Įkraunama...
Įkraunama...

Verslo liudijimas (patentas), individuali veikla,

QUOTE(*davaida* @ 2013 10 08, 12:18)
o dar sakykit, i kuria klase priskirti autoserviso paslaugas? nes as radau tik va kokia

49. Variklinių transporto priemonių techninė priežiūra ir remontas (x)

(EVRK klasė 45.20; įeina į EVRK klasę 52.21)

man kai nieks aiškiai negalėjo pasakyt kokiai veiklai pasiimt VL ir individualią veiklą, aš skambinausi į statistikos departamentą.
Jie tas veiklų rūšis kuria, jie apie jas geriausiai iš mano
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2013 10 09, 10:21)
man kai nieks aiškiai negalėjo pasakyt kokiai veiklai pasiimt VL ir individualią veiklą, aš skambinausi į statistikos departamentą.
Jie tas veiklų rūšis kuria, jie apie jas geriausiai iš mano

jo, as irgi skambinausi i VMI tai jie man ta pati pasake, dave tel.nr ir sake jiems pasisikambinti
Atsakyti
Laba diena,
Jei norima internete prekiauti rankdarbiais ( suvenyrais), tai reikia pirkti verslo liudijima ar galima iki kazkokio sumos jo nepirkti ? Kokia kaina butu metams ?
Atsakyti
Gal kas patars - jei noriu įmonei parduoti paslaugą, bet jos reikės max keturis/penkis kartus, daugiau mažiau reguliariai kas mėnesį ir viskas, tai čia IV pagal pažymą turėtų būt?
Atsakyti
Patarkit nuo ko pradėti norint įteisinti veiklą, kad tai nebūtų nelegalu, ko reikia? Užsiimu kepiniais, uždarbis kol pradžia vos daugiau nei savikaina. Ko reikia, kad veikla būtų legali ir niekas netyčia neprisikabintų?
Atsakyti
QUOTE(žydinti_pieva @ 2013 10 16, 18:59)
Patarkit nuo ko pradėti norint įteisinti veiklą, kad tai nebūtų nelegalu, ko reikia? Užsiimu kepiniais, uždarbis kol pradžia vos daugiau nei savikaina. Ko reikia, kad veikla būtų legali ir niekas netyčia neprisikabintų?

reikia verslo liudijimo arba individualios veiklos pazymos. jei planuojamas uzdabris butu toks labai mazas, gal is pradziu ir nieko nereikia. jei ne masiskai tas...tarkim pabandymui...tik kai su maistu reikia dirbti, turbut reikia ir kokiu chigienos dokumentu, tai del to matyt butina legaliai viska nuo pat pradziu
Atsakyti
QUOTE(Ručike @ 2013 10 11, 12:48)
Laba diena,
Jei norima internete prekiauti rankdarbiais ( suvenyrais), tai reikia pirkti verslo liudijima  ar galima iki kazkokio sumos jo nepirkti ? Kokia kaina butu metams ?

internete negalima prekiauti su VL, reikia imti pazyma, o metu gale susimoketi mokescisu nuo pelno. minimaliu sumu, iki kuriu galima neimti nera, jei pradedat prekiauti, iskart ir issiimat.
Papildyta:
QUOTE(žydinti_pieva @ 2013 10 16, 17:59)

siaip legaliai namie to daryti negalima be leidimu, net ne del veiklos, o del sanitarines ir viso kito.
Atsakyti
QUOTE(mėnulis @ 2013 10 16, 19:12)
reikia verslo liudijimo arba individualios veiklos pazymos. jei planuojamas uzdabris butu toks labai mazas, gal is pradziu ir nieko nereikia. jei ne masiskai tas...tarkim pabandymui...tik kai su maistu reikia dirbti, turbut reikia ir kokiu chigienos dokumentu, tai del to matyt butina legaliai viska nuo pat pradziu

QUOTE(Murčikas @ 2013 10 16, 20:05)

siaip legaliai namie to daryti negalima be leidimu, net ne del veiklos, o del sanitarines ir viso kito.

Jei turėsiu verslo liudijimą, bet neturėsiu san higienos, tai vistiek skaitysis dirbu nelegaliai? Naminėmis sąlygomis be šansų gauti higienos leidimą. Tai taip išeis, kad tokia veikla būsim priversti daryti nelegaliai g.gif
Atsakyti
QUOTE(žydinti_pieva @ 2013 10 16, 19:18)
Jei turėsiu verslo liudijimą, bet neturėsiu san higienos, tai vistiek skaitysis dirbu nelegaliai? Naminėmis sąlygomis be šansų gauti higienos leidimą. Tai taip išeis, kad tokia veikla būsim priversti daryti nelegaliai  g.gif

taip iseina unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Murčikas @ 2013 10 16, 21:05)
internete negalima prekiauti su VL, reikia imti pazyma,

O ką reiškia prekiauti internete? nes jei aš tik patalpinus internete galerija darbų tai čia skaitosi kad prekyba internetu? Internetinės parduotuvės neturiu. Nes man VMI išsiimant verslo liudijima prekybai rankdarbiais nieko nesakė apie tai.

Ai va čia radau taip parašyta:
" Vadinasi, gyventojas, įsigijęs minėtos veiklos verslo liudijimą, parduodamas prekes gali jas tik reklamuoti skelbdamas internete, tačiau parduodant tas prekes turi jis pats arba jo verslo liudijime įrašyti šeimos nariai (t. y. ne per paštą ar siuntų skyrių) jas pristatyti (išnešioti arba išvežioti) pirkėjui." Šaltinis verslo liudijimas

Hm, nu pieva, kodėl man to nepasakė.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kvaksytė: 17 spalio 2013 - 06:59
taip, pasiemu VL su isveziojamaja prekyba, jus galite tik prekiauti pati kazkur vietoje ir isvezioti savo mieste. Jei siunciate pastu, tai jau internetine prekyba, ir jau reliai VL netinka 4u.gif
Atsakyti
Perparduoti negalima internetu. Tačiau jeigu prekaiujate savo gamybos daiktais- galima visais būdais, taip pat ir internetu prekiauti:-)
Atsakyti