Įkraunama...
Įkraunama...

Verslo liudijimas (patentas), individuali veikla,

QUOTE(Afrodite69 @ 2013 09 10, 18:54)
Sveikutes 4u.gif
Uzsuku ir as pas jus patarimo,nors ir skaiciau visas zinutes taciau kaip ir nerandu man reikiamo atsakymo.
Nuo siu metu rugsejo pradzios esu nebedirbanti.Turiu neigaluma,50proc. tad esu valstybes drausta. Zadu issiimti individualios veiklos pazyma,ne verslo liudijima. Esu isdirbusi nenutrukstamo stazo4 m.
Klausimai butu tokie;
1.Ar apsimoka stoti i DB jei vistiek zadu jau si menesi issiimti individualios veiklos pazyma?
2.Mano menesines pajamos bus apie 600lt.,skaitausi laisvoji profesija tad nuskaiciuos man 15proc.,o islaidas nusirasysiu 30proc. Bet kaip suprantu,jei noreciau gauti motinystes pasalpas visas kiek priklausytu ar ligos as butinai turiu nurodyti minimuma kad gaunu 1000lt.kitaip negausiu nieko? g.gif nes man sakykim vasaros menesiai buna visiskai tusti.
Aciu uz atsakyma 4u.gif

puse metu ir siaip gautumet bedarbio pasalpa, ir tas laikotarpis ieitu i staza. suma priklausys nuo buvusiso algos, bet maximum 650lt.

o del IDV, deja reikia deklaruoti dar daugiau, nes mokesciai mokami sodrai yra nuo puses pelno, reiskia, jus turite uzdirbti ale +-2000lt per menei, tuomet nuo 1000lt susimoketi mokescius sodrai ir tik tuomet, priskaiciuos ta menesi prie stazo. aisku, galima deklaruoti ir 1000lt, bet jums tuomet priskaiciuos tik puse menesio stazo, ir tuomet reikes du metus rinkti ta staza, kad surinkti pilnus metus.

radau istrauka is sodros

"Laikoma, kad asmenys, dirbantys pagal autorines sutartis, sporto ar atlikėjo veiklos sutartis bei gaunantys pajamas pagal individualios veiklos pažymą asmenys yra įgiję ligos ir motinystės socialinio draudimo stažą motinystės (tėvystės) pašalpai gauti, jei iki tėvystės atostogų pradžios už juos buvo sumokėtos ligos ir motinystės socialinio draudimo įmokos nuo ne mažesnės negu 12 MMA dydžio draudžiamųjų pajamų sumos per paskutinius 24 mėnesius. Jei šios įmokos sumokėtos nuo MMA dydžio sumos, įgyjamas vieno mėnesio socialinio draudimo stažas. Kai įmokos sumokėtos nuo didesnės ar mažesnės nei MMA sumos, socialinio draudimo stažas laikomas proporcingai didesniu ar mažesniu."
Atsakyti
QUOTE(salua @ 2013 09 11, 06:53)
Atsiprašau,kad ne į temą truputį, bet jei stotumėt į darbo darbo birža, jums pinigus mokėtų pusę metų ir nedirbant.. bei eitų stažas tol kol mokėtų tuos pinigėlius...
Man moka, bet noras dirbt didesnis, tai tik kol viską susiuostysiu pasilieku biržoj..

Aciu labai uz atsakymus 4u.gif dabar visai pasimeciau ka daryti reiks g.gif
PSD man nereikia moketi nes esu valstybes drausta.Stociau i darbo birza,bet jau ketvirti metai kai uzsiemu mokymais darzelyje tam paciam ir jie manes laukia kiekvienais metais.Alga darbe buvo l.nedidele i rankas apie 630lt.tai saunu kai galejau prisidurti. Siais metais esu vel kvieciama dirbti i ta pati darzeli,bet ten turiu tureti verslo liudijima.Jau praeitais metais privalejau ji turet.pasvarsciau kad manes jie tikrai nelauks tiek laiko,o nesinori prarasti tokio nors ir minimalaus uzdarbio.Be to,darbo birzoj maximumo negausiu.
Esu dar tokiam amziuje kai galiu tureti vaiku.Tai ir galvojau kaip man cia dabar suktis,kad eitu stazas ir jei kas nutiktu tai gauciau ligonlapi ir motinystes ismokas.
Bet be sansu,nes tikrai 2000lt . per menesi neuzdirbsiu.Praietais metais vid.uzdirbau apie 600.tai ir siais tikiuosi tiek gauti.
Visiskai pasimeciau unsure.gif pradedu mastyti kad gal klydom su vyru ir visdelto man geriausias variantas bus Verslo liudijimas.
o ligos pasalpa irgi mokama nuo stazo jei dirbi pagal individualios veiklos pazyma?
Aciukas uz atsakymus ir kantrybe.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Afrodite69: 11 rugsėjo 2013 - 10:21
psd moketi vistiek reikes, tik ne kas menesi, o metu gale nuo puses pajamu.

tarkime gaunate 600lt per menesi, metu gale deklaruojate 7200lt.
nuo 7200 lt reikes susimoketi 15 proc. vmi, nes laisvoji profesija
po to nuo 3600 reikes susimoketi VSD 28.5 proc.
po to nuo 3600 reikes suimoketi PSD 9 proc.

kas lieka jusu.

taciau stazo per tuos metus jus gausite tik praktiskai 3.5 menesio ir motinystes pasalpa nepriklausys. beto skaiciuojant motinystes pasalpa, ims ne 7200, o tik 3600, ir nuo darys visus skaiciavimus. kaip ir dirbant imoneje, taip ir dirbant su IVP reikia sukaupti 12 men. per 24 men staza. tai nebent jums deklaruoti po 1000lt, tai per du metus jus sukauptumete tuos 12 men bendrai stazo. tuomet pasirinkus gauti ismoka du metus, gautumete grindis 496lt - mokesciiai, abu metus. bet kadangi jus dabar buvote dirbanti, vistiek kaip ir turite ta staza 12 men, per du metus, jums tik svarbu tada neprarasti jo, ir pastoviai skaiciuotis ziureti, kad uztektu.

o dirbant su VL, deja motinystes i ligos negalimos.
Atsakyti
QUOTE(Murčikas @ 2013 09 11, 14:38)
psd moketi vistiek reikes, tik ne kas menesi, o metu gale nuo puses pajamu.

tarkime gaunate 600lt per menesi, metu gale deklaruojate 7200lt.
nuo 7200 lt reikes susimoketi 15 proc. vmi, nes laisvoji profesija
po to nuo 3600 reikes susimoketi VSD 28.5 proc.
po to nuo 3600 reikes suimoketi PSD 9 proc.

kas lieka jusu.

taciau stazo per tuos metus jus gausite tik praktiskai 3.5 menesio ir motinystes pasalpa nepriklausys. beto skaiciuojant motinystes pasalpa, ims ne 7200, o tik 3600, ir nuo darys visus skaiciavimus. kaip ir dirbant imoneje, taip ir dirbant su IVP reikia sukaupti 12 men. per  24 men staza. tai nebent jums deklaruoti po 1000lt, tai per du metus jus sukauptumete tuos 12 men bendrai stazo. tuomet pasirinkus gauti ismoka du metus, gautumete grindis 496lt - mokesciiai, abu metus. bet kadangi jus dabar buvote dirbanti, vistiek kaip ir turite ta staza 12 men, per du metus, jums tik svarbu tada neprarasti jo, ir pastoviai skaiciuotis ziureti, kad uztektu.

o dirbant su VL, deja motinystes i ligos negalimos.

Dekui uz atsakyma. 4u.gif Kadangi su pastojimu nera lengva,tai sito nesuplanuosi.Tai man labiau tada iseina stoti i darbo birza ir nuo spalio menesio pasiimti VL.O jau kai reikes vaikeliui,jei ivyks stebuklas,vistiek vyras dirbantis,as gaunu invalidumo pasalpa kazkokia,o ir tada jau geriau kazkiek atsidesiu "juodai dienai".
Aciu uz atsakymus ir kantrybe 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(salua @ 2013 09 10, 14:28)
ačiū, dabar gal galit atsakyt, jei veiklą pradedu daleiskim lapkričio 1d tai už kokį laikotarpį turėsiu deklaruoti gegužės mėnesį?
ir kokį žurnalą man dabar reiks pildyt? blush2.gif  eisiu į kelis seminarus dar, bet norėčiau jau daug maž gaudytis, ko ten paklaust ir suprast apie kalbama...

tai uz 2013 m. lapkriti ir gruodi smile.gif
Pajamu ir islaidu zurnala smile.gif

Papildyta:
QUOTE(aureka @ 2013 09 10, 15:16)
Gal kas zino kur Kaune galima nusipirkti VL pajamu ir islaidu zurnala?

visose kanceliarinese parduotuvese dazniausiai buna, galit ir internetu uzsisakyti ax.gif
Atsakyti
Dabar turiu dar vieną klausimą blush2.gif
Kadangi birža moka man pinigėlius, tai neskubėjau atsidarinėt IVP, o o truputį uostinėjausi, dabar gi staigiai radau geras patalpas, ir suderėjau nuomą, reikia pirmadienį nusiūst savo rekvizitus sutarčiai .... kaip suprantu, IVP įsigalioja tą pačia dieną kai užsiregistruoji, tikiuosi VMI man suteiks visus ten reikalingus nr ar kodus.. Dar klausimas, kaip aš turiu pasirašyt? A. S-ienės IVP savininkė A.S. Ar tiesiog A.S? ar dar kaip?? Ir kaip su antspaudu? Reik kokio? Jaučiuosi visiška tundra...
Atsakyti
QUOTE(salua @ 2013 09 13, 15:09)
Dabar turiu dar vieną klausimą blush2.gif
Kadangi birža moka man pinigėlius, tai neskubėjau atsidarinėt IVP, o o truputį uostinėjausi, dabar gi staigiai radau geras patalpas, ir suderėjau nuomą, reikia pirmadienį nusiūst savo rekvizitus sutarčiai .... kaip suprantu, IVP įsigalioja tą pačia dieną kai užsiregistruoji, tikiuosi VMI man suteiks visus ten reikalingus nr ar kodus.. Dar klausimas, kaip aš turiu pasirašyt? A. S-ienės IVP savininkė A.S. Ar tiesiog A.S? ar dar kaip?? Ir kaip su antspaudu? Reik kokio? Jaučiuosi visiška tundra...

pasirasykite savo vardu ir pavarde. Kaip kodas lygiaverciai eina asmens kodas arbaindividualios veiklos numeris. tai jei dar neturesit numerio, nurodysit asmens koda
Atsakyti
Sveikos.Susisuko galva visiskai...Jeigu dirbi pagal IVP ir neturi vaiku-kiek metu gale reikia moketi mokesciu?
O jeigu vaikus turi du,kiek tada?Aciu uz atsakymus.
Atsakyti
Sveiki, smile.gif

netrukus pradės veikti mano internetinė parduotuvė dirbsiu pagal IDV pažymą. Kol kas sudėtingiausias dalykas tai įsivažiuoti su skaičiukais ir įsivesti tvarką. smile.gif

Gal kas turite pajamų - išlaidų žurnalą excelyje su visomis formulėmis?

:smile: dirbsiu atskaitant išlaidas ir mokant GPM 5%..

Ačiū labai 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
labas, kaip israsyti saskaita faktura, dirbant su individualios veiklos pazyma?
Atsakyti
QUOTE(DaRiJuSa @ 2013 09 18, 22:57)
Sveikos.Susisuko galva visiskai...Jeigu dirbi pagal IVP ir neturi vaiku-kiek metu gale reikia moketi mokesciu?
O jeigu vaikus turi du,kiek tada?Aciu uz atsakymus.

Cia,ta prasme procentais kiek 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(DaRiJuSa @ 2013 09 19, 21:31)
Cia,ta prasme procentais kiek 4u.gif

neturint vaiku, kas menesi 90lt psd, + metu gale vmi 5 arba 15 proc, + nuo puses pelno 28.5 proc sodrai ir 9 proc. papildomam psd
turint vaiku, viskas tas pats, tik kas menesi nereikia moketi po 90lt.
Papildyta:
QUOTE(bim-bam @ 2013 09 19, 21:09)
labas, kaip israsyti saskaita faktura, dirbant su individualios veiklos pazyma?

suraskite internete siaip koki pavizdi. ir kur savo duomenys, pakeiskite. bent jau mes rasome vardas pavarde, adresas, ivp numeris ir tel. nr.
Atsakyti