Įkraunama...
Įkraunama...

Verslo liudijimas (patentas), individuali veikla,

QUOTE(Murčikas @ 2013 09 20, 07:35)
neturint vaiku, kas menesi 90lt psd, + metu gale vmi 5 arba 15 proc, + nuo puses pelno 28.5 proc sodrai ir 9 proc. papildomam psd
turint vaiku, viskas tas pats, tik kas menesi nereikia moketi po 90lt.
Papildyta:
suraskite internete siaip koki pavizdi. ir kur savo duomenys, pakeiskite. bent jau mes rasome vardas pavarde, adresas, ivp numeris ir tel. nr.

o kaip su psd turint vaiku, jeigu uzdirbi su ivp labai mazai, kiek uz tuos metus susimoket reiks?

dekui, ssirasiu. galvojau gal kokia speciali forma yra.
Atsakyti
QUOTE(bim-bam @ 2013 09 20, 10:46)
o kaip su psd turint vaiku, jeigu uzdirbi su ivp labai mazai, kiek uz tuos metus susimoket reiks?

dekui, ssirasiu. galvojau gal kokia speciali forma yra.

taigi parasiau, turint ir neturint vaiku, skirtumas tik 90lt kas menesi mokejimas/nemokejimas, visa kita susimoki, nesvarbu ar mazos ar dideles pajamos., kad ir lita uzbirbus, reikes viska susiskaiciuoti ir susi
Atsakyti
Labukas,
Dirbant su IVP ar reikia i zurnala irasineti kas menesi sumokamus 90 lt PSD?
Ir ar galima irasyti kuro islaidas, nes buvo vaziuota konkreciai parsivezt prekiu- tai gal reikia degalines cekiuka irasyti?

Aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(<Orchiduke> @ 2013 09 21, 19:52)
Labukas,
Dirbant su IVP ar reikia i zurnala irasineti kas menesi sumokamus 90 lt PSD?
Ir ar galima irasyti kuro islaidas, nes buvo vaziuota konkreciai parsivezt prekiu- tai gal reikia degalines cekiuka irasyti?

Aciu  4u.gif

buvau seminare, tai dėl kuro aiškino jog mašina turi būti įtraukta į ilgalaikį turtą, pasirenkant procentus kiek naudosi, ir tada važiuojant konkrečiai darbo reikalais reikia pildyti kur važiavai, kiek km ir kiek sudeginai kuro... tipo negalima šiaip čekių rinkt be pateisinimo...

Ar darbinot kuri žmogų? Ar tikrai reikalingi tie darbdavio kursai prieš darbinant žmogų?? Man vieni sako, kad nėjo į jokius kursus, o seminare darbo inspekcijos atstovė aiškino, kad reikia doh.gif
Atsakyti
QUOTE(salua @ 2013 09 22, 08:03)
buvau seminare, tai dėl kuro aiškino jog mašina turi būti įtraukta į ilgalaikį turtą, pasirenkant procentus kiek naudosi, ir tada važiuojant konkrečiai darbo reikalais reikia pildyti kur važiavai, kiek km ir kiek sudeginai kuro... tipo negalima šiaip čekių rinkt be pateisinimo...

del masinos ir kuros islaidu supratau 4u.gif

O kaip del tu 90 lt PSD - juos reikia irasineti prie islaidu i zurnala ar nereikia?
Atsakyti
QUOTE(<Orchiduke> @ 2013 09 22, 20:14)

O kaip del tu 90 lt PSD - juos reikia irasineti prie islaidu i zurnala ar nereikia?

Butinai, visi Jusu sumoketi mokesciai yra Jusu islaidos smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aristokratė: 25 rugsėjo 2013 - 12:24
sveiki noreciau paklausti. darbdave nori pirkti man verslo liudijima . jei dabar uzsiregistruociau darbo birzoje ar darbo birza apmoketu kazkiek patento mokescio.?
Atsakyti
QUOTE(monax @ 2013 10 01, 18:01)
sveiki noreciau paklausti. darbdave nori pirkti man verslo liudijima . jei dabar uzsiregistruociau darbo birzoje ar darbo birza apmoketu kazkiek patento mokescio.?

būtinai užsiregistruokit, bent man tai žadėjo pusei metų apmokėt ir ligonių kasų mokestį ir patento smile.gif tai gal čia visiems taip smile.gif tiksliau susimoki pats ir nuneši jiems kvitus ir jie gražina, na pasakytų kaip ir kas pačioje darbo biržoje smile.gif Aš nežinau nes nepasinaudojau, išsiėmiau IVP smile.gif
Atsakyti
Sveikos,

Aš čia su tokiu gal ir kvailoku klausimu. Išsiemiau verslo liudijima dviems dienoms per savaite. Tai reiškia, kad išrašyti sąskaitas ir kvitus galiu tik tom dienom? bet apmokejimus jei gausiu kitom dienom, kai verslo liudijimas negalioja, tai nieko tokio?
Atsakyti
labas,

netycia atradau sita foruma, kuriame rasoma, jog jei parduodi rankdarbius iki tam tikros sumos per metus, nereikia uti issiemus individualios veiklos/verslo liudijimo pazymejimo. na bet cia gal gandu lygyje tik? gal kas esat girdeje ka nors apie tai?
Atsakyti
QUOTE(bim-bam @ 2013 10 02, 10:42)
labas,

netycia atradau sita foruma, kuriame rasoma, jog jei parduodi rankdarbius iki tam tikros sumos per metus, nereikia uti issiemus individualios veiklos/verslo liudijimo pazymejimo. na bet cia gal gandu lygyje tik? gal kas esat girdeje ka nors apie tai?

galima tik tada, jeigu nėra individualios veiklos požymių (testinumo, savarankiškumo, ekonominės naudos siekimo). Pvz, jeigu turi prisgaminęs šiaip sau kazko, o paskui nusprendi kad tai nebereikalinga, gali parduoti. Per metus yra neapmoekstinama iki 8000 lt asmeninio turto pardavimo.
bet jeigu jau gaminama su tikslu parduoti ir pastoviai, turi būti registruota veikla.
Atsakyti
Merginos, gal žinosite... pirkėjas apmokėjo už prekes, bet už siuntimą paštu ne. Prekių neatsiima jau 1m laiko. Ką daryti tokioj situacijoj? Raginta n kartų atsiimti, susisiekia, praneša, kad atsiimsiu ir viskas. Kaip šitą reikalą įforminti?
Atsakyti