Įkraunama...
Įkraunama...

Verslo liudijimas (patentas), individuali veikla,

Sveikos,

kokiu kodu yra tarpininkavimo paslauga, jei dirbant su IVP g.gif
ar tinka dirbant pagal IVP prekyba internetu?

ačiū 4u.gif
Atsakyti
Sveikos,
prašau patikslinimo - ar galima su IVP išrašinėti kvitukus, o ne sąskaitas faktūras? o jeigu išrašinėju sąskaitas-faktūras - privaloma pilnai užpildyti ją, nurodant asmens kodą, adresą ir pan.?jeigu neprivaloma - kur tai yra parašyta?ačiū

P.s - lig šiol pildžiau sąskaitas be asmens kodų, 1 buhalterė davė velnių,kad taip negalima - pagal visas buhalterines taisykles turi būti pilnai užpildyta sąskaita:oh Tai galvoju kiba visas sąskaitas turiu perraršinėti į kvitukus,kur asmens kodas kaip suprantu neprivalomas g.gif
Dėkoju 4u.gif
Atsakyti
labas,

as vel su klausimu del individualios veiklos pazymos. atrodo, skaitant sia tema daug kas pradeda aisketi, bet vis tiek dar painu. noreciau patikslinimu:

1. jeigu as noriu aprdavineti savo gaminius internetineje parduotuveje (daugiausia uzsienieciai perka), kokius dokumentus man reikia rinkti. pagrindinis atsiskaitymas vyksta per paypal sistema, tai ar uztenka tiesiog laikytis tuos invoice'us ir i zurnala rasytis. ar dar kazko reiktu?

2. auginu vaika iki 8 metu, esu drausta valstybes. kai issiimsiu pazyma, psd reikes sumoketi tik metu gale nuo uzdirbtu pajamu ar skaiciuosis kas menesi? jeigu neuzdirbsiu nieko, kaip bus su psd mokejimu?

3. ar nuvykus ir ta diena uzsiregistravus ind. veiklos pazyma, galima isakrt pradeti dirbti? ar negalima registruoti kokia savaites atgaline data?
Atsakyti
QUOTE(Libra @ 2013 09 05, 12:14)
Uz tiek dienu, kiek yra nurodyta VL. Uz kitas dienas PSD moka darbo birza.

Jei bedarbis issiima verslo liudijima, darbo birza bedarbi isregistruoja, tokiu budu netenkama bedarbio statuso ir darbo birza PSD uz ji nemoka smile.gif
Papildyta:
QUOTE(auksiuke123 @ 2013 09 09, 10:05)
Sveikos,
prašau patikslinimo - ar galima su IVP išrašinėti kvitukus, o ne sąskaitas faktūras? o jeigu išrašinėju sąskaitas-faktūras - privaloma pilnai užpildyti ją, nurodant asmens kodą, adresą ir pan.?jeigu neprivaloma - kur tai yra parašyta?ačiū

P.s - lig šiol pildžiau sąskaitas be asmens kodų, 1 buhalterė davė velnių,kad taip negalima - pagal visas buhalterines taisykles turi būti pilnai užpildyta sąskaita:oh  Tai galvoju kiba visas sąskaitas turiu perraršinėti į kvitukus,kur asmens kodas kaip suprantu neprivalomas g.gif
Dėkoju 4u.gif

Galima israsineti kvitus.

Paciame kvite su zvaigzdute pazymeta - Nurodoma pirkėjo ar paslaugos gavėjo pageidavimu (vadinasi neprivaloma).

http://www.vmi.lt/fo.../pdf/FR0508.pdf
Papildyta:
QUOTE(bim-bam @ 2013 09 09, 10:51)
1. jeigu as noriu aprdavineti savo gaminius internetineje parduotuveje (daugiausia uzsienieciai perka), kokius dokumentus man reikia rinkti. pagrindinis atsiskaitymas vyksta per paypal sistema, tai ar uztenka tiesiog laikytis tuos invoice'us ir i zurnala rasytis. ar dar kazko reiktu?

Prie paypal'o invoice'o galite prideti ir tos svetaines, kurioje pardavinejate invoice'a smile.gif . Daugiau, kaip ir nieko nereikia ax.gif

QUOTE(bim-bam @ 2013 09 09, 10:51)
3. ar nuvykus ir ta diena uzsiregistravus ind. veiklos pazyma, galima isakrt pradeti dirbti? ar negalima registruoti kokia savaites atgaline data?

Atgaline data Jums niekas neregistruos, viska pradedat (pvz. vesti buhalterija) nuo tos dienos, kai isduodama IV smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aristokratė: 09 rugsėjo 2013 - 19:05
Gal atsakysit ir man..

Kitą savaitę išsiimu IVP, bet kadangi planuoju parduotuvę, tai realiai pradėsiu dirbt tik po mėnesio ar net daugiau. Tuo tarpu įrangai pirkt ir ruoštis atidarymui eis vien išlaidos, negaunant pajamų. Ar privalėsiu kažką vis tiek pildyt?

Dar vienas klausimas. Auginu vaiką iki 8 metų, tai PSD tik metų gale nuo pusės pajamų reiks mokėtis, bet tas metų galas tai gruodžio 31d ateina? ar pavasarį kai deklaruoji pajamas?

Ačiū, jei kas atsakys.
Atsakyti
QUOTE(Aristokratė @ 2013 09 09, 19:04)
Jei bedarbis issiima verslo liudijima, darbo birza bedarbi isregistruoja, tokiu budu netenkama bedarbio statuso ir darbo birza PSD uz ji nemoka  smile.gif

Netiesa. Vyras nuo kovo menesio vykdo ind. veikla pagal verslo liudijima. PSD moka uz pasirinktas dienas ir kas ketvirti nesa kvitus i darbo birza. Birza jam kompensuoja dalis islaidu ir apmoka trukstama suma PSD ir VSD. Bet ta lengvata galioja tik metus. Pakartotinai galima kreiptis i darbo birza del subsidiju tik po metu.
Atsakyti
QUOTE(salua @ 2013 09 10, 07:34)
Gal atsakysit ir man..

Kitą savaitę išsiimu IVP, bet kadangi planuoju parduotuvę, tai realiai pradėsiu dirbt tik po mėnesio ar net daugiau. Tuo tarpu įrangai pirkt ir ruoštis atidarymui eis vien išlaidos, negaunant pajamų. Ar privalėsiu kažką vis tiek pildyt?
Dar vienas klausimas. Auginu vaiką iki 8 metų, tai PSD tik metų gale nuo pusės pajamų reiks mokėtis, bet tas metų galas tai gruodžio 31d ateina? ar pavasarį kai deklaruoji pajamas?

Ačiū, jei kas atsakys.

Jusu veikla prasideda nuo kitos savaites kai issiimat IVP ir nepaisant to, kad negausit pajamu, parduotuve atidarysit tik kita men. pradedat registruoti ir savo islaidas.
Deklaruoti ir PSD moketi reikia iki geguzes men.
Papildyta:
QUOTE(Libra @ 2013 09 10, 08:34)
Netiesa. Vyras nuo kovo menesio vykdo ind. veikla pagal verslo liudijima. PSD moka uz pasirinktas dienas ir kas ketvirti nesa kvitus i darbo birza. Birza jam kompensuoja dalis islaidu ir apmoka trukstama suma PSD ir VSD. Bet ta lengvata galioja tik metus. Pakartotinai galima kreiptis i darbo birza del subsidiju tik po metu.

Gal Jusu vyrui ir taip, bet man buvo kitaip. Issiemiau VL, mane isregistravo is DB. PSD ir VSD pati susimokedavau pilnai pati. Kai nusprendziau, kad veikla yra nepelninga, uzsiregistravau DB ir tik tada man subsidija sugrazino smile.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aristokratė: 10 rugsėjo 2013 - 11:32
QUOTE(Aristokratė @ 2013 09 10, 11:30)
Gal Jusu vyrui ir taip, bet man buvo kitaip. Issiemiau VL, mane isregistravo is DB. PSD ir VSD pati susimokedavau pilnai pati. Kai nusprendziau, kad veikla yra nepelninga, uzsiregistravau DB ir tik tada man subsidija sugrazino  smile.gif .

Tai gal veikla pagal VL buvo iki 2010 m. liepos 1 d? cool.gif

Savarankiško užimtumo rėmimas Jei Jūs planuojate pradėti verslą, Jums gali būti skirta subsidija darbo vietai sau steigti ar individualiai veiklai pagal verslo liudijimą pradėti.

Subsidija darbo vietai steigti gali būti skiriama šiems darbo biržoje registruotiems asmenims, turintiems įsteigtą Lietuvos Respublikos smulkiojo ir vidutinio verslo įstatyme apibrėžtą labai mažą įmonę:

•neįgaliesiems, kuriems nustatytas darbingumo lygis iki 25 procentų arba sunkus neįgalumo lygis;
•neįgaliesiems, kuriems nustatytas 30-40 procentų darbingumo lygis arba vidutinis neįgalumo lygis;
•asmenims, kurių atleidimo iš darbo pasekmėms švelninti naudojamos Europos prisitaikymo prie globalizacijos padarinių fondo lėšos;
•buvusiems bedarbiams, pradėjusiems savo verslą ne vėliau kaip per 30 mėnesių nuo paskutinės registracijos nutraukimo teritorinėje darbo biržoje dienos, pirmą kartą darbo vietą steigiantiems teritorinės darbo biržos siųstam bedarbiui įdarbinti.
Subsidijos darbo vietai steigti dydis negali viršyti 40 Vyriausybės patvirtintos minimaliosios mėnesinės algos dydžių, o įsteigta darbo vieta turi būti išsaugota ne mažiau kaip 36 mėnesius nuo jos įsteigimo dienos.

Subsidija individualiai veiklai pagal verslo liudijimą gali būti skiriama verslo liudijimo įsigijimo išlaidoms (pajamų mokesčiui) ir valstybinio socialinio draudimo įmokų, privalomų asmenims, kurie verčiasi individualia veikla pagal verslo liudijimą, išlaidoms iš dalies padengti.

Subsidija individualiai veiklai pagal verslo liudijimą gali būti mokama, kai verslo liudijimas išduodamas ne trumpesniam kaip vieno mėnesio laikotarpiui ir (ar) jį tęsiant iki 12 mėnesių.

Pakartotinai subsidija individualiai veiklai pagal verslo liudijimą gali būti skiriama ne anksčiau kaip po 12 mėnesių nuo paskutinės paskirtos subsidijos pasibaigimo dienos.

Subsidijos dydis už kiekvieną veiklos pagal verslo liudijimą mėnesį ne didesnis kaip 0,25 Vyriausybės patvirtintos minimaliosios mėnesinės algos dydžio.

Vykdantis individualią veiklą pagal verslo liudijimą asmuo, pageidaujantis gauti subsidiją, darbo biržai turi pateikti:

•prašymą (prašymas gali būti pateikiamas daugiau nei vieną kartą) skirti subsidiją;
•verslo liudijimo kopiją ir originalą palyginti, mokėjimo kvitą ar kitą dokumentą, patvirtinantį sumokėtą pajamų mokestį už verslo liudijimo išdavimą;
•dokumentus , patvirtinančius sumokėtas valstybinio socialinio draudimo įmokas, privalomas asmenims, besiverčiantiems individualia veikla pagal verslo liudijimą.

Subsidija individualiai veiklai pagal verslo liudijimą skiriama bedarbiams, pradėjusiems individualią veiklą pagal verslo liudijimą nuo 2010 m. liepos 1 dienos.
Išsamią informaciją apie savarankiško užimtumo rėmimo galimybes teikia teritorinės darbo biržos.

Savarankiško užimtumo rėmimo įgyvendinimą reglamentuoja LR Užimtumo rėmimo įstatymo (Žin., 2006, Nr. 73-2762, 2009, Nr.86-3638; 2010, Nr. 71-3552) 29 ir 32 str., 2009 m. rugpjūčio 13 d. LR socialinės apsaugos ir darbo ministro įsakymu Nr. A1-499 patvirtintas „Aktyvios darbo rinkos politikos priemonių įgyvendinimo sąlygų ir tvarkos aprašas“ (Žin., 2009, Nr. 98-4133; 2010, Nr. 85-4471).
http://www.ldb.lt/IN...mo_remimas.aspx
Atsakyti
QUOTE(Aristokratė @ 2013 09 10, 11:30)
Jusu veikla prasideda nuo kitos savaites kai issiimat IVP ir nepaisant to, kad negausit pajamu, parduotuve atidarysit tik kita men. pradedat registruoti ir savo islaidas.
Deklaruoti ir PSD moketi reikia iki geguzes men.

ačiū, dabar gal galit atsakyt, jei veiklą pradedu daleiskim lapkričio 1d tai už kokį laikotarpį turėsiu deklaruoti gegužės mėnesį?
ir kokį žurnalą man dabar reiks pildyt? blush2.gif eisiu į kelis seminarus dar, bet norėčiau jau daug maž gaudytis, ko ten paklaust ir suprast apie kalbama...
Atsakyti
Gal kas zino kur Kaune galima nusipirkti VL pajamu ir islaidu zurnala?
Atsakyti
Sveikutes 4u.gif
Uzsuku ir as pas jus patarimo,nors ir skaiciau visas zinutes taciau kaip ir nerandu man reikiamo atsakymo.
Nuo siu metu rugsejo pradzios esu nebedirbanti.Turiu neigaluma,50proc. tad esu valstybes drausta. Zadu issiimti individualios veiklos pazyma,ne verslo liudijima. Esu isdirbusi nenutrukstamo stazo4 m.
Klausimai butu tokie;
1.Ar apsimoka stoti i DB jei vistiek zadu jau si menesi issiimti individualios veiklos pazyma?
2.Mano menesines pajamos bus apie 600lt.,skaitausi laisvoji profesija tad nuskaiciuos man 15proc.,o islaidas nusirasysiu 30proc. Bet kaip suprantu,jei noreciau gauti motinystes pasalpas visas kiek priklausytu ar ligos as butinai turiu nurodyti minimuma kad gaunu 1000lt.kitaip negausiu nieko? g.gif nes man sakykim vasaros menesiai buna visiskai tusti.
Aciu uz atsakyma 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Afrodite69 @ 2013 09 10, 18:54)

Atsiprašau,kad ne į temą truputį, bet jei stotumėt į darbo darbo birža, jums pinigus mokėtų pusę metų ir nedirbant.. bei eitų stažas tol kol mokėtų tuos pinigėlius...
Man moka, bet noras dirbt didesnis, tai tik kol viską susiuostysiu pasilieku biržoj..
Atsakyti