios veiklos pažymą galima užsisakyti internetu, nes savo paskiroje, matau, kad tik galima Verslo liudijimą g.gif .
Atsakyti
QUOTE(agneciuke @ 2013 10 19, 13:22)
Tai butu siuvimo kursai. tai kiek žiūrėjau pagal tas veiklos rūšis būtų drabužių taisymas, siuvimas.

Siuvimo kursai yra mokymas, o ne taisymas, siuvimas ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Aristokratė @ 2013 10 19, 22:23)
Siuvimo kursai yra mokymas, o ne taisymas, siuvimas  ax.gif

Aš kiek suopratayu baigė mergina siuvimo kursus, o nori siuti ir verslo liudijima išsiimti siuvimui, taisymui, ne mokymui.
Atsakyti
Neteisingai supratote, aš norėčiau dirbti pagal VL arba pažymą.
Atsakyti
QUOTE(agneciuke @ 2013 10 20, 14:20)
Neteisingai supratote, aš norėčiau dirbti pagal VL arba pažymą.

Mes sita supratom, bet nesupratom ka jus noretumete dirbti ar siuvimo kursus organizuot, ar drabuziu siuvima, taisyma biggrin.gif .

Visiems 2 atvejams tinka verslo liudijimas, nes Jums darbo birza kompensuos. Veiklos rusys, mokymams tinka sitas "Suaugusiųjų kvalifikacijos tobulinimo veikla (x) (įeina į EVRK klases 85.51; 85.52; 85.59) ir Vaikų ir jaunimo papildomo mokymo (x) (įeina į EVRK klases 85.51; 85.52; 85.59)",
o drabužių siuvimas, taisymas (EVRK klasės 14.11; 14.12; 14.13; 14.14; 14.19; įeina į EVRK klasę 95.29)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aristokratė: 20 spalio 2013 - 14:57
QUOTE(Aristokratė @ 2013 10 20, 14:48)
Mes sita supratom, bet nesupratom ka jus noretumete dirbti ar siuvimo kursus organizuot, ar drabuziu siuvima, taisyma  biggrin.gif .

Visiems 2 atvejams tinka verslo liudijimas, nes Jums darbo birza kompensuos. Veiklos rusys, mokymams tinka sitas "Suaugusiųjų kvalifikacijos tobulinimo veikla (x) (įeina į EVRK klases 85.51; 85.52; 85.59) ir Vaikų ir jaunimo papildomo mokymo (x) (įeina į EVRK klases 85.51; 85.52; 85.59)",
o drabužių siuvimas, taisymas (EVRK klasės 14.11; 14.12; 14.13; 14.14; 14.19; įeina į EVRK klasę 95.29)

Dar tada patikslinsiu 4u.gif Kai baigsiu darbo biržoje kursus, norėčiau jau tada dirbti, t.y. pati siūti, modeliuoti, parduoti, taisyti rūbus. Bet man dar įdomu, po kursų baigimo, kuriam laikui aš galiu imti ta VL? Man minėjo, kad kažkas 6 mėnesius bent turiu buti su VL. O jei neišbūnu tų 6 mėnesių, kas tada? negalima vėl registruotis į biržą?
Atsakyti
QUOTE(agneciuke @ 2013 10 20, 21:51)
Dar tada patikslinsiu  4u.gif  Kai baigsiu darbo biržoje kursus, norėčiau jau tada dirbti, t.y. pati siūti, modeliuoti, parduoti, taisyti rūbus. Bet man dar įdomu, po kursų baigimo, kuriam laikui aš galiu imti ta VL? Man minėjo, kad kažkas 6 mėnesius bent turiu buti su VL. O jei neišbūnu tų 6 mėnesių, kas tada? negalima vėl registruotis į biržą?

Darbo birza VL islaidas kompensuoja metus. Pet nepatariu imti daug dienu, nes galima stipriai nueiti i minusa. Is anksto turesite sumoketi VL islaidas, reikes moketi sveikatos ir sodros mokesti. Jeigu nuomosit patalpas - dar uz nuoma.
Atsakyti
QUOTE(Libra @ 2013 10 21, 08:33)
Darbo birza VL islaidas kompensuoja metus. Pet nepatariu imti daug dienu, nes galima stipriai nueiti i minusa. Is anksto turesite sumoketi VL islaidas, reikes moketi sveikatos ir sodros mokesti. Jeigu nuomosit patalpas - dar uz nuoma.

tai vat man ir įdomu, kuriam laikui apsimokėtų jį imti, nes biržoje pasakė, kad baigus kursus turiu išbūti 6 mėnesius su VL. O kaži jei neišbūčiau? kas tada, taip įšeina, kad negalėsiu tuos 5 mėnesius net užsiregistruoti į biržą.
Kažkokia nesąmonė.
Atsakyti