QUOTE(Afrodite69 @ 2013 09 10, 18:54)
Sveikutes
Uzsuku ir as pas jus patarimo,nors ir skaiciau visas zinutes taciau kaip ir nerandu man reikiamo atsakymo.
Nuo siu metu rugsejo pradzios esu nebedirbanti.Turiu neigaluma,50proc. tad esu valstybes drausta. Zadu issiimti individualios veiklos pazyma,ne verslo liudijima. Esu isdirbusi nenutrukstamo stazo4 m.
Klausimai butu tokie;
1.Ar apsimoka stoti i DB jei vistiek zadu jau si menesi issiimti individualios veiklos pazyma?
2.Mano menesines pajamos bus apie 600lt.,skaitausi laisvoji profesija tad nuskaiciuos man 15proc.,o islaidas nusirasysiu 30proc. Bet kaip suprantu,jei noreciau gauti motinystes pasalpas visas kiek priklausytu ar ligos as butinai turiu nurodyti minimuma kad gaunu 1000lt.kitaip negausiu nieko? nes man sakykim vasaros menesiai buna visiskai tusti.
Aciu uz atsakyma
Uzsuku ir as pas jus patarimo,nors ir skaiciau visas zinutes taciau kaip ir nerandu man reikiamo atsakymo.
Nuo siu metu rugsejo pradzios esu nebedirbanti.Turiu neigaluma,50proc. tad esu valstybes drausta. Zadu issiimti individualios veiklos pazyma,ne verslo liudijima. Esu isdirbusi nenutrukstamo stazo4 m.
Klausimai butu tokie;
1.Ar apsimoka stoti i DB jei vistiek zadu jau si menesi issiimti individualios veiklos pazyma?
2.Mano menesines pajamos bus apie 600lt.,skaitausi laisvoji profesija tad nuskaiciuos man 15proc.,o islaidas nusirasysiu 30proc. Bet kaip suprantu,jei noreciau gauti motinystes pasalpas visas kiek priklausytu ar ligos as butinai turiu nurodyti minimuma kad gaunu 1000lt.kitaip negausiu nieko? nes man sakykim vasaros menesiai buna visiskai tusti.
Aciu uz atsakyma
puse metu ir siaip gautumet bedarbio pasalpa, ir tas laikotarpis ieitu i staza. suma priklausys nuo buvusiso algos, bet maximum 650lt.
o del IDV, deja reikia deklaruoti dar daugiau, nes mokesciai mokami sodrai yra nuo puses pelno, reiskia, jus turite uzdirbti ale +-2000lt per menei, tuomet nuo 1000lt susimoketi mokescius sodrai ir tik tuomet, priskaiciuos ta menesi prie stazo. aisku, galima deklaruoti ir 1000lt, bet jums tuomet priskaiciuos tik puse menesio stazo, ir tuomet reikes du metus rinkti ta staza, kad surinkti pilnus metus.
radau istrauka is sodros
"Laikoma, kad asmenys, dirbantys pagal autorines sutartis, sporto ar atlikėjo veiklos sutartis bei gaunantys pajamas pagal individualios veiklos pažymą asmenys yra įgiję ligos ir motinystės socialinio draudimo stažą motinystės (tėvystės) pašalpai gauti, jei iki tėvystės atostogų pradžios už juos buvo sumokėtos ligos ir motinystės socialinio draudimo įmokos nuo ne mažesnės negu 12 MMA dydžio draudžiamųjų pajamų sumos per paskutinius 24 mėnesius. Jei šios įmokos sumokėtos nuo MMA dydžio sumos, įgyjamas vieno mėnesio socialinio draudimo stažas. Kai įmokos sumokėtos nuo didesnės ar mažesnės nei MMA sumos, socialinio draudimo stažas laikomas proporcingai didesniu ar mažesniu."