Įkraunama...
Įkraunama...

Verslo liudijimas (patentas), individuali veikla,

QUOTE(Viotinola @ 2013 10 02, 13:50)
Merginos, gal žinosite... pirkėjas apmokėjo už prekes, bet už siuntimą paštu ne. Prekių neatsiima jau 1m laiko. Ką daryti tokioj situacijoj? Raginta n kartų atsiimti, susisiekia, praneša, kad atsiimsiu ir viskas. Kaip šitą reikalą įforminti?

čia veikla ar verslo liudijimas?
Atsakyti
QUOTE(giedre_giee @ 2013 10 02, 13:54)
čia veikla ar verslo liudijimas?

Veikla.
Atsakyti
QUOTE(Viotinola @ 2013 10 02, 13:56)

koks apskaitos principas, pinigų ar kaupimo?
Atsakyti
QUOTE(giedre_giee @ 2013 10 02, 14:56)
koks apskaitos principas, pinigų ar kaupimo?

Kaupimo
Atsakyti
QUOTE(Viotinola @ 2013 10 02, 16:06)

na kadangi kaupimo principas, tai pajamos pripazistamos kai parduota prekė. Tai kol prekė nėra atiduota klientui, nepripažįstama jūsų gautomis pajamomis taip pat ir išlaidomis. Kai atsiims prekę išrašysite sąskaitą faktūrą ir trauksite į pajamas ir išlaidas. Jeigu paaiškės, kad prekė nebebus atsiimta ir ja prekiausite iš naujo, tuomet tada ir įtrauksite į pajamas tą gautą apmokėjimą.
Atsakyti
turiu dar viena klausimeli gal kas zino iskarto dekoju uz atsakyma. auginu vaika ir noriu pirkti patenta( prekiauti turguje noriu). gal zinote kiek reiktu menesiui moketi? ar reikes man tada darbo birzoje stoveti?
Atsakyti
Ačiū labai kas atsakys.

IV pagal pažymą, užsakomoji prekyba internetu ar paštu.

Ar galiu įtraukti į išlaidas interneto teikėjo sąskaitas? O jeigu sutartis vyro vardu?
Atsakyti
Gal kas atsakys. Turiu IVP. Atsidarinėju parduotuvę, ji turės pavadinimą. Ar galiu nurodyt kaip pardavėją -parduotuvės pavadinimą ir adresą, ar visgi būtina rašyt savo vardą pavardę ir IVP nr ant kiekvieno lipduko? O gal užtenka tik IVP nr?
Atsakyti
facebooko grupe apie individualia veikla: https://www.facebook...647095/?fref=ts
Atsakyti
Sveikos mergaites 4u.gif

Visos temukes neskaiciau ,kadangi reikalinga skubi jusu konsultacija.
Situacija yra tokia: abu su vyru stovime DB,auginame du vaikucius (4m.8m.) gauname soc.pasalpas.
Dabar vyras susirado sau patalpeles ir isirenge ten nedideli autoservisiuka.Taigi db man kyla toks klausimas...kas geriau ar kad jis dirbtu pagal verslo liudijima ar individualia veikla ar IV su pazyma? ir kaip tada butu su musu pasalpom ir sovejimu DB? g.gif
Ai dar,kaip su tais mokesciais visais?
Na tikiuosi supratot mane, taigi buciau labai dekinga jei kas pakonsultuotu, nes siuose reikaluose visai nesigaudau doh.gif
Atsakyti
QUOTE(*davaida* @ 2013 10 08, 09:50)
Sveikos mergaites  4u.gif

Visos temukes neskaiciau ,kadangi reikalinga skubi jusu konsultacija.
Situacija yra tokia: abu su vyru stovime DB,auginame du vaikucius (4m.8m.) gauname soc.pasalpas.
Dabar vyras susirado sau patalpeles ir isirenge ten nedideli autoservisiuka.Taigi db man kyla toks klausimas...kas geriau ar kad jis dirbtu pagal verslo liudijima ar individualia veikla ar IV su pazyma? ir kaip tada butu su musu pasalpom ir sovejimu DB?  g.gif
Ai dar,kaip su tais mokesciais visais?
Na tikiuosi supratot mane, taigi buciau labai dekinga jei kas pakonsultuotu, nes siuose reikaluose visai nesigaudau  doh.gif

o dar sakykit, i kuria klase priskirti autoserviso paslaugas? nes as radau tik va kokia

49. Variklinių transporto priemonių techninė priežiūra ir remontas (x)

(EVRK klasė 45.20; įeina į EVRK klasę 52.21)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *davaida*: 08 spalio 2013 - 11:19
Gal kas zino kiek reikia minimaliai imti darbo dienu dirbant pagal VL kad eitu pilnas darbo stazas pensijai gauti?
Atsakyti