Įkraunama...
Įkraunama...

Verslo liudijimas (patentas), individuali veikla,

QUOTE(bim-bam @ 2013 08 30, 13:32)
O kokios pazymos islaidos? Galvojau, kad nera jokiu, tik psd pradedi moket. g.gif

kaip suprast islaidos? pazyma nieko nakainuoja, tiesigo metu gale susimokate mokescisu ir viskas. jei nieko neuzdirbsite, tai ir deklaruosite 0, ir nieko nemokesite.
Atsakyti
Neteisingas linksnis - verčiantis su pažyma jokių lengvatų nėra. Pažyma nekainuoja.
Atsakyti
Pasidalinsiu savo ziniomis, patirtimi. Del lengvatu issiemant verslo liudijima stovint darbo birzoje. Jei zmogus atitinka tam tikrus reikalavimus (amzius, ir kt. aplinkybes - reikia jau konsultantes klausti butent pagal jusu atveji), galima susbsidija. Subsidija teikiama 1 karta metuose. Ne visur taikoma 70 - 75 % nuolaida. Priklauso nuo miesto, rajono. VMi psl yra sarasas kiek kokio miesto savivaldybe teikia % kompensacija VL. Kai kurios teikia 50 % kompensacija, bet vis sis tas smile.gif
Taigi, jei tarpininke pasako, kad turite teise subsidijai, isiemate VMI VL, atnesate ji pas DB tarpininke, rasote prasyma subsidijai. Pildant prasyma reikia pateikti kvituku kopijas visu sumoketu mokeciu (PSD, sodrai, ir uz pati VL mokescio) ir pacio VL kopija. Reikes nurosyti savo saskaita banko, i ja bus pervedami pinigeliai prasymo patvirtinimo atveju. Pateikiate prasyma ir laukiate.
!!! Jei VL issiemamas ilgesniam laikotarpiui nei 6 men., skaitosi, kad isidarbinote ilgam ir is DB jus braukia. Todel geriau VL imti ir pratesite kas menesi, du ar tis. Dar kas labai svarbu, jei nenorite prarasti subsidijos, reikia, kad VL numeriukas nesikeistu - t.y. Jei jusu VL issiimtas pvz nuo 2013 09 01 - 2012 09 31 tai jau kokia rugsejo 26 d. reikia pratesti VL, tokiu atveju verslo liudijimo nr. liks tas pats. Jei kartais paveluojate pratesti VL (na kad ir 2013 10 01 kreipiates), VMI aisku jums ji prates, bet jau DB subsidijos negausite daugiau, nes skaitysis, kad issiemete nauja VL su nauju nr., o per metus tik 1 VL teikiama subsidija. Subsidija galima gauti 1m laikotarpiu.
VMI prasyma pratesti VL turi teise nagrineti keliu darbo dienu begyje (tikslaus skaiciaus nepamenu), todel reikia pasiskaiciuoti, jog nepaveluotumete.

Taigi, pvz Vilniuje, jei teritorine DB atstove pateikia jusu prasyma atsakingems asmenims nagrineti iki 10 d., tai tuo atveju kai jusu prasymas priemamas, subsidija dazniausiai gaunama ta pati menesi apie 25 d.
BET labai daznai buna, kad zmogus tarpininkei DB visus prasymus, dokumentus atnesa iki menesio 10 d., bet tarpininke kol susikrapsto, nuveza juos mazdaug menesio gale, tai tada jau pinigeliu teks palaukti. Nes jei men pabaigoje nuveze prasyma, tai iki mazdaug kt. men. 10 d. reikes laukti kol posedis bus, ir jei patvirtins prasyma tai tik mazdaug menesio pabaigoje bus pervedami pinigai. Tai vat, cia apie Vilniu kalbu su tais subsidiju ismokejimais.
Tikiuosi bus i nauda si informacija 4u.gif

Dabar man reikia skubaus atsakymo:
dirbant pagal verslo liudijima, kokios maksimalios menesines pajamos gali buti teikiant paslaugas, jog veliau metu pabaigoje nereiketu moketi kazkokiu papildomu mokesciu, ateist uz virsyta gautu pajamu norma. Noriu pasiskaiciuoti 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Selena*: 30 rugpjūčio 2013 - 19:02
QUOTE(*Selena* @ 2013 08 30, 20:54)
Dabar man reikia skubaus atsakymo:
dirbant pagal verslo liudijima, kokios maksimalios menesines pajamos gali buti teikiant paslaugas, jog veliau metu pabaigoje nereiketu moketi kazkokiu papildomu mokesciu, ateist uz virsyta gautu pajamu norma. Noriu pasiskaiciuoti  4u.gif

pabandyk atsisiust atmintine, ten manau tikrai rasi tai kas domina
http://www.vmi.lt/lt/?itemId=10132736
Atsakyti
QUOTE(*Selena* @ 2013 08 30, 19:00)
!!! Jei VL issiemamas ilgesniam laikotarpiui nei 6 men., skaitosi, kad isidarbinote ilgam ir is DB jus braukia.

Vyras issieme VL 10 menesiams ir niekas jo neisbrauke. Taip pat gauna subsidija. Bet tenka laukti 5-6 savaites.
Atsakyti
Labas rytas, gal kas gales padeti 4u.gif ar galiu as dirbti vienoj imonej vadybininke pilnu etatu ir dar tureti savo MB kurioje pati buciau ir vadove ir darbuotoja (irgi pilnu etatu dirbciau). ar taip galima? nes tada kaip ir virsyciau galima darbo laika savaitei g.gif

ir kitas klausimas- ar ta kita imone as privalau informuoti, kad turiu MB ir joje dar dirbu?
Atsakyti
QUOTE(*Lukro* @ 2013 09 01, 08:29)
Labas rytas, gal kas gales padeti  4u.gif  ar galiu as dirbti vienoj imonej vadybininke pilnu etatu ir dar tureti savo MB kurioje pati buciau ir vadove ir darbuotoja (irgi pilnu etatu dirbciau). ar taip galima? nes tada kaip ir virsyciau galima darbo laika savaitei  g.gif
ir kitas klausimas- ar ta kita imone as privalau informuoti, kad turiu MB ir joje dar dirbu?

jeigu busite mazosios bendrijos nare, tai mazojoje bendriijoje pagal darbo sutarti negalima dirbti. Jus kaip nare gausite pajamas.
Atsakyti
QUOTE(giedre_giee @ 2013 09 01, 13:49)
jeigu busite mazosios bendrijos nare, tai mazojoje bendriijoje pagal darbo sutarti negalima dirbti. Jus kaip nare gausite pajamas.

tai tada viskas tvarkoj? nepersipina darbas abiejose imonese taip?
Atsakyti
Man taip pat praverstų pagalba 4u.gif
Esu vaiko auginimo atostogose, parašiau prašymą Sodrai dviems metams, dabar antrų metų pradžia.
Jeigu aš įsteigiu Mažąją bendriją (ar IĮ), ar savaime nutrūksta ryšiai su darboviete ,ar aš tik praėjus dvejiems metams galiu grįžti atgal į darbą(čia tuo atveju, jei nepavyktų MB veikla) ar rašyti išėjimo prašymą?
Atsakyti
gal kas galit atsakyti ax.gif ar stovint DB su statusu ieskantis darbo ir turint verslo liudijima reikia atskirai dar moketi sveikatos draudima ? Pasiziurejau ar esu drausta ir raso, kad ne blink.gif
Atsakyti
QUOTE(aureka @ 2013 09 05, 12:00)
gal kas galit atsakyti  ax.gif  ar stovint DB su statusu ieskantis darbo ir turint verslo liudijima reikia atskirai dar moketi sveikatos draudima ? Pasiziurejau ar esu drausta ir raso, kad ne  blink.gif

jei turit vl, privalot mokėti psd.
Atsakyti
QUOTE(Fever Ray @ 2013 09 05, 11:12)
jei turit vl, privalot mokėti psd.

Uz tiek dienu, kiek yra nurodyta VL. Uz kitas dienas PSD moka darbo birza.
Atsakyti